Mežonis uz Šrilanku. Dummies rokasgrāmata (8. sērija)

04 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Novembris 2017 ieslēgts 17 Novembris 2017
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Alus, protams, ir ne tikai kaitī gs, bet arī noderī gs, tikai piekļ uve tam tika slē gta. Un lī dz vakariņ ā m vē l tā lu. Man nā cā s aizrī ties ar tē ju ar š okolā des tā felī ti, kas gulē ja manā mugursomā . Viņ i apsē dā s uz balkona un sā ka tē lot angļ u lē dijas ar lordiem.

Vestibilā mē s atradā m ž urnā lus angļ u valodā , kas tika pā rlapoti ar gudru izskatu. Pā rskatī tas princeses Di fotogrā fijas. Apbrī nojiet krē slas kalnus. Pā rcē lā mies vakariņ ot zā lē , lai nesaslimtu sakā rtotā istabā , gaidot viesus. Starp citu, villa nebija tukš a. No seš iem numuriem tikai viens bija brī vs (mū su veiksmei). Es nezinu, ko mē s darī tu, ja tas bū tu 100% piepildī ts.

Ieraudzī jis, ka ieturam sausā s vakariņ as, saimnieks piedā vā ja aiziet paņ emt alu. Bet es atteicos. Kā pē c dzert naktī ? Tualete viena. Un viņ a saviem pavadoņ iem par š o iespē ju nestā stī ja. Es viņ us pazī stu!

Es atkal satiku rī tu uz jumta.


Tač u rī tausma ne ar ko neatš ķ ī rā s no vakardienas. Ejam brokastī s. Bet š odienas ē dienkarte atš ķ iras no vakardienas! Oho! Iepriekš ē jā viesnī ca mū s nelutinā ja ar marinē tiem gurķ iem.

Ī paš nieks beidzot atnesa rē ķ inu par istabu. Es paskatos uz summu rū pijā s - nu, viss ir pareizi, es ar to rē ķ inā jos. Un ī paš nieks apgriež papī ra lapu, uz kura ir rakstī ts “1100 rū pijas”, un sā k man kaut ko skaidrot. Man likā s, ka viņ š tik daudz gribē ja no augš as. Nogurusi nopū tusies, viņ a izņ ē ma Booking izdruku, gatavojoties dot vā ju atraidī jumu. Bet diskusijas laikā atklā jā s, ka viņ š man mē ģ inā ja iestā stī t, ka 1100 ir cena no cilvē ka par vienu nakti, un tas ir ļ oti lē ti! Bet es nestrī dos! Lē ti, protams. Ar neticamu atvieglojumu iedevu viņ am prasī tā s plus 200 rū pijas par to, ka viņ š mū s nogā dā ja stacijā ar tuk-tuk.

Mū su vilciens izbrauca daž as minū tes lī dz vienpadsmitiem no rī ta. Bija tikai pusastoņ i, un mē s ar Vadiku skrē jā m pastaigā Ellas Rokas virzienā .

Mē s nesapņ ojā m par to uzkā pt, bet vismaz daļ u ceļ a nogā jā m. Mē s devā mies pa labi no viesnī cas augš ā pa ceļ u. Starp citu, pa to laiku pa laikam brauca autobusi. Man ir aizdomas, ka mū su villai garā m iet arī tas, ar kuru atbraucā m. Bet kurš to zinā ja?

Par laimi satiksme bija neliela, un tas ī paš i netraucē ja baudī t kalnu gaisu. Ellas klints palika uz kreisā s rokas, un nebija skaidrs, kā pie tā s tikt. Bija daž as neskaidras takas, bet mē s domā jā m, ka tā s ved tikai uz tuvē jo mā ju. Kalns nebija atzī mē ts kartē . Bet š eit mē s redzē jā m diezgan plaš u zemes ceļ u, kas iet pa kreisi. Mē s pagriezā mies. Apkā rt - priež u mež s, apkā rt guļ č iekuri.

Nekad nevar teikt, ka atrodaties kaut kur eksotiskā valstī . Nu, juka daž reiz stellē s vai palma.

Lai gan. . . Kas tas tur klī st? Cieš i paskatī jos – pā vu bars! Blimey!

Atrodiet putnu atrakciju

Es naktī dzirdē ju ņ audoš as skaņ as un pat varē ju tā s atpazī t (vai visi atceras "Tuksneš a balto sauli"? "Pā vi, jū s sakā t! "). Bet es kaut kā neticē ju. Un š eit, uz jums! Eksotiski! Patiesī ba ir tā da, ka tas ir než ē lī gi.


Mapme parā dī ja, ka kaut kur atrodas dzelzceļ a stacija, no kuras jū s varat doties atpakaļ uz ceļ a, neatgriež oties. Nonā kot uz staciju, kā du attā lumu, nā cā s stutē t uz gulš ņ iem. Pa priekš u gā ja lī nijnieks un ar kaut ko ieeļ ļ oja sliedes (Annuš ka jau bija izlē jusi eļ ļ u).

Laikam tā pē c, lai vilciens labā k slī dē tu, vai varbū t, lai visā di cilvē ki nevazā tos un neslī dē tu no sliedē m. Mē s klejojā m ļ oti ī su laiku un pa stā vu taku, ejot augš up, nokļ uvā m uz ceļ a. Mē s pat neņ ē mā m vē rā š o pagriezienu, kad izgā jā m no villas. Viņ i domā ja, ka viņ š ved pie kā da pagalmā . Proti, š is bija takas sā kums uz Ella Rock (kā vē lā k izrā dī jā s).

Mē s atgriezā mies mā jā s. Bija tikai pulksten 9. Lī dz vilciena atieš anai vē l ir daudz laika. Un pē c pastaigas sagribē jā s alu. Piekā vusi vecmā miņ u, nolē mu, ka varam atļ auties. Iedevu saimniekam tū kstoš rū piju un pē dē jo cigareš u paciņ u, un pē c 10 minū tē m mē s sē dē jā m uz balkona un baudī jā m auksto lauvu. Mē s nebaidī jā mies no sekā m, jo ​ ​ vilcienam atš ķ irī bā no autobusa ir jā bū t tualetei!

Diez vai iespieduš ies kapteiņ a tuk-tukā , mē s devā mies uz staciju. Labs cilvē ks, mū su saimnieks, ne kā daž i! Ž ē l, ka viņ i nekad neuztraucā s pajautā t viņ a vā rdu.

Stacijā mē s nopirkā m otrā s klases biļ etes uz Kolombo par 350 rū pijā m. Mē s izgā jā m uz platformu.

Tur bija tualete. Bezmaksas. Interesanti, kā pē c autobusu cenas ir dā rgā kas par vilcieniem, un tualetes autoostā s ir maksas? Lai gan kvalitatī vi tie ne ar ko neatš ķ iras no dzelzceļ a. Dabas noslē pums!

Ir maz cilvē ku. Lī dz

Bet, tuvojoties stundai "X", viņ i sā ka vilkt sevi augš ā . Un visi pilnī gi sveš i. Tā tad otrajā klasē . Un tā nav gumija. Manā prā tā jau bija uzzī mē ts kadrs no filmas par Pavku Korč aginu (viņ š iekā pa un vilka savu sievieti! ). Š ajā gadī jumā Pavkam bija jā bū t man.


Pa peronu gā ja krievu tū ristu grupa gida vadī bā , kas viņ us biedē ja, ka bū s jā brauc pat 12 pieturas. Uz ko viņ i pamanī ja, ka viņ i paš i ir no Maskavas apgabala un katru dienu dodas uz darbu ar vilcienu. Viņ i pie tā nav pieraduš i. Gids viņ us veda uz perona tā lā ko galu. Viņ š droš i vien zina, kur apstā sies otrā s š ķ iras kariete. Ja atceraties, mums jau bija prieks braukt ar Š rilankas vilcienu. Tā tad piekabes tur ir diezgan trū cī gas, uz 20 vietā m. Tā pē c, lū dzu, saprotiet manas baž as. Pirmkā rt, stā vē š ana kā jā s pats par sevi nav ledus (10 stundas), un, otrkā rt, jū s neko neredzē sit, un vē l jo vairā k - jū s neuzņ emsit attē lu!

Tā pē c, izdzirdē jusi tuvojoš ā vilciena svilpi, viņ a ieņ ē ma starta pozī ciju paš ā perona malā , gatavojoties ielē kt vagonā , lī dzī gi kā Dž ekijs Č ans.

Es ielē cu. Mani pavadoņ i diezgan ā tri sekoja. Un maš ī na ir tukš a! Gandrī z. Izrā dī jā s, ka otrā s š ķ iras vagonu sastā vā kā netī rumi. Vismaz 5 gabali. Un visi cilvē ki no perona izklī da kaut kur tā , ka tukš u vietu bija vairā k nekā pietiekami.

Mē s atvē rā m logu, gatavojoties baudī t vienu no skaistā kajiem ceļ iem pasaulē . Vilciena ā trums ļ ā va to izdarī t. Kad gā jā m gar gulš ņ iem, tad ļ oti biež i bija ā truma ierobež ojuma zī mes - 25.15, vai pat tikai 5 km/h. Daudzos objektos strā dnieki maina gulš ņ us no koka uz dzelzsbetona. Tad vilciens gandrī z pilnī bā apstā jā s. Tā tad, izbaudiet - es negribu!

Tualete vilcienā ir gandrī z tā da pati kā mū su senajos vilcienos. Bet ir neliela atš ķ irī ba - tualetes pods bez pedā ļ a, ar tieš u izlā di uz dzelzceļ a sliež u ceļ u. Un sanitā rā s zonas vispā r nav paredzē tas. Un, tā kā stacijas atrodas diezgan biež i, situā cijas ir iespē jamas.

Kad vilciens ierodas stacijā , uz perona iznā k priekš nieks baltā tē rpā !

Nez kā pē c prā tā ienā ca filma "Zvaigzne bez nosaukuma".

Ja atceraties, kad mē s braucā m no krasta uz kalniem, es biju ļ oti noraizē jies par lietus. Es domā ju, ka mums vienkā rš i neticami paveicā s ar laikapstā kļ iem. Ne pirms ceļ ojuma, ne tā laikā nekad neieskatī jos prognozē - kā pē c sabojā t garastā vokli? Un es nepaņ ē mu lietussargu - mē s lidojā m bez bagā ž as. Un, lai gan piekrastē bija lietusgā zes, tā s mū s nepā rsteidza. Bijā m vai nu mā jā s, vai autobusā . Un Ellā laiks bija vienkā rš i pasakains!

Bet acī mredzot tas nevarē ja tā turpinā ties visu laiku. Un lietus nā ca!


Man uzreiz kļ uva auksti. Logi bija jā aizver. Bet muca pū ta no vaļ ē jā m karietes durvī m. Mē ģ inā ju aizvē rt - aha! Tas neaizveras! Viltī gā Verka uzvilka blū zi, kas viņ ai bija atseviš ķ ā somiņ ā . Un mū su drē bes bija č emodā nā , un mē s bijā m pā rā k slinki, lai tā s dabū tu. Par laimi, pē c kā da laika pametā m lietus zonu, un atkal kļ uva siltā ks.

Gandrī z katrā stacijā vilcienā ienā ca tirgotā ji ar visdaž ā dā kajiem saldumiem. Viņ i pat pā rdeva vā rī tas garneles.

Es nezinu, varbū t š is ceļ š ir skaistā kais pasaulē , bet man tas ir diezgan apnicis. Otro reizi es nekad neietu.

Saskaņ ā ar grafiku vilcienam bija jā pienā k Kolombo ap pulksten 21.

Bet es lasī ju, ka Š rilankā tā da lieta kā š is grafiks ir ļ oti nosacī ts. Kavē ties divas stundas nebū t nav vē lu! Norm! . Mums bija lidmaš ī na gandrī z piecos no rī ta — pietiekami daudz laika. Bet tomē r...

Saule jau rietē ja. Tuvojas krē sla, un jū s varat paslē pt fotiku.

Vilciens pē kš ņ i apstā jā s.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Балкончик дабла
Аттракцион
Līdzīgi stāsti
komentāri (28) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums