2 pārsteidzošas dzimšanas dienas Marsa Alam jeb kā piepildīt sapni

11 Decembris 2015 Ceļošanas laiks: no 13 Novembris 2015 ieslēgts 24 Novembris 2015
Reputācija: +3130
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiki, dā rgie draugi, domubiedri un ceļ otā ji! Vē los padalī ties ar neparastu veidu, kā izbaudī t skumjos dzimš anas dienas svē tkus. Stingri nespriediet, man nav lielas pieredzes stā stu rakstī š anā , š is ir "pildspalvas tests". Emocijas bija tik nepā rvaramas, ka gribē jā s tā s kā dam izmest.


Pamatinformā cija: Kā savtī ga un taupī ga bū tne es izvē lē jos savu vī ru, lai mana dzimš anas diena bū tu netā lu un es varu ietaupī t uz brī vdienā m (protams, joks)))). Ideja bija veiksmī ga: mums ar vī ru ir 2 dienu un 4 gadu starpī ba. Vē l 2012. gadā , kad skarbie rudens vē ji man draudī gi atgā dinā ja svinī go datumu tuvoš anos, jutu, ka jau atgriež os no karbonā des, krievu salā tiem un dejā m pie Serduč kas. Dvē sele prasa ī stus svē tkus, un man nav labā ku brī vdienu par kvalitatī vu piedzī vojumu savos otrajos 90 gados (es nedomā ju vecumu). Vī rs atbalstī ja piedzī vojumu. Kopš tā laika visas vecuma izmaiņ as, gan manas, gan vī ra, tiek svinē tas ā rpus dzimtenes. Biež i vien brī vdienas izrā dā s burvī gas un neaizmirstamas, daž reiz ne ī paš i neaizmirstamas, it ī paš i vē lā pē cpusdienā )))). Es pat iemī lē jos novembrī , tagad ir mans 4. vasaras mē nesis))).

Arī š ogad, tuvojoties aukstajam laikam, roka sniedzā s pē c koferiem, bet kā jas – pē c š ī feriem. Neskatoties uz krī zi, ziemas vidū viņ i nevarē ja atteikties iegā dā ties kā du laimes gabalu. Izvē le krita uz "Marina Lodge At Port Ghalib 4 *" (pā rskatī ts). Jau pē c tradī cijā m bagā ž ā papildus nepiecieš amajā m maskā m, spurā m, mē teļ iem, sarafā niem, gabals (300 grami) brī niš ķ ī ga bekona, 2 bundž as sarkano ikru, vairā ki cigā ri un 2.5 litri "Vecmā miņ as lagidnaja", bet mē s galu galā gatavojas "viss iekļ auts"))). "Vecmā miņ as lagidna" ir manas vecmā miņ as mā jā s gatavots mē nessē rdziņ š no paš taisī tā m vī nogā m, apmē ram 60 grā du stipruma, uzliets ar galangalu veselī bas uzlaboš anai. Piektdien, 13. novembrī , devā mies ceļ ā , lai iepazī tos ar jauniem piedzī vojumiem.

1.  dzimš anas diena. Ierodoties sazinā jā s ar gidi Olgu (viņ a jau ilgā ku laiku dzī vo Marsa Alam un organizē daž ā das ekskursijas, daudzi viņ u slavē ). Mē s lū dzā m viņ u palī dzē t mums ī stenot mū su mū ž a sapni peldē t ar delfī niem savvaļ ā . Sapnis bija kopī gs, nolē mā m to realizē t uz vī ra dzimš anas dienu.


Tas ir pateikts un darī ts. Ne gaisma, ne rī tausma, mē s kaut kā pamodā mies, savedā m sevi kā rtī bā un traucā mies uz reģ istratū ru. Piebrauca mazs busiņ š , jau pilns ar cilvē kiem, mē s ienira tajā , un tas mū su aizmiguš ā s sejas un citas ķ ermeņ a daļ as aizveda 200 km uz dienvidiem lī dz Hamatas ostai. Ostā mū s iekrauj skaistā sniegbaltā jahtā (kā man patī k š is elegantais cilvē ka ģ ē nija radī jums). Laiks paskatī ties: pilnī gi visi uz jahtas bija "ne mū sē jie" (Rietumeiropa), izcē lā mies kā eksotiski dzī vnieciņ i)))). Papildus runai mē s pā rsteidzoš i atš ķ ī rā mies ar mū su bagā ž as izmē ru. Sajutos neē rti, skatoties uz mū su somā m, nez kā pē c atcerē jos filmas “Nometne dodas debesī s” un dziesmas “Č igā nu karalis” kadrus. Cilvē kiem rokā s bija tikai dvieļ i, fotoaparā ti un pusdienu kastī tes. Un mums ir: 2 pusdienu kastī tes, milzī ga soma ar ekipē jumu (hidrotē rpi, maskas, spuras), dvieļ i, foto un video kamera un vē l viens milzī gs pusdienu kastes maisiņ š , kas salikts, lai kvalitatī vi “nokostu” vī ru (trauki, ū dens , Cola, Lagidna, rullī š i, sviests, tomā ti un kaviā rs).

Jahta devā s uz dienvidiem uz Sataya rifu, vē tra bija diezgan spē cī ga, bija grū ti pā rvietoties pa jahtu. Pē c 2 stundā m sasniedzā m galamē rķ i. Apkalpe un Olya (viņ a vienmē r pavada savus tū ristus ekskursijā s) sā ka meklē t delfī nu ganā mpulku atraš anā s vietu. Tas pats tika darī ts vē l vairā kā s jahtā s. Beidzot atrada delfī nus. Jahta pienā ca viņ iem tuvā k, pā rģ ē rbā mies, paņ ē mā m ekipē jumu un pā rcē lā mies uz piepū š amo motorlaivu. Laiva pienā ca vē l tuvā k ganā mpulkam, un savvaļ as dabas mī ļ otā ji no tā s izplū da atklā tā jū rā . Olja izlē ca kopā ar mums un vadī ja mū s meklē jumos, prasmī gi izvairoties un izvairoties no citu "dabas pē tnieku" sitiena ar pleznā m.

Pie mums sā ka parā dī ties delfī ni, tie ir lieliski redzami Sarkanā s jū ras ū denī , skaidri kā asara: š eit ir viens bars, š eit ir otrs bars, treš ais, liels, mazs, tā lu, tuvu, ļ oti tuvu, mazuļ i, gā dī gas mā tī tes un milzī gi tē viņ i. Cik viņ i ir skaisti! Graciozā kus un majestā tiskā kus dzī vniekus ir grū ti iedomā ties, un prieks par to satikš anos nav aprakstā ms vā rdos (neviena valoda vē l nav izdomā jusi vā rdus, lai precī zi izteiktu š ī s emocijas)! Mē s iepeldē jā m baros un vairā kas reizes izpeldē jā m no tiem, tur bija ap 70 ī patņ u. Viņ i pā rojā s! Vai esat vā jš , lai "turē tu sveci" delfī niem Sarkanajā jū rā ? Mē s nē ! ))). Un tie ir arī pā rsteidzoš i graciozi!! !


Pē c peldē š anas ar delfī niem mē s iekā pā m jahtā pusdienot, labi paē dā m. Tad Olya mū s atlaida bezmaksas peldē š anai Sataya rifā , sniedzot mums norā dī jumus. Rifs ir ļ oti skaists, spilgts un krā sains. Koraļ ļ i ir vienkā rš i pā rsteidzoš i (man ī paš i patī k spilgti zilie un ugunī gie). Dzī vā s radī bas ir gan mazas, gan milzī gas. Tač u mans vī rs, delfī nu iespaidā , ā tri zaudē ja interesi par rifu un pagrabos pretī nogrimuš ajai jahtai, es viņ am sekoju. Jahta tur nogulē jusies salī dzinoš i ilgu laiku un jau sā kusi aizaugt ar koraļ ļ iem, apkā rt rosā s zivis. Jahtas vidū majestā tiski izceļ as tualetes pods, iespē jams, ū denslī dē jiem)))). Vē l mazliet papeldē jā m gar rifu un atgriezā mies pie jahtas. Emocijas bija pā rpildī tas. Sapnis piepildī sies! ! ! Vē lreiz paldies Sarkanā s jū ras dieviem un Oljai par š ā du skaistumu. Dzimš anas dienas zē nu un delfī nus kvalitatī vi peldē ja "Babushkina Lagidna" zem sarkanajiem ikriem, uz sniegbaltas jahtas, zem zilā m bez mā koņ iem debesī m, pa zilo Sarkano jū ru. Jahtas priekš galā aizdedzinot kubieš u cigā ru, nonā cā m pie secinā juma, ka š ī ir viena no laimī gā kajā m dienā m mū su dzī vē .

Kad atgriezā mies viesnī cā , bija jau tumš s. Vakariņ ā s darbinieki kvalitatī vi pieklauvē ja pie tamburī nas dzimš anas dienas zē nam, nodziedā ja kaut ko smieklī gu arā bu valodā un tradicionā li “heppibezdil”. Turpinā jums seko konjaks pie baseina.

Nā kamajā dienā mē s attā linā jā mies no vakardienas un gatavojā mies rī tdienai.


2.  dzimš anas diena. Sakarā ar to, ka ģ imenes budž ets atsakā s izturē t 2 burvī gas brī vdienas, tika nolemts dienu pavadī t mierī gi, izbaudot dabu un "viss iekļ auts". Bet Sarkanā s jū ras dievi negribē ja mani atstā t bez dā vanas. No rī ta mani pā rsteidza pilnī ga vē ja neesamī ba. Veselī gs un rets Marsa Alam, it ī paš i rudenī ! Paē dā m sausā s brokastis un devā mies uz pludmali. "Viss" sā kā s 11-00 no rī ta. Pirms X stundas tika nolemts veikt rī ta peldi. Bet kas notika ar mū su rifu? Mū su jau tā mudž oš ais rifs (viņ a atstā ja atsauksmi par rifu) ir dubultojis vai trī skā rš ojis iedzī votā ju skaitu. Iespē jams, straume atnesa daudz planktona, un dzī vā radī ba pulcē jā s uz mielastu un sauca kaimiņ us un radus. Piepeldē jā m lī dz ā rsienai atklā tā s jū ras virzienā un izbaudī jā m katru sekundi: te amfiprionu ģ imene ar mazuli skraida jū ras anemonē s, te zilo cē zija bars krustojas ar zebru baru, lien vairā ki lieli domkrati. tajā s, te ir flautas, un blakus ir ķ irurgi ar degunradž iem, eņ ģ eļ i, orhidejas, te zili un zaļ i hromi riņ ķ o krā sainos koraļ ļ os, ​ ​ te ir vā veres, karavī ri un kardinā li, tauriņ i un vē l tauriņ i, bet citi, krā soti aluteri, grupē tā ji un papagaiļ i. Apakš ā gulē ja liela dzeloņ raja. Fanu koraļ ļ u vietne sacentī sies ar visgreznā ko akvā riju no dā rgā kā dizainera. Garā m aizpeldē ja mā jas skaistule vanags. Starp citu, uz sauszemes bruņ urupuč i ir tikai lē ni un neveikli, bet ū denī tie steidzas kā putni. Tuvojoties ā rsienai, pakļ uvā m zem abudefdufokrituma, tas ir kā sniegputenī , tikai tev apkā rt nav sniegpā rslas, bet gan abudefdufos. Š eit ir vairā ki makreļ u bari, kas steidzas tieš i pie jums, plaš i atvē rtas kvadrā tveida mutes. Un zelta zivtiņ u bari. Pē kš ņ i netā lu no pagrieziena uz kaimiņ u viesnī cu parā dā s milzu pelē ks murē ns, kas graciozi slī d starp koraļ ļ iem un slē pjas zilajā bezdibenī . Viņ a noteikti ir atnā kusi apsveikt. Sī kums, (lai gan nē , vismaz 2 metri), bet jauki!

Un š eit ir mani mī ļ ā kie pie viņ u lī č a izejas: zili vā rpai degunradzis (nezinu kā pē c, bet man š ī zivs š ausmī gi patī k, un jo lielā ks paraugs, jo vairā k es to mī lu), 3 gabali, nē , 5, jā nē.8! Viņ i vē l velkas augš ā , kopā ap 40 ī patņ iem! Sē klis sadalā s uz pusē m abā s manā s pusē s, es peldu starp 2 sē kļ iem. Paldies Sarkanā s jū ras dieviem! Ar tā du eksotisku eskortu izpeldē jam uz ā rē jo rifu, pavisam mierī gi, jū ra nekustas.


Es jautā ju savam vī ram, vai mē s varam aizpeldē t uz blakus esoš ā s viesnī cas Three Corners Fayrouz Plaza rifu, jo tur ir tik mierī gi? Piedzī vojums tiek atbalstī ts, burā jam ilgi. Mē s satiekam milzī gu skaitu ķ irurgu un citu zivju. Koraļ ļ i ir ļ oti skaisti. Nolē mā m izkā pt krastā pretī pirmajai pludmalei no mums, “Three Corners Fayrouz Plaza”, gar koraļ ļ u segumu, nesasniedzot pontonu. Iziet nenozī mē lauzt koraļ ļ us ar kā jā m un tajā paš ā laikā kā jā m, bet gan visu ievilkt sevī , kā slavenā filmā , lai peldē tu pā ri koraļ ļ u plato. Peldē jam uzmanī gi, lai nesavainotos, dziļ ums kā di 50-70 cm. . Redzu, ka vī rs kaut ko bremzē , izpletis pa plato, izstiepis priekš ā kameru, kaut ko skatā s. Ko mē s bremzē jam, ko meklē jam, dziļ ums ir 50 cm, ko mē s š eit neesam redzē juš i un nofotografē juš i?!! ! ! Un tad es redzu visu, bet neticu savā m acī m. Rifu haizivs steidzas tieš i pie mums ar galvu, bez pagrieziena. . . Ne pā rā k liela, apmē ram 1.5 metri....Ceru, ka neesmu izsalcis. . . Dzī ve pazib manā acu priekš ā...Es atceros visu, ko lasī ju un skatī jos par haizivī m. . . Manā galvā š audā s domas....Tas neē dī s, var tikai iekost, mē s esam ļ oti liels laupī jums. . . Tomē r izredzes nav iepriecinoš as. Kā viņ a š eit nokļ uva? Viņ ai š eit nevajadzē tu bū t. . . Viņ ai vajadzē tu - nevajadzē tu, bet viņ a ir. . . Haizivs bija ar mazuli, viņ a tikai gribē ja mū s nobiedē t, lai mē s tiekam ā rā no viņ as ī paš uma. Mē s nespiedā m mums lū gt sev pajautā t divreiz...Izrā dā s, ka esmu ā tra peldē tā ja, mans vī rs arī....

Mē s izkā pā m no ū dens un gā jā m pa karstajā m smiltī m uz savu viesnī cu. Mana sirds dauzī jā s, rokas un kā jas trī cē ja. Sajū tas bija jauktas no primitī vā m dzī vnieku bailē m no plē soņ a lī dz atklā jē ja eiforijai un laimī gajam, kurš no nopietnas skrambas izkļ uva neskarts. Visu ceļ u virmoja doma: esi uzmanī gs, ko vē lies! Esmu skatī jies neskaitā mas haizivju video un vienmē r brī nī jies par š ī s izcilā s nogalinā š anas iekā rtas spē ku un skaistumu. Es slepus gribē ju viņ u redzē t, bet tikai no tā lienes. Nu, kā da dā vana! Sapņ i piepildā s, lai gan ne gluž i tā , kā sapņ ots! Starp citu, mans vī rs kameru turē ja ū denī haizivs priekš ā aizsardzī bai, nevis fotografē š anai. Toreiz viņ š nebija lī dz fotoattē lam. Tiesa, 1 fotogrā fija, lai arī slikta, izrā dī jā s, uz tā s ir redzamas haizivs kontū ras.

Pirmais alus pludmalē gā ja kā ū dens))))))). Vakarā dauzī jā s pa tamburī nu un “hepibezdey”. Diena bija burvī ga!

Tā mē s svinē jā m savas dzimš anas dienas pasakainajā Marsa Alam. Paldies Sarkanā s jū ras dieviem! Mē s nesaņ ē mā m dā rgas dā vanas, bet mē s saņ ē mā m š ī s nenovē rtē jamā s atmiņ as un vismaz 2 dienas absolū tas laimes sajū tu. Un tas ir tā vē rts.

Labu atpū tu un gaiš us piedzī vojumus visiem!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Риф отеля
Домашняя бисса
Домашняя бисса
Домашняя бисса
Коралл
Рыба-камень
Домашний риф
Зебросома и ангел
Белки
Бабочки
Белка
Хромисы на веерном коралле
коралл «Three Corners Fayrouz Plaza»
то самое плато
зеленая черепаха «Three Corners Fayrouz Plaza»
это она (левый верхний угол)......
зеленая черепаха «Three Corners Fayrouz Plaza»
зеленая черепаха «Three Corners Fayrouz Plaza»
зеленая черепаха «Three Corners Fayrouz Plaza»
зеленая черепаха «Three Corners Fayrouz Plaza»
Яхта до Сатайи
Дельфины!!!
Сатайа
Сатайа
Еще дельфины
И еще дельфины
И еще дельфины
Сатайа
Риф Сатайа
Затонувшая яхта
Затонувшая яхта
Затонувшая яхта
Затонувшая яхта
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Риф Сатайа
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums