Mēs dzīvojam kā uz vulkāna... (gabals #2)

11 Marta 2021 Ceļošanas laiks: no 23 Februāris 2021 ieslēgts 02 Marta 2021
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Dzī vo kā uz vulkā na. . . >>>

Es labi gulē ju. Protams! Tomē r nepamodā s ne gaisma, ne rī tausma. Mazliet pagriež ot, sapratu, ka neaizmigš u. Piecē los un uzlā dē jos. Sā ka kļ ū t gaiš s. Viņ a paskatī jā s ā rā pa logu, gaidot rī tausmu. Viens no logiem, manuprā t, skatī jā s uz austrumiem. Jau kalnu virsotnes otrajā logā kļ uva sā rtas, bet saules joprojā m nav! Viņ a atvē ra logu un pieliecā s lī dz viduklim. Saule lū rē ja aiz kalna kaut kur malā . Ak, atkal, ar iespaidī giem attē liem, vraks izrā dī jā s!

Brokastis kavē jā s. Ira un Jura no Zaporož jes izrā dī jā s interesanti sarunu biedri, kuri bijuš i daudzviet. La-la papeles, bet mums jā iet! Pacē lā ji ir ieslē gti jau 20 minū tes!


Kaut kas ir jā dara ar ķ iverē m. Esmu nogurusi no troš u vagoniņ u uzmā kš anā s. Viesnī cā , kā izrā dī jā s, bija ī re. Varbū t ne lē tā kais, bet skraidī š ana, meklē jot, bija lū ž ņ i. Man bija aizdomas, ka nomas darbinieks nekad nav bijis lasī tprasmes, es rā dī ju ar pirkstu uz savu galvu. Atbildot uz to, viņ š pabā za savē jo uz papī ra, kas karā jā s pie sienas. Laikam cena. Viņ a pirksts apstā jā s pie skaitļ a 30. Es viņ am parā dī ju trī s pirkstus, kas nozī mē trī s dienas – treš dienu, ceturtdienu un piektdienu. Viņ š paņ ē ma kalkulatoru un tur uzspieda 25 un parā dī ja man. Ā tri domā s parē ķ inā ju, ka 25X2X3 bū s 150. Iedevu saimniekam. Viņ š sā ka kaut ko rakstī t ž urnā lā . Paskatī jies tur un ieraudzī jis pirmo numuru, liku to izlabot pē c zī mē m lī dz 3.

Uzvilkuš i nederī gā s cepures, mē s aizgā jā m. Kamē r gaidī jā m basu, pieskrē ja reģ istratū ra un precizē ja, kā pē c es iedevu izplatī tā jam 150 liras? Sasodī ts! 2 ķ iveres uz 3 dienā m. Kas nav skaidrs?

Tas ir viss! Dodiet kaķ im kanalizā cijā.600 grivnas!

Saš a izbrauca tajā paš ā laikā , kad mē s, un viņ am izdevā s noķ ert pā rsē š anos. Pamanī ju, ka viņ am nav ķ iveres. Viņ a jautā ja, kā viņ š iztiek bez viņ a, un viņ i viņ u nemierina. Viņ š teica, ka vakar viņ i uzmā cā s, tač u viņ š ar roku paglaudī ja viņ a mugursomu, un viņ i atpalika.

- Ha-ha-ha! Cik gudri!

- Viņ a nedara, - viņ a saka. – Man patiesī bā mugursomā ir ķ ivere.

- Kā pē c gan tu to nenē sā ?

Es negribu. Es ar to nelepojos, bet nevē los!

Izrā dā s, ka mums ir vienā da attieksme pret visu veidu aizsargierī č u nē sā š anu. Tikai "par policistiem". Bet, sasodī ts, nekā nē sā t ķ iveri mugursomā , es personī gi labprā tā k to liktu galvā . Ē rtī bas labad.

Š odien debesis bija pilnī gi skaidras, tač u pū ta vē jš . Pē c neliela brauciena ar Hisardzhik mē s ar Vadiku nolē mā m izmē ģ inā t veiksmi Hadž ilarā . Pā rcelš anā s uz turieni aizņ em diezgan ilgu laiku. Vispirms jums jā uzkā pj uz atvē rta seš vietī ga un pē c tam jā iet vē l ilgā k pa lē zenu ceļ u.

Bet Hadž ilarā nebija absolū ti nekā da vē ja. No š ejienes tika atvē rta Kaiseri panorā ma.

Ja godī gi, ne pā rā k pievilcī gs skats. Pilsē ta bija kaut kā dā pelē kbrū nā dū makā . Pirms brauciena kaut kur lasī ju, ka gaiss š eit ir 4 reizes netī rā ks nekā Kijevā , jo daudzi apkurei izmanto ogles. Pat daudzdzī vokļ u mā jas. Kā rtē jo reizi nopriecā jos, ka izvē lē jos viesnī cu kalnā . Mums mā jā s ir pietiekami daudz smirdē š anas.


Š eit mē s satikā m mū su kompā niju, ar kuru devā mies ceļ ā no Mariupoles. Jautā ja, kā viņ i hotelchik? Viņ u viesnī cu sauca Ice, tā maksā ja par duci vairā k, bet, pē c viņ u teiktā , tas nemaz nebija ledus. Viņ iem pat nebija tē jkannu. Ledusskapji strā dā ja apkurei, un Wi-Fi bija nedaudz dzī vs. Bet, ja mū su viesnī ca atradā s pā ri ceļ am, tad viņ iem bija piekļ uve tieš i nogā zei. Kad lielī jā mies, cik mums paveicā s ar viesnī cu, viens kliņ ģ eris, kurš ļ oti lī dzinā jā s Kolomoiskim, teica, ka viņ iem arī bū s ū sas! Un viņ š teica, ka no rī ta viņ i piecē lā s blakus kā dam č alim, kurš jautā ja par apstā kļ iem viesnī cā . Puiš i godī gi atzina, ka viesnī ca ir pilnī ga sū da. Tad ceļ abiedrs precizē ja, par kā du viesnī cu viņ š runā ? Izrā dī jā s, ka tas ir viņ u viesnī cas ī paš nieks! Tā pē c viņ i nolē ma, ka viņ š to nevar atstā t tā un noteikti uzlabos viņ u dzī ves kvalitā ti.

Trase Hadž ilarā bija ļ oti laba. Plaš s lauks ar man ļ oti ē rtu slī pumu. Ak, kā es steidzos! Bet pā rpratums, kas bija iestrē dzis, kaut kā sā ka slī dē t man pakausī . Viņ a piespieda labo roku pie viņ a galvas. Tas ir riskanti iet š ā di! Man nā cā s piebremzē t, lai pievilktu siksnu. No tā s paš as muļ ķ ī bas!

Kā man patī k ceļ ot! Tu satiec tik daudz jaunu cilvē ku! Uz vagoniņ iem jū s neviļ us kļ ū stat par liecinieku kā da sarunā m. Daž reiz jū s dzirdat pā rsteidzoš us stā stus. Jā , vē l tā ls ceļ š ejams! Mū su draugs Saš a, kā izrā dī jā s, savu 60. dzimš anas dienu svinē ja vispā r nevis pie galda, bet gan Ļ eņ ina virsotnē (7134 mnum)!

Vecumā es kļ uvu tik pļ ā pī gssabiedrisks. Uzreiz satiku ceļ abiedrus. Izrā dā s, ka ir viesnī cas ar 3 ē dienreizē m dienā . Visi - ne visi, bet vakariņ ā s viesiem tika izliets alus un vī ns. Bet š ī laime maksā ja pusotru eiro par diviem. Ak, es nezinu, vai tas ir nepiecieš ams, ja jū s neē dat, bet tieš i otrā di. Sieviete, kas dzī voja š ā dā viesnī cā , asi sū dzē jā s, ka viņ ai jā dodas uz viesnī cu vakariņ ot. Turklā t viņ a ir veģ etā riete.

Es saņ ē mu nenovē rtē jamu informā ciju no citas sievietes. Izrā dā s, lai aizbrauktu uz pilsē tu, vajag pamatī gi apjukt. Iekā pš ana autobusā un naudas padoš ana š oferim vairs nederē s. Tagad veikalā jā nopē rk karte un jā uzliek nauda, ​ ​ un ar to jau var norē ķ inā ties autobusā . Bet š im jums ir nepiecieš ams HES kods. Un jums tas ir jā iegū st no ceļ vež a. Es nevē lē jos sazinā ties ar gidu. Kā likums, tie ir nelietī gi radī jumi. Ja viņ š uzzinā s, kā diem nolū kiem man ir vajadzī gs tieš i š is dī ķ a kods, viņ š var sarī kot kaut kā du nelietī gu triku. Varbū t esmu pā rlieku aizdomī ga un nedomā ju par cilvē kiem labi, bet tā da es esmu. Tad sieviete man ieteica ar š o jautā jumu vē rsties reģ istratū rā . Viņ i darī s visu mū su labā š okolā des dē ļ . Man bija š okolā des konfektes - nopirku tā s mā jā s uzkodā m kalnā . Nu, teiksim.


Gatavojoties braucienam, es paskatī jos kā dā krievu valodas tī mekļ a vietnē autobusu kustī bas sarakstu. No tā izrietē ja, ka autobusi no Kaiseri uz Kapadokiju kursē katru stundu, un biļ ete uz tiem maksā apmē ram simts grivnas. Apbrī nojami! Bet es biju ļ oti neē rti, bet kā atrast š o paš u autoostu? Es nevaru ciest lielā s pilsē tas ar to nepatikš anā m. Kaiseri ir miljonā rs, un staigā t lī dz autoostai, manuprā t, nav viegls uzdevums, un tas var aizņ emt daudz laika. Kas paliek? Taksometrs, protams. Sieviete apstiprinā ja manu minē jumu. Labi, mums ir jā padomā !

Pē c izjā des ar Hadž ilaru mē s atgriezā mies Hisardzhik. Kad nokā pā m no krē sla, slē potā ju grupa palū dza viņ us nofotografē t. Paskatoties cieš i, es viņ us atpazinu kā "Harkovas" grupu. Un Verkas vī rs ir prom! Un kur viņ š ir? Un viņ š devā s ar daž iem turkiem uz daž ā m melnajā m sliedē m. Ļ oti interesanti! Kas ir melnā s lī nijas? Viņ a š eit ir vienī gā un š odien nestrā dā .

Osmaņ u pacē lā ja balsti uz paš u vulkā na virsotni. Kā redzat, krē slu nav. Nedarbojas vē ja dē ļ (vai varbū t pā rā k slinks, lai to ieslē gtu)

Un kā viņ š samierinā jā s ar turkiem, ja viņ š nezina ne vā rda angļ u valodā , kur nu vē l turku? Vē sture klusē .

Kad mē s atgriezā mies viesnī cā , mē s atklā jā m, ka neviens nebija ienā cis mū su istabā . Attiecī gi atkritumi netika izvesti, ū dens padeve netika papildinā ta, un nebija arī tē jas maisiņ u! Mē s bijā m pā rliecinā ti, ka krā na ū dens bija lieliski dzerams. Tas nav jautā jums! Bet viņ a man iedeva kaut ko ar dezinfekcijas lī dzekli. Bet no Zaporož jes puiš iem, kuri, kā izrā dī jā s, jau otro gadu ierodas š ajā viesnī cā , uzzinā jā m, ka tuvumā ir avoti. Vietē jie iedzī votā ji tur ierodas ar baklaž ā nu ķ ekaru. Droš i vien stā voš s ū dens. Un vispā r, kā tas tā ir? Tas ir vulkā ns! Noteikti jā bū t termā lajiem ū deņ iem.

Paņ ē muš i daž as tukš as pudeles, mē s š ķ ē rsojā m ceļ u un devā mies nedaudz pa labi. Tur bija veikalu-kafejnī cu rinda, starp kurā m bija krā ni ar ū deni.

Mū su viesnī ca, skatoties no veikaliem

Mē s to pagarš ojā m. Ū dens ir kā ū dens. Nevis Narzā ns. Nav garš as, nav smarž as. Izstaigā jā m veikalus. Nav alus! Kā pē c jū s varat pā rdot enerģ ijas dzē rienus, bet ne alu?

Vakariņ u laikā Saš a, lai nebū tu nepamatota, nolē ma mums parā dī t filmu par viņ a uzkā pš anu Ļ eņ ina virsotnē . Aizraujoš i! Es tieš ā m esmu greizsirdī gs.


Pē c tam mē s apskatī jā m numurus. Kazakiem bija lī dzī ga istaba kā mums, bet ne stū ra, attiecī gi, ar vienu logu. Izgā ja uz ceļ a. Viņ i dzirdē ja moš eju agri no rī ta.

Un Saš ai bija pavisam jautrs numurs. Tā kā viņ š ieradā s viens, viņ š bija iekā rtojies tā dā kā apakš singlā . Tas atradā s blakus liftam. Acī mredzot viņ am nepietika vietas, tā pē c š is jautā jums tika atrisinā ts uz telpas teritorijas rē ķ ina. Tā pē c vannasistaba atradā s istabas vidū ; )))). Un krē sls stā vē ja š aurā koridorā . Citas vietas viņ am nebija. Bet tur bija divas gultas!

Atgriezies istabā , izsvē ris visus plusus un mī nusus, es nolē mu padoties mā nī gajam nelietim Suleimanam. Tā dā nozī mē , ka ar neatkarī gu braucienu nesteidzini savas smadzenes, bet tomē r pajautā gidam par iespē jamā m iespē jā m. Viņ i sā ka viņ am zvanī t. Un viņ š bija man blakus! Ē dnī cā ! Un viņ š teica, ka š eit vairs nav kā ju! Viņ i nokā pa pie viņ a. Izstā stī ju gidam lietas bū tī bu. Vai ir iespē jams mū s paņ emt lī dzi ar grupu, kas lidos ar gaisa baloniem, un paņ emt mū s nā kamajā dienā , vē lā pē cpusdienā ? Sā kumā viņ š teica, ka tas ir iespē jams, bet tikai tad, ja tas tiek izdarī ts vienas dienas laikā . Bet ne! Man ir fiksē ta doma nakš ņ ot alā ! Tad viņ š sā ka kaut kur zvanī t un, ar kā du to paberzē jis, teica, ka jā , var! Urja! Un jautā juma cena? 40 dolā ri vienai personai abos virzienos. Bet! Vai mū sdienā s auzas ir dā rgas? Parazī ts negribē ja kaulē ties. Bet es joprojā m biju apmierinā ts ar to. Es ielecu istabā par simtu. Suleimans man iedeva divdesmit naudas. Tieš i pareizi, lai samaksā tu par istabu alā . Viņ š neiedeva nekā das kvī tis, un es neatcerē jos jautā t.

Tā kā nedē ļ as nogalē s kū rortā ierodas daudz vietē jo iedzī votā ju un kalnā veidojas krā mu tirgus, sestdien un svē tdien bija paredzē tas ekskursijas. Un pirms tam mums vē l ir jā brauc veselas divas dienas.

Mē s dzī vojam kā uz vulkā na. . . (3. daļ a ) >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
опоры подъемника
наш отель, если смотреть от магазинчиков
платная парковка для лыж
дверь санузла в Сашином номере. Он полупрозрачный
komentāri (20) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums