Hersonas apgabala skaistums

30 Septembris 2020 Ceļošanas laiks: no 25 Septembris 2020 ieslēgts 27 Septembris 2020
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Bija vakars, nebija ko darī t. Tā pē c spontā ni tika nolemts devī to ceļ ojumu sezonu sā kt no Hersonas.

Es labprā t publicē tu fotoattē lu ar biļ etē m un viesnī cā m pirms sezonas sā kuma, tač u š oreiz varu pievienot tikai biļ etes, kas joprojā m saņ em atmaksu par atceltajiem lidojumiem. Savā di, ka visas viesnī cas, autobusi un gandrī z visas aviokompā nijas, izņ emot UIA, jau ir veikuš as atmaksu.

- Cik ilgi mē s dosimies uz Hersonu?

– Mē s to varam izdarī t nedē ļ as nogalē , lai gan svē tdien var lī t lietus.

- Nu, ejam rī t, ceturtdienas vakarā ?

Tā tika nolemts.

Hersona


Pilsē ta mū s sagaidī ja agri un saulaini no rī ta. Zelta rudens jau pagā jis pa alejā m, kas stiepā s no stacijas tā lu lī dz centram. Lai gan vakar Kijevā viss izskatī jā s diezgan vasarī gi. Š ā da gadalaiku maiņ a un saulains laiks miegaino noskaņ ojumu sā ka pā rvē rst pozitī vā , un arī dzī vokļ a saimnieks teica, ka varē tu mū s pā rbaudī t jau tagad deviņ os no rī ta. Un mē s jau esam paspē juš i iekraut lietas ATB noliktavas telpā . Mē s atskrē jā m pē c mantā m un nokā rtojā mies. Man patī k ATB plaš ais veikalu tī kls, kas ļ auj bez maksas uzglabā t lietas gandrī z jebkurā Ukrainas pilsē tā . Hersonā viņ iem ir arī dubultie skapī š i lielā m mugursomā m))) Mū su dzī voklis izrā dī jā s karalisks) Tas izskatī jā s diezgan smieklī gi, es nekad nebiju gulē jis tā , ka uz mani skatī jā s ģ ipš a statujas, un visas zodiaka zī mes bija sarindotas ap lustra.

Tagad apskatī sim, kā das apskates vietas ir paš ā pilsē tā . Pirmais ceļ vedis man ieteica Hersonas vietā izvē lē ties Amsterdamu vai Berlī ni. Otra gide teica, ka tuvumā ir parks, un tuvā kā atrakcija atrodas 170 km attā lumā un ir Nikolajevas laukums. Jā , š eit nav daudz apskates objektu. Bet mē s zinā jā m, ko tieš i mē s esam ieraduš ies, š eit ir viss skaistums ā rpus pilsē tas. Mums tikai jā noskaidro, kam š eit ir maš ī na, kas mū s aizvedī s. Kamenecā bija vieglā k, pilsē ta maza, visi viens otru pazī st un ā tri var pateikt, kuram kur un kad laimē jies. Lielā kajā s pilsē tā s tas ir grū tā k. Š oreiz mū s izglā ba Good Taxi serviss. Viņ i sevi pozicionē kā taksi, kas var aizvest jebkur, sniegt ekskursiju un aizvest atpakaļ , tas viss ir pietiekami par lojā lu cenu, viņ i arī mums labi nofotografē ja. Mē ģ inā jā m pasū tī t auto uz smiltī m ar citiem populā riem taksometriem, tač u visa grū tī ba izrā dī jā s tajā , ka tuksnesim nav adreses, bet operatoriem un mobilajā m aplikā cijā m tas izrā dī jā s bloķ ē tā js.

Oļ eš kovska smiltis

Brauciens lī dz smiltī m nav ilgs, apmē ram 50 minū tes. Skrē jieni ir daž ā di, galvenais nezvanī t tur, kur startē tū ristu grupas, citā di riskē ieraudzī t samī dī to kā pu audeklus. No mū su ieraš anā s puses nebija izmī dī tas kā pas, bet lī dz tuksneš a centrā lajai daļ ai bija labi jā nomī dā s, teiksim, lai pierā dī tu, ka jū s patieš ā m esat pelnī juš i tuksnesi. Lai gan bija ceļ š uz centrā lo daļ u, mē s ar Daš u nolē mā m, ka š ā di bū s interesantā k. Mū su kopē jais pā rgā jiens ilga divas stundas. Tuksnesis ievē rojami atš ķ iras no Sahā ras un pat no tuksneš a, ko varat iedomā ties, aplū kojot fotoattē lus atsauksmē s.


Vienkā rš i fotogrā fijā s visi ķ er labus rakursus. Nav bezgalī bas nedzī vu smilš u kā pu vai palmu birzis un augstu akmeņ u, tomē r visa tuksneš a romantika š eit ir pilnī bā . Ir arī draudī gi koku zari, kas izskatā s pē c č ū skā m, š eit var lasī t jaunā kā s tuksneš a ziņ as tieš i no smiltī m.

Piemē ram, te zaķ is skrē ja uz centru, vai tas, ka š ajā bedrē kā ds ir apsē dies un ilgi nav aizgā jis, un pat tas, ka vē jš pē dē jo stundu laikā vairā kkā rt mainī jis virzienu - tas ir skaidri redzams no rakstu gredzeniem ap augiem.

Trases izsekoš ana š eit ir patieš ā m jautra spē le. Tiesa, daž as pē das nav atš ifrē tas, piemē ram, kā pē c kā dam kā jas pā rvē rtuš ā s par ķ epā m vai kā gā jis ar vienu kā ju, kā arī kā di noslē pumi slē pjas oā zē s no blī viem mež iem. Kaut gan sā ku zī lē t par braucienu ar vienu kā ju. Ir ļ oti patī kami staigā t basā m kā jā m pa smiltī m.

Tikai jaunas sajū tas zem kā jā m, un š eit slē pjas arī daudz draudī gu ē rkš ķ u. Un ja neveiksmī gi ieiet, tad uz vienas kā jas uzlē ksi. Tā tad par vienu noslē pumu mazā k. Palmu oā ž u vietā š eit ir blī vi mež i, es pat nezinā ju, ka desmit reiz desmit metru mež s var izskatī ties tik tumš s un neviesmī lī gs. Bet, protams, visskaistā kais ir saulriets vē sajā tuksnesī .

Mē s gā jā m apburti, nespē jot atraut acis no sarkanā s bumbas. Galvenais ir sarē ķ inā t laiku, lai paspē tu izkļ ū t no tuksneš a pirms tumsas iestā š anā s. Mū su tuksneš u reitingā es to ievietoju otrajā vietā starp Tunisijas un Ē ģ iptes, lai gan tas nav tik liels un nav tik nedzī vs. Noteikti iesaku tuksnesi, ī paš i cilvē kiem, kuri cī nā s ar bezmiegu, pē c pā rgā jiena gulē siet kā zaķ i.

Kajaku ū dens labirints

Bija miglains agrs rī ts. Nonā cā m krastmalā , kur no mola mū s nogā dā ja motorlaiva, tas arī ir ū dens taksometrs. Adrese motorlaivai bija formā tā “Kajaki uz Tatjanu”, un mū s aizveda uz kā du no salā m, kur var iznomā t kajakus.


Mē s kuģ ojā m uz ļ oti interesantu vietu, nebijā m gaidī juš i, ka š o ieraudzī sim. Apkā rt bija daudz salu, uz kurā m vietē jiem ir vasarnī cas. Platī bas minimā las, vasarnī cas cieš i piespiestas viena pie otras, bet dzī ve rit pilnā sparā . Tā da sajū ta, ka kuģ ojam pa Venē cijas kanā liem. Tatjana uzzinā ja mū su vē lmes un detalizē ti aprakstī ja marš rutu, kas mums bū tu piemē rots. Marš ruta detaļ as ierakstī jā m video un devā mies ceļ ā . Parasti cilvē ki ņ em kajaku uz visu dienu un kaut kur nolaiž as piknikam, bet mē s nolē mā m aktī vi peldē t, neriskē jot apgā zties izkā pjot.

Mums tieš ā m ļ oti paveicā s ar miglu, viss upju ielu, niedru un ezeru skaistums uzreiz palielinā jā s vairā kas reizes. Un kad pē c stundas sā kā s skaidras debesis, tad viss skaistums mums tika atklā ts no jauna jaunā izskatā . Un skaistums nemitī gi mainā s. Tie bija plaš i ū deņ i un š auras ejas cauri brikš ņ iem, un pilnvē rtī ga upe, pa kuru koki jau bija sā kuš i pā riet rudens krā sā s. Tagad mums š ķ ita, ka mē s kuģ ojam pa Bentotas upi Š rilankā un meklē jam brī niš ķ ī gus dzī vniekus - š is baļ ķ is ir kā krokodils, un š ī ķ irzaka ir spļ aujoš as monitora ķ irzakas attē ls. Visvairā k man gribē jā s peldē t tuvā k ū dens iemī tniekiem – putniem.

Bet likā s, ka viņ i vismazā k vē lē jā s mū su iepazī š anos, lai gan vardes priecā jā s mū s redzē t, katrā ziņ ā no mums neaizbē ga. Mū su marš ruts ilga 3.5 stundas, pē dē jie divi kanā li bija ī sts veiklī bas pā rbaudī jums. Platums š eit bija vairā ki metri ar daudziem lī kumiem, un mū su divvietī gais kajaks nebija ī paš i veikls pagriezienos.

Pā ris reizes ietriecā mies krastā tā , ka kā du minū ti mē ģ inā jā m aizbē gt atpakaļ . Bijā m mega apmierinā ti ar š o braucienu, lai gan bijā m noguruš i no aktī vā s airē š anas. Atgriež oties bā zē , viņ i sauca laivas kapteini, lai viņ š atbrauc un aizved mū s atpakaļ . Atpakaļ ceļ š bija neparasts, viss izskatī jā s savā dā k nekā no rī ta. Miglā mums š ķ ita, ka esam te vieni, bet patiesī bā ap Dņ epru bija daudz kuģ u un cita ū dens transporta, ne sliktā k par auto, kas lido pa ceļ iem metropolē .

Kā ds prieks bija iekrist istabā gultā . Ī paš i pē c blī vas gruzī nu maltī tes. Bet pagā jusi tikai puse dienas, steidzami atpū š amies stundu un turpinā m atklā t jaunas vietas. Sazvanī jā m š oferi un teicā m, ka ir gatavi turpinā t braucienu.

Staņ islava Lielais kanjons


Bija tuksnesis, bija upes ar ezeriem, tagad ir kalni! Kalni š eit nav pā rā k augsti, bet ā rprā tī gi skaisti, ī paš i saulrietā . Pā rsteidzoš i, ka cilvē ku š eit bija diezgan daudz, bet kalnu ainavu ir tik daudz, ka vietas viegli pietiks visiem. Te pat pie mums tika nofilmē ta reklā ma par auto mazgā š anas lī dzekli.

Galvenais nevē rt vaļ ā muti no visa skaistuma, š ajā s vietā s dzī vo ļ oti daudz punduru, kuriem traucē jot ā tri atradī s visas plaisas sejā ) Lī dz saulrietam bija vē l stunda, Daš a un Es uzkā pu visā s klinš u plaisā s, kuras varē jā m atrast.

Laiks paskrē ja kā pā ris minū tes. Un te nu tas ir – romantisks saulriets tieš i mā koņ os.

Es vienkā rš i vairs neticu, kad cilvē ki saka, ka jū rā ir skaidri saulrieti. Pē c manas pieredzes, tas notika vienu reizi Gruzijā , un tad katru reizi pē dē jā s desmit minū tē s parā dā s kaut kā ds mā konis un viss, ardievu saulriets.

Interesantā kais ir tas, ka sā kumā Gruzijā bija tā pat un pat daļ a cilvē ku aizbrauca, bet pē dē jā brī dī no aiz mā koņ iem atkal iznā ca saule un norietē ja jū rā .

Saule norietē jusi, visi kalni un vainas izpē tī ti, plā ns izpildī ts, var atgriezties Hersonā . Ž ē l, ka diena sastā v tikai no divā m pusē m, tā pē c viņ iem vē l bū tu laiks kaut kur pavicinā t)

Atgriezī simies Hersonā

Solī tais svē tdienas lietus beidzā s pirms devā mies pastaigā , kas ir labi. Bet jautrī bas saraksts ir beidzies. Dosimies klejot pa pilsē tu, varbū t atklā sim kaut ko sev. Populā ro ekskursiju sarakstā ir iekļ auta ekskursija uz pagalmu, kas nozī mē , ka kaut kur ir interesanti pagalmi, tā pē c sā ksim ar tiem.


Un pagalmi š eit ir patieš ā m mā jī gi un interesanti. Gandrī z visi no tiem atrodas gar galveno gā jē ju ielu. Š eit, iespē jams, katrs pagalms centā s izcelties mā jī guma ziņ ā attiecī bā pret kaimiņ u. Pagalmu meklē š ana notika sava veida spē les rež ī mā , daudzi no tiem ir slē gti ar kodē tā m durvī m un var tikt iekš ā , ja kā ds aizbrauca, bet neaizvē ra aiz sevis durvis. Un tas š eit notiek visu laiku. Protams, es neesmu pā rliecinā ts, ka tie ir iekš pagalmi, pa kuriem brauc ekskursijas, bet mums patika. Vienā ekskursiju mā jaslapā bija teikts, ka viņ u ekskursijas laikā mē s klausī simies zvanu zvanī š anu, tieš i tajā brī dī sā kā s zvanī š ana. Lieliski, paveicu vē l vienu lietu. Kamē r meklē jā m citu pagalmu, pie mums pienā ca vietē jā sieviete un jautā ja, ko mē s meklē jam. Kad paskaidrojā m, ka esam š eit, meklē jot kaut ko interesantu, viņ a mū s sū tī ja meklē t loloto ielu, kuras nosaukumu viņ a neatcerē jā s, atcerē jā s tikai politiķ a vā rdu, kurš sā ka to interesantā veidā cildinā t.

Viņ a mums pastā stī ja orientieri un parā dī ja, kurā virzienā jā skatā s. Un tagad tas ir diezgan interesanti! Tas nekur neparā dā s apskates vietā s. Par laimi, es atradu š o paš u politiķ i internetā , un tur viņ u intervē ja par ģ entrificē tu ielu. Š o ielu kartē sauc par “Kanatnu”.

Š eit tieš ā m ir ļ oti jauki, mā ju fasā des tika atjauninā tas un apgleznotas ar interesantiem attē liem, pie mā jā m uzstā dī tas neparastas skulptū ras. Izrā dā s jauns Hersonas orientieris. Iela vē l nav pabeigta, daudzas mā jas ir maiņ as procesā , tā pē c drī zumā bū s vē l interesantā k. Bet starp senajiem apskates objektiem mē s ļ oti novē rtē jā m krastmalu, kas atrodas Slavas parkā .

Š ī ir laba vieta, kur atpū sties, apbrī nojot panorā mu. Labi, devā mies pē c mantā m uz blakus noliktavas telpu, laiks atgriezties mā jā s un izdomā t ko citu interesantu, kamē r ir silti. Bija lieliska un darbī ga nedē ļ as nogale, pateicoties Hersonai, un jo ī paš i tā s apkā rtnes daiļ avā m, noteikti ieradī simies š ajā apkā rtnē pē c jauniem atklā jumiem, uz drī zu tikš anos!

Ceļ ojuma informā cija

  • Vietnē Good Taxi
  • pasū tī ts apskates taksometrs uz Oleshkovsky Sands un Staņ islavu.

  • Kajaki tika iznomā ti š eit
  • Mē s pasū tī jā m ū dens taksometru š eit
  • Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Līdzīgi stāsti
    komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
    Rādīt citus komentārus …
    iemiesojums