mirst sanatorija

Rakstīts: 8 augusts 2018
Ceļošanas laiks: 24 jūlijā — 4 augusts 2018
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām
Viesnīcas vērtējums:
2.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 2.0
apkalpošana: 2.0
Tīrība: 2.0
Uzturs: 2.0
Infrastruktūra: 2.0
Sanatorijā bijā m no 24.07. 18 lī dz 08.04. 18.
Ko lai saka: es jau vairā kas reizes esmu bijis Odesā darba dē ļ , un katru reizi, braucot cauri pilsē tai, pievē rsu uzmanī bu sanatorijā m, kas atrodas tramvaja vai mikroautobusa marš rutā , kurā es atrados. Uzmanī bu vienmē r piesaistī ja viens un tas pats: aiz ž oga rosī jā s cilvē ki, kuri, spriež ot pē c pozas un pā rvietoš anā s manieres, bija ļ oti mierī gi un padevī gi. Prā tā ienā ca "Morloki" no seriā la "Lapsi".
Un tagad mē s esam š eit: es, sieva un dē ls 13 gadus veci. Zinot par atpū tas ī patnī bā m Ukrainas sanatorijā s no pagā juš ā gada Mirgorodas (san. "Poltava") nakš ņ oš anas pieredzes, nolē mā m izlocī t un sanatorijas mā jaslapā pasū tī jā m "Lux" istabiņ u - Gorkija dā č a, 2. stā vs ar skats uz jū ru. Par trim samaksā ja apmē ram 3500 grivnas. dienā . Pirmais pā rsteigums bija gaidā ms ierodoties sanatorijā - otrais stā vs jau aizņ emts, piedodiet. . . Man iedeva divistabu apartamentus pirmajā stā vā . Pirmajā naktī mums tika nozagts pludmales segums, ko uz nakti izkā rā m uz balkona, lai ž ū st, 2. tika noņ emtas veļ as š ķ ipsnas. Odesas mamma! Tas, ka mū su TV nestrā dā ja, vē lā k izrā dī jā s, starp citu, tas nekad nav remontē ts, nā cā s par to atgā dinā t 3 reizes, bet rezultā ts bija tikai tā ds, ka pē c nedē ļ as ieradā s meistars un uzzinā ja, ka “tu jums nav satelī tantena. Vizuā li uz korpusa bija satelī tantenas, kabelis bija pievilkts uz skaņ otā ju, bet.... Beigā s bija jā dodas uz reģ istratū ru un jā pieprasa naudas atgrieš ana, kas uzreiz neizdevā s, jo pirmā dež ū rreģ istratora atbilde bija: - Kā pē c tev vajadzī gs televizors? Nā cā s paskaidrot, ka televizora izmantoš ana ir iekļ auta telpas izmantoš anas cenā , pē c tam viņ i novē roja kā du kustī bu, pusstundu sarunas, un visbeidzot mums samaksā ja 600 UAH.

Bet ne par to ir runa. Fakts ir tā ds, ka š ajā , tā pat kā daudzā s citā s Odesas sanatorijā s (tā dā veidā tiek sakā rtota piekrastes un blakus esoš ā teritorija), ir jā nokā pj jū rā . Ir apmē ram 130 pakā pienu kā pnes, pa kurā m jū s nokā pjat un tā pat kā pt atpakaļ . Jā saka, ka nav ī paš i patī kami to darī t saulē saulainā s dienas augstumā...Ž ē l veco ļ auž u, starp kuriem diezgan daudz bija ar irbulī š iem. Ik pē c pā ris reisiem, protams, ir soliņ i, kur var atvilkt elpu zem dedzinoš as saules. . . Vispā r es nekad neuzskatī ju par grū tu sev uzkā pt pa kā pnē m uz savu 8. stā vu, ja lifts nedarbojas, bet tā lī dz š im mana attieksme pret kā pnē m ir ļ oti mainī jusies. Vai tieš ā m nav iespē jams uzbū vē t pacē lā ju, kas par mē renu samaksu pacels visus?
Tagad parunā sim par ā rstē š anu. Pie ā rsta nokļ uvā m bez problē mā m, tikai 35-40 minū tes pavadot rindā gaitenī starp kliedzoš iem un ņ irgā još iem bē rniem, kas nepā rprotami jaunā ki par 4 gadiem, lai gan sanatorijas aprakstā skaidri norā dī ts, ka lī dz 4 gadu vecumam bē rnus nepieņ em. Starp citu, tuvā k mū su aizbraukš anai parā dī jā s ievē rojams skaits vecā ku ar ratiem, kuros raudā ja mazuļ i. ? ? ? - sanatorijas vadī bai.
Ā rste Ismailova ar savā m zinā š anā m atstā ja labu iespaidu, operatī vi un pilnī gi bez maksas izrakstī ja nepiecieš amā s un iespē jamā s procedū ras. Tač u paš as procedū ras un, visticamā k, arī aprī kojums to izsniegš anai neatbilst mū sdienu prasī bā m. Tā tad speleoterapiju ieteica pati ā rste, jo, pē c viņ as teiktā , tas nav tas, ko jū s gaidā t. Ā rstniecī bas augu novā rī jumi - mums visiem izrakstī ja nomierinoš u kolekciju Nr. 3, kurā ietilpst mā teszā le un apiņ iem nebija gluž i rū gta pē cgarš a, kas raksturī ga š iem augiem. Cik reizes jū s to atš ķ aidā t? Pē rļ u vannas bija parasta š ķ eldota vanna, kurā tika nolaistas plastmasas caurules ar caurumiem. Apgulties tajā , ķ ermenis tos izspiež tā , ka burbuļ i iet uz sā niem un garā m...Mana vanna bija skujkoku...Bet skujā m vajadzē tu bū t ar specifisku "skujkoku" aromā tu...Nu nebija, nē neatkarī gi no tā , kā jū s š ņ aukā ties, tieš ā m, tam š ķ idrumam ir skaista smaragda krā sa, kas ielē ja vannā bija. Arompsihoterapijas sesijas apmeklē jums bija ī paš i jocī gs - Nu, kā jau bija gaidā ms, lielas telpas vidū ielika aparā tu, kas iesmidzinā ja telpā ē terisko eļ ļ u, un tad sā kā s! Gaidī jā m, ka ieslē gsies nomierinoš a, relaksē još a mū zika, bet tā vietā ieslē dzā m kaut kā da sirma vī ra ierakstu, kurš deguna balsī mierinā ja, ka seansa rezultā tā atjaunosies produktī vas darba spē jas (joprojā m varu nesaprotu kā tas ir? Varbū t ir neproduktī vas darba spē jas jautā ju visiem lī dz izdomā ju. . . ). Sesijas beigā s viņ š novē lē ja mums ar labu nakti...Bet bija tikai 11-30 ! ! ! Nemaz nerunā jot par to, ka uz š ā du pasā kumu laiku telpa, kurā tas notiek, ir slē gta, lai cilvē ki varē tu droš i iziet š o seansu. Lū k, medmā sa, kurai vajadzē tu ievē rot kā rtī bu, uz atpū tnieku staigā š anu š urpu turpu nemaz nereaģ ē ja. Protams, mē s tur vairs negā jā m. Apmē ram to paš u var teikt par elektriskā m procedū rā m.
Tagad par ē damistabu. Kā svī tas iemī tnieki izmantojā m “mazo” zā li. Ē diens bagā tī gs, izvē le 3-4 pirmie un otrie ē dieni, bufetes elementi - izvē le no 3-4 salā tiem, cik grib, kafija vai tē ja. . . Viss kā rtī bā , ļ oti uzmanī gi, pieklā jī gi viesmī ļ i , bet ar pā rtiku ir viena lieta . Porcija sastā v no ļ oti liela daudzuma garnē juma un neliela vistas gabala, parasti ar lauztiem kauliem. Tas ir ļ oti izdevī gi, jo neviens nevar apē st tik daudz putras, un tad to var nodot cū ku baroš anai tuvā kajā fermā . Tas pats laikam attiecas arī uz salā tiem. . . Vienī gais "pluss" ir pelmeņ i ar kartupeļ iem, kas manam dē lam ļ oti garš oja. Mazajā zā lē ir arī “apkalpoš anas telpa”, kurā vienreiz izdevā s ieskatī ties viesmī ļ u kū truma dē ļ . Kopē jo pusdienu galdu taisnstū rveida formā klā j grezns dī vā ns, pie kura ē da ciemojoš ie direktori un sanatorijas direktora paziņ as (pē c mū su viesmī ļ u domā m). Viņ i katru dienu gā ja mums garā m, un ē dieni, ko viņ iem pasniedza, dabiski atš ķ ī rā s no mū sē jiem, jū s zinā t, kā jū s zinā t… Starp citu, viņ i dzī voja Gorkijas vasarnī cas otrajā stā vā , iespē jams, tikai mū su istabā …

Ko jū s varat teikt par pludmali? Paš valdī bas pludmale, ģ ē rbtuves aptuveni ik pē c 500 m, 200 metrus no krasta, zem ū dens atrodas mols, uz kura var peldē ties un stā vē t, apbrī nojot zemū dens iemī tniekus un skatu uz piekrasti. Kā du dienu, stā vot uz tā , pamanī ju, ka man tuvojas. . . fekā liju ķ ekars.
Ko lai saka, atgriezā mies mā jā s, aizbraucu ciemos pie tē va, ejot pa pagalmu, ieraudzī ju viņ u sē ž am pagalmā uz soliņ a, drī z vien iznā ca mū su pazī stamais kaimiņ š : - “Ak, sveiks! Vai tavs tē vs teica, ka esi Odesā ? Es tur biju, 1968. gadā . Vai tas jau ir iztī rī ts un savests kā rtī bā ? ” Pē c tam bija stā sts par to, kā viņ š , peldoties Lanž eronas apkā rtnē , iekļ uvis izkā rnī jumos, kas bija jū rā , jo plī susi kanalizā cija.
Redziet, ir tā ds teiciens: kad tu apsē ž as spē lē t ar asā ku kā rti, tu pieļ auj tikai vienu kļ ū du - paņ em kā rtis rokā s. Tagad, atgriezuš ies mā jā s, un, apskatot tū roperatoru piedā vā jumus, piemē ram, par atpū tu Turcijā , nonā cā m pie secinā juma, ka tajā s paš ā s dienā s varē tu atpū sties 5 zvaigž ņ u viesnī cā . Un tas ir, ņ emot vē rā gaisa ceļ ojumus, ultra-viss iekļ auts utt.
Secinā jumus izdariet paš i! Kamē r mū su sanatorijas vadī s tā di cilvē ki kā Maļ ihina, kas, starp citu, ir arī vietē jais deputā ts, droš i vien tā arī bū s. Bū s tā da pati neslaucī ta teritorija, bū s sū kņ u telpa bez informā cijas par ū dens sastā vu, bū s vannas, daž ā s no kurā m korķ a vietā izmantots gumijas kā ju paklā jiņ š (man personī gi nā cā s izmantot...). Un bū s “morloki”, kuri, esmu pā rliecinā ts, ka, atbildot uz manu tik garo apskatu, nosū tī s savus dusmī gos un saš utuš os protestē tā jus. . .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu