No Tallinas uz Helsinkiem ar kuģi.

21 Septembris 2015 Ceļošanas laiks: no 07 augusts 2015 ieslēgts 07 augusts 2015
Reputācija: +7439.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli


Jahtas Tallinas ostā .

Nav nekā vieglā ka kā brauciens no Tallinas uz Helsinkiem, jo ​ ​ š ī s divas Eiropas galvaspilsē tas š ķ ir tikai astoņ desmit kilometri. Un ņ emot vē rā , ka jū ra viņ us š ķ ir, un kuģ niecī bas saviem pasaž ieriem piedā vā tā du servisu kā "dienas kruī zs"(*), piebildī š u, ka nav nekā jaukā ka un lē tā ka : ). "Dienas kruī zus" no Tallinas uz Helsinkiem piedā vā trī s kuģ niecī bas kompā nijas. Š o rindu autore izmantoja katra pakalpojumus un ir gatava dalī ties ar "Turpravda" lasī tā jiem savā nenovē rtē jamā Helsinku iekaroš anas pieredzē no Tallinas : )

(*)"Dienas kruī zs" Helsinkos ir izbraucot no Tallinas agri no rī ta , Igaunijā atgriezī sies vē lu vakarā pē c visas dienas pavadī š anas Somijas piekrastē . Turp un atpakaļ biļ etes "dienas kruī zam" tiek pā rdotas ar ievē rojamu atlaidi.

Sā kumā es vē los norā dī t uz daž iem punktiem, kas kopī gi visiem š eit apskatī tajiem uzņ ē mumiem:


1. Biļ etes var iegā dā ties gan tieš saistē , gan kuģ niecī bas uzņ ē mumu kasē s. Pirms uzkā pš anas uz kuģ a ir jā reģ istrē jas un lī dzi jā bū t personu apliecinoš am dokumentam (pasei);

2. Dienas kruī zam, t. s. "klā ja biļ ete". Š ī biļ ete dod tiesī bas atrasties uz kuģ a (bet ne kajī tē ), un tai nav noteikta sē dvietas numura.

3. Biļ eš u cenas atš ķ iras atkarī bā no sezonas un nedē ļ as dienā m.


Tallink prā mis steidzas uz Somiju.

"TALLINK SILYA LINE" ir brī vdienu stila ceļ ojums.

Tallink kruī za priekš rocī bas ietver mū sdienī gus ē rtus kuģ us, augstas kvalitā tes servisu un izcilu beznodokļ u pakalpojumu. Starp citu, somi no visiem pieejamajiem variantiem priekš roku dod "Tallink", dodoties lī dzī gā kruī zā uz Tallinu.

Viņ us piesaista aizdedzinoš ā izklaides programma, prā mja interjera š iks un spož ums un humā nā s alkoholisko dzē rienu cenas.

Š eit ir industriā lā ainava, ar kuru Helsinki sveic pasaž ierus Olimpijas terminā lī .

Pie "Tallink" mī nusiem es pieskaitī tu izvietoš anas vietu Helsinkos - terminā li "Olympia", kas atrodas tā lu no centra. Tomē r, ja jū s vē laties atrakcijas, nevis boutiques, tad š is "mī nuss" var š ķ ist strī dī gs. Č etrdesmit minū š u gā jiena laikā lī dz centram var apmeklē t Helsinku vecā ko Ekberg kafejnī cu, Hietalahti krā mu tirgu, pirmo Aleksandra teā tri Helsinkos un vecā ko baznī cu pilsē tā - tas viss (un pat nedaudz vairā k) redzē ts ejam pa ielu. Bulvā ri un apkā rtne.

Bulevā rdi iela tiek uzskatī ta par vienu no skaistā kajā m alejā m Helsinkos.

Man personī gi papildu kaitinoš s faktors kruī zā ar "Tallink" ir. . . somu aizbraukš ana uz vakara prā mi uz Tallinu. Terminā lī viņ i satraukti š ņ ā ks un slī dē s no vienas kā jas uz otru, gaidot iekā pš anu, ik pa brī dim nometot uz kā jā m Kravč uč kas sistē mas ratus. Daudzi no viņ iem rezervē nakts kruī zu kajī tē uz prā mja — tie ir nopietni un plā no izspiesties par katru iztē rē to eiro centu.

Neliels dzē riens no prā mju lielveikala.


Tā kā dutik tiek atvē rts č etrdesmit minū tes pē c kuģ oš anas un uzņ ē mums Tallink uzskata par savu pienā kumu nodroš inā t pasaž ieriem ne tikai kvalitatī vu transfē ru, bet arī labu garastā vokli, tad plkst. ejas, un sā kas "brī vdienas". Tikmē r vecā ki pā ri, jaunlaulā tie un vientuļ ā s dā mas savā s kajī tē s maina kedas pret vakartē rpu.

Ak, ko jū s te neredzat! Un vilnas zeķ es zem pludmales š ortiem, un ziemas zā baki basā m kā jā m. . .

Animā cija rā dī š anas joslā .

Somu pensionā ri ir vienī gais, kas man atpū tina acis un smadzenes, kad braucu pa Tallink. Viņ i ir tik maigi viens pret otru, tik dzī vespriecī gi un nenomaldā s no ritma, dejojot valsi pie "Iron Maiden" vai Kristī nas Agileras! : ) Un te nā k apoteoze - beznodokļ u atver. Alus un cita alkohola kastes tiek iekrautas ķ errā s un nogā dā tas kajī tē s. Joprojā m! Priekš ā gara nakts! Sasildī juš ies ar aperitī vu, pusaudž i sā k savu iemī ļ oto izklaidi - skrē jienu tukš ā m ķ errā m pa gaiteņ iem, pē c š ī skata raduš ies jautā jumi par iespiedumiem uz prā mja sienā m un kajī tes durvī m pazuda paš i. Š eit tik vieglā , nepiespiestā atmosfē rā jā pavada trī s stundas. : )

Tallink mā jaslapā varat izvē lē ties sev piemē rotu kruī za laiku.

Tallink prā mji no Tallinas uz Helsinkiem atiet piecas reizes dienā . Jū s varat izvē lē ties sev piemē rotā ko izbraukš anas un ieraš anā s laiku. Tajā paš ā laikā biļ etes cena atkarī bā no izvē lē tā laika var svā rstī ties 8-10 eiro robež ā s. Pamatojoties uz savu daudzu gadu pieredzi, teikš u, ka lē tā kais variants ir agra izbraukš ana no Tallinas (ap septiņ iem no rī ta) un vē lā kā atgrieš anā s (ap pusnakti).

Tallinas ostas D terminā lis.

Atcerieties, ka izdrukā ta un apmaksā ta tieš saistes rezervā cija nav biļ ete! Tā jā apmaina pret magnē tisko iekā pš anas karti Tallinas ostas D terminā ļ a biļ eš u kasē vai paš apkalpoš anā s reģ istrā cijas automā tos.


M/S Viking XPRS prā mis.

"VIKING LINE" ir "lē ts un jautrs" ceļ ojumu stils.


Atš ķ irī bā no Igaunijas "Tallink", Somijas "Viking line" transporta pakalpojumus izvirza priekš plā nā . Uz prā mja aizliegts lietot stipro alkoholu, dutiku klā sts ir diezgan pieticī gs, un cenas veikalā un bā rā krī tas no skalas, lai cilvē ki labprā tā k uzkrā tu karstas kafijas glā zes krastā . Pats prā mis pē c izmē ra un apdares ir daudz pieticī gā ks nekā "Tallinkovskij" kolē ģ iem. "Klā ja" pasaž ieriem trū kst vietu - tas ir skaidrs mī nuss.


Saulriets pā r Helsinkiem. Skats no izlidojoš ā prā mja Viking XPRS atklā tā klā ja.

Tomē r siltajā sezonā š ī problē ma tiek atrisinā ta, pateicoties vairā kiem atvē rtiem klā jiem ar galdiem un soliem, no kuriem paveras skaisti panorā mas skati, bet ziemā pasaž ieri č upojas pie logiem uz palodzē m. Nominā li uz prā mja ir bā rs, restorā ns, bē rnu istaba un pat š ova programma.


Prā ma interjers: labajā pusē spē ļ u automā ti, kreisajā pusē uz palodzē m sē ž pasaž ieri.

Tač u tas viss tiek ī stenots tik pieticī gā mē rogā , ka tas paliek gandrī z nepamanī ts. Atš ķ irī bā no Igaunijas, Somijas prā mju kompā nija saviem pasaž ieriem nedod tiesī bas izvē lē ties izbraukš anas un ielidoš anas laiku. "Dienas kruī za" laiks pie "Viking line" ir fiksē ts - izbraukš ana astoņ os no rī ta, atgrieš anā s piecas minū tes lī dz pusnaktij. Domā ju, ka uz "mī nusiem" var norakstī t arī neelastī go kruī zu grafiku.


Viking line kruī zam ir fiksē ts izlidoš anas un ieraš anā s laiks.

Savukā rt, kā "Viking line" ī paš nieks nonā k paš ā Helsinku sirdī - terminā lī "Katayanoka". Septiņ as minū tes gā jiena - un jū s jau esat Senā ta laukumā . Tas ir nenoliedzams pluss. "Brī vdienu" neesamī ba uz kuģ a vairā k nekā kompensē kruī za izmaksas, kas ar retiem izņ ē mumiem ir daudz zemā kas nekā konkurentiem.


Piemineklis Aleksandram II Senā ta laukumā Helsinkos.

Vikingu vietnē ik pa laikam parā dā s daž ā das akcijas un piedā vā jumi, pateicoties kuriem biļ etes var iegā dā ties vē l lē tā k. Š ogad tavs paklausī gais kalps ir pā rspē jis visus savus lī dzš inē jos cenu "rekordus", paspē jot izpirkt akcijas "Vienas dienas kruī zs uz Helsinkiem" par cenu 11 eiro! "Viking line" pasaž ieri galvenokā rt ir grupu un individuā lie eirotū risti, kā arī strā dnieki un darbinieki, kas dodas no komandē juma.


Tallinas ostas A terminā lis.


Viking line prā mji atiet no Tallinas ostas A terminā ļ a. Izdrukā ta un apmaksā ta tieš saistes rezervā cija nav biļ ete, tā terminā ļ a kasē jā apmaina pret iekā pš anas magnē tisko karti.


Katamarā ns "Karolin" pie mola Tallinā .

UPD 29.06.

2019 "Linda line" bankrotē ja un pā rtrauca savu darbī bu!

"LINDA LINE" ir aero stila ceļ ojums.

Tallinā ir megalī ta ē ka, kas celta 1980.  gada Olimpiskajā m spē lē m. To sauc par "Gorhall" (Linnahall) - tas ir koncertu un sporta komplekss, kas savulaik pā rstā vē ja progresī vā s padomju arhitektū ras un bū vniecī bas tendences, bet tagad ir noplicinā ts un panī cis. Tieš i š eit, "trash" estē tikas ieskauta, atrodas pieticī gais uzņ ē muma "Linda line" terminā lis, kas nodroš ina ā trā ko jū ras savienojumu starp Tallinu un Helsinkiem.

"Linda line" rī cī bā ir divi ā trgaitas katamarā ni, kas vien pusotras stundas laikā nogā dā s Somu lī č a pretē jā krastā . Brauciens ar katamarā nu ir kā lidojums lidmaš ī nā – pat interjeri ir lī dzī gi.


Linda lī nijas terminā lis ā rpusē .


Linda lī nijas terminā lis iekš ā .

No š ejienes jū s varat iekā pt katamarā nā .

Ir ē rti, ka izdrukā tā un apmaksā tā tieš saistes rezervā cija ir iekā pš anas biļ ete, tā jā uzrā da kopā ar pasi, iekā pjot katamarā nā . Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka uzkā pš ana uz kuģ a notiek caur nelielu terminā ļ a zā li, nevis no ielas. Tā pē c nestā vi velti pie ž oga sieta vā rtiem – tie neatvē rsies, drī zā k skrien uz zā li, citā di kavē si lidojumu.


Katamarā na salons. Regulā ras tū ristu klases sē dvietas.

Tā pat kā lidmaš ī nā , priviliģ ē tajiem ir "biznesa klase" - atseviš ķ a sē dekļ u rinda apakš ē jā klā jā , pā rklā ta ar aizkaru. "Biznesa klases" "laimī gie" dodas uz atseviš ķ u lidostas terminā ļ a reģ istrā cijas galdu : ) Pā rē jie pasaž ieri, sagaidī juš i savu kā rtu, vienmē rī gi "izklā jas" pa diviem kuģ a klā jiem.


Katamarā nā ir divi bā ri ar alkoholu un sviestmaizē m par pā rmē rī gi augstā m cenā m, un pirmajā stā vā ir neliela beznodokļ u telpa (uzkodas un alkohols š eit ir lē tā ki nekā bā rā ). Tā pat kā Viking lī nija, arī Lindas katamarā ni nonā k Helsinku centrā – Makashiini terminā lī , kas ir papildu bonuss ā trumam. Cita starpā , "Linda line" kursē pē c elastī ga grafika, un var izvē lē ties sev ē rtā ko kruī za laiku, un tas (aleluja! ) biļ etes cenu nekā di neietekmē s! : )


Skats uz Helsinkiem no katamarā na "Linda line".

Tagad parunā sim par vā jajā m vietā m ceļ ojot ar katamarā niem. Pirmkā rt, atš ķ irī bā no visu gadu kursē još iem prā mjiem, katamarā ni "Linda line" kursē tikai no vē la pavasara lī dz agra rudenim. Otrkā rt, un tas ir ļ oti nozī mī gs "mī nuss", tie ir atkarī gi no laikapstā kļ iem. Ja ir vē tra vai jū ru klā j ledus, kuģ is nebrauks.

Treš kā rt, cilvē kiem ar vā ju vestibulā ro aparā tu ceļ oš ana ar katamarā nu ir kontrindicē ta - kustī bu slimī ba. Pat pilnī gā mierā katamarā ns lido pa viļ ņ iem tā dā ā trumā , ka smē ķ ē tā ji tiek nopū sti no atklā tā klā ja - esiet uzmanī gi! Nu un ceturtkā rt, no transportlī dzekļ iem "Linda line" pā rvadā tikai velosipē dus, domā ju, ka autobraucē ji bū s vī luš ies.


Makashiini terminā lis Helsinkos

Neskatoties uz laikapstā kļ iem, uz kuģ a pamanī ju daudz tranzī ta pasaž ieru, kas acī mredzot pā rvietojā s starp Helsinku un Tallinas lidostā m.

Atš ķ irī bā no katamarā niem prā mji jū rā kursē gan ziemā , gan vasarā .

Tā tad pabeigsim iepriekš minē to. Jū ras ceļ ojums no Tallinas uz Helsinkiem sniegs jaunus iespaidus un patī kami daž ā dos atvaļ inā jumu.

Es ceru, ka mans stā sts palī dzē s jums izvē lē ties pā rvadā tā ju atbilstoš i jū su temperamentam un finansiā lajā m iespē jā m.

Novē lu visiem patī kamus ceļ ojumus un spilgtus iespaidus!

Ahoi! : )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид с борта парома
Вид с борта парома
Интерьеры парома
 Интерьеры парома
Скульптура у терминала
 Терминал
 Вид на крепость Суоменлину при подходе к Хельсинки на пароме
Чайкам тоже нравится кататься на пароме :)
 Катамаран
 Шоу-бар на пароме
 Итерьер парома
  Итерьер парома
Интерьер парома
Интерьер парома
Интерьер парома
Интерьер парома
Интерьер парома
Интерьер парома
 Вид на Таллинн с борта парома
В хельсинкском терминале
 В хельсинкском терминале
В хельсинкском терминале
 Паром компании
 Интерьеры скоростного парома
 Интерьеры парома
  Интерьеры парома
 Интерьеры парома
 Интерьеры парома
 Интерьеры парома
 Паром компании
Интерьеры парома
Паром компании
 Интерьер парома
 Интерьер парома
 Интерьер парома
Интерьер парома
 Бутик на пароме
 Коридор с каютами на пароме
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums