Mežonis uz Šrilanku. Dummies rokasgrāmata (7. sērija)

30 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Novembris 2017 ieslēgts 17 Novembris 2017
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

No rī ta mē s cē lā mies pirms rī tausmas, nekad neesam sakosti! Š ai villai, atš ķ irī bā no iepriekš ē jā s, virs gultas bija moskī tu tī kli. Bet odu nebija! Man kaut kā uzreiz radā s aizdomas par š ā du noķ erš anu un pat neatlocī ju š o rež ģ i. Tajā paš ā laikā viņ a naktī atstā ja vaļ ā logu, lai ieelpotu kalnu gaisu, kas piepildī ts ar eikalipta koku aromā tiem. Smirdī gā s automaš ī nas jau bija pā rtraukuš as š audī ties apkā rt.

Mē s paņ ē mā m kameru un uzkā pā m uz jumta. Nu, kā pdami viņ i atvē ra durvis un pastaigā jā s pā ris metrus augš up pa taciņ u. Villa tika uzcelta uz nogā zes, un tā s aizmugurē jā daļ a balstī jā s uz kalnu. Rastamana izskata puisis jau sē dē ja uz jumta kopā ar diviem vietē jiem bē rniem. Viņ i knibinā jā s ar kaut ko vadī bas paneli. Pē c pā ris minū tē m kaut kas nā ca no kaut kurienes. Drons! Tad puisis izņ ē ma viņ am tā du nopietnu fotiku un filtrus. Labi sagatavots! Viņ a sitieni noteikti bija pā rsteidzoš i.


Mū su digitā lā ziepju kaste paņ ē ma, ko varē ja.

Tad mē s sē dē jā m uz divvietī gā numura balkona, baudī jā m svaigu gaisu un skaisto skatu,

Tad mē s devā mies uz brokastī m. O! Nu brokastis bija patī kams pā rsteigums pē c mini devā m piekrastē . Mē s pat paē dā m! Saimnieks bija ļ oti laipns un uzmanī gs. Es jau gribē ju viņ am samaksā t par istabu, jo vakar viņ š negribē ja to darī t, bet viņ š atkal teica - vē lā k!

Š odien bija plaš a programma, jo š ī bija vienī gā diena, ko biju atvē lē jusi pilsē tas apskatei un izbraukš anai.

Š o vietu galvenais magnē ts ir Mazā Ā dama smaile. Lasī ju, ka tam nav nekā da sakara tikai ar mī tiem un leģ endā m apvī to Ā dama virsotni (kaut kur Nuwara Eliya reģ ionā ).

Vienkā rš i kā ds uzņ ē mī gs vietē jais iedzī votā js nolē ma, ka viņ u ainavas nav sliktā kas. Es izvē lē jos krā sotu kalnu un nosaucu to tā . Un tas strā dā ja! Tū rists ir satrakojies! Un mē s esam ar viņ iem.

Ja godī gi, es ļ oti vē lē tos uzkā pt Ā dama virsotnē , ī stajā . Bet Ticī ba!! ! ! ! Kā di upuri viņ as labā nav jā nes! Man bija jā pieņ em kompromisa lē mums un jā izvē las gaismas variants.

Ceļ š uz virsotni nebija grū ts. Bet, protams, ne visiem. Pē dē jā posmā sā kā s stā vi soļ i, kurus Vera vairs nepā rvaldī ja un palika sē dē t uz soliņ a ē nā .

Un tas bija tā vē rts, lai pā rvarē tu š ī s darbī bas! Spriediet paš i.

Marš rutā satikā m jaunu tautieš u pā ri no Ļ vovas. Viņ i bija vienī gie slā vi, kurus satikā m š ajā valsts daļ ā .

Un tā , visi pilnī gi briti un citi vā cieš i. Klā t bija arī ķ ī nieš i. Daudzi gā ja ar gidiem, lai gan kā pē c viņ i š eit ir vajadzī gi? Marš ruts ir ļ oti pā rpildī ts.

Atgriezuš ies ciemā , mē s aizvilkā m Verku uz nā kamo apskates objektu - ū denskritumu. Tas atrodas zem Ellas. Vakar izturē jā m. Attā lums 6.5 km no ciemata. Dodieties lejā no kalna, skati ir lieliski.


Bet vaimanā tā js piedā vā ja visu ceļ u noķ ert tuk-tuk. Mē s pretojā mies, cik varē jā m. Nobriedusi 3 km pa serpentī nu, Verka beidzot izsī ka. Viņ a teica, ka mainī s 20 dolā rus atseviš ķ i un brauks ar tuk-tuk. Dieva dē ļ ! Bet uz serpentī na neviens neapstā sies!

Pagā juš i vē l kā du gabalu, mē s nonā cā m plaš ā teritorijā ar restorā nu, pie kura atradā s tuk-tuk. Š oferis nebija klā t. Par laimi, kamē r viņ i viņ u meklē ja, piebrauca autobuss un mē s uzlē cā m tajā .

Atlikuš os 3.5 km nobraucā m, katrs maksā jot 20 rū pijas.

Š eit ir ū denskritums!

Nu, vidē ji. Nuwara Eliya mē s redzē jā m skaistā ku un jaudī gā ku. Pā ris vietē jie peldē jā s zem strū klā m no caurulē m. Un es gribē ju piepildī t pudeli ū dens. Bet viņ i visi mazgā jā s un mazgā jā s! Visi cilvē ki fotkal no tā lienes, no tilta. Bet es nebū š u es, ja kaut kur neuzkā pš u! Un mē s, novilkuš i kurpes, kā pā m tuvā k ū denskritumam. Apstaigā jot lielu akmeni, viņ i aiz tā atrada baltu pā ri, kurš peldkostī mos gozē jā s netā lu no salī dzinoš i dziļ as dabiskas vannas. Tajā plunč ā jies arī kā ds vietē jais iedzī votā js. Vai varbū t ne vietē jais, bet, piemē ram, Hikaduvas iedzī votā js, kuram ir garlaicī gi okeā ns. Mē s neņ ē mā m peldkostī mus, tā pē c es vienkā rš i devos lī dz ceļ iem, lai nofotografē tu. Akmeņ i ir slideni!

Tikmē r cilvē ki no tilta, redzot, ka mē s traucē jam nemierus un neviens mums par to nedarī ja a-ta-ta (lai gan uz tilta drū zmē jā s vesels bars nesen atbraukuš o militā ristu), sekoja arī . Ak, nabaga pā ris! Ar mū su iesniegš anu viņ u vientulī ba nonā ca lī dz galē jiem kapetiem!

Kamē r mē s skatī jā mies uz pē rtiķ iem, kas rakņ ā jā s pa atkritumu kasti, piebrauca autobuss.

Uz to mē s atgriezā mies Ellā , katrs maksā jot 25 rū pijas. Tā lā k programmā bija nā kamā atrakcija - 9 loku tilts. Bet kā dam jau vajadzē ja atsvaidzinā t. Un kafejnī cā . Es biju pret to. Es bū tu diezgan apmierinā ts ar pudeli auksta alus, uzkodas ar pikantiem vietē jiem mandybriki. Lē ti un jautri. Nu ejam uz kafejnī cu. Cenas mani neiedvesmoja, tā pē c atstā jā m Verku, lai apē stu viņ as pasū tī to stulbo vistu ar tikpat stulbiem dā rzeņ iem. Un dzert stulbu svaigu sulu. Alus te maksā ja 380 par 0.5.


Un es zinā ju, kur par 350 var dabū t 0.6. Verka baidī jā s palikt viena, bet mē s tik un tā aizbraucā m. Bet viņ i solī ja atgriezties.

Mē s dzē rā m aukstu laionč iku un ē dā m vairā ku veidu saldumus. Brī niš ķ ī gi! Viņ i atgriezā s pē c Verkas. Viņ a par maltī ti samaksā ja pat 880 rū pijas. Mē s abi iztē rē jā m vienā du summu!

Bija jā dodas uz tiltu pa dzelzceļ a sliedē m. Mē s ieradā mies stacijā . Pajautā ju kasē , vai var nopirkt biļ etes uz Kolombo rī tdienai? Nē , rī t bū s rī t. Es lasī ju, ka var bū t problemā tiski apsē sties š ajā stacijā , jo mums ir daudz tā du cilvē ku kā mē s. Uz iepriekš ē jo staciju ieteica braukt ar tuk-tuk un jau garantē ti ieņ emt vietas (biļ etes tiek pā rdotas bez sē dvietā m). Bet, izpē tī juš i grafiku, nesapratā m, vai mū su vilciens apstā jas iepriekš ē jā pusstacijā . Un viņ i nonā ca pie secinā juma, ka drī zā k nē , nevis jā .

Tā pē c nolē mā m paļ auties uz likteni un rī t š ajā stacijā mē ģ inā t vest karieti ar vē tru, tā dē jā di vē l vairā k ietaupot uz tuk-tuk.

Mē s steidzā mies uz platformu, bet viņ i mū s nelaida iekš ā , jo mums nebija biļ eš u! Verka atteicā s iet tā lā k, sakot, ka viņ a tomē r kaut kā tiks lī dz tiltam vienā virzienā , bet diezin vai varē s atgriezties. Ieteicā m viņ ai paš ai atrast lielveikalu (viņ a nopirka maz tē jas) un tad doties uz viesnī cu. Š eit ir grū ti pazust.

Un mē s apstaigā jā m staciju un apglabā jā m gulš ņ os. Izdzirdē juš i tuvojoš ā vilciena svilpi, viņ i paslē pā s krū mos. Vilciens brauca Badulla virzienā (rī t bija jā brauc otrā virzienā ). Bija tikai trī s maš ī nas.

Ak, ak! Kā mē s varam ietilpt rī tdien, ja vilciens ir tik mazs? Sē dē sim ejā uz mugursomā m!

Sagaidī juš i, kamē r vilciens sā ks rā pot, mē s devā mies atpakaļ uz ceļ a un devā mies ceļ ā . Apkā rt priež u mež s.

Skaistums!

Ceļ ā parā dī jā s tunelis.


Es atcerē jos daž us smieklī gus un ne tik smieklī gus jokus par tuneļ iem. Ienā cis. Kaut kā neē rti. Labi, ka vilciens nesen pagā jis, un nā kamais vē l nav pienā cis. Ja viņ š mū s pieķ ertu tunelī , tad es pat nezinu, ko darī t - skriet dzinē jam pa priekš u vai iespiesties sienā , cerot, ka tieš i š is dzinē js tevi neizsmē rē s tieš i uz š ī s sienas?

Par laimi, mums nebija jā pieņ em liktenī gs lē mums. Mē s nonā cā m pie tilta. Jā , iespaidī gi!

Un š eit bija daudz cilvē ku! Un no kurienes viņ i radā s? Mums neviens nebija priekš ā ! Viņ i fotografē ja no daž ā diem rakursiem, gandrī z nolidoja no slidenas nogā zes, raustī jā s, pieķ ē ruš ies tē jas krū mu stumbriem.

Karte mi parā dī ja, ka jū s nevarat atgriezties, bet uzkā pt kalnā un nokļ ū t uz ceļ a, kas ved uz Ā dama virsotni. Tā arī izdarī jā m.

Mē s izgā jā m uz ceļ a, iesim, iesim. Tikai es viņ u neatpazī stu. Vai mē s esam š eit bijuš i?

Izrā dī jā s, ka pagrieziens uz virsotni bija tieš i pa ceļ u. Cik ilgi, cik ī si, bet beidzot nokļ uva ciemā , pa ceļ am aizbraucot uz lielveikalu. Starp citu, tas atrodas tajā paš ā ielā . Š eit, š ķ iet, uz visā m interesantajā m lietā m ved viens ceļ š . Vadiks mani pā rmeta, ka slikti sagatavojos. Varē jā m uzreiz doties no Ā dama virsotnes uz tiltu, bet pē c tam doties uz ū denskritumu, tā dē jā di apgriež ot marš rutu. Gudrinieks! Nā kamreiz sagatavosi pats!

Nebija par vē lu. Vē l viena atrakcija palika atklā ta - Ella Rock. Tač u ceļ š uz to nav tuvu, tā lā k kā lī dz Ā damam. Un mums kaut kas mazliet apnika. Soļ u skaitī tā js rā dī ja, ka š odien pavicinā jā m 23 km. Vienkā rš i. Tur Polina darī ja 30 dienā un pat 8 dienas pē c kā rtas! Un mē s! Negods!

Apkaisot pelnus uz galvas, viņ i to reizinā ja ar korekcijas koeficientu, kurā ņ emts vē rā kalnains reljefs, un nolē ma, ka principā attā lums ir samē rojams ar 30. Un viņ i nomierinā jā s.


Un alus, kuru vē lē jā ties! Steidzos uz alus kiosku, bet tas ir slē gts! Lū k, slazds! Bija nedaudz mazā k par 4 stundā m. Netā lu esoš ajā veikalā , kurā tirgoja uzkodas, viņ i uzzinā ja, ka stends tiks atvē rts jau 5. Viņ i atcerē jā s, ka aiz stū ra, uz ielas, kas ved uz staciju, ieraudzī ja krogu. Iesim uz turieni. Bet pa ceļ am uz ielas ieraudzī jā m nelielu ē stuvi ar ē dienkarti. Viņ i tur bija diezgan lē ti. Es domā ju, kā pē c patiesī bā alus? Alu pavisam drī z dzersim mā jā s neierobež otā daudzumā . Bet ar svaigā m sulā m mā jā s es izkā stu. Ej, Vadik, labā k uzsit svaigu sulu!

Mē s apmetā mies pie ā ra galda, kas izgatavots no. . . kā jū s domā jat? No bungas, uz kuras uztī ts elektrī bas kabelis! Lē ti un jautri!

Ar dā rgā m mē belē m puiš i nepū lē jā s, jo acī mredzot viņ u svaigā s sulas ir lē tas.

Dzerot, skatoties uz garā mgā jē jiem. Daudzi ā rzemju tū risti ar mugursomā m un mugursomā m, vai abā m vienlaicī gi. Mugursoma ir uz vē dera, un mugursoma ir uz kupra.

Atsvaidzinā juš ies, mē s devā mies uz vī lu. Š ovakar esam prā tī gi. Viņ i plā noja pirkt araku, bet tas tika pā rdots vienā stendā ar alu. Pē c maniem novē rojumiem š ī ir vienī gā vieta Ellā , kur tirgo lī dzi ņ emamo alkoholu. Lai gan, protams, es varē tu kļ ū dī ties. Bet, ne meklē t citu, ne gaidī t, kamē r š is atvē rsies, spē ka vairs nebija.

Mā jā s Verka labprā t gulē ja gultā . Nē Ko? Vismaz, bet no desmitiem kilometru mē s piespiedā m viņ u š odien stutē t. Var bū t diezgan lepns par sevi. Viņ a neatrada lielveikalu, tā vietā devā s uz tē jas veikalu. Kad bijā m Hikaduvā , teicu, ka nopirksim tē ju tur, kur tā aug – kalnos.

Loģ iski, ka vajadzē tu bū t lē tā k nekā piekrastē . Bet š ķ iet, ka mana loģ ika atš ķ iras no kā da cita loģ ikas. Dī vaini, bet fakts ir tā ds, ka š eit bija dā rgā k! Un vispā r lē tā kā tē ja Hikaduvā ir dā rgā ka par dā rgā ko tē ju Mariupolē . Un nestā stiet man par "svaigumu" un "dabiskumu". Kā das muļ ķ ī bas!

Tomē r viss ir kā rtī bā ! Atvainojos, ja kā du aizvainoju. Vienkā rš i es nedzeru tē ju, jo bez cukura man tā negarš o, un es neē du cukuru. Turklā t ar tē ju paredzē ts pā rsprā gt daž ā das bulciņ as. Un es arī tos neē du. Vispā r viss ļ aunums no tē jas! Š eit kafija ir cita lieta! Var dzert bez cukura un bulciņ ā m. Nu alus vispā r ir ā rpus konkurences! Alum ir visi vitamī ni!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Эвкалиптовые дрова
Так выглядят даблы
Так выглядят даблы
Līdzīgi stāsti
komentāri (56) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums