Tikai Melnkalne 2021

14 Jūlija 2021 Ceļošanas laiks: no 24 Jūnijs 2021 ieslēgts 05 Jūlija 2021
Reputācija: +5251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

1.  daļ a: sagatavoš ana, gaidī š ana un ievieš ana

Es nezinu, vai to dara visi, vai tikai mē s, tač u biež i vien ceļ ojumi neizdodas ar pirmo mē ģ inā jumu.

Mē s jau sen gribē jā m redzē t Melnkalni, tač u mū s apturē ja augstā s aviobiļ etes.

Kotoras lī cis, Dievmā tes baznī ca uz rifa

Un kompleksā s ekskursijas biež i piedā vā ja izmitinā š anas iespē jas ar pretenciozo nosaukumu "Villa", no sē rijas "istaba dzī voklī ", kaut kur trokš ņ ainā vietā un tikai RO, tas ir, bez ē dienreizē m.

Beigā s mē s paš i izvē lē jā mies dzī vokli klusā ciematā , prom no pilsē tas burzmas.

Dzī voklis, kurā mē s apmetā mies

Mē s rezervē jā m gadu iepriekš , plaukstoš ajā.2019.  gadā , rudenī , un plā nojā m apmeklē t 2020.  gada jū nijā .

Iespē jams, Melnkalnes lielā s popularitā tes dē ļ dzī vokļ u rezervē š ana vietnē Booking bija tikai neatmaksā jama.


Lidojums tika pasū tī ts no Polijas aviokompā nijas LOT, gan turp, gan atpakaļ ar pā rsē š anos Varš avā . Pā rsū tī š ana ilga 4 stundas vai vairā k. Bet tas neapturē ja spī tī gos tū ristus. Un pelē kajā aukstajā ziemā mū s sildī ja mū su ceļ ojuma gaidas.

2020.  gada sā kumā Covid-19 dē ļ sabruka visa mū su struktū ra.

Kas to bū tu domā jis, cik krasi mainī sies mū su dzī ve 2020.  gadā !

Es neaprakstī š u, cik ilgi mē s bijā m pū lē juš ies ar Booking un Polijas aviokompā niju LOT, lai atgū tu naudu.

Varu teikt tikai to, ka pē c tam, kad mē s dzī vokļ a ī paš niekam zvē rē jā m, ka nā kamgad ieradī simies tikai un vienī gi pie viņ a, nevis neviena cita, viņ š piekrita pā rcelt Rezervā cijas rezervā ciju uz atgriež amo kategoriju un pat bez naudas soda.

Tad mē s ilgu laiku pieklauvē jā m Facebook pie Polijas LOT, viņ i arī negribī gi atbildē ja, lū dzu, uzgaidiet, mē s darā m visu, kas mū su spē kos. Visi domā ja, ka tas beigsies pats no sevis.

Bet laiks pagā ja. Nauda par aviobiļ etē m mums tika atgriezta tikai 2020. gada decembrī , tajā paš ā laikā atcē lā m Booking rezervā ciju ar pilnu naudas atmaksu. Tas, protams, ir labi, bet kad mē s tagad redzē sim Melnkalni?

Zilā grota Petrovakā

Ziema pagā ja, meklē jot atpū tas vietas ar viszemā kajā m garī gajā m un materiā lajā m izmaksā m. Covid satrakojā s. Es tieš ā m negribē ju kā rtot testus turp un atpakaļ . Mē s cerē jā m, ka katastrofā lā s 2020.  gada sezonas dē ļ tū ristiem tomē r tiks piekā pties.

Budvas ielā s

2021.  gada aprī lī Melnkalne paziņ o, ka atklā j sezonu tū ristiem no Ukrainas, neizturot pā rbaudes! Un mū su gaisa pā rvadā tā js Sky Up organizē tieš os lidojumus uz Tivat lidostu. Tam jā bū t liktenim!

Divreiz nedomā jot, nopirkā m biļ etes un rezervē jā m apartamentus (tos paš us, ko vē lē jā mies pirms gada). Turklā t Melnkalnes dzī vokļ u ī paš nieku apetī te kopš pagā juš ā gada ir dramatiski kritusies (pagā juš ā gada tū risma sezona Melnkalnē bija pilnī ga neveiksme, un tū risms ir pirmais valsts budž eta aizpildī š anas postenis), un tagad viņ i visi sacenš as savā starpā , piedā vā jot rezervā cijas bez priekš apmaksas un iespē ju tos atcelt dienu pirms ielauš anā s.


Savā m brī vdienā m Melnkalnē mē s izvē lē jā mies mazo, mā jī go ciematu Buljarica, kas atrodas ļ oti tuvu Petrovacas kū rortam, paš ā Budvas Rivjē ras malā .

Jū ra Buljaricas lī cī

Kad pierodat ceļ ot pats, bez kompleksā s ekskursijas, jū s patieš ā m nevē laties tajā atgriezties, jū s sā kat novē rtē t savu brī vī bu. Neko “naudas izteiksmē ” nevinnē jā m, salī dzinot ar fasē tā jiem, bet ieguvā m iespē ju dzī vot izvē lē tajā vietā un pā rvietoties izvē lē tajā tempā .

No Tivat lidostas mē s pasū tī jā m transfē ru no GetTransfer. Uzņ ē mums ir uzticams, lietojam jau otro reizi, darbojas gandrī z visā pasaulē . Kas ir ē rti: Jū s varat izvē lē ties automaš ī nu mā jā s, š oferis ar vajadzī gā s valodas zinā š anā m Jū s sagaidī s ar zī mi pie lidostas izejas.

Maksā jiet ar karti, un uz pasta nodaļ u nekavē joties tiks nosū tī ts kupons, kurā ir norā dī ti vadī tā ja kontakti, marš ruts, pā rsē š anā s laiks, automaš ī nas marka un numura zī me, kuru valodas vadī tā js ir. runā .

Izvē lē jā mies š oferus ar krievu valodas zinā š anā m un nekļ ū dī jā mies: no Tivatas un atpakaļ uz Tivatu mū s atveda bijuš ie tautieš i, ar kuriem pa ceļ am patī kami sarunā jā mies, kā arī saņ ē mā m daudz noderī gas informā cijas.

No Tivatas gar visu Melnkalnes piekrasti ved galvenais marš ruts, ko sauc par Jadran Way. Ceļ š ir izveidots gar kalna nogā zi, virs jū ras, un pa ceļ am jū s varat apbrī not skaistus skatus, ejot garā m visā m burvī gajā m Budvas Rivjē ras pilsē tā m no Budvas lī dz Petrovacai.

Sveti Stefana sala no autobusa loga

No augš as lieliski redzami Melnkalnes kū rortu lī č i un pludmales, Sveti Stefanas salas “vizī tkarte” un, protams, debeszilā , maģ iskā , aicinoš ā Adrijas jū ra.

Tā kā reģ istrē š anā s laiks bija pulksten 12:00 un mē s ieradā mies pulksten 6:00, mē s lū dzā m š oferi mū s aizvest tieš i uz pludmali. Petrovacas ciema centrā lajā pludmalē vairs nav vietas visiem (rakstu tiem, kas atceras š ī s pilsē tiņ as brī vā s pludmales pirms 10-15 gadiem).

Petrovakas skats uz jū ru


Pilsē tā ir uzceltas vairā kas daudzstā vu viesnī cas, un vē l pā ris ir ceļ ā . Jau pulksten 7 no rī ta ā bolam nebija kur krist. Protams, daļ a pludmales ar maksas sauļ oš anā s krē sliem un saulessargiem par 15 eiro komplektā nebija pā rpildī ta : ), bet bezmaksas, kur cilvē ki sē ž uz dvieļ iem, katra minū te kļ uva par "birku" spē li (š o rakstu tie, kas atceras, ka tas ir) vai Tetris (jaunajai paaudzei). Cilvē ki bija saspiesti tik cieš i, ka starp viņ u gultā m vispā r nebija caurejas. Cita starpā virs pludmales atradā s kafejnī ca un no tā s izrietoš ā s smakas sā ka bloķ ē t jū ras smaku. Bet tas vē l nav viss: atpū tnieki pludmalē pā rsvarā bija serbi un melnkalnieš i. Viņ i visi smē ķ ē ! Pastā vī gi, no visā m pusē m! Lielā koties visu vecumu sievietes! Mammas, zī dot mazuli, neņ em ā rā cigareti no mutes, vanno mazuļ us jū rā , arī ar cigareti. Un tā visur. 9.30 mē s, cilvē ki, kuri jau sen bijā m atmetuš i š o atkarī bu, sapratā m, ka ir pienā cis laiks bē gt no š ā das pludmales! Un saule kļ uva pā rā k karsta, un mē s joprojā m bijā m diezgan balti.

Petrovakas krastmala

Bija nepiecieš ams ī stenot mū su plā na otro punktu - reģ istrē ties vietē jā tū risma informā cijas centrā . Melnkalnē katram tū ristam ir jā reģ istrē jas un jā maksā nodoklis 1 eiro apmē rā par uzturē š anā s nakti valstī . Tagad procedū ra ir vienkā rš ota: reģ istrē ties un norē ķ inā ties var uz vietas, informā cijas centrā . Vē l nesen bija jā iet uz pastu, lai samaksā tu, un tad ar kvī ti jā iet reģ istrē ties. Viesnī ca to darī s kompleksajiem tū ristiem, tač u dzī vokļ u ī paš nieki ne vienmē r ir gatavi reģ istrē t viesus. Nolē mā m nevienu nesasprindzinā t un darī t to paš u spē kiem. Procedū ra ir vienkā rš a: atnā ca, uzrā dī ja pases un Booking booking, meitenes saskaitī ja, cik naktis mē s š eit bū sim, un samaksā ja. Viņ iem vajadzē tu izsniegt rozā č eku, to vajag glabā t lī dz lidoš anai mā jā s, to var pā rbaudī t uz robež as. Turklā t š ī kvī ts ir nepiecieš ama, ja dodaties ekskursijā ā rpus Melnkalnes, piemē ram, uz Dubrovniku vai Albā niju. Reģ istrā cija jā veic 24 stundu laikā pē c ieraš anā s. Informā cijas centri ir visā s piejū ras pilsē tā s.

Castello cietoksnis Petrovakā

Ja robež sargs lidostā konstatē , ka nav samaksā ta kū rorta nodeva un nav reģ istrā cijas:

Var uzlikt naudas sodu no 60 lī dz 240 eiro un piespiest rakstī t paskaidrojumus. Visizplatī tā kais naudas sods ir 200 eiro. Ja esat saš utis, viņ i var aizkavē t procedū ru, kā rezultā tā jū s kavē sit savu lidojumu.

Ā rzemju ekskursijā s viņ us nedrī kst izlaist ā rpus valsts.

Ja atsakā ties maksā t naudas sodu, viņ us var deportē t no Melnkalnes ar ieceļ oš anas aizliegumu uz 5 gadiem (tas notiek reti, bet, pē c atsauksmē m, regulā ri).


Mē s veiksmī gi tikā m galā ar reģ istrā ciju. Pa ceļ am devā mies uz iestā di ar skanī go nosaukumu "Pekara" (domā ju, ka tulkojums nav vajadzī gs), bet vai nu karstums, vai nogurums pē c nakts lidojuma, bet negribē jā s viņ u gardos, milzī gos pī rā gus ar gaļ u vai sieru. sauc par "bureku". Tas bija patieš ā m karsts. Es tikai gribē ju dzert. Kā vē lā k izrā dī jā s, š ajā s dienā s netā lu no mums esoš ā Melnkalnes galvaspilsē tā Podgoricā karstums bija +52.

Petrovas pludmale "Lucice"

Mē s sā kā m virzī ties uz Buljaricu. Pabraucā m garā m Petrovacai un tā s malā ieraudzī jā m satriecoš i skaistu pludmali ar nosaukumu Lucice, kas nā kotnē kļ ū s par mū su iecienī tā ko.

Petrovas pludmale "Lucice"

Ū dens jū rā ir nereā la skaistuma, apkā rt mazi zaļ i apmetņ i, ir visa tū ristam nepiecieš amā infrastruktū ra (duš as, tualetes, ģ ē rbtuves, kafejnī cas). Protams, tā pat kā citur Melnkalnē , arī lielā ko daļ u aizņ ē ma maksas sauļ oš anā s krē sli, tač u vieta vienmē r atradā s.

Lusisas pludmale vakarā

Pē c kā pš anas citā kalnā ar stā vu kā pumu mē s beidzot nokļ uvā m savos dzī vokļ os. Saimnieks bija darbā , nevarē ja mū s satikt, nedaudz apmaldī jā mies, bet viņ š pie mums atsū tī ja savu pusaugu meitu ar to paš u mā sas draudzeni un retrī vera suni. Š ī s trī s meitenes tika droš i un atveda mū s mā jā s. Viņ i mū s ierā dī ja mū su istabā , iedeva aukstu augļ u dzē rienu, un, godī gi sakot, mē s noģ ī bu. Man pat nebija spē ka baudī t brī niš ķ ī go skatu no mū su balkona.

Skats uz Buljaricas lī ci no mū su istabas balkona

Pē cpusdienā pamoduš ies, mē s devā mies izpē tī t. Izrā dī jā s, ka lī dz jū rai esam 10 minū š u gā jiena attā lumā , lī dz lielveikalam 3 minū tes, bet lī dz mazam tavernam 4. Nolē mā m savu enerģ ijas rezervi papildinā t ar kompleksajā m pusdienā m 4 eiro vē rtī bā vietē jā konobā . Viesmī lis brī dinā ja, ka otrā bū s vistas kā ja.

Vai piekrī tat?

Jā , protams!

Kas zinā ja, ka pē c zupas-č orbas viņ i mums atnesī s Š O?

Un salā ti klā t! Pat pē c negulē tas un izsalkuš as nakts, pulksten 4 pē cpusdienā mē s to nespē jā m apgū t! Viņ i, protams, knā bā ja. Ļ oti garš ī gs! Bet. . . daudz!

"Viss, dā rgais, mē s esam sā kuš i! ". Reiz š o frā zi dzirdē ju no kā das jaunas sievietes pē c lidmaš ī nas nolaiš anā s Tunisijā . Un tagad katru reizi es ar to sā ku mū su atvaļ inā jumu. "Tas ir sā cies! ".


No ž ā vē tā m vī nogā m gatavots klostera dzē riens (garš ī gā ku neesam mē ģ inā juš i! ) Pat "Vinsanto" par apmē ram. Santorini tik ļ oti nepatika

Turpinā jums: š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Боко-Которская бухта, церковь Богородицы на рифе
На улицах Будвы
Набережная г.Петровац
Голубой грот в г.Петровац
Вид с моря на г.Петровац
Крепость Кастелло в г.Петровац
Вид на бухту Булярица с балкона нашего номера
Море в бухте Булярица
Апартаменты, в которых мы останавливались
Пляж г.Петровац
Пляж г.Петровац
Пляж
Остров Свети Стефан из окна автобуса
Монастырский ликер из вяленого винограда (ничего вкусней не пробовали!) Даже
komentāri (42) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums