Neaizmirstamā Meksika

29 Marta 2012 Ceļošanas laiks: no 09 Novembris 2011 ieslēgts 23 Novembris 2011
Reputācija: +11
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Joprojā m nevarē ju sakopot domas, lai uzrakstī tu atsauksmi par neaizmirstamu ceļ ojumu uz Meksiku. Tas bija sapnis no manas jaunī bas, mani vienmē r valdzinā ja seno civilizā ciju noslē pumi. Apmeklē jiet maiju indiā ņ u zemi, apskatiet savā m acī m lieliskā s celtnes, kas ir tū kstoš iem gadu vecas. Un, protams, atpū ta pie neparastā s Karī bu jū ras, saules, pludmales, tekilas…………)))

Nu tagad viss ir kā rtī bā.

LIDOJUMS: Kā atpū tas vietu izvē lē jā mies Jukatanas pussalu, Riviera Maya piekrasti, Grand Palladium Resort kompleksu, Grand Palladium Colonial Resort & SPA viesnī cu. Lidojā m no Kijevas caur Parī zi ar Air France, mums paveicā s, jo ar vī ru sē dē jā m uz trim krē sliem, lī dz ar to 12 stundas lidojumā bija diezgan ē rtas, var pat teikt, ka varē jā m “izjukt”, kā vienmē r tur bija vī ns no alkohola.


Pirms brauciena izlasī ju internetā , ka ierodoties bija dokumentu pā rbaude un muita uz 2h un garī gi gatavojos š im ne pā rā k patī kamajam brī dim, bet biju patī kami pā rsteigts, jo pē c 20 minū tē m jau bijā m paņ ē muš i koferus un runā jā m ar mū su tikš anā s pusi. Transfē rs nebija individuā ls, uz pā rē jā m bija jā gaida vē l 20 minū tes. Tā kā mū su nebija daudz, apstā jā mies tikai vienā viesnī cā , visi no turienes aizgā ja un tad devā mies taisnā ceļ ā uz savu viesnī cu. Kā solī ts 1 stundā.20 minū tē s. Mē s jau esam reģ istrē juš ies reģ istratū rā.

VIESNĪ CA: š ī apburoš ā viesnī ca atrodas uz milzī gas teritorijas, sastā v no piecā m viesnī cā m Grand Palladium White Sand, Grand Palladium Colonial, Grand Palladium Kantenah, Grand Palladium Riviera, "Grand Palladium Royal suites", kas ģ eogrā fiski atrodas netā lu un veido vienotu komplekss Grand Palladium Resort . Visiem š ī s viesnī cas viesiem ir pieejami citu š ī s ķ ē des viesnī cu pakalpojumi un ē dinā š ana, izņ emot VIP "Grand Palladium Royal Suites".

Viesnī cas bū vniecī bas laikā tika maksimā li saglabā ti blī vie tropu dž ungļ i, pilnī bā saplū st ar apkā rtē jo dabu, ejot pa takā m un tiltiņ iem, kas savieno trī sstā vu kotedž as un citu infrastruktū ru. Kompleksa teritorijā dabiskos apstā kļ os ir liels skaits eksotisku putnu un dzī vnieku (Coati, Capybaras, Raccoons) uc, kurus varat pat pabarot, ja vē laties. Koloniā lajā numurā ir viss nepiecieš amais: gludeklis ar dē li, vannas istabā (vanna, tualete, fē ns, tualetes piederumi, palielinā mais spogulis) ledusskapis (mini bā rs tiek regulā ri papildinā ts), ventilators, kondicionieris, TV, kafijas automā ts, seifs. Dzī vojā m 2 stā vā , nekā di kukaiņ i netraucē ja, istabā uz balkona durvī m ir moskī tu tī kls. Viens mī nuss, mums nebija viena gulta, bet divas.

Viņ i gribē ja pā rģ ē rbties - teica, lai nā k nā kamajā dienā pulksten 11, tur varē tu bū t istaba -, tač u tā s nebija, un mē s nolē mā m vairs negaidī t, jo tā jau nebija ī paš i patī kama pieredze. Dominikā nas Republika, kad pavadī jā m 3 dienas staigā jot un sē dē jot reģ istratū rā ar vienu un to paš u mē rķ i, tā pē c tē rē jot laiku, kas, un tā tikai 2 nedē ļ as nebija. Dzeramnaudu atstā ja katru dienu 20-30 peso (viesnī cā.1 dolā rs = 12 peso, Plaja del Karmenā virs 1 dolā ra = bija pat 13 peso)


Ē DIENS: Ē diens viesnī cā labs, daudz jū ras velš u, no rī ta 6-7 veidu svaigas sulas, augļ u ne pā rā k daudz, visgarš ī gā kie bija papaijas un ananā si, ļ oti garš ī ga gvakamole, bet nesanā ca. ē st pietiekami))) mā jā s, pat meksikā ņ u restorā nā , tas nav tik garš ī gi. Smē ķ ē š ana iekš telpu restorā nos nav atļ auta, tač u lū dzu uzkodas un bā rus.

PLUDMA: Karī bu jū ras skaistums ir ne ar ko nesalī dzinā ms, baltā s smiltis nesakarst (kas ir labas ziņ as), ir daudz sauļ oš anā s krē slu, pietiek visiem un pat vairā k, bet lielā kais mī nuss ir ieeja jū ra, daudz koraļ ļ u akmeņ u, ja kā ds ir vilnis uz jū ras un ceļ smiltis, tad tie joprojā m nav redzami, ir iztī rī tas vietas, bet tā s ir pietiekami mazas, man tas bija ļ oti svarī gi, jo tikai nedē ļ u pirms izbraukš anas man kā jai noņ ē ma ģ ipsi un es nevarē ju staigā t pa koraļ ļ iem, bet tad viņ a pielā gojā s, uzreiz apgū lā s uz vē dera netā lu no krasta un rā poja uz rokā m))), tas, protams, ja viņ a bija pā rā k slinka, lai dotos tur, kur tas bija iztī rī ts vai bija daudz cilvē ku.

IZKLAIDE: animā cija ir paredzē ta amerikā ņ iem, pā ris reizes bija ļ oti interesanti un skaisti, bet tā kā bijā m 2 nedē ļ as, tad 10. dienā sā ka atkā rtot. Vestibilā skanē ja dzī vā mū zika (daž ā di stili).

Katras viesnī cas vestibilā ir arī bezmaksas Wi-Fi, tač u, tā kā vakarā uz Colonial ieradā s atpū tnieki no visa kompleksa, radā s komunikā cijas problē ma. Ja jums ir nepiecieš ams internets, jums ir vieglā k doties uz reģ istratū ru Kantenā , kur vakarā ir kluss, mierī gs un Wi-Fi darbojas labi.

EKSKURSIJAS: Paš as ekskursijas un maiju seno vē sturi neaprakstī š u, apskatos to ir daudz, un tur visu pastā stī s, rakstī š u tikai noderī gu informā ciju.

Bijā m Kankunā , Chichen Itza, Tulum, Xcaret Park un pā ris reizes bijā m uz Playa del Carmen.

Viesnī ca tieš i š o izvē lē jā s tā s ļ oti ē rtā s atraš anā s vietas dē ļ , tā atrodas pa vidu starp Plaja del Karmenu (apmē ram 30 km) un Tulumu (apmē ram 34 km). Tā pē c no gida nopirkā m tikai 2 ekskursijas uz Kankunu uz Tekilas muzeju un Chichen Itza, pā rē jā s apmeklē jā m paš i.

Kankuna: ekskursija ilgst pusi dienas, kaut kur no 13-30 lī dz 20-00 maksā.45 USD vienai personai.


Pirmā pietura bija pie skatu laukuma, skats uz Karī bu jū ru, jū ras krā sa kā Kankunā (to nevar aprakstī t, tas ir jā redz) nekur citur neesmu redzē jis, pat Tulumā . Pē c tam braucā m pa pilsē tu un uz tekilas muzeju. Muzejs atrodas otrajā stā vā , pastā stī s kā top, tad degustā cijas telpā pastā stī s un parā dī s, kā pareizi dzert tekilu, kā da tā ir un ar ko tā atš ķ iras (tequila el Jimador). Kad nepiedalī jā mies klausī š anā s, mē s devā mies lejā uz pirmo stā vu, kur varē jā m nopirkt visu, kas mums patika. Mū su pirkums izrā dī jā s veiksmī gs, jo pirkā m daudz, un ne tikai tekilu, iedeva nelielu atlaidi, iedeva firmas vā ciņ u un izsniedza č eku, pē c kura lidostā varē jā m atgriezt PVN ($ 15 nav daudz, bet jauki). Pē c tam mē s salī dzinā jā m El Jimador Anejo tekilas cenas Playa del Carmen un Duty free - š ī tekila bija gandrī z uz pusi zemā ka par mū su pirkto cenu, un nekur citur tā das izvē les nebija.

Pē c muzeja mū s aizveda uz iepirkš anā s centru (mū s sagaidī ja ar š ampanieti) mums tika dotas 2.5 stundas visam, kam vajadzē ja iepirkties un devā mies pastaigā ties vakara Kankunā . 7os iekā pā m autobusā un pē c 1.5h bijā m viesnī cā , tieš i laikā vakariņ ā m.

Chichen Itza: visas dienas ekskursija no pulksten 8 vai 9 (neatceros) lī dz 22:00 maksā.135 USD vienai personai. No mū su viesnī cas jā brauc 2.5-3 stundas lī dz Chichen Itza, kur sā kumā pati ekskursija gida pavadī bā , tad vē l stundu dod paš pā rbaudei un fotogrā fijā m. Visā Č ič enicā tā saucamais spontā nais tirgus - vietē jie iedzī votā ji tirgo suvenī rus, traukus, paklā jiņ us utt. . Gids teica, ka tie nav ī paš i kvalitatī vi un neieteica pirkt, mē s paklausī jā m, bet es nevarē ju pretoties un no protams pajautā ju un paskatī jos , tagad varu teikt, ka redzē tais bija tā das paš as kvalitā tes kā vē lā k pirku Plaja del Karmenā , bet Č ič enicā bija lē tā k (nopirku koš u pledu no agaves diega par 15$ vairā k un tas jau ir ar kaulē š anos).

Pē c Č ič enicas mū s aizveda uz Ak Kel (dabiskā sinode), neticams skaistums, peldē š anā s tī rā ū denī , un liā nas un koku saknes karā jas no augš as un ū dens tek kā ū denskritums uz mū su galvā m, viss ir super, bet ir daudz cilvē ku un mē s tur ieradā mies pē cpusdienā , piedodiet, bet saule vairs netrā pī ja uz paš u sinodi un bildes izrā dī jā s ne tik spož as ar zilu ū deni, kā redzē ju internetā . Bet sajū ta ir lieliska! Pē c programmas mums bija paredzē ts vakariņ ot vē lā k, bet, kad ieradā mies š ajā iestā dē , bija tik daudz cilvē ku un tā das rindas pē c ē diena, ka visi vienojā mies, ka labā k pirksim alu un dosimies vakariņ ot uz viesnī cā m, nevis uz nā kamo. stundu stā vē sim rindā . Visa grupa atteicā mies, parakstī jā m papī ru un mū s aizveda uz viesnī cā m.

Xcaret Park: Š is ir eko-arheoloģ iskais parks ar senā s kultū ras pieminekļ iem un tropiskā s dabas krā š ņ umu.


Š eit jū s varat peldē ties pa pazemes upi, apmeklē t akvā riju, bruņ urupuč u fermu, dā rzu ar tauriņ iem, kā arī par papildu samaksu - peldē ties ar delfī niem vai lamantī niem, kā arī rajā m un haizivī m))), doties izjā dē ar zirgu vai peldieties ar snorkeli un masku, skatieties mini priekš nesumus daž ā dā s parka vietā s un galveno 2 stundu superš ovu.

Uz parku devā mies paš i, ar vietē jo mikroautobusu, kurš kursē ik pē c 2-5 minū tē m, braucam par 2 60 peso = 5 dolā ri. Ar ceļ oš anu viss ir vienkā rš i, iekā pjot mikroautobusā , tu vienkā rš i pasaki š oferim savu galamē rķ i, un viņ š tevi apturē s, kur tev vajag. Brauciens no mū su viesnī cas lī dz parkam aizņ em apmē ram 20 minū tes, kur uz š oseju piebrauc bezmaksas autobuss “Park Shkaret”, kas ved lī dz paš ai parka ieejai (neapmaldī sities). Bija jā gaida 10-15 minū tes, man liekas, ka viņ i iet ik pē c 15 minū tē m, nav vē rts staigā t, tas ir ilgs laiks. Iesaku aiziet uz parka atklā š anu (8:30 - 9:00), lai paspē tu visur apmeklē t, visu apskatī t, nopeldē ties, apskatī t visas izrā des utt.

Nesaprotu tos kas raksta ka var iet uz pusi dienas, ka tur nav ko darī t, un man prieks, ka aizgā jā m no rī ta, tad nož ē loja, ka nenopirkā m biļ etes uz 2 dienā m , tā kā uzreiz nenoorientē jā mies un devā mies nepareizā virzienā , zaudē jā m laiku un nesanā ca visu apskatī t. Ieejas maksa dienā ir 69 USD vienai personai, kasē viņ i izsniedz karti un pat krievu valodā (krieviem ir vairā k nekā pietiekami). Biļ ete par 99 USD ietver: spuru, snorkelu, masku nomu, glā bš anu. veste, pusdienas vienā no restorā niem un 2 pudeles ū dens. Glā bš anas veste peldē š anai pazemes upē ir bez maksas, bet maska ​ ​ un spuras papildus. maksa (izmaksas neatceros), pē c peldes pa pazemes upi nav jā atgriež as basā m kā jā m - varat ī rē t ī paš u. soma (bez maksas) turpat, kur glā bš anas vestes. Atrakcijas sā kumā jū s tur noliekat visas savas mantas, nododat tā s un upes galā saņ emat atpakaļ.

No viesnī cas tika paņ emti dvieļ i un 2 pudeles ū dens (pietiekami daudz), somas neviens nepā rbauda, ​ ​ tā pē c ū deni neatņ ems))). Redzē jā m - daž i bija pat ar sviestmaizē m, aizbraucā m uz meksikā ņ u restorā nu, 20$ no cilvē ka bufete ar alkoholu un pasē di tur vismaz visu dienu. Tā tad nekā das atš ķ irī bas. Lai bū tu ē rti apmeklē t visas izrā des, pie ieejas ir tablo ar paziņ ojumu, kad tā s notiks un kur, kartē ir speciā las vietas, kur ierakstī t vai arī var nofotografē t š o zī mi. Lai iegū tu labu vietu teā trī uz galveno izrā di, labā k ierasties 30 minū tes pirms sā kuma. Vislabā k ir sē dē t pirmajā s rindā s sektorā no ieejas pa kreisi. Un atceries, kur tevi izlaida autobuss, kad atveda uz parku, vai norā di, kur tas stā vē s pie izejas, jo izkā pjot autobusu bū s daudz un ne tikai tā pē c, lai neapjuktu.


Gids piedā vā ja š o ekskursiju par 120$ vienai personai (ceļ ojums un ieeja) bez ē dienreizē m, bū tī ba nav pat tajā , ka var ietaupī t naudu, vienkā rš i vari izlemt, kad braukt un regulē t savu laiku, bet var arī ietaupī t 69 (ieeja) + 5 (ceļ ojums abos virzienos) = 74 dolā ri (ietaupot 46 dolā rus no personas).

Tulum: USD 120 ekskursija gida pavadī bā ar pusdienā m tā sauktajā Indijas ciematā un kanoe laivā m. No visa tā mū s interesē ja tikai Tuluma, tā pē c, vē l mā jā s esot, internetā atradu visu par Tulumu, arī karti ar pilsē tas plā nu ar visā m ē kā m, to nosaukumiem un vē sturi. Tā pē c mums pat nebija vajadzī gs gids.

Un pats galvenais, mē s atkal varē tu izlemt, kad mums tur doties un cik ilgi tur palikt, jo atsauksmē s lasī ju, ka viņ i jū s ved ar ekskursijā m, kad jau ir daudz cilvē ku un paš ā saulē , viņ i dod maz laika peldē ties un sauļ oties senā s civilizā cijas tuvumā (nu, kur nu vē l tas ir iespē jams) un baudī t apkā rtē jo ainavu, kas ir tik neparasta un skaista, ka uzturē š anā s š ajā pilsē tā ir pelnī jusi pavadī t vairā k laika, nekā var dot grupas ekskursijā . Izbraucā m 8 no rī ta ar vietē jo mikroautobusu 60 peso = 5 dolā ri (diviem) 30 minū tes jā brauc, no autobusa pieturas lī dz paš ai Tulumas arheoloģ iskajai zonai, jā brauc 15-20 minū tes, var braukt ar vilcienu un ja jums ir jā ņ em ceļ vedis (angļ u valodā ). Biļ etes kasē s 6-7 (precī zi neatceros) dolā ri no cilvē ka. Netā lu no biļ eš u kases ir tualetes un krā ni, lai atpakaļ ceļ ā nomazgā tu smiltis no kā jā m.

Viņ i paņ ē ma lī dzi pludmales dvieļ us un daudz ū dens, lai ne tikai padzertu, bet arī pē c tam nomazgā tu sā li, jo pludmale nav aprī kota. Mē s lieliski pavadī jā m laiku un, kad sā kā m vest tū ristu grupas, 12-00 jau bijā m visu apskatī juš i, nopeldē juš i, aizdeguš ies, nofotografē juš i visu bez liekā m sejā m kadrā )))) un braucā m atpakaļ uz vietē jais mikroautobuss (to ir daudz , š oferi pē c aprocē m pat zina, no kuras viesnī cas tu esi un aicina uz pareizo), tā pē c garā m nebrauksi, atpakaļ brauciens tā ds pats - 60 peso = 5 dolā ri diviem. Kopā divatā iztē rē jā m 24$ un guvā m lielu prieku, jau viesnī cā paē dā m pilnas vakariņ as. Ietaupī jumi: 240-24 = 216 dolā ri par diviem)))


Par ekskursijā m vē l gribu piebilst, ka, ja pā rvaldā t angļ u valodu, tad ekskursijas angliski runā još iem tū ristiem var iegā dā ties tieš i viesnī cas teritorijā un cenu starpī ba bū s ap 50 dolā riem.

Plaja del Karmena: š ī ir jauka pilsē tiņ a, kurai ir sava 5. avē nija – iela ar daudzā m kafejnī cā m, restorā niem un suvenī ru veikaliem – lieliska vieta nesteidzī gā m vakara pastaigā m. Mē s tur staigā jā m lī dz naktij un jutā mies kā mā jā s, ļ oti relaksē još a atmosfē ra. Tur ir viss - no magnē tiem un marakasiem lī dz daž ā du š ķ irņ u, zī molu un cenu sombrero un tekilai. Nesteidzieties pirkt pirmajā veikalā – dodieties tā lā k, tā lā k var bū t lē tā k. Vienmē r kaulē jies ar mazajiem tirgotā jiem un cenas droš i vari nogā zt gandrī z uzreiz uz pusi (+/- atkarī bā no preces), lielajos veikalos tas ir gandrī z neiespē jami - visur ir elektroniskā s kases. Maksā š anai tiek pieņ emta gan vietē jā valū ta, gan dolā ri. Visus suvenī rus nopirkā m š eit: magnē ti 1-5 dolā ri, pelnutrauki 5-20 dolā ri, š ķ ī vji ar maiju un acteku kalendā riem 45 dolā ri par 2 gab (nedaudz dā rgi, bet ļ oti skaisti), sega 60 dolā ri, š ū puļ tī kls (sē dus) - 21 dolā rs.

Mē s tur braucā m vairā kas reizes ar vienu un to paš u vietē jo mikroautobusu, cena stabila - 60 peso diviem = 5 $, brauc 35 minū tes, izkā pj pie gala, vajag nedaudz aiziet, pajautā jiet jebkuram, pat ja viņ š nezina angļ u valodu, viņ š tev noteikti pateiks, ka viņ a sapratī s un parā dī s, kā tas bija mū su gadī jumā , sievieti, kura nerunā ja krieviski un angliski, un mē s runā jā m spā niski, bet viņ a mū s saprata un paņ ē ma "pie rokas" mums uz 5th Avenue. ))))

Un, protams, es nevaru nerakstī t par cilvē kiem. Mū s iekaroja š ī valsts, un tā s cilvē kiem bija liela nozī me tajā ! ! !

Tur satiktie cilvē ki uz mums atstā ja ļ oti labu iespaidu, lielā kā daļ a veikalu nav uzbā zī gi (protams, saprā ta robež ā s))), kas, protams, ir ļ oti jauki un braukš ana pē c suvenī riem nepā rvē rš as par "ieš anu cauri grē mā m" )))))


Mē s lidojā m mā jā s no Kankunas uz Mehiko un Parī zi ar Air Mexico. Jā saka, ka ar š o aviokompā niju lidot bija daudz patī kamā k nekā ar Air France - gan apkalpoš ana, gan ē dinā š ana, no alkoholiskajiem dzē rieniem, piedā vā ja ne tikai vairā ku veidu vī nus, bet arī viskiju. No Mehiko uz Parī zi lidmaš ī na bija pustukš a, varē jā m izklī st un gulē t kā autobusā uz 2, un kam izdevā s aizbraukt, pat uz 3 krē sliem. Tā tad, 11 stundas lidojuma bija lieliski! )))

Nu kā jau viss, ceru, ka mana informā cija kā dam noderē s : )

Un priecī gus ceļ ojumus visiem! ! !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums