Ekstravagants: krāpnieki

02 Marta 2017 Ceļošanas laiks: no 12 Februāris 2017 ieslēgts 22 Februāris 2017
Reputācija: +37
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

2017.  gada 23.  februā ris Es atgriezos no atvaļ inā juma un vē los pastā stī t stā stu par to, kā tū roperators gribē ja izmest tū ristus ar viesnī cu un kā mums tomē r izdevā s apmesties savā viesnī cā . Noslē gumā es ī si pastā stī š u par to, kas mums palī dzē ja un kas nepalī dzē ja. Vē los brī dinā t tū ristus no Ukrainas par Feju, ieteikt, kas var palī dzē t š ā dā situā cijā .

Ī ss ievads. Pirms 2 gadiem mana sieva un draugi atpū tā s Marsa Alam un iesaistī jā s sarunā ar ģ imeni no Krievijas Federā cijas. Viņ i teica, ka tika atvesti uz nepareizo viesnī cu, kuru viņ i sā kotnē ji rezervē ja. Tā kā viņ i nerunā ja angliski, viņ i pat elementā ri nevarē ja saprast, kas notiek. Vispā r viņ i tika izmesti. Mans stā sts ir par operatoru "Feeria Mandriv", kas tā pat met tū ristus.


Kā pē c izvē lē jā ties š o tū risma operatoru? Mē s ar sievu vē lē jā mies apmesties viesnī cā Three Corners Fayrouz Hotel (turpmā k tekstā – mū su viesnī ca), kas atrodas netā lu no Marsa Alam lidostas. Viesnī cu izvē lē jā mies nejauš i, iepriekš tur bijā m atpū tuš ies un citu viesnī cu principā negribē jā m. Vē l nesen no Kijevas uz Marsa Alamu nebija tieš o lidojumu. Bija jā lido uz Hurgadu, un tad 4 stundas ar autobusu. Un tā Fē rija uzsā ka tieš ā s hartas. Tā pē c tū ri iegā dā jā mies no Fairy. Ekskursija nepiederē ja "dedzinā š anai", maksā ja 1300 USD par 12 dienā m. Pirms 2 gadiem maijā atpū tā mies tajā paš ā viesnī cā par to paš u naudu. Pielā gots februā rim, cena neš ķ ita aizdomī ga. Turklā t ar š o reisu lidoja Vopli Vidopļ asova un Feerijas grupa un apsolī ja tū ristiem bezmaksas koncertu. Kā saka, nekas neparedzē ja nepatikš anas.

Visa lidmaš ī na lidoja no Fairy. Pē c nosē š anā s tū ristus sē dinā ja autobusos atkarī bā no viesnī cas. Mū su autobusā vajadzē ja bū t vismaz 6 viesnī cā m. Kopā ar mums autobusā bija vietē jais Fairy Mohammed pā rstā vis (nu, kā gan savā dā k). Izejot no lidostas Mohammeds paziņ oja, ka visas 6+ viesnī cas nevar mū s pieņ emt un dodamies uz Brayka hoteli. Varbū t š ī ir laba viesnī ca, varbū t tā nebija daudz lē tā ka par mū sē jo. Bet, atkal, viesnī ca bija ļ oti svarī ga. Starp citu, Vopli Vidopļ asova grupa atpū tā s Braikā . No visa autobusa tikai es un vē l viens puisis sā kā m aizvainot. Kad lū dza iesniegt dokumentus, kas apstiprina mū su viesnī cas atteikumu, vai piezvanī t mū su viesnī cai, viņ š izlikā s nesaprotam. Bija runas, ka Braika ir labā ka utt. Kad ieradā mies Braikā , cilvē ki sā ka izkā pt no autobusa, bija dzirdami iebildumi, bet ne vairā k kā garā rindā pie pasta. Jā saka, ka autobusā atradā s tū risti, kuriem š is izkā rtojums nebija slikts, jo viņ u viesnī ca bija klasi zemā k par Braiku. Viņ u piekriš ana ir saprotama.


Es nevarē ju iedomā ties neko labā ku kā palikt autobusā un izkā pt tikai tad, kad mani atveda uz viesnī cu. Rezultā tā paliku autobusā kopā ar sievu, š oferi un gidu, kuram vajadzē ja doties uz lidostu un sagaidī t jauno grupu. Š ajā posmā daž i tū risti, kuri bija neapmierinā ti ar š ā du notikumu pavē rsienu, tomē r nolē ma nereģ istrē ties viesnī cā un nostā jā s uz sliekš ņ a. Domā ju, ka puisis, kurš bija saš utis uz mani autobusā , ar savu skaļ o balsi visos tū ristos modinā ja cerī bu uz godī gu iznā kumu. Tikai pē c 2 stundā m autobusam tuvojā s “Feeria” pā rstā vis Sergejs, kurš kopā ar mums lidoja lidmaš ī nā . Š ajā laikā es piezvanī ju ceļ ojumu aģ entam, kurš man pā rdeva ceļ ojumu, vietē jai policijai (911) un mū su viesnī cai. No sarunā m dzirdē ju, ka cilvē ki zvanī ja uz Ukrainas konsulā tu Ē ģ iptē . Pateicoties š iem zvaniem, man izdevā s uzzinā t sekojoš o: manurezervā ciju mū su viesnī cā atcē la tū risma operators neilgi pirms mū su ieraš anā s. Nauda aizgā ja, lai samaksā tu par Braiku un var tikai minē t, kur vē l. Policists pē c sarunas ar vietē jo gidu (iedevu viņ am telefonu, jo nevarē jā m sazinā ties angliski) to apstiprinā ja. Ceļ ojumu aģ ents piedā vā ja apmesties uz dzī vi Braikā un tad kaut ko iemā cī ties. Tū risma aģ entes piedā vā to variantu uzreiz noraidī ju. Bija skaidrs, ja es parakstī š u papī rus Braikā , es tur palikš u. Š oferis mē ģ inā ja aizbraukt ar mani. Sieva metā s bloķ ē t autobusu, cilvē ki pievienojā s un bloķ ē ja autobusu no aizmugures un priekš puses. Viņ š mē ģ inā ja "piespiest" cilvē kus. Pē c viena no š iem mē ģ inā jumiem vairā ki spē cī gi tū risti viņ am atņ ē ma atslē gu un izmeta pa logu. Kopumā autobusā pavadī ju vismaz 5 stundas, bez ē diena un ū dens. Telefons nosē dā s, bilancē mī nus. Vietē jie gidi smē jā s mums sejā un teica, ka mums ir ž ē l, mū s piemā nī ja Feja un mums jā paliek, viņ i piedā vā ja ū deni un ē dienu tikai tad, ja izkā pš u no autobusa, teica, ka man bū s problē mas, jo kavē ju autobuss un š oferis , un pat lū dzā s pamest autobusu, pretē jā gadī jumā š oferis tiktu atlaists un viņ a bē rni paliktu bez maizes.

Feeriya pā rstā vis Sergejs pā rsteidzoš i nostā jā s mū su pusē un mē ģ inā ja atrisinā t problē mu. 5 stundas pē c ieraš anā s Braikā ieradā s cits autobuss. Viņ am bija jā nodala tū risti, kuri atteicā s palikt Braikā , no mū su viesnī cā m. Kad ieradā mies mū su viesnī cā , izrā dī jā s, ka problē ma nav atrisinā ta un viņ i nevarē ja mū s izmitinā t, jo nebija naudas. Mū su tū risti jau toreiz uzvedā s kā saliedē ta komanda un nelaida Fē rijas gidus/pā rstā vjus prom. Radā s problē ma, jau stundu stā vam savas viesnī cas reģ istratū rā , netiekam izmitinā ti, blakus ir autobuss ar tū ristiem, kuri arī vē l jā nokā rto. Autobusā atradā s vairā ki mazi bē rni, tostarp zī daiņ i. Bija 20:00, pē dē jo reizi lidmaš ī nā ē dā m boutiques, apmē ram 11-12. Ieradā s 2 vietē jie rī kotā jvalsts (EgyptSol) pā rstā vji, kuriem bija jā tiek galā ar mū su jautā jumu. Autobuss ar tū ristiem brauca tā lā k, mē s ar sievu palikā m. Es palū dzu vietē jiem uzrakstī t skaidrojumu par notiekoš o vispā r. Viņ i izvairī jā s no atbildes, tā pē c vienkā rš i pagriezā s un aizgā ja. Pā rstā vji teica, ka uz 12 dienā m naudas neesot, varot apmesties tikai uz 1 dienu vai viesnī cā Port Khalib, kas nav tā lu no mū su viesnī cas. Mē s atteicā mies. Viņ i gaidī ja un atgā dinā ja savu priekš likumu vē l stundu. Mē s uzstā jā m, ka esam samaksā juš i par š o viesnī cu un paliksim š eit. Beigā s viņ i atrada naudu (pē kš ņ i), un mē s pat paspē jā m pavakariņ ot 15 minū tes pirms slē gš anas.

Kas palī dzē ja:

1. Mē s bloķ ē jā m autobusu. Tas radī ja problē mas vietē jai kuģ niecī bas kompā nijai. Izrā dī jā s, ka, lai atrisinā tu problē mu ar autobusu, viņ iem vispirms bija jā atrisina mū su problē ma ar viesnī cu.

2. Zvaniet ceļ ojumu aģ entam. Viņ a sazinā jā s ar uzņ ē mumu Kijevā , iespē jams, viņ i sā ka pievē rst uzmanī bu problē mai.


3. Zvanot uz viesnī cu, uzzinā ju, ka rezervā ciju atcē lis tū roperators. Kad pā rstā vji saprata, ka esmu informē ts, viņ i pā rstā ja kaut ko muldē t par to, ka mū s neizmitina, jo vā cieš i, itā ļ i un beļ ģ i nevē las dzī vot blakus krievvalodī gajiem.

Kas nedarbojā s:

1. Zvaniet policijai. Varbū t tas liecinā ja, ka es runā ju nopietni, bet ne vairā k.

2. Kā ds zvanī ja konsulā tam. Viņ i atbildē ja, ka tā nav viņ u kompetencē .

3. Emocijas un roku vicinā š ana vietē jo pā rstā vju priekš ā . Viņ iem vienalga, viņ i ir pā rliecinā ti, ka beigā s shē ma tik un tā darbosies.

Ko es nedarī ju, bet man vajadzē ja darī t

1. Es neuzņ ē mu video vismaz runu, ka viesnī cas mū s nevar pieņ emt. Toreiz akumulators vē l bija enerģ isks. Ideā lā gadī jumā jū s varē tu rakstī t visu, kas notiek.

2. Nesaņ ē ma rakstisku apstiprinā jumu, ka vē las mū s izmitinā t citā viesnī cā . Es varē tu mē ģ inā t palū gt vismaz kā du papī ru no Braikas administrā cijas vai vismaz no mū su viesnī cas administrā cijas.

3. Es nelasī ju atsauksmes par konkrē tu virzienu Feeria. Kad atgriezos, 2016.  gada novembra apskatos atradu lī dzī gu gadī jumu. Citos virzienos Feeria ir normā las atsauksmes.

4. Neprasī ja mainī t daž us lī guma punktus. Ja zinā tu, kur nokrist, noliktu salmu. Iespē jams, ceļ ojumu aģ ents nepiekristu mainī t, xs.

Es jau konsultē jos ar juristu, nav pamata saukt Fairy pie atbildī bas. Nav dokumentu, un lī gums, ko es parakstī ju, nav man labvē lī gs. Es jau esmu uzrakstī jis pretenziju ceļ ojumu aģ entam un tū risma operatoram.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums