Somija!!! Ak, cik daudz neskaidru iespaidu!!!

23 Decembris 2018 Ceļošanas laiks: no 16 Aprilis 2018 ieslēgts 23 Aprilis 2018
Reputācija: +466.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kad piezemē jaties Helsinkos, pirmais, kas jū s pā rsteidz, ir ainava aiz iluminatora loga. Viņ š ir valdzinoš s. Milzī gi laukakmeņ i un dzeltena zā le. Tas viss notika aprī ļ a beigā s. Viņ i novilkā s vieglā jakā un nolaidā s dū nu jakā .

Mē s lidostā atradā m terminā li, lai iegā dā tos biļ eti piepilsē tas vilcienam, kas kursē no Vantā lidostas uz Helsinkiem. Palī dzē ja pieauguš ajam spurai, bet ne pirmajai. Jā piebilst, ka vietē jie iedzī votā ji kontaktē jas nelabprā t. lai nokļ ū tu no lidostas uz Helsinkiem, ir vairā kas iespē jas. Autobuss, taksometrs un vilciens. Mē s izvē lē jā mies vilcienu un nenož ē lojā m. Pirmkā rt, jums pat nav jā meklē pietura, tā ir gandrī z lidostā , ir arī biļ eš u terminā lis. Protams, biļ eš u iegā des process nav viegls, bez somiem neiztikt, tač u to var atrisinā t. Un vē l viens milzī gs pluss ir skats pa vilciena logu, uzreiz var iepazī t vietē jo garš u. Autobuss ir garā ks un dā rgā ks.


Ieradā s un Helsinki. Stacija izskatā s kā mū sē jā , bet tī ra. Somu resnie bomž i ir klā t. Bet viņ i ir kaut kā labi paē duš i un tī ri, vienkā rš i sē ž uz grī das ar cepuri. Vai varbū t tas nav bezpajumtnieks? ? Pie ieejas stā v brī vprā tī gais un izdala bezmaksas cepumus. Nu kā pē c gan nepaņ emt! Sapratu, paldies. Bagā ž as uzglabā š ana pē c mū su standartiem ir dā rga. Tur atslē ga tiek dota, bet atvē rt var tikai vienu reizi, tā pē c neaizmirstiet uzreiz paņ emt visu nepiecieš amo, pretē jā gadī jumā bezgalī gi var maksā t par š alles paņ emš anas prieku. Pati š ū na liela, var iebā zt pā ris koferus. Ir mazā kas š ū nas, tā s ir lē tā kas.

Ejam uz pilsē tu.....galvaspilsē tu.....? ! Helsinku arhitektū ra, maigi izsakoties, nav iespaidī ga. Pelē kas kvadrā tveida ē kas, taisnas paralē las un perpendikulā ras ielas, lū k... pietiks. Varbū t, ja š is bū tu pirmais ā rzemju brauciens, tad uztvere bū tu cita? ! Tieš i iepretim stacijai ir lielveikals, tur ir viss, un galvenais - bezmaksas tualete.

Jū s varat kaut ko uzkost, redzē t vietē jos jaunieš us. Viņ i uzvedas izaicinoš i, visi spē cī gi, rozā , kā broileri. Mani pā rsteidza milzī gais musulmaņ u skaits, acī mredzot bez somu saknē m, bet uzvedā s kā mā jā s. Tas vienkā rš i lepojas ar mū su pusaudž iem, nu, mū sē jie tā neuzvedas, pat paš i izolē tā kie.

Kā vē lā k izrā dī jā s, visticamā k, lielā kā daļ a iedzī votā ju tusē jas lielveikalos, jo uz ielā m ir ļ oti maz cilvē ku, bet daudz automaš ī nu. Vē l mazliet tā lā k un pilsē ta bez cilvē kiem, kā ar iedzī votā ju blī vumu? Problē mas?

Jā teic, ka mana meita man mā jā s izvirzī ja ultimā tu, lai neatgrieztos bez mū mikas krū zes. Tagad, ja ne tas, es ar smagu sirdi bū tu pametusi Somiju. Kausa medī bas ir sā kuš ā s. Man nā cā s apstaigā t daudzus veikalus, bet es neatradu tieš i TO krū zi, jo ī paš i tā pē c, ka tie tur maksā ja vismaz 15 eiro. Atradā m klusuma kaplič u, kur var pat skaļ i elpot.


Cilvē ki ir iegrimuš i transā , godī gi sakot, arī es mē ģ inā ju, bet nespē ju apvaldī t savu ziņ kā ri, kad kā ds izdod skaņ as. Mē s atradā m laukumu, kā du modernu kafejnī cu. Viss, kas š obrī d ir modē , ir mū su vecmā miņ as mantojums, ko vē l neesam aizmirsuš i drē bju skapju, adī to salveš u, tē jkannu u. c. veidā . Nu tas ir tikai neredzē ts. . . bet mode ir mode. Nopirku tē ju un bulciņ u, samaksā ju 7 eiro, garī gi š ņ ukstot, devos atpakaļ uz Somiju. Par brī numu. . . sauli! ! ! Zā baki mani veda nezinā mā virzienā . Un, kā zinā ms, zā baki zina ceļ u. Es devos uz ostu. Š ika vieta, no tā s jā sā k iepazī š anā s ar Helsinkiem. Tirgus tur ir "preces no Ķ ī nas", bet ā trā s uzkodas somu valodā , tas ir izcili. Par 13 eiro saņ em milzī gu grilē tu laš a steiku, mazuļ u dā rzeņ us, kartupeļ us, mē rci. . . cik tas ir garš ī gi! ! ! Ko vietē jie laš a vietā ņ em moivu vai gobiju par tā du paš u cenu.

Pē c garš ī gas maltī tes tika atrasts pats veikals. Tajā paš ā laikā garā mgā jē ji bruģ ē ja ceļ u, visi gribē ja palī dzē t ...

kas tas ir, pirms stundas neviens manā virzienā neskatī jā s ? ! Es nekad neesmu sapratis š o fenomenu. Urrā ! Nopirku krū zi. Par 17 eiro ko gribē ju. Veikals ir tematisks, viss veltī ts mū miju troļ ļ iem. Es pirktu daudz, bet veselais saprā ts man č ukstē ja citā di.

Helsinki nebija ceļ ojuma galamē rķ is, tā pē c dosimies tā lā k. Daba ir pā rsteidzoš a, ir daudz ezeru un vienkā rš i ū denskrā tuves, dzī vnieki š ķ ē rso ceļ u jū su acu priekš ā , ir maz cilvē ku ....skaista valsts. Bija Turku, Guitinenā un Tamperē . Par ceļ ojumu varat rakstī t daudz, viss ir ļ oti krā sains, bet es jū su uzmanī bu neizmantoš u ļ aunprā tī gi. Neraugoties uz augstajā m izmaksā m, viņ a nesa daudz dā vanu, jo lā ceņ u vai brū kleņ u ievā rī jumam nav iespē jams pretoties. Ievā rī jums izturē ja daudzus pā rbaudī jumus bagā ž ā , nonā ca mā jā s neskarts un droš i pazuda no manas mā jsaimniecī bas rokā m, mē ģ inot to pā rvietot no galda uz ledusskapi. Jums vajadzē ja redzē t to stulbo ainu.

Iet vai neiet? Protams aiziet!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Садик
Улов в местной речушке
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums