Kā es mēģināju tikt Joulupukki un kas no tā sanāca.

12 Novembris 2016 Ceļošanas laiks: no 07 Janvāri 2016 ieslēgts 07 Janvāri 2016
Reputācija: +307
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirmā daļ a.

Es nezinu, kas man patika vairā k, rakstī t stā stus vai lasī t slavinoš as atsauksmes par tiem. . . pē c visiem ž anra noteikumiem š ajā vietā vajadzē tu bū t emocijzī mei, kas mirgo. . . Nu, kopumā plkst. manu neskaitā mo lasī tā ju daudzie lū gumi, lū k, mans jaunais stā sts.

Tā tad, kā es devos uz Joulupukki. Pat ne tā , kā es mē ģ inā ju tikt Joulupukki un kas no tā sanā ca.

Mana Tanjuš a, kas lasī tā jam pazī stama no diviem iepriekš ē jiem stā stiem "Manas Itā lijas brī vdienas" un "Patiesais Kortī nas attē ls", aizbrauca uz pastā vī gu dzī vi Somijā . Viņ a un viņ as vī rs mani ilgi pierunā ja, un visbeidzot, es nolē mu aizlidot pie viņ iem ciemos un kopā ar viņ iem sagaidī t Jauno gadu.

Es domā ju, ka Somijas apmeklē jumam nav labā ka laika kā Jaunais gads! Protams, man bija taisnī ba, bet daļ ē ji...citos jautā jumos iesim kā rtī bā .

Es ierados Helsinkos 31. decembrī ap pulksten 16.00. Protams, mani sagaidī ja vissiltā kā uzņ emš ana.


Tanyusha un Arturs izstrā dā ja veselu izklaides programmu, un, protams, pirmais punkts bija Vecgada vakars (nu, kā da jē ga tam bū t, ja lī dz š ī jaunā gada beigā m ir palikuš as tikai 8 stundas? ? ? ).

Jā saka, ka 90% Helsinku iedzī votā ju Jauno gadu svin pilsē tas galvenajā laukumā – Senā tā , blakus katedrā lei. Pirms doš anā s uz laukumu izstaigā jā m paš u pilsē tu. Kā ds tas bija skats! ! ! Visa pilsē ta bija izgaismota kā Ziemassvē tku eglī te! Lai gan nē , visa pilsē ta bija viena nepā rtraukta Ziemassvē tku eglī te.

Lē nā m ejot, mē s nonā cā m laukumā apmē ram pulksten 12:00, tur bija daudz cilvē ku.

Ja godī gi, es neticē ju, ka tie ir 90% no visiem pilsē tas iedzī votā jiem, bet, kad uzzinā ju, ka visā Somijā dzī vo tikpat daudz cilvē ku kā Kijevā vien, es sapratu, ka daudzi cilvē ki tieš ā m pulcē jā s laukumā .

Uz skatuves bija koncerts, apkā rtē jie izklaidē jā s, kā ds dziedā ja, kā ds dejoja, bet mē s ar Tanju runā jā mies, sen nebijā m redzē juš i! ! ! Un Artū rs turpinā ja skatī ties pulkstenī , es nekā di nevarē ju saprast, viņ š kaut kur steidzā s vai kā du gaidī ja ? ? ? Izrā dī jā s, Artū rs gaidī ja pusnakti. Tieš i pusnaktī sā kā s galvenais, kura dē ļ š eit pulcē jā s tik daudz cilvē ku. Uguņ oš ana ir sā kusies!

Protams, fotogrā fijas neatspoguļ os visu Somijas uguņ oš anas skaistumu, visu krā su satricinā jumu un uguņ oš anu.

Vienkā rš i jā ieslē dz iztē le un jā uzrā da bilde vai agri no rī ta jā skrien uz tū risma aģ entū ru, jā iegā dā jas ekskursija un jā pā rliecinā s paš am. No savas puses es uzdroš inos jums apliecinā t, ka jū s neesat redzē jis š ā du sveicienu mū su mā jā .

Diemž ē l pē c uguņ oš anas svē tki apstā jā s un drī z Senā ta laukums sā ka iztukš ot. Mē s arī devā mies uz mā ju pusi, kur mū s gaidī ja Jaungada vakariņ as un dā vanas no Ziemassvē tku vecī š a Joulupukki.


1.  janvā ra rī ts sā kā s aptuveni pulksten vienos pē cpusdienā . Mē s nolē mā m, ka nav ko atgulties uz dī vā na, skatoties televizoru, un ka nav nekā patī kamā ka par pastaigu svaigā , salnā gaisā , un es esmu atnā cis tikai uz nedē ļ u un man ir daudz jā redz. no lietā m, un maniem viesmī lī gajiem saimniekiem bija daudz ko parā dī t. . . vispā r mē s devā mies pastaigā ties.

Man radā s iespaids, ka jebkurš Helsinku rajons, mikrorajons vai pat ceturtdaļ a ir ļ oti gleznaina, vismaz mē s izstaigā jā m visu kvartā lu un nonā cā m lī č a krastā .

Nā kamajā dienā pē c plā na mums bija brauciens uz Somijas vasarnī cu un vajadzē ja labi atpū sties un uzkrā t spē kus jaunai pieredzei.

Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums