Neticams ziemas Bavārijas skaistums

06 Marta 2020 Ceļošanas laiks: no 14 Februāris 2020 ieslēgts 17 Februāris 2020
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tagad mē s paš i, nemaz nenojauš ot, dosimies vienā no skaistā kajiem ceļ ojumiem Eiropā – uz Bavā riju! Pirms gada man bija korporatī vā ballī te brī niš ķ ī gā Vā cijas pilsē tā pie Tegernsee ezera. Un viens no spilgtā kajiem iespaidiem ir vairā k nekā pusotru kilometru augsts kalns, no kura ar ragaviņ ā m var nolidot aptuveni 20 minū tes! Jau pē c pirmā nolaiš anā s es sapratu, ka nevaru nepadalī ties ar savu ģ imeni. Tiklī dz atgriezos, burtiski uzreiz paņ ē mu biļ etes uz trī s uz Minheni nā kamajai ziemai! Vienī gais, ka nogaidī ju pā ris nedē ļ as, lai netiktu pie biļ etē m uz nā kamo iespē jamo korporatī vo ballī ti.


Es nestrī dos, ideja ir baigi stulba, ā trums uz ragavā m (mē s mē rī jā m) attī stā s lī dz 60 kilometriem. Pats pā ris reizes lidoju tur no ragavā m tā , ka baidī jos nesavā kt visus kaulus. Tā tad veselu gadu mē s garī gi gatavojā mies. Likā s, ka Miš a priecā jā s par š o ideju, tač u viņ š bija manā mi noraizē jies. Otrs svarī gais uzdevums ir paņ emt lī dzi daudz siltu apģ ē rbu, arī rezerves, un lieku apavu pā ri un to visu ielikt rokas bagā ž ā . Morā las sagatavoš anā s gads – un mē s sā kam!

Dienu pirms izbraukš anas izrā dā s, ka š ī ir tā m vietā m neierasti silta ziema, un trase vienkā rš i slē gta, nav prognozes par tā s atklā š anu, kā arī sniega prognozes. Un, lai to pilnī bā pabeigtu, koronavī rusa uzliesmojums pirms divā m nedē ļ ā m skā ra Bavā riju. Pareizā k sakot, viena no tā m pilsē tā m, kuru es ieteicu apmeklē t.

Š ķ iet, ka inkubā cijas periods tikko beidzā s un jaunu gadī jumu nebija, bet tā ds brī dis joprojā m ir. Kā dus secinā jumus var izdarī t: tagad acī mredzot tū ristu bū s mazā k, un ar slē gtā m ragavā m mē s speciā li ietaupī sim ceļ ojumā )

Tagad koriģ ē marš rutu — un uz priekš u! Bet viņ i paņ ē ma lī dzi siltas drē bes, katram gadī jumam, ja ragavas tomē r tiktu vaļ ā . Ī si pirms agrā lidojuma man sā ka sā pē t sā ni. Sā pē ja tik ļ oti, ka uztraucos, ka tas ir iespē jams apendicī ts. Paš diagnostika no interneta parā dī ja, ka 4 no 5 galvenajiem simptomiem nesakrī t. Un piektais nosacī ti sakrī t ar sā pju klā tbū tni. Labi, Minhene, mē s jebkurā gadī jumā tiksimies ar jums. Iekā p lidmaš ī nā - un vzhuh debesī s! Izlidojā m 14. februā rī . Brauciens sā kā s uzreiz pozitī vi, kad UIA stjuarte visiem nolasī ja novē lē jumu pantiņ u par mā koņ iem un patī kamu nemierī gumu mū su sirdī s. Kad uzkā pā m saulainā s debesī s virs mā koņ iem, tikā m cienā ti ar š okolā des konfektē m. Nu, vai ne mī ļ ie? )


Tad mū su plā ns ir š ā ds: mē s ierodamies, ā tri paņ emam vilcienu un dodamies uz Rottach-Egern pilsē tu - š eit atrodas ezers. Tur bū s skaisti arī bez ragaviņ ā m. Pa ceļ am kaut kur noliktavas telpā atstā sim mantas. Ņ emot vē rā , ka lidmaš ī na nolaidī sies 11:20, mums vē l bū s pietiekami daudz laika lī dz dienas gaiš ā laika beigā m. Ierodoties pasu kontrolē bija neparasti gara rinda. Taksometrs, mē s nebū sim laicī gi uz nā kamo vilcienu, bet tomē r marš ruts joprojā m ir izpildā ms. Kamē r mē s stā vē jā m, pamanī ju, ka blakus rindā stā v viens no bijuš ajiem Ukrainas prezidentiem. Kā ds pagrieziens. Vai pat prezidenti seko manai rī cī bai? ) Uzņ ē mā m selfiju, viņ š iedeva Miš am piecus un paspieda man roku, novē lot veiksmi. Un tajā brī dī notika kaut kas pavisam negaidī ts! Jū s vienkā rš i neticē sit. Labā k sē dē t ē rti. Mans "apendicī ts" uzreiz pā rgā ja. Iespē jams, š is ir pirmais š ā das ā rstē š anas gadī jums pasaulē . Interesanti, vai tas var arī "dziedē t" no koronavī rusa?

Brauciens no centra aizņ em apmē ram pusotru stundu. Bet Google nemitī gi jauc liecī bā s, tad vajag braukt divos vilcienos, tad divos vilcienos un autobusā . Dī vainā kā rtā uz Minhenes perona piebrauca vilciens, uz kura bija norā dī ts, ka tas dodas tieš i uz ezeru, kur mums vajag. Neskatoties uz to, Google stingri pieprasī ja, lai mē s pā rceltos. Paš ā vilcienā pieturas ar ezeru nebija. Nonā cā m pieturā , kur Google pieprasī ja no mums pā rskaitī jumu. Izkā piet, nā kamais vilciens bū s pē c minū tes. Bet š is aizdomī gi neaiziet. Atgriezā s pie vilciena un jautā ja, vai viņ š dodas uz ezeru. Meitene teica, ka esam nā kamie, un norā dī ja uz vilciena galu. Piegā jā m pie strā dnieka stacijā , nosaucā m ezeru, viņ š teica, ka steidzami iekā pā m mū su paš u vilciena pē dē jā vagonā . Kā tas ir? ! Labi, nestrī dē simies ar zinā tni. Ā tri ieskrē jā m pē dē jā maš ī nā , un tur mums vajadzī gais Tegernze bija uz tablo. Sē ž am pilnī gā neizpratnē . Kā tas nā kas, ka viens un tas pats vilciens reizē gan iet, gan neiet uz ezeru. Bet, kā izrā dī jā s, Vā cijā tas ir iespē jams. Nezinu, kā bija ar pā rē jā m maš ī nā m, bet pē c 30 minū tē m aiz logiem pavē rā s krā š ņ a panorā ma uz plaš o ezeru. Mē s ieradā mies. Kur sā kt?

Es vē los ar ģ imeni uzreiz kopī got visas vietas, kas man jau ir dā rgas. Pie mums pienā ca kā ds vī rietis un pusangļ u valodā sniedza vē l daž us padomus, ko ezerā apskatī t. Pats labā kais š ajā ezerā ir tas, ka tas ir absolū ti skaists jebkuros laikapstā kļ os. Pirms gada es to redzē ju zem saulainā m debesī m, bet tagad tas ir zem smagiem pelē kiem mā koņ iem. Attē ls ir pilnī gi atš ķ irī gs, bet ne mazā k skaists. Piemē ram, ū dens krā sa no tā izskatā s tikai piesā tinā tā ka.


Apkā rt ezeram ir vairā kas pilsē tas un vietas, kur doties pā rgā jienos pa kalniem ar panorā mas skatu. Mē s, protams, nevarē jā m palaist garā m apskatu. Un uzkā pa tajā divas reizes. Vienreiz apbrī not, nu, otrreiz paņ emt aizmirstu mugursomu. Bet uz ezera tas ir normā li, no tā diem skatiem domā ju, ka neesam pirmie, kas aizmirst mugursomas. Gods veikt otro pacē lā ju krita man, jo es zaudē ju spē li Rock, Paper, Scissors.

Miš a jautā ja, kad mē s ē dī sim kā dā restorā nā . Miš a bija pā rsteigts, kad paskaidrojā m, ka š ā dos braucienos visbiež ā k divas ē dienreizes dienā ar uzkodā m. Tā kā restorā niem š ā dā s vietā s nepietiks ne laika, ne naudas. Tā pē c ir svarī gi, lai brokastis bū tu ļ oti labas un sā tī gas. Bet uzkodas var kā rtot cik grib. Atliek tikai atrast veikalu, bet š eit ir pilnī gs veikalu deficī ts. Tie ir uz ezera, bet nez kā pē c ne tajā s vietā s, kur mē s uzkā pā m.

Tā pē c ū dens jautā jums tika atrisinā ts, ieejot kafejnī cā un paprasot dzeramo ū deni. Kafejnī cas saimniece priecī gi piekrita. Kad sasniedzā m Rotach-Egern pilsē tu un mazā veikaliņ ā dabū jā m sev desu un bulciņ u, izrā dī jā s, ka viņ i pieņ em tikai skaidru naudu, un, protams, š eit ir arī bankomā ti, bet atkal ne tur, kur mē s dabū jā m. ) Daš a kabatā atrada vienu eiro. Pā rdevē ja zinoš i paskatī jā s uz mums un teica, lai nesatraucamies. Viņ a paņ ē ma monē tu un iedeva mums pasū tī jumu. Viņ a sacī ja, ka tā nemaz nav problē ma un ka "ziema nā k". Ko tas nozī mē , es nesapratu, bet š ķ iet, ka smuki š odien ir visi.

Un visur ir bezmaksas tualetes. Cik spē cī gs ir kontrasts starp Bavā riju un Vā ciju, kur atrodas Drē zdene. Tā da sajū ta kā divas daž ā das valstis. Bet patiesī bā š ā dus kontrastus jau esmu pamanī jis citā s valstī s. Pat ja mē s Ukrainā ņ emsim pretē jus galus, mentalitā te un apstā kļ i bū s ļ oti atš ķ irī gi. Un tagad mē s tieš ā m esam forš ā Vā cijā . Un arī ezers uz sniegotu kalnu fona, vai ir kas skaistā ks uz š ī s pasaules?


Ja atceramies savas pieredzes labā kā s vietas Eiropā , tā s ir Anesī , Garda un Norvē ģ ija. . . Visas š ī s vietas vieno ezeri un kalni. Un tikai Norvē ģ ijai ir arī nepā rprotama priekš rocī ba - ū denskritumi, kas lej desmitiem no fjordiem. Kā pē c doties kaut kur tā lā k, vienkā rš i dzī vot š eit, un tas arī viss, katru rī tu mosties š ajā skaistumā . Tā tad, sanā k kopā , vē l vairā k pasaules nav izpē tī ts! Kaut kur vē l skaistā k. Tagad, ja bū tu iespē jams š o ezeru ar kalniem pā rnest uz Dominikā nas Republiku un pā ris fjordus un daž as ielas no Anesī tur. . . Lai gan nē , tas nav iespē jams, sniegotā s virsotnes izkusī s pie kalniem, un ielas Ansī zaudē s savu unikā lo senā s Francijas atmosfē ru. Nu, kamē r es te runā ju, bija jau tumš s. Tas padarī ja to ne mazā k skaistu uz ezera, tagad pilsē tā s iedegā s gaismas. Lai gan otrs krasts vairs ī paš i nav redzams.

Mē s izstaigā jā m aptuveni 10 kilometrus garu marš rutu gar ezeru, detalizē ti izpē tī jā m divas pilsē tas, un tagad varam atgriezties Minhenē ar sasnieguma sajū tu. Ielē cā m autobusā , kas mū s veda apkā rt ezeram tieš i lī dz dzelzceļ am, kur pā rsē dā mies tieš ā vilcienā . Attā lums starp Bavā rijas skaistulē m atrodas pē c iespē jas ideā lā k. Mums vajadzē ja pusotru stundu, lai atgrieztos. Š is laiks ir tieš i pietiekams, lai atpū stos no marš ruta un kaut kur paē stu. Ar pā rtiku arī jautā jums atrisinā jā s diezgan viegli. Tieš i Minhenes Centrā lajā stacijā ir milzī gs ē dinā š anas laukums. Es neteiktu, ka tas ir ļ oti garš ī gs, bet tas ir ā tri un lē ti.

Insbruka

Pirms gada es atklā ju brī niš ķ ī gā ko pilsē tu Austrijā . Uz turieni brauc Flixbuses, brauciens ilgst aptuveni divarpus stundas un maksā.8 eiro vienā virzienā vienai personai, pē rkot iepriekš . Ceļ š ved tieš i cauri Alpiem un jau autobusā , skatoties pa logu, rodas daž i iespaidi. Bet tas, protams, ja jums patī k kalnu ainavas. Mums paveicā s kalnu virsotnē ieraudzī t neparastas formas varavī ksni. Tas ir sava veida asimetrisks varavī ksnes plankums.

Un Eiropā papildus kvalitatī viem ceļ iem ir arī kvalitatī vi satiksmes sastrē gumi. Ja iebrauc sastrē gumā , tad jau ir pamatī gi, nevis uz pā ris minū tē m. Tā pē c mums bija papildu 30 minū tes, lai apbrī notu kalnu ainavu un neparastu varavī ksni. Cik noskaidroju internetā , š is ir viens no variantiem dabas parā dī bai, ko sauc par Parhelion.


Pirms gada man bija auksts un sniegots Insbruks, un tas man sagā dā ja lielu prieku. To, ko mums ir radī jusi saulainā Insbruka, var klasificē t kā divus prieka okeā nus un ikvienam. Gandrī z uzreiz sā kā m kā pt uz pilsē tas augstā ko virsotni. Bija jā brauc ar funikulieri un troš u vagoniņ iem ar diviem pā rsē š anā s gadī jumiem. Nu, vismaz tagad es biju garī gi sagatavojies cenai. Turp un atpakaļ aptuveni 40 eiro vienam pieauguš ajam un 20 eiro bē rnam. Bet jebkurā gadī jumā jums ir jā bū t finansiā li un morā li sagatavotam ceļ ojumam uz Bavā riju. Jau tad sā kā m aizdomā ties, bet vē l nezinā jā m, ka mū su ceļ ojums izrā dī sies viens no dā rgā kajiem mū su pieredzē . Tas ieņ ē ma ceturto vietu pē c dienas vidē jā m izmaksā m (ieskaitot zemo cenu biļ etes un viesnī cu).

Par vienas dienas maksu Bavā rija pā rspē j tā dus ceļ ojumus kā Japā na, Maldī vija, Seiš elu salas, Ķ ī na, ceļ ojums uz Malaiziju, kurā bija Taizeme, Singapū ra un Turcija. Miš a bija kopā ar mums š ajā braucienā , bet kopē jā s izmaksas vienam bē rnam š eit ir ļ oti zemas. Viesnī ca, brokastis un transports ir bez maksas. Ja atņ em bē rna izmaksas (ieskaitot lidojumu), tad ceļ ojums ierindojas 11. vietā tieš i lī dzvē rtī gi iepriekš minē tajiem braucieniem. Tā da interesanta statistika.

Paš ā kalnā mū s gaidī ja daudz sniega un karsta vasaras saule. Jū s pat varē tu pilnī bā novilkt savu T-kreklu un gozē ties saulē . Insbrukas centrā atrodas lidosta, kurā bija viegli vē rot pacelš anos un nosē š anos. Jā , un, ejot pa paš u pilsē tu, ir prieks skatī ties uz lidmaš ī nā m tieš i virs galvas.

Pirms gada sniega bija vairā k, un pā rgā jieni kalnos nebija pieejami. Tagad situā cija bija labā ka, bet tik slidena, ka jutā mies kā filmas par Everestu varoņ i. It ī paš i, kad kā ds sā ka slī dē t lejā . Kā pš ana marš rutā lī dz paš ai, ļ oti virsotnei joprojā m ir puse no kaujas. Bet izkā pt. . . Tas bija gan biedē još i, gan jautri reizē . Mē s ar Miš u mē ģ inā jā m izkļ ū t, sē ž ot droš ā s zonā s.

Bet tas nebeidzā s labi. Tikai slapjš un auksts tē rauds. Viens indietis nolē ma virzī ties lejā uz pacē lā ja pusi, bet kā dā brī dī man š ķ ita, ka viņ š tagad noslī dē s lejā daž us kilometrus zem pacē lā ja.

Visi uz viņ u skatī jā s gan ar š ausmā m, gan ar apbrī nu. Tas, ka samirkā m, nav biedē još i, tagad sē dē sim uz soliņ a tieš i kalnā un sildī simies saulī tē . Viņ i izveidoja mazu sniegavī ru, sauca viņ u par "Ben".

Turklā t Wi-Fi pieslē dzas kalnā , un jū s varat dalī ties savā s emocijā s tieš raidē ar saviem vecā kiem. Izrā dā s, ka pagā juš ajā gadā man bija Insbruka bez saules, bija priekš rocī ba. Rezultā tā pagā juš ajā gadā guvu nereā lu baudu no ainavā m, un š ogad tas ir piecas reizes spē cī gā ks.


Lai gan toreiz man tas š ķ ita daudz skaistā k. Bez kalna virsotnes ne mazā k skaista ir arī pati Insbruka. Ir upe, pie kuras atrodas krā sainas mā jas. Š ī vieta arī ir jā redz.

Es izceltu š ī s mā jas kā pilsē tas zī mi. Un, protams, pati pilsē ta uz kalnu fona ir vienkā rš i lieliska. Nokā pjot no kalna, izkā pā m starpstacijā . Ir neliela pilsē tiņ a un Alpu zoodā rzs. Pirms gada es atklā ju š o skaisto marš rutu, lauž oties cauri sniega kupenā m un krī tot cauri ceļ iem lī dz sniegam. Š ogad tas bija izcilā kais saulainais mež s. Es pat nespē ju noticē t, cik radikā li viena un tā pati vieta var atš ķ irties daž ā dos gados.

Un mums aug arī topoš ā stā stu rakstniece Miš ka. Un š ā ds teksts ir viņ a pirmais mē ģ inā jums rakstī t:

--------------

2x izstaigā jā m pilsē tu. Un mē s redzē jā m zelta jumtu 2 reizes. Un mē s meklē jā m kafejnī cu. Pastaigā jā mies pa pilsē tu. Mums bija flixbus 17:30. Atbraucā m lieliski. Mē s gā jā m uz to kafiju, kur reiz runā ja Hitlers. Mē s redzē jā m metro Minhenē . Numurs S1, S2, S3, S4, S6, S7, S8. S5 nenotiek. Piedod skumji.

-------------

Vē los tikai piebilst, ka marš rutā Minhene – Insbruka noteikti ir jē ga maksā t papildus par priekš ē jo panorā mas sē dekli autobusā , jo fantastiskas kalnu ainavas vislabā k izskatā s no otrā stā va panorā mas logiem. Otrā diena jau beigusies. Bet mē s nevarē jā m atrast laiku, lai pastaigā tos pa Minheni. Bet kā rakstī ja Mishka, vakarā mums bija obligā ts brauciens uz Hovbrä uhaus. Mē s apsē dā mies pie galda ar vā cu kompā niju.

Kā man paskaidroja vī rietis ar elegantajā m ū sā m, lai saprastu, ka dzī vojat Minhenē , jums ik pa laikam jā apmeklē š is krogs. Atmosfē ra š eit, kā jau reiz rakstī ju, ir neaprakstā ma. Tiklī dz atver ā rdurvis, uzreiz noķ er muzikā lā orķ estra triecienvilni un simtiem apmeklē tā ju dā rdoņ u. Pirmā sajū ta vienmē r ir viena un tā pati: "Te noteikti bija sapulcē jusies visa pilsē ta" un "Kā viņ i te vispā r iederē jā s? " Tomē r apmeklē tā js vienmē r atradī s sev tī kamu kompā niju, kurai var pievienoties.


Mē s Miš ai pasū tī jā m divus veselī gus cū kgaļ as knā bī š us, alus jū ru un kartupeļ us. Ar š ī m vakariņ ā m uzstā dī jā m savu jauno rekordu 49 eiro č eka ē dienreizei. Bet tas bija tik garš ī gs un dvē selisks, ka tas noteikti bija tā vē rts. Miš am š ī diena bija viena no nozī mī gā kajā m viņ a ceļ ojumu vē sturē , š odien astoņ u gadu vecumā viņ š atklā ja desmito valsti! Tajā paš ā laikā viņ i pastā vī gi atgriež as savā s iecienī tā kajā s valstī s.

Š vangava

Skats no Marijas tilta

Un tagad mū su ķ irsis uz kū kas. Tā kā pirmajā dienā izdevā s apmeklē t Tegernsee ezeru, kas sā kotnē ji bija paredzē ts š ai dienai, tad tagad ceļ ojumā ir laimē ta diena. Iepriekš ē jā s divas dienas jau ir ierindojuš as š o braucienu kā vienu no labā kajiem Eiropā , un tagad braucam ar vilcienu pa zaļ iem un dzelteniem laukiem, un uz Alpu fona daudzajiem Alpiem. Tas aizņ em apmē ram divas stundas, atkarī bā no vilciena. Automaš ī nas iekš pusē ir lieli panorā mas logi, kas ir ļ oti piemē roti skaistuma un vietē jā s savvaļ as vē roš anai.

Š ajā marš rutā mums paveicā s ieraudzī t medī jamo ē rgli. Tas, protams, nav tā ds loms kā tad, kad devā mies uz Drē zdeni. Laukos bija stirnas un zaķ i, bet tomē r visu ceļ u pavadī jā m pie logiem fotografē joties. Marš ruta noslē gumā visus sagaidī ja vē l viens ezers, kura otrā pusē bija izmē tā tas mazas mā jiņ as. Vilciens visus izlaida gala stacijā Fü ssen, un no turienes ar autobusu lī dz Š vangavai bija jā brauc 10 minū tes. Tas viss ir pā rklā ts ar Bavā rijas karti.

Autobusu ir diezgan viegli atrast, jo burtiski viss vilciens pā riet uz to. Tū lī t tur piestā jas pā ris autobusi, tā pē c visi var bez problē mā m iekļ auties. Un tā arī notiek, jū s nonā kat paš ā skaistuma epicentrā . Jū s atrodaties pilsē tā , divu majestā tisku piļ u malā s. Ieeja pilī s bez biļ etē m ir bez maksas. Bet, ja vē laties apmeklē t zā les, tad esiet laipni, stā viet kilometru garā rindā pie vispā rē jā s kases. Tā kā rindā s gandrī z nekad nestā vam, nolē mā m izlaist zā ļ u apmeklē š anu. Vispirms mē s uzkā pā m Hohenschwangau pilī .


Uzkā pš ana aizņ em apmē ram 10 minū tes. Turpat aiz pils mū riem tu saproti, kā pē c vajadzē ja tik daudz dabū t. Lai gan š ī nokļ ū š ana ir vairā k saistī ta ar marš ruta skaistumu, nevis tikai ceļ oš anu starp pilsē tā m. No vienas skaistas pils skati paveras tieš i uz otru, vē l skaistā ku. Otrā ezera krastā un tematiskā s mā jas blakus. Tā kā bez ezeriem neiztikt, nā kamais marš ruta punkts bija Alpu ezers ar tumš u smaragda ū deni.

Ezerā ir vismaz divas vietas, no kurā m paveras skaisti skati. Pirmais ir tieš i no krasta uz sniegotajiem kalniem, kas paveras starp mež iem pretē jā galā . Otrais punkts atrodas kalnā pa labi. Lai nokļ ū tu skatu vietā , jums ir jā iet neliela pastaiga pa mež u. Otrā atsauksme man patika tieš i tā pē c, ka ū dens iegū st kaimiņ u kalna zaļ o krā su.

Kā das skaistas vietas ir Eiropā , bet kā jū s varat iepriekš uzzinā t, kur tieš i š ā das vietas atrodas? Piemē ram, pirms nedē ļ as es pat nezinā ju par š o vietu, un tagad es š o ceļ ojumu nostā du vienā lī menī ar skaistā kajiem ceļ ojumiem Eiropā .

Tad mē s devā mies dziļ i mež ā , lai redzē tu, kas slē pjas aiz gulbju ezera. Bet teikš u uzreiz: ziemā tam noteikti nav vē rts tē rē t laiku. Lai gan tur joprojā m peldē ja divi gulbji) Viesuļ vē tra acī mredzami gā ja pa mež u, pa ceļ am satikā m daudz krituš u koku))) No gulbju ezera atgrieš anā s pilsē tā iet pa ceļ u, no kura iet galvenā ieeja. Un tieš i no š ejienes paveras viss Hohenš vangavas pils spē ks.

Acī mredzot tā atraš anā s vieta aizsargā ja š o konkrē to ceļ u. No š ī s puses viņ š ir neieņ emams visā s š ī vā rda nozī mē s. Es pat priecā jos, ka esmu tikai ceļ otā js, nevis bruņ inieks, kuram jā iekaro pils. Tagad esam atpakaļ sā kumā , krustcelē s starp abā m pilī m. Jū s varat doties izpē tī t otro. Bet vispirms atsvaidzini sevi. Lieliska mazpilsē tas patī kamī ba izrā dī jā s tā , ka vietē jā kafejnī cā ir lē tas cenas. Viņ i arī uzreiz pasniedz ē dienu. Tiesa, maksimums, ar ko š eit var paļ auties, ir frī kartupeļ i un tamlī dzī gi ē dieni, tač u efektivitā tei solī ds piecinieks.


Ar otro pili jums jā dara š ā di: vispirms dodieties uz pili, lī dz tā aizveras, un pē c tam dodieties uz Marijas panorā mas tiltu. Mē s rī kojā mies pretē ji, un galu galā nebija laika ieiet pilī . Tā kā ziemā tas strā dā par divā m stundā m mazā k nekā vasarā . Lī dz 16:00. Kā pt tiltā , protams, nav tik vienkā rš i, kā tas varē tu bū t. Tas notiek, ja izrā dā t drosmi un kā pjat taisni. Var, protams, un pa asfaltē tu ceļ u. Bet izskatā s kaut kā gari un blā vi, plus visu laiku jā elpo zirgu smaka. Un š eit ir tī rs mež a gaiss, kalns un sniega bumba, daudz sniega! Kas vē l vajadzī gs laimei.

Š ķ iet, ka piebraukt var arī ar autobusu par 3 eiro. Bet tas jau ir pilnī gi bez romantikas, bez zirgiem un bez mež a. Un tagad iznā kam uz tilta. . . Zem mums ir bezdibenis kā dus simts metrus lejā , paš ā apakš ā vairā ki spē cī gi ū denskritumi, bet pats skaistā kais ir skats uz pili. Tas nav tikai skats uz pili. Š is ir skaistā kais skats uz cilvē ka radī tu objektu, kā du mē s jebkad esam redzē juš i. Ezeri ar kalniem jau izlidoja no galvas. Es vienkā rš i gribē ju stā vē t š eit un fotografē t bezgalī gi, tad skatī ties bezgalī gi, un tad atkal uzņ emt bezgalī gas bildes un visbeidzot atkal bezgalī gi skatī ties. Vē l labā k, visu uzreiz! Turklā t ieeja uz tilta ir absolū ti bezmaksas. Kā pē c viņ i ņ em naudu no cilvē kiem, lai apskatī tu kā das gleznas muzejos, bet š eit skaistums ir miljoniem reiž u spē cī gā ks, tikai visiem un bez maksas. Arī Google atsauksmē s redzē jā m, ka š is tilts pirms mē neš a tika slē gts remontam. Mē s baidī jā mies, ka atradī sim to joprojā m slē gtu, tač u mums neticami paveicā s.

Tagad kā virzī ties tā lā k pa marš rutu, ja nav iespē jams atrauties. Es pā ris reizes mē ģ inā ju atraut acis no panorā mas. Nē , tas vienkā rš i nedarbojā s. Es tieš ā m jau esmu redzē jusi tā du skaistumu, bet sapņ os. Un š eit pirmo reizi. Tā tad, jums joprojā m ir jā savelk sevi un jā piespiež iet tā lā k. Un tad ir vairā ki skati, no kuriem jau paveras pils kā helikopterā . Uz augstā kajiem nav jā kā pj, tur skati plus mī nus vienā di. Bet tā di kā galda spē lē Carcassonne. Š eit jums ir ezeri, un kalni, un pilsē tas, un bezgalī gi lauki. Skatoties bildes internetā , nodomā jā m, ka tā s ir no droniem uzņ emtas bildes, bet te izrā dā s, ka kalns atrodas tik labi.


Kā jau rakstī ju iepriekš , nevajadzē ja iziet no pils paš ā s beigā s, kad iegā jā m iekš ā , paspē jā m tikt tikai lī dz tualetei un viss bija ciet. Apsargs, protams, apliecinā ja un mierinā ja, ka rī t var ienā kt visi, kam nav laika. Bet rī t no Kijevas uz š ejieni vairs nelidosi pils dē ļ . ) Bet skaistums, protams, ir fantastisks.

Ir pienā cis laiks doties atpakaļ uz Minheni. Pē dē jais vilciens ziemā atiet ap plkst. 18. Ja nav laika, tad atpakaļ ceļ š bū s piedzī vojumu pilns. Autobusu grafiks uz vilcienu ir labi izvē lē ts. Bija autobusi gan no pirmā vilciena, gan lī dz pē dē jam. Lai gan lī dz Fussen ir nepilna stunda, bet pē c š ī m kalnu pilī m jau ir prieks pasē dē t autobusa pieturā papildu 30-40 minū tes. Vai varbū t vecumdienā s) Miš a marš rutos turē ja gurķ i. Katru dienu viņ am bija garda vakara balva par izturī bu marš rutos. Bet izskatā s, ka viņ a izturī ba kļ ū st augstā ka nekā mū sē jā . Ž ē l, ka atceļ ā jau bija tumš s un nebija iespē jams kā rtē jo reizi apbrī not panorā mas aiz loga. Tas bija mū su treš ais vakars, un mums vairs neizdevā s nokļ ū t pastaigā pa paš u Minheni.

Minhene

Š ajā brī dī kartē sā ku pamanī t, ka sliedes, pa kurā m kursē vilciens, mū s nemaz nevar novest uz lidostu. Viņ i jautā ja vietē jam netā lu, viņ š teica, ka lidosta ir pē dē jā . Turklā t viņ š to teica krieviski, un tad izrā dī jā s, ka viņ š nezina citus vā rdus krievu valodā . Fu, ievelc elpu. Jā un vilcienā bija rakstī ts, ka dodas uz lidostu un stacijā uz tablo lidmaš ī nas zī me. Es jautā ju, vai ir tikai viena lidosta. Saņ ē mu atbildi, ka. Atkal izelpoja. Cilvē ki to var redzē t arī ar ceļ ojamā m lietā m. Pē c piecā m minū tē m puisis angliski saka, ka kļ ū dī jies un š is vilciens tieš ā m neiet uz lidostu. Kā pie velna tas ir iespē jams? ! Labi, mē s to uzzinā sim Kijevā . Ko darī t? Mē s vienkā rš i š obrī d nevarē sim paspē t uz lidmaš ī nu. Un galvenais jautā jums, kā pē c viss attī stā s tā , ka mums nav laika? Tas kļ ū st kaut kā neē rti. Ko darī t. Ā tra pasaž ieru un puiš a aptauja parā dī ja, ka jā izkā pj tuvā kajā pilsē tā un jā brauc ar autobusu.


Spriež ot pē c to cilvē ku nedroš ajā m sejā m, kas iznā ca kopā ar mums, viņ i bija ne mazā k pā rsteigti. Brauciens ar autobusu aizņ em apmē ram 20 minū tes, un viņ š pē c 15 minū tē m atbrauks pē c mums. Tā tad ideā lā gadī jumā ieradī simies 40 minū tes pirms izbraukš anas. Par laimi autobusa pieturā ir bezmaksas Wi-Fi, tā pē c steidzami pasū tu Uber. Viņ š brauks ā trā k, bet mū s savā ks no lidostas vismaz pē c 15 minū tē m. Atkal nav variants. Achtung! Vai kā saka Vā cijā . Padomā , tev kaut kas steidzami jā padomā . Ak, google iesaka kā du nezinā mu taksometru. Steidzami instalē jam aplikā ciju, reģ istrē jamies gaismas ā trumā . Maksa ir 25 eiro. Nav svarī gi, kā ds ir tarifs. Maš ī na atradā s mums tieš i blakus. Iekā pa taksometrā un ieguva viesabonē š anas internetu.

Ieradā s lidostā . Ā tri uz tablo. Mums nav lidojuma. Jā , kas tas ir! Pieskrē jā m pie kā da strā dnieka, viņ š zvanī ja uz kuriem vā rtiem mums jā skrien. Mē s pā rvietojamies ar gaismas ā trumu. Kā du brī numu, pie vadī bas ierī cē m nebija neviena pasaž iera. Sasniedzam vā rtus, tieš i laikā , lai iekā ptu lidmaš ī nā . Mē s to izdarī jā m! Lī dz iekā pš anas beigā m vē l ir mazā k nekā.10 minū tes. Un tas nozī mē , ka ir pienā cis laiks ē st. Apmierinā ti viņ i izņ ē ma salā tus, kurus no rī ta nopirka tirgū , un sā ka ē st. Lidojums pagā ja labi un raiti. Ja neskaita dī vaino rī boņ u š asijas zonā nosē š anā s brī dī . Pa ceļ am izstrā dā jā m desmitiem situā ciju, mē ģ inot uzminē t, kā pē c vilciens, kurš pē c visiem kritē rijiem brauc uz lidostu, turklā t š ā du vilcienu noteikti redzē jā m lidostas tablo, kad izvē lē jā mies, ko brauciet tā lā k brauciena sā kumā . Loģ iskā kā versija bija laika cilpa. Vai arī sarež ģ ī tā ka versija - divas laika cilpas uzreiz. Visticamā k, trū kstoš ais interneta pieslē gums trā pī ja tieš i tajā brī dī , kad nonā cā m pie brī ž a, kad š ai atzarai bija cits gals, un mobilā interneta vienkā rš i nebija.

Jau mā jā s sā ku kā rtot internetu un, godī gi sakot, atbildi neatradu uzreiz. Trū kstoš ā interneta gadī jumā izskaidrojums ir vienkā rš s - Kyivstar, š ķ iet, tajā brī dī nometa serveri un atjaunoja viesabonē š anu. Bet ar S1 atzaru stā sts ir interesantā ks. Š is ir vienī gais zars starp S, kam vienā no galiem ir bifurkā cija. Divas stacijas lī dz galam. Automaš ī nas tiek atvienotas, un vilciens pā rvē rš as par diviem daž ā diem. Automaš ī na ar lidostas marķ ē jumu dosies uz lidostu, pā rē jais dosies uz citu pilsē tu, no kuras atgrieš anā s ceļ š aizņ ems vismaz 40 minū tes. Es nezinu, kā Minhenes metro shē mu dizaineri nonā ca pie tā . Bet mē s neesam redzē juš i tik stulbus lē mumus nevienā no valstī m, kuras esam ceļ ojuš i, tā zinā mā mē rā ir uzvara pā r problē mā m paš as Japā nas metro loģ ikā )))


Lai gan, runā jot starp mums, ja mē s nebū tu aizlidojuš i, tad papildu dienas tik skaistā vietā kā Bavā rijā nebū tu liekas.

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 01.01. 2020. –01.05. 2020.

Ilgums: 2 pilnas un puse dienas

Lidojumi: Wizz

Viesnī ca: Rezervē š ana

Ekskursijas: viens pats

Ceļ ojuma grū tī bas: 4/10 (zem vidē jā lī meņ a)

Par transportu Bavā rijā un marš ruta tehniskajā m detaļ ā m

Pirms brauciena es reģ istrē ju kontu Vā cijas dzelzceļ a vietnē .

Tā lrunī ir jā instalē divas lietojumprogrammas:

DB-Navigator — lai parā dī tu Bavā rijas kartes bez interneta

MVV-App — lai iegā dā tos tieš saistē un parā dī tu vietē jā s biļ etes tieš saistē

Katru reizi, kad mums vajadzē ja iegā dā ties dienas biļ eti vai citu Bavā rijas karti, es to izdarī ju tieš saistē un no tā lruņ a ekrā na uzrā dī ju to kontrolieriem. Bavā rijas karte, pē rkot internetā , ir par pā ris eiro lē tā ka nekā kasē .

Mē s ceļ ojā m kopā ar vī ru, sievu un mū su 8 gadus veco bē rnu. Lai ceļ otu no lidostas uz Tegernsee (caur Minheni), mē s iegā dā jā mies Bavā rijas karti (aka Bayern karti) diviem pieauguš ajiem, jo ​ ​ bē rns 8 gadus vecs š ajā gadī jumā ceļ o bez maksas. Tā dē jā di mums bija pieejams viss reģ ionā lais un vietē jais transports Bavā rijā , tostarp vilcieni un autobusi. Š ķ iet, ka š ajā kartē nav iekļ autas daž as starppilsē tas, tač u mē s marš rutā tā s nesastapā m.

Mē s braucā m ar reģ ionā lajiem vilcieniem BRB vai BOB. Abi š ie vilcieni tika iekļ auti Bavā rijas kartē .

Ja vilciens brauc jums vajadzī gajā virzienā , jums ir jā pā rliecinā s, vai š is virziens ir norā dī ts tieš i uz jū su automaš ī nas vai tajā . Tā kā daž as automaš ī nas var atvienoties un doties citā virzienā . Tā tas bija ar virzienu Minhene – Tegernsee un Minhene – lidosta S1 atzarā .

Svarī gi! Jū s nevarat braukt uz Insbruku, izmantojot Bavā rijas karti. Lē tā kais risinā jums, ko mē s atradā m, ir Flixbus.

Ja jums nav jā ceļ o ā rpus Minhenes, ir lietderī gi iegā dā ties grupas dienas biļ eti. Bet jums tas ir jā iegā dā jas tieš saistē tajā dienā , kad plā nojat to izmantot. Tā kā tas nekavē joties tiks kompostē ts.


Lai nokļ ū tu lidostā , ir ideā li piemē rota lidostas dienas biļ ete, kas attieksies arī uz visu Minhenes transportu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums