Ukrainas Holande. "Tulpju balle"

18 Maija 2021 Ceļošanas laiks: no 16 Maija 2021 ieslēgts 16 Maija 2021
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es, kā solī ts, turpinu runā t par apbrī nojamo tuvumā . Š oreiz liktenis mani aizveda uz Kropivnicki, un ne tikai jebkurā vietā , bet uzreiz uz balli. Tā bija brī niš ķ ī ga Tulpju bumba, kas mani virpuļ oja sava krā š ņ uma valsī !

Par tulpē m daž ā dā s valstī s tika sacerē tas daudzas leģ endas, un tika uzrakstī ts milzī gs skaits skaistu darbu - par mī lestī bu un nodevī bu, par laimi un skumjā m, par prieku un cieš anā m.


Kropivnickas parkam ir arī sava ī paš ā leģ enda. Un tā stā sts sā kā s. Agrā pavasarī pa parku gā ja iemī lē jies pā ris. Puiš a mī lestī ba pret meiteni bija tik neierobež ota, ka jauneklis vē lē jā s savai mī ļ otajai dzimš anas dienā uzdā vinā t neskaitā mus ziedus. Viņ š ilgi domā ja, kā š o ideju pā rvē rst realitā tē . Grieztie ziedi viņ am š ķ ita ļ oti banā la dā vana, jo tie nespē ja nodot visu viņ a jū tu dziļ umu. Un pē kš ņ i jaunekli izgaismo ģ eniā la ideja – dā vinā t dzī vas, daudzkrā sainas puķ u dobes ar miljoniem tulpju, no kurā m katra nes daž ā das sajū tas.

Sarkanas tulpes simbolizē lielu mī lestī bu.

Dzeltens — prieks, laime un labs garastā voklis.

Oranž s — labklā jī ba un draudzī ba.

Rozā  — maigums un jaunī ba.

Balts — tī rī ba, nevainī ba un cieņ a.

Violeta — pateicī bas zī me.

Un viņ š savai mī ļ otajai uzdā vinā ja pasaku par tulpē m!

Tad kopā pamazā m sā ka labiekā rtot un papildinā t parku ar jaunā m interesantā m atrakcijā m bē rniem no visas pilsē tas. Laika gaitā viņ u mī lestī ba kļ uva stiprā ka, un liktenis viņ us svē tī ja ar skaistu bē rnu piedzimš anu. Tas notika pavasarī , jo ne velti pavasaris atdzī vojas un dzimst viss jaunais. Kopš tā laika bē rnu smiekli ir dzirdami no visur parkā , un parks ir kļ uvis par brī niš ķ ī gu atpū tas vietu pilsē tniekiem un viesiem.

Ir pat neliels zoodā rzs ar putniem.

Š ī s skaistā s ainavas iedvesmo visus radoš os cilvē kus radī t jaunas gleznas, liriskas dziesmas un mī lestī bas dzejoļ us.

Kopš tā laika ir pagā juš i vairā k nekā.20 gadi, un tulpju skaits ar katru gadu tikai pieaug un kolekcija kļ ū st daudzveidī gā ka. Un Kropivnytsky Dendropark dā vina š o skaistumu ikvienam pilnī gi bez maksas.

Kopā parkā ir vairā k nekā.3 miljoni tulpju, aptuveni 150 sugu, š ogad vien kolekciju papildinā juš as 63 unikā lo ziedu sugas. Tā tad mums Ukrainā ir sava mazā Holande.

No sē rijas Apbrī nojamā Ukraina

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums