Šrilanka. 1. daļa. Plānošana / Lidojums / Transfērs

06 Februāris 2022 Ceļošanas laiks: no 03 Janvāri 2022 ieslēgts 16 Janvāri 2022
Reputācija: +90
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli


Viss sā kā s 2020.  gada sā kumā  — es nolē mu, ka mū su nā kamais ceļ ojums bū s uz Š rilanku. Esmu tur bijis jau iepriekš , tač u vairā ku iemeslu dē ļ neko daudz nevarē ju redzē t. Es gribē ju redzē t Jalas parku un vē lē jos savam bē rnam parā dī t ziloņ us savvaļ ā . 2020. gada martā nopirku biļ etes un rezervē ju naktsmī tnes Unavatū nā , @Rumassala Villas (veicu priekš apmaksu). Visi tū res dalī bnieki bija priecī gi par gaidā mo braucienu (un varbū t ne visi). Bet pandē mijas dē ļ mū su lidojums tika atcelts. Te gan jā piebilst, ka mū su aviokompā nija @Qatar Airways atš ķ irī bā no daudzā m citā m aviokompā nijā m mums piedā vā ja 3 variantus: 1 - atgriezt naudu pilnā apmē rā ; 2 - pā rvē rst biļ etes bonusos ar 10% prē miju un izmantot tos, lai samaksā tu par visiem lidojumiem; 3 - pā rplā nojiet lidojumu uz jebkuru sev piemē rotu datumu gada laikā . Es izvē lē jos treš o iespē ju un pā rplā noju savu lidojumu uz 2020.  gada oktobri. Bet reiss atkal tika atcelts (Š rilanka tū ristiem slē gta), aviokompā nija atkal pagarinā ja lidojumu izvē li uz gadu vai pusotru (precī zi neatceros), un mē s atlikā m lē mumu lī dz valsts atvē rš anai. Laikam ejot, daž i no mū su bandas jau sā ka piedā vā t atcelt ceļ ojumu, paņ emt naudu un aizmirst par Š rilanku. Bet nē – tas nav mans variants, es noteikti zinā ju, ka man tur ir jā iet. Un tagad valsts ir atvē rta kā.3 mē neš us, sā ka atvieglot iestā š anā s prasī bas, un kļ uva skaidrs, ka ir pienā cis laiks. Es piezvanī ju @Qatar Airways, pā rkā rtoju rezervā ciju, nopirku tē tim citu biļ eti, un mē s sā kā m mū su ceļ ojuma plā noš anas posmu.

Iespē jams, bija 4 atkā rtojumi, lī dz mē s apstiprinā jā m labā ko variantu. Bija zinā ms, ka startē jam no Kandijas pilsē tas, jo. tas atrodas salas centrā un no turienes var pā rvietoties pa marš rutu. No obligā tajā m vietā m marš ruts ietvē ra: Kandi, Trincomalee, Yalu, Unavatuna.

Pamatā visas iespē jas attiecā s uz pieturas laiku un pā rvietoš anā s plā niem pa norā dī tajā m obligā tajā m vietā m. Pirmie varianti ieteica vienu vai divas nakš ņ oš anas pieturas vietā un tad dodamies tā lā k. Nedaudz padomā jot, sā kā m saprast, ka tas mū s ļ oti nogurdinā s un laiku veltī sim nevis ekskursijā m, bet honorā riem. Galī gais plā ns bija: 4 naktis Kandi, 1-2 naktis Trincomal, 2 naktis Tissamahomara, 5 naktis Unavatunā .

Tā lā k mums bija jā rezervē naktsmī tne. Sā kā m no pē dē jā s apmeš anā s vietas - Unawatuna. Mums bija priekš apmaksa par villu. Bet visa problē ma ir tā , ka tur var dzī vot maksimums 4 pieauguš ie un viens bē rns, un mē s jau esam 6 cilvē ki. Sā cies sarunu process ar villu ī paš niekiem. Tika apspriesti daž ā di varianti, bet izvē lē ts variants, lai pabeigtu citu villu – tas bija 100% pareizā kais variants.


Nā kamais solis ir mā jokļ u plā noš ana Kandi. Airbnb atrada vairā kas iespē jas. Viņ i rakstī ja vienam ī paš niekam - viņ š ļ oti ilgi vilka kaut ko ar atbildi, un es uzrakstī ju citam ī paš niekam. Š oreiz atbilde nā ca burtiski 15-20 minū tē s, prasī ju atlaidi - man iedeva, atsauksmes labas un daudz. Kopumā es pieņ ē mu lē mumu (gandrī z neviens no komandas neiebilda, @Ira Latysheva, apstipriniet) - tas ir tas, kas mums vajadzī gs. Un es nekļ ū dī jos. Ī paš nieks izrā dī jā s patieš ā m jauks cilvē ks un bija gatavs mums palī dzē t ar katru man raduš os jautā jumu: ī rē t auto - jā , protams, es jū s aizvedī š u uz nomas automaš ī nu; izdot vietē jā s tiesī bas - jā , protams, aizvedī š u uz policijas pā rvaldi, tur to izdarī s 15 minū tē s, galvenais, nofotografē s; vai varat palī dzē t noorganizē t lidostas transfē rus, esam 6 cilvē ki, vajag mikroautobusu - jā , protams, SD kungs jū s sagaidī s (par viņ u pastā stī š u vē lā k). Video apskatu varat noskatī ties vietnē https://youtu. be/Hk7K7ZDQN20. Nedaudz nepareizi turē ju kameru (mā cos fotografē t ar roku), bet priekš statu par korpusu var gū t.

Blakus Trincomalee vai Trinco, kā to sauc Š rilankā . Airbnb - neko labu nepiedā vā ja, vai piedā vā ja kaut kā das pā rmē rī gas cenas, par to nav skaidrs, kā da veida mā joklis. Viņ i sā ka meklē t naktsmī tnes rezervā cijas laikā . Atradu labā ko variantu - 38$/dienā . Mē s rezervē jā m vienu dienu un nolē mā m, ja kas, tad pagarinā sim uz citu dienu. Video apskatu varat noskatī ties š eit https://youtu. be/4ztspqajgD4.

Mums ir atlicis pē dē jais obligā tais vienums - Yala. Lai nokļ ū tu Yala, varat apstā ties pie Kataragama vai Tissamahomara (Tissa). Sā ka skatī ties iespē jas. Izlē mā m par Tissamahomaru, rezervē jot atradā m naktsmī tnes divā m naktī m. Diviem - tā pē c, ka vienu nakti attā linā ties no kustī bā m, un no rī ta doties ekskursijā . Un otrais ir paņ emt pā rtraukumu no ekskursijas un doties uz nā kamo izvietoš anas punktu.

Starp Trincomalee un Tissamahomara bija diena, kuru mē s mē ģ inā jā m plā not, tač u kina neizdevā s. Tagad es paskaidroš u, kā da ir jē ga. Ja Trincomal paliekam divas naktis, tad pa dienu mums viss skaidrs, bet laikā sanā k ļ oti garš ceļ š - 11-12 stundas. Ja nakš ņ ojam tikai vienu nakti, tad varam braukt 6 stundas un kaut kur jā apstā jas. Kijevā mē s sā kā m apsvē rt Pottuvilas pilsē tu - tā ir plus mī nus pusceļ ā no Trinco lī dz Tisai. Bet atkritums ir tas, ka mē s nevarē jā m tur atrast mā jokli. Š ķ iet, ka tas ir gan Airbnb, gan rezervā cijā , bet tas mums nav piemē rots. Rezultā tā nepalikā m uz otro nakti un Trinco un braucā m uz Pottuvil bez rezervē tas naktsmī tnes - tī rais piedzī vojums. Bet piedzī vojums izdevā s labi! Arugamas lī cis - ir diezgan daudz daž ā du viesnī cu, vienā no tā m apstā jā mies.

Daž i vā rdi par lidojumiem un pā rsē š anos.


Lidojumi, kā jau rakstī ju iepriekš , Qatar Airways no Kijevas — airbus a320, no Dohas — Airbus a350. Tikko pieķ ē ru sevi pie domas, ka serviss PSRS laikos uz Aeroflot klā ja noteikti nebija sliktā ks. Kopumā es to neredzē ju, par ko daudzi cilvē ki raksta un runā par “wow pakalpojumu” Katarā . Jā - labi darī ts, bet š ķ iet, ka tā ir jā bū t visiem, un tajā nav nekā sarež ģ ī ta.

Iekā pjot, viņ i prasī ja PCR testu un vakcinā cijas pasi. Dohā , izbraucot no ielidoš anas zonas, viņ i izgā ja rokas bagā ž as pā rbaudi un paņ ē ma ū deni. Transfē rs 3.5 stundas. pagā ja pietiekami ā tri. Kaut kur atradā m vietas uzgaidā majā telpā , iekā rtojā mies. Mē s izstaigā jā m teritoriju un tagad viņ i paziņ oja par mū su nolaiš anos. 10 minū tes un esam uz A350 klā ja. Sē dekļ u izkā rtojums ir 3-4-3. Pē c manā m sajū tā m valde bija aizpildī ta par 95-100%. Pakalpojums ir tieš i tā ds pats kā uz A320 no Kijevas. Lidojumu varat noskatī ties š eit - https://youtu. be/VBnXeXVByf8

Ieradī ja Kolombo, aizpildī ja migrā cijas karti, saņ ē ma vī zu pasē un devā s uz izeju. Pirms aizbraukš anas nomainī ja naudu. Š eit ir interesants moments: kioski ar valū tas maiņ u maksā apmē ram 5 gabalus un katram ir atš ķ irī gs kurss. Tā pē c ir jā jautā . Mē s mainī jā m Baku valū tu pē c kursa 213 rū pijas pret vienu dolā ru (oficiā lais kurss ir 202 rū pijas). Pie izejas tie, kuriem nebija elektroniskā s veselī bas deklarā cijas aizpildī ja papī ra formā , tad vē rsā mies pie darbinieka ar aizpildī tajā m veidlapā m, uzrā dī jā m vakcinā cijas pasi un PCR, saņ ē mā m daž us papī rus (pat nepaskatī jos) un tas arī viss, uzskata, ka mē s pametā m no lidostas, ir uzvara! Bet nē ! Joprojā m jā dabū internets. Nopirkā m Mobitel karti - 64 GB interneta (kaut kas ap 30$, ja nemaldos). Ar š o internetu man un Irai pietika. Jā saka, ka ar internetu situā cija tieš ā m ir uzlabojusies – tā bija visā s viesnī cā s, kurā s apmetā mies. Mobilo internetu izmantojā m ceļ ā , un internetam tas bija pieci lī menī . Tagad tas ir gandrī z - Oho! Gandrī z - jo visi jau ir noguruš i kapets lī dzī gi: 2h - piezemē š anā s; 10h lidojums; 3.5h transfē rs; 1.5 stundas procedū ras izbraukš anai no lidostas; laika joslas maiņ a, kā arī pā rcelš anā s no lidostas uz Kandi.


Visu š o laiku, kamē r bijā m aizņ emti ar izkā pš anu no lidostas, mū s gaidī ja vī rietis, kuru organizē ja Kandi mā jas saimnieks. Es viņ am periodiski rakstī ju, lai saprastu, ka viņ š mū s gaida, un sniegtu viņ am izpratni, kurā posmā mē s atrodamies. “SD kungs, viņ š jū s gaidī s pie izejas ar zī mi” – tā viņ u mū s iepazī stinā ja mā jas ī paš nieks. Mū s sagaidī ja SD, mē s iekā pā m viņ a mikroautobusā un 4:00 braucā m uz Kandiju, aiz loga. Ceļ ojuma laiks - 3.5 stundas. Mē s braucā m ļ oti uzmanī gi, un pret mums nā ca strā dnieku straume Kolombo, un š ī straume kļ uva arvien stiprā ka.

– Kur viņ i visi dodas?

- Viņ i nā k no priekš pilsē tas, lai strā dā tu Kolombo!

Viņ i iet un iet, kas tur slikts? Un tas ir tas, kas š eit ir "tā ds" - plā nojā m braukt ar automaš ī nu, lai apceļ otu salu, bet, redzot š o haosu satiksmē , viens no mū su dalī bniekiem sā ka pierunā t sevi un ne tikai atteikties no š ī uzņ ē muma. Un pa ceļ am mē s redzē jā m pā ris negadī jumu: apgā zies tuk-tuk un kravas automaš ī na, kas iebrauca kokā - sā ka nostiprinā t domu, ka ī rē t automaš ī nu nav laba doma. Es, godī gi sakot, negribē ju iedziļ inā ties iniciatī vu bū tī bā , man bija tikai viena vē lme - nokļ ū t mā jā s, iekā rtoties un iet gulē t. SD mū s veselus nogā dā ja, mū s sagaidī ja Lakš antha kungs. Mē s iekā rtojā mies un devā mies gulē t. Pē c tam bū s otrā daļ a – ekskursijas.

Š rilanka. 2. daļ a. Ekskursijas pa Kandi

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Маршрут по Шри-Ланке
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums