Lieliskas Atēnas (skats no augšas)

27 Jūlija 2014 Ceļošanas laiks: no 24 Jūnijs 2014 ieslēgts 24 Jūnijs 2014
Reputācija: +54
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Grieķ ijā esmu bijis daudzas reizes, bet izrā dī jā s, ka tikai vasarā , tā pē c kā apmeš anā s vietu neizvē lē jos lielā s pilsē tas. Tomē r Grieķ ija ir saulaina valsts, un jū s vē laties gulē t pludmalē vismaz reizi gadā . Turklā t jū ra ir vienkā rš i pā rsteidzoš a burtiski katrā Grieķ ijas stū rī . Š oreiz nolē mu atpū sties valsts ziemeļ u daļ ā – Halkidikos. Teikš u uzreiz, ka š eit man patika daudz vairā k nekā uz salā m. Š eit nav tik karsts un ir pietiekami daudz vietu, kur pastaigā ties. Un virtuve. . . mmm. . . brī niš ķ ī ga. Vienkā rš i trū kst vā rdu. Bet tomē r apmeklē t Grieķ iju un neredzē t Atē nas ir tas pats, kas nezinā t valsti, kā š eit saka. Tā pē c, divreiz nedomā jot, sakopoju domas un iegā dā jos ekskursiju uz Atē nā m. Es negribē ju kratī ties vairā kas stundas autobusā , tā pē c nedaudz vairā k kā pusstunda lidmaš ī nā man bija lieliski piemē rota. Tici man, tas bū tiski maina noskaņ ojumu un ceļ ojuma sajū tas. Bet ir vē rts sā kt no sā kuma.

Atē nā s ieradā mies agri no rī ta. (Nu, man pirms 11:00 ir agri)))). Viņ i lidoja lieliski. Tik labi, man liekas, ka vē l neesmu lidojis. Varbū t tā pē c, ka tā s ir tikai 35 minū tes, vai varbū t tā pē c, ka aviokompā nija ir lieliska. EllinAir bija patī kams pā rsteigums. Stjuartē m viss kā rtī bā . Kā rtī gs, ķ emmē ts, krā sots. Vispā r skaistums. Turklā t mums lidmaš ī nā piedā vā ja arī dzē rienus + sviestmaizes. Vispā r tukš ā dū š ā , it kā neviens nebrauktu. Tā tad. . . es apjucis. . . Mē s no rī ta lidojā m uz Atē nā m un uzreiz devā mies kopā ar gidu uz slavenajiem Evzones, kas kalpo netā lu no Parlamenta ē kas. Es ļ oti atceros apsardzes maiņ u. Viņ iem ir tā ds interesants “rituā ls”, ja tā drī kst teikt. . . Man š ķ iet, ka burtiski visi tū risti, kas tajā brī dī atrodas Atē nā s, skrien skatī ties, kā š ie militā risti staigā . Patieš ā m, tas ir iespaidī gi))). Mū su gids stā stī ja, ka Evzones izpilda kara deju, kas atdarina zirga soli. To nav iespē jams aprakstī t, tas vienkā rš i ir jā redz.


Pē c tam devā mies uz Akropoli. Es domā ju, ka š ai vietai nav nepiecieš ams apraksts. Bet, ticiet man, patiesī bā Partenons izskatā s pilnī gi savā dā k nekā attē lā . Š ķ iet, ka viņ š peld debesī s. Tik milzī gs, majestā tisks. . . Man š ķ iet, ka š ī ir vieta, kurā cilvē ki iemī las. Protams, var strī dē ties. Es zinu daudzus cilvē kus, kuriem principā nepatī k Atē nas, bet es neesmu viens no tiem. Vienī gais, kas sabojā ja iespaidu par redzē to, bija karstums un gandrī z pilnī ga zaļ umu neesamī ba. Bet tas nav botā niskais dā rzs. Nedaudz pastaigā juš i pa Akropoli, no skatu laukuma nofotografē juš i daudz Atē nu, devā mies uz Jaunā s Akropoles muzeju. Ja uzskatā t, ka muzeji ir garlaicī gi, tad noteikti vajadzē tu apmeklē t š o vietu. Ejot pa stikla grī du, kur lejā atrodas milzī gs skaits seno laiku izrakumu, bail pat elpot, nemaz nerunā jot par domā š anu par to, kas te nav interesants. Turklā t mū su ceļ vedis bija vienkā rš i brī niš ķ ī gs.

Jā , protams, karstums nedaudz nogurdina, bet iespaidi atstā ja jū ru. Tā nu visi apmierinā ti un priecī gi devā s pusdienā s uz krogu netā lu no muzeja. Es domā ju, ka viņ i burtiski ē da visu. Salā ti, pamatē diens, uzkodas, pā rsteidzoš s š efpavā ra deserts un, protams, vī ns. Kur Grieķ ijā bez vī na? Viss ir tik garš ī gi, ka nav iespē jams atraut sevi. Un principā man š ķ iet, ka š ajā valstī nav iespē jams nekļ ū t labā kam. Grieķ i ir ļ oti rū pī gi attiecī bā uz pā rtiku. Š eit ir pieņ emts ē st daudz un garš ī gi. Tā pē c porcijas ir tik lielas.

Pē c pusdienā m mums bija brī vs laiks, lai izstaigā tu Plaku. Protams, par maz, bet man personī gi ar to pietika, lai iegā dā tos mā jas suvenī rus un vietē jos saldumus.

Un te atkal esam autobusā un jau dodamies uz Vouliagmeni ezeru. Ja godī gi, tad, kad dzirdē ju no gida, ka š eit, pē c leģ endas, dzī vo nā ras un velk jaunieš us dibenā , neticē ju. Bet, kad man kaut kas maigi saspieda kā ju, man palika bail. Es nezinu, vai stā sts mani tā ietekmē ja, vai tas bija tikai no pā rsteiguma, bet sajū tas ir specifiskas. Izrā dī jā s, ka š eit peld mazas zivtiņ as, kuras reizē m iekož . Bet tas nesā p. Tiek iegū ts š ā ds pī linga veids)))). Nogurums iet prom. Pē c š ā das peldes bū tu vē l vienu reizi pastaigā jis pa Atē nā m, bet bija jau par vē lu. Diemž ē l mums bija jā dodas uz lidostu. Viņ i arī labi lidoja atpakaļ . Piloti - labi darī ts, nemaz nebija jū tams, kā lidmaš ī na pieskā rā s zemei. Tuvā k pulksten 22 es biju viesnī cā un devos gulē t ar sasnieguma sajū tu.

Novē lu jums visiem labas brī vdienas Grieķ ijā ! Un apmeklē t š o valsti un neredzē t Atē nas ir tikai noziegums.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums