Džordžija ir mana mīlestība

17 Septembris 2018 Ceļošanas laiks: no 01 Septembris 2018 ieslēgts 09 Septembris 2018
Reputācija: +9
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirms tiku iesū kts bezdibenī starp darbu un borš č u, man š eit ir jā piefiksē iespaidi par savu ceļ ojumu uz Gruziju.

Tā bija budž eta ekskursija ar autobusu, tač u, ticiet man, tā bija daudz vairā k vē rta, ja tā tika pā rvē rsta pieredzē .

Tā tad. Jums vajadzē tu apmeklē t Gruziju, ja:

Jū s gū siet iedvesmu no unikā lā s senā s un modernā s arhitektū ras — no vairā kus tū kstoš us gadu vecā m ē kā m lī dz mū sdienī giem dī vainiem debesskrā pjiem, kas mirdz ar stiklveida augstprā tī bu.

Jū s esat sajū smā par skatu uz kalnu ainavā m ar to straujajā m upē m, smaragda ezeriem, milzī gajā m klintī m, sniegotā m virsotnē m un milzī giem aitu ganā mpulkiem, kas izkaisī ti ar pē rlē m zaļ ajā s nogā zē s.


Jums nav vienaldzī ga floras daudzveidī ba: bambuss, eikalipts, olī vas, smiltsē rkš ķ u biezokņ i, hibiski ar milzu ziediem, oleandri, milzī gas kalnu piparmē tru pļ avas, timiā ns un mā llē pe, savvaļ as roze ar milzī giem augļ iem, mandarī nu birzis, palmas un lauri, kaili savā sudraba nekaunī bā platā nas, magnolijas, kampara lauri, ciedri ar efeju, hurma, vī ģ es un granā tā bolu koki, vī nogas - tā ir neliela augu daļ a, ko jū s redzē siet tieš i pilsē tā vai kalnos, neapmeklē jot botā nisko dā rzu.

Jums patī k doties pā rgā jienos 10–15 km garumā pa ļ oti nelī dzenu reljefu.

Jū s esat garš ī gu ē dienu pazinē js: alķ ī miski maģ iski garš vielu, garš augu, siera, gaļ as, dā rzeņ u, riekstu un maizes kombinā cijas — garš ī gas kā debesu manna. Katra maltī te š eit ir svaiga un nevainojama neatkarī gi no tā , vai tā ir hač apuri no ielas maiznī cas vai izsmalcinā ts gaļ as ē diens dā rgā restorā nā .

Jū s esat alkoholiķ a gardē dis. Š eit jū s varat ilgi runā t, bet labā k ir mē ģ inā t.

Jū s varat novē rtē t Ā zijas tirgus garš u, kur smarž a ir apreibinoš a, piemē ram, narkotikas, un gaiss ir ē dams, kur jū s pacienā s, apskaus, skū pstī s, apdā vinā s un apliecinā s mī lestī bu.

Jū s mī lat cilvē kus, jo cilvē ki nosaka jebkuras valsts unikalitā ti. Gruzijā sievietes ir skaistas, viņ as drē bē s mī l melnu krā su un daudz zina par rotaslietā m, un vī rieš i neieņ em vietas transportā , ja salonā ir vismaz viena sieviete, kas stā v. Pat mazi zē ni pieceļ as zem mā tes apstiprinoš ā skatiena, lai dotu vietu sievietei. Ja uz ielas atlocī si pilsē tas karti, kā ds noteikti apstā sies un pajautā s, kā var tev palī dzē t. Jū s pavadī s, jums izsauks taksi un parā dī s ceļ u, š veicars izies no viesnī cas, lai apturē tu jums mikroautobusu, aizdos transporta karti. Viņ i jums palī dzē s, pat ja jū s nerunā jat vienā valodā . Pateicoties cilvē kiem, jū s vienmē r jū taties pilnī gi droš i.

Jū s esat ticī gs kristietis — jū s arī braucat uz Gruziju. Tā s teritorijā atrodas daudzas senas svē tnī cas, artefakti, tempļ i un klosteri, kurus ticī gie pielī dzinā juš i Jeruzalemes svē tnī cā m.

Jū s sapņ ojat iegā dā ties sudraba rotaslietas unikā lā gruzī nu starpsienu emaljas tehnikā — minankari. Š eit jū s varat tos iegā dā ties tieš i no meistara rokā m.

Jū s vē laties uzlabot savu veselī bu un dzert ā rstniecisko ū deni. Gruzijā bez Borž omi ir vairā ki unikā li ā rstniecisko ū deņ u avoti, kas netiek eksportē ti uz Ukrainu.


Jums patī k kaķ i un suņ i. Viņ u ir ļ oti daudz, un š ķ iet, ka viņ i visi ir iegrimuš i meditā cijā .

Jums patī k pludmales brī vdienas un siltā jū ra.

Jums patī k pavadī t laiku lī dz rī tam un nesaņ emt paģ iras. Svaigs gaiss un maģ isks vī ns, manuprā t, tas ir iemesls.

Ja jū s neinteresē ne cilvē ki, ne ē diens, ne arhitektū ra, ne augi, ne dzī vnieki, ne kalni, ne jū ra, ne vī ns - neizejiet no mā jas, jo jū s jau esat miris, bet neviens jums to nav teicis par to.

Nedomā jiet, ka es jaucu tū rismu ar emigrā ciju, bet Gruzija ir valsts, no kuras jū s nevē laties doties prom, kur vē laties palikt, kur vē laties atgriezties. Tā pē c ej un paskaties, un tad mē s pā rbaudī sim iespaidus.

Man ir vairā k gruzī nu stā stu un novē rojumu, tač u tiem ir vajadzī gas atseviš ķ as ziņ as. Varbū t man bū s laiks tos pierakstī t, pirms parastā dū maka atgriezī s mani ikdienas dzī ves orbī tā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums