MŪSU PIEDZĪVUMI MARSA LĪČOS ALAM 2 (3. daļa)

28 Decembris 2012 Ceļošanas laiks: no 15 Septembris 2012 ieslēgts 29 Septembris 2012
Reputācija: +8602
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

5. MARSA SAMADAY

Brauciens uz š o lī ci notika jau pie "kolhoza", jo lī dz tam laikam bija piebraukuš i tie Sarkanā s jū ras cienī tā ji, kurus sagaidī jā m vē lā k mū su viesnī cā . Kopumā mē s tur devā mies ar 9 cilvē ku komandu, un viens no mums ir ū denslī dē js. Protams, tas nevarē ja neizdarī t savas korekcijas - bija jā ņ em vē rā katra jū ras cienī tā ja intereses. Tika pasū tī ts mikroautobuss ("nenirē jiem" no deguna sanā ca 10$, attā lums no viesnī cas ap 30km), kas mū s nogā dā ja vietā laicī gi un gaidī ja 4 ar pusi stundas kamē r izbaudī jā m vietē jā s zemū dens skaistules. Mū su nirē jam bija instruktors un viss priekš viņ iem, tā pē c mums toreiz nebija jautā jumu, ko ar mantā m darī t, un mē s tā s vienkā rš i atstā jā m uz “nirš anas” paklā ja, jo neviens no turienes neaizgā ja.


Lī cis ir ļ oti pievilcī gs no ā rpuses, ja neskaita milzī go atkritumu daudzumu, kas gulē ja pludmalē - nolē mā m, ka to izraisī jis vē jš , kas daž as dienas iepriekš bija staigā jis pa apkā rtni (vienmē r ir vieglā k dzī vot, atrast attaisnojot paskaidrojumus par nepatī kamiem brī ž iem). Saģ ē rbuš ies visu nepiecieš amo, ar spuru palī dzī bu sā kā m "sē rfot" pa ū dens plaš umiem - uzreiz ķ ē rā s sē pijas, botusi un citi smilš u joslas mī ļ otā ji.

Kā vienmē r, mē s sā kā m savu rifu izpē ti no dienvidiem - no pieredzes zinā m, ka parasti tieš i uz dienvidu rifiem no rī ta uznā k lielie graudi. Tikā m apbalvoti ar milzī gu brackenu, kas atradā s nevis apakš ā , bet tieš i zem mums. Ar prieku kuģ ojā m tam pā ri, cik bija spē ka - ko, tomē r, š ī s skaistules ir majestā tiskas (foto cienī gā ā trumā , diemž ē l nesanā ca)!

Pats dienvidu rifs tā ds-tā ds (kaut gan pā ris ež u zivtiņ as un koristi klauniem bija patiess prieks), bet dziļ umā no tā ir salas - tikai brī nums! Izpē tī jā m vienu - 150 metrus garu un 30 platu, vienkā rš i paradī zes salu. Tā lā k nekā pā m - notika nopietns uzbrukums. Uz š o salu no krasta peldē t vismaz 1 km gar rifu, tad 100 metru dziļ umā no rifa, ar samē rā normā lu redzamī bu, tā lumā redzams, tomē r straumes, kā jau atzī mē ju, nav vā jš tur. Ja godī gi, ne tuvu tam nav, un ū dens situā cija ir nopietna (uzsveru un lū dzu ņ emt vē rā ), nav piemē rots iesā cē jiem, bū s nepiecieš ama pieredze un zinā š anas, kā š ā dā s vietā s uzvesties, vai pieredzē juš ā ki pavadoņ i . Bet sala mū s pā rsteidza - krā š ņ s! Tas ir vienkā rš i pasakains, mans vī rs vienkā rš i laizī ja lū pas "š eit nirt! " - krā š ņ as plaisas, grotas, akas, ainavas, akroporu biezokņ i un sajū ta, ka no zivju daudzuma esi zupā . Es saprotu viņ a cieš anas - ar jū ru un dziļ umu apsē sts cilvē ks pē kš ņ i tiek iespiests rā mī un spiests saprast un pieņ emt, ka "acs redz, bet zobs nejū tī gs". Tas ir než ē lī gi, bet "seljavi"! Mē s visā meklē sim pozitī vo - esam jū rā , un tas nav maz, ja ne par brī numu, jo vē l pavisam nesen par to varē jā m tikai sapņ ot, nepā rliecinoties par š o sapņ u piepildī juma realitā ti. !

Ziemeļ u rifs ir tikai pasaka zemū dens ainavu cienī tā jiem, tač u tas todien bija pieticī gs pret dzī vajā m radī bā m, lai gan lielie zivju ī patņ i tomē r satikā s (snapers, macolours, saldas lū pas, rē tas, papagaiļ i, ķ irurgi) guva patiesu baudī jumu no skatī š anā s. gavilē ja dzeltenbaltais grupē jums, pē rļ u blowfish, un arī pā rē jais nepiecieš amais komplekts bija klā t. Protams, grē ks sū dzē ties - tur, nelielā dziļ umā , sastapā m arī divus murē nus, turklā t viens no tiem ir patiesi gigantisks! Es nezinu, ko viņ i darī ja - skū pstī jā s vai vienkā rš i sarunā jā s ar kaimiņ iem, bet mē s viņ us apbrī nojā m pē c sirds patikas! Un murē nas bija tieš ā m labas, it ī paš i ī stais (skat. foto). Es tī š ā m noš ā vu viņ ai muguru atseviš ķ i, jo viss kadrs nederē ja - briesmonis. Un skaisti! ! ! Jā , un vanagi, kā vienmē r Marsā , bija apmierinā ti ar savu klā tbū tni. Ai! ! ! Neesmu ī paš i "izlutinā ts", rakstot, ka ar dzī vā m radī bā m tajā dienā bija pieticī gi ? !


Viens mū su kompā nijas nirē js vienā no spraugā m ieraudzī ja milzī gu Napoleonu, viņ a stā stī ja, apmē ram piecpadsmit metru dziļ umā . Tā tad, galu galā , mē s neesam vī luš ies, apmeklē jot lī ci. Vienī gi malumednieku bū ru klā tbū tne rifa spraugā s mani apbē dinā ja – ak vai.

Pā rģ ē rbuš ies un iekā puš i savā mikroautobusā , atgriezā mies viesnī cā , priecī gi par jauniem iespaidiem, skatoties pa apkā rtnes logiem - varbū t ieraudzī sim vē l kā du interesantu vietu nā kamajā m jū ras zinā š anā m. Interesanti bija arī paskatī ties uz paš u Marsa Alam pilsē tiņ u - kā bē rni atgriež as no skolas, cik maksā tukš as un nepabeigtas mā jas ar izkā rtnē m par pā rdoš anu un ī ri, redzē t, ka tur ir saloni, kas pā rdod zī molu automaš ī nas, un vispā r pā rdomā jiet vietē jo garš u. Cik tas viss ir interesanti pat noguruma stā voklī !

Š o lī ci bū s pilnī gi iespē jams atkā rtot - ļ oti cienī ga vieta!

Uzreiz jā brī dina, ka ar precī zu š ī s vietas nosaukumu "slazds", ja kā dam interesē , ielikš u atzī mi Vikimapijā .

Ideja apmeklē t š o vietu (neatļ auš os to saukt par lī ci, jo tur ir milzī gs piekrastes gabals, ko sauc par Š armelluli) ir urbusi smadzenes kopš brī ž a, kad par to stā stī ja mū su draugi, kuri reiz apmeklē jā m tur pē c tam, kad mē s atstā jā m Marsu (pirms trī s gadiem). Pē c š ī s vietas apmeklē juma viņ i mums teica, ka tas ir labā kais, ko viņ i ir redzē juš i jū rā . Ar to man pietika, lai apmeklē tu kā rtē jo fix ideju, jo viņ i redzē ja, zinot š o pā rgalvī go (vā rda labā kajā nozī mē ) kompā niju, protams - daudz!


Mums bija palikusi tikai viena iespē jamā diena jebkuram ceļ ojumam, un tieš i tajā dienā lielā kā mū su grupas daļ a nolē ma doties uz Marsa Murenu, lai iepazī tos. Mums tas lī cis nebija tik interesanti pievienoties pā rē jiem, jo ​ ​ bijā m pirms gada - gribu jaunu! "Bezmaksas" no brauciena uz Murē nu ir palikuš i trī s komandas biedri, un laidiena cena ir 70 dolā ri par automaš ī nu, bet arī doties uz turieni pat 75 km uz dienvidiem. Es ilgi mocī jos ar š aubā m, jo ​ ​ tas nav lē ti, bet kā ir ar sapni, kas vajā jau vairā k nekā gadu? Zinā š anu kaislī ba mani uzvarē ja - es atzī stos, esmu vā jš Sarkanā s jū ras kā rdinā jumu priekš ā . Viltī gi vakarā pasū tu maš ī nu rī tam un priecī gi smaidot stā stu to savam vī ram un mū su kompanjonam ar vā rdiem: "Pasū tī ju sev dzimš anas dienas dā vanu. " Tā diena patieš ā m iekrita manā DR. Gaidī ju saš utuma "lietus" uz manas galvas, vismaz no akmeņ iem (ne vienmē r spontā nos lē mumus uztver "ar blī kš ķ i! "), tač u, dī vainā kā rtā , abi kungi š o ziņ u uzņ ē ma ar prieku (super! ). Mums jā skrien, lai sakravā tu ekipē jumu un jā sagatavojas ceļ am!

Seš os no rī ta mē s kā durklis gaidī jā m maš ī nu ierastajā vietā . Pagā ja 15 minū tes, un maš ī nas nebija, nomierinā jos un pierunā ju sevi, cik varē ju, bet 6.20 mana roka pati uzsauca telefona numuru starpniekam, ar kuru visu š o laiku sadarbojā mies, protams, es viņ u pamodinā ju, kā viņ š mierī gi gulē ja pā rliecī bā , ka viss ir ok. Nenogurdinā š u jū s ar visu sarunu peripetiju aprakstu (rakstu tikai tā pē c, lai visi saprastu, ka viss var notikt), ap septiņ iem no rī ta pie mums piebrauca ilgi gaidī tā maš ī na, un mē s ar atvieglojumu iekraujā mies tajā . Pa ceļ am simts reizes dzirdē jā m, kā š oferis atvainojas par kavē š anos un aizbildinā jumu ar to, ka pā rgulē jis sū dī gi - viņ š zvē rē ja, ka tas viņ am ir muļ ķ ī bas. Pirmā s pā ris minū tes biju saš utis dvē selē , un tad domā ju, ka varbū t tā ir uz labu, pagulē ju ilgā k, kas nozī mē , ka galva ir vieglā ka, jo, visticamā k, nostrā dā ju lī dz pusnaktij, un ceļ š nav viegli un ne tuvu - visam ir savi plusi . Atvainojoties, Mū dijs (tā sauc š oferi) mums visiem pat uzdā vinā ja benzī ntankā pirktu garš ī gu sulu ar augļ u gabaliņ iem - mana sirds bija galī gi izkususi, ne tik daudz no paš as sulas, bet no attieksmes. Rezultā tā mierī gi pļ ā pā jā m visu garo ceļ u, kas apkā rtnes apskatī š anas procesā š ķ ita ne tik garš , š ofera komentā ru pavadī bā , kurš , kā jau sen redzē ts, pamatī gi zina savas dzimtā s vietas.

Ap astoņ iem no rī ta noparkojā mies š ikā balto smilš u pludmalē - kaut kas neiedomā jams! Apskatī jā mies - skaistums, ieeja ū denī absolū ti ē rta, kreisajā pusē mazi letes ar vizieriem. Uz mū su kluso jautā jumu un izspieduš ajā m acī m Mū dijs paskaidroja, ka vē lā k š eit ieradī sies beduī ni, lai pā rdotu suvenī rus apskates apmeklē tā jiem. Sapratu! Drī zā k ū denī , lī dz tie paš i apskates apmeklē tā ji š eit izkravā s. Ne ā trā k pateikts, kā izdarī ts! Mē s, kā ī sti karavī ri, uzvilkā m ekipē jumu un iegā jā m ū denī . Jā saka, ka tur bū s kā rtī gi jā iet kā jā m - ieeja pā rā k maiga. Te jau esam spurā s un varam peldē t - beidzot!

Mē s gā jā m pa kreisi no ieejas, sā kumā mani dedzinā ja baiļ u vilnis - kur es atvedu cilvē kus, tī rā s sā rņ us? Tač u pā ris minū š u laikā viss nostā jā s savā s vietā s. Jo tā lā k kuģ ojā m, jo ​ ​ vairā k bijā m pā rsteigti un pā rņ emti par š o skaistumu! Sā kumā vē lē jos nofotografē t katru zaru, un pē c tam pazuda vē lme fotografē t - gribē jā s peldē t un vienkā rš i apbrī not pā rdabisko, vā rda tieš ā un pā rnestā nozī mē , valstī bu.


Mani iespaidoja daž ā du formu un krā su "koraļ ļ u koki", kas "aug" apakš ā , daudzpakā pju koraļ ļ u galdi, "galdi", kas savē rti viens otram kā gaileņ u sē nes, koraļ ļ u daudzveidī ba un daudzveidī ba. Vienā virzienā kuģ ojā m 2.5 stundas, tad nā cā s atgriezties - ar to bija grū ti samierinā ties, jo jo tā lā k kuģ ojā m, jo ​ ​ vairā k apstulbā m no redzē tā krā š ņ uma! Mans vī rs vē lā k atzina, ka pirmo reizi mū ž ā bija apmulsis, nav zinā jis, kur peldē t - te ir sala, tur ir izcirtums, te ir plakums, tur ir krā š ņ s rifs, tur ir plaisa! Vienkā rš i satriecoš i! ! ! Godī gi sakot, nav pā rsteidzoš i tur pazust (vā rda tieš ajā nozī mē ), starp visu š o skaistumu - esiet uzmanī gi. Un, ja jū s tur nokļ ū stat paisumā , darbs uz jumta joprojā m nebeidzas! ! ! Un pievienojiet rifa iekš ē jo pusi, un jū s varat palikt tur, lai dzī votu.

Vispā r El Lula - aizsargs! Rifs ir pasakains! Dzimš anas dienā saņ ē mu karalisku dā vanu no Sarkanā s jū ras. Neparastas ainavas! ! ! Attiecī bā uz mā jlopiem - skaisti balistodu un pseidobalihtu eksemplā ri, pusaudž u papagaiļ i un tumš i brū nie snappers vienkā rš i staigā ganā mpulkos, trevally un cavallas milzī gos daudzumos, kā arī lielā s š ķ irnē s. Noķ ē rā m milzī gu gredzenotu stintu (sā kumā viņ i par to š aubī jā s, jo bija pā rā k viegls, kā tē rauda loksne, un pamī š us vicinā jā m spā rnus), ap mums ilgi riņ ķ oja milzī gs skumbriju bars, meklē jot barī bu, un vē l kā ds milzī gs gurķ is - nu, tikai š ļ ū tene no kanalizā cijas maš ī nas. Jā , un pā rē jais vairumā .

Atceļ ā , atpaliekot no vī riem, kā parasti uzķ ē rusies uz viena no skaistajiem izciļ ņ iem, uzgā ju milzu grupē jumu, apmē ram pusotru metru garu (nenoteicu kurš , bet kā delfī ns) . Pat tad, kad izgā ju krastā , pirmais, ko teicu, bija: "Es redzē ju briesmoni (mū su valodā tas nozī mē " liels ")! ". Tas ļ oti ā tri pagā ja apakš ā (man izdevā s uzņ emt tikai piecus kadrus), un tad paslē pā s zem koraļ ļ u koka un negribē ja no turienes kā pt ā rā . Es ilgi karā jos pie viņ a un vē roju viņ a zobaino muti – bija skaidri redzams, ka viņ š man seko un neplā no pamest savu patversmi. Nā cā s peldē t prom, jo ​ ​ arī bez viņ a biju krietni atpalicis no savē jiem un baidī jos, ka sā ks uztraukties.

Peldē jot uz krastu, mani apstulbina cilvē ku daudzums ū denī , tā lā k - trakā k, vienkā rš i iebrukums! Viņ a izrā pā s pludmalē un bija apstulbusi – tā bija nosprausta ar lietussargiem, zem kuriem gulē ja gultas veļ a un uz tiem gulē ja cilvē ki, kas uzsū ca savas niecī gā s mantas viesnī cā s sapakotā s somā s. Roņ u dē ka izraisī ja neizpratni. Paskatī jos apkā rt - cilvē ki plunč ā jā s ū denī , maksimums lī dz viduklim, nē , es meloju - pā ris cilvē ki pat peldē jā s 50 metru attā lumā no krasta, domā jams, ka viņ i nodarbojā s ar snorkelē š anu. Paldies Dievam, ka nevienam neienā ca prā tā visu š o pū li ietē rpt vestē s un vilkt gar rifu "ū dens ekskursijā ", visticamā k, tas nevienam tur nebija vajadzī gs. Man palika noslē pums – kā pē c š ie brā ļ i (pā rsvarā itā ļ i) ieradā s tur tik š ausmī gi kliedzoš ā nometnē ? Vai tieš ā m tā ir tikai gulē š ana zem lietussargiem uz lupatu paklā jiņ iem un koš ļ ā t neē damas sviestmaizes? Vai viņ iem viesnī cā s ir pludmale ar estakā dē m/sauļ oš anā s krē sliem? Tas viss ir brī niš ķ ī gi!


Nonā kot krastā , redzē ju, ka mū su Mū dijs, kurš mū s gaidī ja no peldes, jo viņ am nebija jē gas braukt ar maš ī nu š urpu turpu, laipni uzklā ja mums paklā ju un nolika lietussargu - izrā dā s, ka viņ am vienmē r ir bijis. tas ar viņ u. Dabiski, ka tā das "ierī ces" mums nav vajadzī gas - iekā pā m ū denī , izbraucā m savas 4 nepā ra stundas, pā rģ ē rbā mies un uzreiz kravā jā m atpakaļ ceļ ā , tač u tā da aprū pe bija patī kama. Tiesa, mē s viņ u neapvainojā m, saprotot, ka uz mums bū s nogurdinoš i ilgi jā gaida, iepriekš sagatavojā m viņ am “bremzi” un ū deni, godī gi teikš u, ka viņ š ilgi pretojā s, bet pie mums tas ir bezjē dzī gi - “dā vana” tika pasniegta jau pirms peldes .

Lī dz mū su svinī gajai nolaiš anā s uz sauszemes vietē jie beduī ni atvē ra bazā ru un ar savā m vienkā rš ā kajā m mantā m tirgojā s ar lielu spē ku, tomē r uztraukums un rindas pie kasē m nebija. Pā rģ ē rbuš ies iekrā vā mies maš ī nā un braucā m mā jā s, cī tī gi pē tot apkā rtni, kurai pabraucā m garā m, saprotot, ka š ajā s daļ ā s noteikti atgriezī simies.

Kā jau rakstī ju, par š o braucienu samaksā jā m 70$ (saņ emtie iespaidi attaisnoja š o summu), bet toreiz tas notika ar starpnieka starpniecī bu, tad iepazinā m Mū diju tuvā k un saņ ē mā m atļ auju "tieš ai lietoš anai" viņ a pakalpojumus. (viņ am ir 4 normā las maš ī nas, labi zina Marsas lī č us un visas ieejas tajos). Tā tad, ja vajag, lū dzu sazinieties, iedoš u koordinā tes.

Š eit mē s esam mā jā s...Ieraš anā s dienā mē s ar vī ru, neskatoties uz garo un nogurdinoš o ceļ u, gandrī z lī dz rī tam, joprojā m nevarē jā m nomierinā ties - visi dalī jā s savā starpā divu nedē ļ u atvaļ inā juma iespaidos. .

Ir pagā juš as vairā kas dienas, un mē s it kā sastinguš i nesaprotam, kā pē c esam š eit, ko mē s te vispā r darā m? Kā ir JŪ RA bez mums, un galvenais, kā mē s varam dzī vot bez tā s tik ilgi? ! Atjē guš i, saprotam, ka laiks paies ā tri – lī dz sakā rtosi visas fotogrā fijas un video, tad visus š os iespaidus savā galvā un dvē selē nogulē si, padalī sies un prezentē si tiem paš iem JŪ RAs cienī tā jiem un cienī tā jiem, sapņ ojiet, plā nojiet, redzat - te ir vasara un gaidā mā tikš anā s ar skaisto!


Rezumē jot starprezultā tu, droš i var apgalvot tikai vienu - mū s uz visiem laikiem vilka Marsa lī č u izpē tes process (par nesavtī go un galī go mī lestī bu pret Sarkano jū ru es vispā r klusē ju). Tas ir tā pat kā atvē rt ilgi gaidī tu vē rtī gu dā vanu, kas ietī ta tū kstoš iesaiņ ojumos – to nav iespē jams apstā ties. Tas ir tā pat kā ar unikā lu lietu kolekcionē š anu — jū s nekad nezinā t, ko nā kamais lī cis jums atnesī s, un Marsa Alam to ir desmitiem! Un, bū tī bā , tie ir pieejami tiem, kas ir izslā puš i pē c š ā dā m zinā š anā m - bū tu vē lme! Un "apetī te nā k ar ē š anu" - mans saraksts ar vietā m, kuras mums jā redz un jā izpē ta, pieaug ar katru dienu! Un tomē r doma "izstaigā t" ar jahtu pa skaistulē m, kuras nav pieejamas no krasta, netiek atmesta - mē s nezaudē jam cerī bu uz š ā du "safari" un pē tā m š o jautā jumu. Tā tad Sarkanā s jū ras cienī tā jiem tā (jū ra) ir neizsmeļ ama savos noslē pumos un iespē jā s!

Nepagurš u atkā rtot, ka katram, kurš mī l NVA, ir jā dod savs mazais ieguldī jums tā s saglabā š anā , lai vismaz nekaitē tu! Tici man, tas atmaksā sies! Esiet veseli un atcerieties, ka jū rai ir jā bū t veselai, lai arī turpmā k mū s iepriecinā tu un iepriecinā tu!

P. S. Pavilku ar treš ā s daļ as "izdoš anu", kā varē ju, cerī bā , ka ar video kaut kas izš ķ irsies un varē š u jums parā dī t. Bet, visticamā k, tas nenotiks tik drī z, tā pē c linku iemetī š u vē lā k.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Самадай
Самадай
Самадай юг
Самадай юг
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай, орляк
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Клетка
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Беседа двух соседок - семечек не хватает)))
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Ау! Выходи!
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Самадай, север
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Псевдобалихт
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Литофитон
Эль Люли
Эль Люли
Стая луцианов Эренберга
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Оранжевопятнистая кавалла
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Стая скумбрии
Эль Люли
Эль Люли
Такой коралл растет более 500 лет
Букет сабелластарте
На том же коралле
Гребешок коралловый там же
Огромный огурец! Его можно сравнить с талассомой, причем, она ближе.
Эль Люли
Скар
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Хейлин забился под коралл
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Бабочки
Перевернутый ктенактис
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Эль Люли
Тридакна необычной расцветки и с
Эль Люли
Эль Люли
Уздечковый скар
Эль Люли
Каранкс
Эль Люли
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums