"Knockin 'on Heaven"

19 Aprilis 2021 Ceļošanas laiks: no 18 Aprilis 2021 ieslēgts 18 Aprilis 2021
Reputācija: +4764
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š ī eseja atklā j jaunu stā stu ciklu "Pā rsteidzoš ā Ukraina", kurā es dalī š os ar lasī tā jiem par apbrī nojamo tuvumā , par vietā m, kuras mē s daž kā rt nepamanā m, lai gan tā s ir ne mazā k unikā las un neatkā rtojamas kā aka. zinā mie pasaules brī numi.

Viena no š ā dā m gleznainajā m vietā m mū su reģ ionā ir Hersonas Lielais kanjons, kas atrodas Staņ islavskas rezervā ta teritorijā un ir nosaukts tā lielā s lī dzī bas dē ļ ar slaveno amerikā ņ u. grandiozs dabas objekts. Un Ukrainā kalnu ainavas var redzē t ne tikai Karpatos, bet arī valsts dienvidos ir kanjoni, kas raiti pā rtop piekrastes ū deņ os, kur tieš ā m š ķ iet, ka var sasniegt debesis.


Lielais kanjons ir Dņ epras-Bugas grī vas piekrastes josla, kur stepes posmi savijas ar kalnu grē dā m. Nav vienprā tī bas par š ā das ainavas izcelsmi, tač u gandrī z visi zinā tnieki ir vienisprā tis, ka kanjons savu izskatu ir parā dā tikai divā m dabas parā dī bā m, piemē ram, lietum un vē jam. Un tagad ierastā s smilš ainā s piekrastes vietā tū ristus š eit sagaida stā vas klintis.

Ī paš i interesanti, ka, ieejot kanjonā virzienā no ciema, tad sā kotnē ji lī dzenā ainava pamazā m nolaiž as, veidojot dziļ u gravu, virs kuras paceļ as klinš u fragmenti.

Ejot lejā pa š o gravu, jū s varat nokļ ū t nelielā smilš ainā krastā , no kura kanjons izskatā s vē l augstā ks.

Uzkā pjot uz augš u, jū s varat redzē t skaistu jū ras panorā mu:

Tā dē ļ cilvē ki š eit biež i ierodas, lai iegū tu skaistas fotosesijas vai vienkā rš i meditē tu vienatnē ar dabu.

No augš as paveras neticams skats uz ū dens virsmu:

No ū dens kanjons izskatā s vē l noslē pumainā ks, atgā dinot kosmosa ainavu:

Vē sturiskie izrakumi liecina, ka senos laikos, 12. –11. gadsimtā pirms mū su ē ras, atradā s senas apmetnes ar bronzas Belozerska kultū ras apmetnē m. Lī dz ar to tagadē jais rajona nosaukums - Belozerskis. Tad lī dz mū su ē ras 4. gadsimtam š ajā s zemē s dzī voja Č erņ ahovskas kultū ras iedzī votā ji. Viduslaikos š eit dzī voja Melnā s jū ras ziemeļ u reģ iona nomadi. Un izrakumos atrastie kazaku akmens krusti, kas datē ti ar 18. -19. gadsimtu, apliecina kazaku apmetņ u klā tbū tni. Š ajā s zemē s bija iespē ja dzī vot gan senajiem grieķ iem, gan turkiem, kuri biež i uzbruka mū su zemē s. Tagad š ajā vietā ir divi ukraiņ u ciemati - Staņ islavs un Aleksandrovka. Attā lums no Hersonas ir tikai 40 km. Jū s pat varat doties ar kajaku uz Adž igolas bā ku.

Papildus visvairā k apmeklē tajai vietai – Lielajam kanjonam – tū ristu vidū ne mazā k populā ra ir arī Baydikha Balka, kas atrodas gleznainā vietā dienvidaustrumu krastā .

Kā pš ana pa nogā zē m ir ā rkā rtī gi sarež ģ ī ta, turklā t pastā v liels risks nokrist no akmeņ iem, tā pē c droš ī bas apsvē rumu dē ļ jā izvē las labi iestaigā tas takas un nogā zes.

Ī paš i skaisti š eit ir pavasarī vai vasaras sā kumā . Š ajā laikā staros aug zaļ a zā le, un gaisā jū tams reibinoš s stepju augu aromā ts.


Tač u tikai aprī lī daba mums dā vā savu š edevru — gleznainus skaistu savvaļ as augu laukus — ī risu ziedus uz nebeidzamā estuā ra fona.

Š ajā s daļ ā s vietē jie iedzī votā ji galvenokā rt nodarbojas ar zvejniecī bu vai lopkopī bu. Ņ emot vē rā plaš ā s ganī bu platī bas, daudzi nodarbojas ar ģ imenes amatniecī bas piena raž oš anu. Mē s devā mies uz vienu no š ī m saimniecī bā m ar krā saino nosaukumu "Limanska Goat"nobaudī t gardus sierus, kas gatavoti no bioloģ iskiem produktiem.

Pagalms un pagalms veidoti vienkā rš a ukraiņ u ciema stilā ar koka palisā di un ciema dzī ves atribū tiem.

Tik krā sainā salmu teltī mums tika pasniegts garš ī gs siera galds:

Degustā ciju vadī ja saimniecī bas saimniece Jeļ ena, kura ī si pastā stī ja par siera gatavoš anas tehnoloģ iju no kazas piena. Jā piebilst, ka saimniecī bā raž o tikai jaunos sierus, nobrieduš u š ķ irņ u mā ksla te vē l nav apgū ta. Vieglo sieru lī niju atklā ja pati maigā kā , mutē kū stoš ā “rikota”, kas principā ir ieteicama ikvienam, jo ​ ​ satur lielā ko kalcija daudzumu. Pē c tam nogarš ojā m piparmē trā s ceptu halloumi sieru, kuram bija neliela kazas piena garš a. Bet "feta" marinā dē bija vienkā rš i izcila.

Patī ar vairā k izturē tu sieru bija arī cietā s š ķ irnes, no kurā m mana iecienī tā kā bija mā tī te.

Neskatoties uz to, ka visi produkti tiek pā rdoti tikai pē c pasū tī juma, es joprojā m izspiedu no saimnieces dā vanā m daž us labumus, kurus viņ i man pat iesaiņ oja.

Pē c garš ī gas un interesantas degustā cijas dosimies iepazī ties ar medmā sā m un citiem galvenajiem saimniecī bas iemī tniekiem:

Š eit, saimniecī bā , tika izveidotas nelielas foto zonas, kuras izmantojā m paredzē tajam mē rķ im.

Kopumā tipiskā svē tdienas pē cpusdienā mē s ļ oti tuvu atradā m skaistus un neparastus mū su reģ iona nostū rus.

No cikla "Pā rsteidzoš ā Ukraina".

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (22) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums