Ekskursija "Ceļojums uz Gili. Snorkelēšana" vai darbs pie skavām)

09 Jūnijs 2014 Ceļošanas laiks: no 08 Februāris 2014 ieslēgts 08 Februāris 2014
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ekskursiju rezervē jā m iepriekš ē jā dienā turpat Senggigi Beach Hotel pludmalē , ilgi un jautri kaulē jā mies, vienojā mies par cenu 60.000 tū kst par visu dienu. Es jau tad zinā ju, ka sabiedriskā kuģ ī š a biļ ete maksā.100 000 vienai personai vienā virzienā . Un mē s, papildus personī gajam transportam, saņ ē mā m arī ekipē jumu. Tā pē c cena mani apmierinā ja vairā k nekā )

Mani traucē ja cita lieta - mē s nekad iepriekš nebijā m mē ģ inā juš i snorkelē t, mana meita patieš ā m nira aizsargbrillē s, un es nekad dzī vē nebiju pat galvu ielikusi ū denī . Turklā t esmu slikts peldē tā js un ļ oti baidos no ū dens, kad nevaru atrast dibenu.

Es aizmigu ar satraukumu un gļ ē vu cerī bu, ka kaut kas neļ aus mums doties uz tiem briesmī gajiem Gili. )


Un no rī ta sā kā s pē rkona negaiss! Tik ī sts! Lietus sita pa salmu jumtu, it kā kā ds sitē tu bungas. Zibens iedegā s viens pē c otra un burbuļ oš ana virs galvas vairs nebija bē rniš ķ ī ga. Izskrē jā m uz balkona karstā , slapjā rī tā , lietus bija mitē jies un izskatī jā s diezgan mū suprā t, pat pie mums var bū t stiprā ks. Indonē zijā uzaust ā tri, jo patiesī bā kļ ū st tumš s, un drī z jau bija pilnī gi rī tausma, kļ uva redzamas mā koņ u klā tā s debesis, un es nopietni cerē ju, ka mē s nekur nebrauksim.

Bet kamē r brokastī jā m, lietus gandrī z beidzā s, debesis kļ uva gaiš ā kas un tikai nedaudz pilē ja ar mazā m lā sī tē m, meita ar cerī bu skatā s acī s un es nolemju doties. Joprojā m ir slapjš , lai snorkelē tu, vai š is nelielais lietus var mū s apturē t? )

Atnā cā m uz pludmali 40 minū tes agrā k par noteikto laiku, bet onkulis mū s jau gaidī ja. Lietus pastiprinā jā s, tad mitē jā s. Mā koņ i tuvojā s diezgan biedē još i. Es atkal sā ku vilcinā ties.

-Ja lī s lietus? Ko darī t, ja ir viļ ņ i? Ko darī t, ja ir vē tra? Laiva ir maza! ES baidos!

Bet mū s iekrauj laivā un braucam.

Pē dē jā brī dī atklā jas, ka kopā ar mums ceļ o vē l kā ds cilvē ks - pavisam jauns puisis, apmē ram 18 gadus vecs. Droš i vien tā nebija labā kā ideja) Spriedze kļ ū st arvien biezā ka, bet kapteinis nemē ģ ina sazinā ties, viņ a angļ u valoda ir sliktā ka nekā manē jā un nav neviena, kas mū s nomierinā tu. Puika tikai dara savu darbu.

Mā koņ i zemi, viļ ņ i augsti, aerosols lido sejā . Š ausmī gi biedē još i.

Š ā ds ceļ ojums nepieredzē juš am lietotā jam ir ļ oti apš aubā ms prieks. Laiva, ļ oti lī dzī ga zvejnieku laivai, tikai lielā ka, ar indonē zieš u spā rniem stabilitā tei, lido pa nemierī go okeā nu. Tū lī t bailes robež ojas ar paniku. Viļ ņ i satricina nabaga laivu kā koka gabalu, kustī ba atgā dina amerikā ņ u kalniņ us - augš ā , lejā , atkal augš ā , ū dens jau tikai lī st un ļ oti ā tri kļ ū sti slapjš un lipī gs, laivas dibenu applū st ar ū deni . Bet tad tu noķ er Zenu un pilnī bā ienirt laimē . Tu un okeā ns

Pagā ja stunda, debesis kļ uva gaiš ā kas, sā ka lauzties cauri saules stari. Viņ i tuvojā s Gili Meno pavisam tuvu, bet nepietauvojā s, izmeta enkuru. Tur spī d saule.

Kapteinis iedeva ekipē jumu un teica: snorkelē sim.


Uzvelkam vestes, spuras, maskas, ar zobiem saspiež am caurules un dodamies lejā ū denī . Un sā kas jauna panika. Nav skaidrs kā pē c, bet ū dens nokļ ū st degunā , acī s un mutē , plekstam, izspļ aujam ū deni, mē ģ inā m iebā zt galvu jū rā , bet atkal spļ aujam. Kā pjam laivā ar stingru nolū ku visu aizsū tī t un tusē jam pludmalē lī dz vakaram.

Mē s skumji meditē jam un mē ģ inā m vē lreiz.

Pievelkam maskas cieš ā k un atkal - nokā pjot pa neē rtā m kā pnē m, iegremdē jamies ū denī , panikā kā pjam atpakaļ . Mana meita nav tendē ta uz atkā rtoš anos - viņ a cenš as apiet problē mu - viņ a nirst ar brillē m, bez spurā m un vestes. Esmu neapmierinā ts, sē ž ot laivā . Es ļ oti gribu, bet vē l vairā k baidos.

Kapteinis vispā r nezina, ko darī t, visticamā k, viņ š vē l nav bijis š ā dā situā cijā .

Mē s pieņ emam kopī gu lē mumu pietauvoties krastā un domā jam)

Kamē r pietauvojamies, skaudī gi vē rojam kā du grupu no kaimiņ u laivas - izkraujam formā cijā un visu mierī gi snorkelē jam.

Laiva tuvojas krastam, un es saprotu, ka nevaru visu nosū tī t, jo esmu ā rkā rtī gi ieinteresē ts. Mana meita guļ pludmalē , un es smagi strā dā ju, mā coties snorkelē t. Uzvelku uniformu, vē l cieš ā k pievelku masku, stingrā k iekož u pī pē un mā cos elpot zem ū dens, skatoties uz zā li pie krasta.

Es neredzu neko interesantu, bet esmu lepns, ka man izdevā s pā rvarē t savas bailes un varē ju nirt.

Pē c kā dā m divdesmit minū tē m tas viss satrauc manu meitu un viņ a mani velk pā rtikas meklē jumos.

Pā ris soļ us no mū su nolaiš anā s vietas atrodam kafejnī cu. Ē diens nav ī paš i garš ī gs, tika gatavots ilgi, bet skati priecē un apkā rtne patī kama. Pludmale - lauzti koraļ ļ i, balti balti, bez č ī bā m tur diez vai var izpeldē ties.

Paē dā m pusdienas un nolē mā m apbraukt salu pa perimetru. Doma bija tā da – ejam, tad zirga vilktais "Ferrari" mū s panā k un aizved tā lā k. Kamē r mē s ē dā m, trī s no viņ iem piebrauca.

Mē s ejam, mē s ejam, mē s ejam, mē s ejam, bet nav Ferrari, mē s jau esam noguruš i un jū s neatgriezī sities un nav spē ka iet uz priekš u. Ilgi staigā ja.

Kad sasniedzā m mū su "kuģ a" atraš anā s vietu, kapteinis jau koš ļ ā ja savus š ortus). Mē s gā jā m apmē ram pusotru stundu.


Iekraujam un braucam uz Gili Air. Tur bez pietauvoš anā s krastā nolaidā mies ū denī , jau snorkelē još o cilvē ku kompā nijā un uzreiz viss mums izdevā s.

Es pat neuzdroš inos nodot visu savu sajū tu diapazonu! Sirds izmisī gi pukst, tu elpo kā pogu akordeons - uz pilnā m kaž okā m, bet pa mazu caurulī ti. Nevarē tu teikt, ka tur redzē ju pā rā k skaistas zivis. Bet es tos redzē ju pirmo reizi mū ž ā !

Zemū dens pasaule ir aizraujoš a, bailes beidzot pazū d, kad esi iegrimis ne tikai ķ ermenī , bet arī dvē selē . Jū s barojat zivis ar maizi, tā s peld zem vē dera, ir tik daž ā das - zilas, svī trainas, dzeltenas, pelē kas, mazas un lielas. Viņ i nebaidā s no jums, un jū s pā rtraucat no viņ iem baidī ties.

Tā ir brī niš ķ ī ga pieredze! Un solis sevis pilnveidoš anā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Крылья не дают индонезийским лодочкам переворачиваться на волнах
Спасательный жилет спасает меня от страха)
Между островами встретили такого красавца.
Сноркаю на краю бездны. Страшно!
Солнце то появляется, то прячется в тучах.
Один из пляжей
 Детали
Есть совершенно безлюдные места
И странные сооружения
Есть интересные отели
Такого цвета воду я никогда раньше не видела
На горизонте другой остров Гили- Эйр
Очень спокойно, тихо.
Продавец растений
Дизайнерские изыски)
Лазурь. Очень красиво!
Пляжи сменяются более заброшенными участками
Много кораллов.
Даже непонятно как здесь можно зайти в воду. Но очень красиво.
И такие лодочки плавают у островов
Наша лодка значительно больше. Почему-то снаружи я ее не сфотографировала.
Иногда остров напоминает фантастический фильм
Кафе на берегу. Там же и отель.
Там же качели.
Бусы)
Есть можно прямо на лежаках.
Отель при кафе. Или наоборот)
А это совсем дешевый
Когда-то это был бар
Красиво же!)
Упорно учусь сноркать
Здесь впервые видим лазурную воду
В бой идут одни старики)
У них все ласты маленькие)
Дорога к островам
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums