Gruzija. Batumi, Adžārija. Mūsu ģimenes laiks. 1. daļa

18 Decembris 2019 Ceļošanas laiks: no 23 Jūlija 2019 ieslēgts 02 augusts 2019
Reputācija: +145
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jebkurš lidojums sā kas ar biļ eš u iegā di. Mums tas sā kā s š ā di. Zvans vī ram: "Mī ļ ā , braucam vasarā uz Gruziju? Biļ eš u cenas ir labas! ".

Mani radinieki

Tā tad SkyUp ir kļ uvis par mū su gaisa pā rvadā tā ju. Uzņ ē muma mā jaslapā vienmē r var atrast "garš ī gas" cenas Batumi, ja plā nojat ceļ ojumu iepriekš . Biļ etes iegā dā jā mies janvā rī uz jū lija-augusta reisu.

Un jā , nav nekā forš ā ka par ilgi gaidī to atvaļ inā juma dienu! Sakrā mē juš i somas, ģ imenes lokā devā mies uz Borispiļ as lidostu. Lidojums uz Batumi ir ī ss, tikai 2.5 stundas. Turklā t Batumi laika starpī bas dē ļ ieradā mies stundu agrā k nekā Kijeva.

Batumi bija +22, bet ļ oti karsts, likā s, ka viss ir +35! Bet, protams, jau lidostā jū tama sā ļ ā s jū ras smarž a.


Mū su mā kleris ieradā s laikā un ē rti aizveda mū s uz mū su 10 dienu uzturē š anos praktiski klusā un videi draudzī gā Toyota Prius. Ē rtu mā jokli par izdevī gu cenu jaunbū vē , turklā t ar skatu uz jū ru (lai gan ne gluž i tuvu), atradu airbnb. Rezervē ts iepriekš , jū nija sā kumā .

Ceļ š uz pludmali gā jā m cauri Batumi zoodā rzam, kurā š ogad ieeja bija bez maksas! Š ajā sakarā ik dienas pavadī jā m laiku sazinoties ar primā tiem, papagaiļ iem, ponijiem, zebrā m un citiem parka iemī tniekiem.

Nurigela ezers, parks ar krā š ņ ā m palmā m, zaļ iem zā lieniem, pastaigu takā m, soliņ iem un nelielu bē rnu atrakciju parku — arī tā ir daļ a no mū su ceļ a uz pludmali.

Nurigela ezers

Gruzijā , Melnā jū ra, jā , ne tī rā kā jū ra Visumā ,

bet arī ne tas netī rā kais. No rī ta jū ra ir skaidra un mierī gā ka jebkuros laikapstā kļ os, un, protams, š ajā laikā pludmale nav pā rpildī ta. Pludmales ir oļ ainas, ar diezgan lieliem oļ iem, tā pē c ļ oti iesaku iegā dā ties speciā lus apavus, kuru cena ir aptuveni 12 GEL (4$), ​ ​ ū denī iekā pt ir vieglā k un tajā var peldē ties. Sauļ oš anā s krē sli par 3 lari ($ 1), arī lietussargi. Batumi var bez maksas pā rģ ē rbties un nomazgā ties duš ā , ko nevar izdarī t priekš pilsē tā , piemē ram, Makhinjauri - tur par š o prieku bū s jā maksā no 50 tetri (0.17 USD).

Saulriets Batumi ir skaists

Tā kā mē s dzī vojā m Batumi centrā lajā daļ ā , arī pludmale bija centrā lā . Un vē lā k, izbraucot ar velosipē du pa visu pilsē tas piekrasti, nospriedu, ka š ī s pludmales ir tā s labā kā s. Pludmales pie ostas, jū s pats saprotat, kā pē c es to neiesaku, un Novy bulvā ra pludmales ir skaļ ā kas, turklā t tur upe ieplū st jū rā . Bet!

Jaunais bulvā ris kļ ū st ļ oti apbē dinā ts, un drī zumā bū s jaunas pludmales, prom no burzmas un tuvā k pilsē tas nomalē m.

Lielisks bulvā ris, zaļ i zā lā ji un elegantas jaunas ē kas. Visas promenā des garumā ir veloceliņ š . Velosipē du noma ir diezgan vienkā rš a, un jums bū s daudz jautrī bas. Svaigs jū ras brī ze un neticams skaistums apkā rt! Bicycle life hack: centrā maksa ir 5-6 lari par pusstundu ($ 2), New Boulevard 5 GEL stundā ($ 2).


Daudzas vietē jā s apskates vietas atrodas netā lu no krastmalas. Alfabē ta tornis, Mini panorā mas ratu tornis, Ali un Nino statuja, Argo troš u ceļ š , Laulī bu pils, Bambusu birzs utt.

Ieeja Alfabē ta tornī maksā s 10 lari (3.5 $), lifts nogā dā s torņ a skatu laukumā . Bet, ja esat ekonomisks tū rists, tad labā k doties uz Argo vagoniņ u par 15 lari (5 USD) pieauguš am tū ristam un pusi cenas bē rniem lī dz 12 gadu vecumam.

Kā pjot jū s iepriecinā s brī niš ķ ī gs skats, augstums, kas groza galvu un atvē sina garu, un milzī gs skatu laukums, suvenī ri katrai gaumei un budž etam, kafejnī ca, saldē jums un patī kama mū zika. tops.

Par 1 lari (0.34 ASV dolā riem) varat palū koties uz pilsē tas iecienī tā kajiem apskates objektiem caur izlū koš anas stiklu.

Saulriets neļ ā va mums uzņ emt labā kas fotogrā fijas, tač u tas netraucē ja redzē t visu skaistumu savā m acī m.

No vienas puses, pilsē ta un jū ra, un, no otras puses, Gruzijas kalnu zaļ ā s un sulī gā s cepures.

Batumi pā rsteidz ar savu unikā lo arhitektū ru un iemī las gardos un sā tī gos ē dienos. Ļ aujiet man sā kt ar to, ka cenas š eit ir pā rsteidzoš as. Tirgū , veikalos un lielveikalos produkti ir par Kijevas cenā m un daž reiz pat zemā kā m.

Kafejnī cā s un restorā nos var baudī t gardus gruzī nu ē dienus par ļ oti saprā tī gā m cenā m. Tā tad, hač apuri var nogarš ot kafejnī cā Re -7EL lī dz 7" target="_a>blank" ), Adž ā rieš u, Imeretieš u, ar sieru un/vai gaļ u.

Restorā ns 4d Mē s izvē lē jā mies galdiņ u uz otrā stā va balkona, jo istaba bija diezgan trokš ņ aina. Mums blakus atpū tā s kā ds gados vecs gruzī ns, kurš , mū s ieraugot, uzreiz pieķ ē rā s un sā ka pie sava galdiņ a aicinā t vispirms savu vī ru, tad mani un tad bē rnus. Kopumā viss izskatī jā s tieš i tā , kā katrs iedomā jas: “Ei, daragoj! ” Utt. Pieņ ē muš i ielū gumu, apmē ram 20 minū tes sarunā jā mies ar š o ļ oti interesanto vietē jo iedzī votā ju un tad, desmit reizes paklanoties, atgriezā mies pē c galdiņ a bē rniem. Viņ a dzī ve bija pilna


bet tā kā š is nav mans stā sts, tad tajā neiedziļ inā š os. Teikš u vien, ka viņ š tieš ā m izrā dī jā s tik viesmī lī gs, ka pat uzaicinā ja mani ciemos un iedeva mobilo. Tomē r mē s bijā m izbraukš anas priekš vakarā un bijā m spiesti atteikties. Pirms pameš anas no š ī s iestā des viņ š vē lreiz piegā ja pie mū su galdiņ a un teica, ka mū su dē ls ir ļ oti izskatī gs un noteikti atradī s viņ am lī gavu Gruzijā . Tā bija interesanta pieredze, jo jaunie gruzī ni, ja mū su meita bija viena, prasī ja telefona numuru, instagram, viber, aicinā ja uz randiņ u. Un š eit viņ i jau piedā vā ja apprecē ties ar savu dē lu. Vispā r, ja gribē tu, mē s bē rnus ievietotu Gruzijā .

Bet jokus pie malas, pastā stī š u vē l vienu dzī ves ķ iparu, kā restorā nā jū ras krastā nogarš ot gardā kā s jū ras zivis par tirgus cenu! Lai to izdarī tu, visai jautrajai kompā nijai jā dodas uz Batumi zivju tirgu, jā iegā dā jas tur zivis katrai gaumei,

notī ri uz vietas par 2 lariem (0.68$) un rezervē galdiņ u restorā nā jū ras krastā , kur par 5 lari (1.7$) tiks pagatavots uz grila. Nu ļ oti garš ī gi!

Mē s nopirkā m lasi, kas sver apmē ram 2.3 kg, par 42 lariem (14.4 $). Restorā nā meita pasū tī ja sev zaļ os salā tus, un mē s papildus pasū tī jā m vē l vienus, izrā dī jā s, ka porcijas bija tik lielas, ka pietika ar vienu salā tu. Khachapuri ir arī diezgan iespaidī gs. Kopumā izsalcis nepaliksi, tas ir fakts.

Ļ oti skaistas dabas cienī tā jiem, kas tā di izrā dī jā s mē s, iesaku apmeklē t Batumi Botā nisko dā rzu. Š ī vieta mani ļ oti iespaidoja, tik daudz koku un krū mu š ķ irņ u nebiju redzē jis vienuviet savā ktus.

Dā rzs, viens no lielā kajiem postpadomju telpā , atrodas 113 hektā ru platī bā , 9 km attā lumā no Batumi netā lu no Zeleny Mys dzelzceļ a stacijas.

Ieeja Botā niskajā dā rzā maksā s 15 GEL par pieauguš o biļ eti ($ 5) un 1 GEL ($ 0.34) bē rniem no 10 lī dz 16 gadiem, lī dz 10 gadiem bez maksas. Parks ir sadalī ts apakš ē jā un augš ē jā daļ ā , lai redzē tu visu parku, jums bū s jā pieliek daudz pū ļ u un enerģ ijas, bet tas ir tā vē rts. Eikaliptu birzs, bambusu birzs, ne lielā kā , bet tik un tā iespaidī gā sekvoja un daudzas jo daudzas citas floras š ķ irnes.

Tilts no tulpju koka, kas reiz nokrita, bet nenomira, bet deva dzī vī bu 9 tulpju kokiem, kas nevar atstā t vienaldzī gu.

Tā du cipreš u koku, kā fotoattē lā , ir vesela aleja, un visi ar daž ā diem zariem. Jutos kā pasaku pasaulē .

Upper Park pā rsteigs ar skatu uz tī rajā m un zaļ ajā m pieejā m Kaboverdes pludmalē m un neticami skaisto jū ru.


Protams, es pieskarš os izklaides tē mai. Un Batumi tā du ir ļ oti daudz, tā pat kā citā s kū rortpilsē tā s. Pastā stī š u par pā ris ne visai parastā m, bet ļ oti aizraujoš ā m. Tā tad, stā vsē rfoš ana ir sē rfoš ana ar lā pstiņ u. Protams, tas nav tik ekstrē mi kā parasta sē rfoš ana, tač u, ja ir bail par to pat domā t, nemaz nerunā jot par braukš anu, tad stā vsē rfoš anu var izmē ģ inā t ikviens. Un tas nav ī paš i dā rgi - 10 lari (3.5 USD) par pusstundu.

Vē l viena ekstrē ma izklaide Batumi ir doties pa krastmalu uz lidostu, lai sagaidī tu nolaiž amo lidmaš ī nu. Un bū š u godī gs: ne tikai skaistā m fotogrā fijā m tā s ne vienmē r izdodas, bet arī , lai gū tu neticamas sajū tas no milzī gas lidmaš ī nas, kas lido virs galvas. Troksnis, vē jš un skaisti, ļ oti ā tri,

bet tajā paš ā laikā lidmaš ī nas gludā nosē š anā s uz skrejceļ a virs manas galvas manī izraisī ja elliš ķ ī gu adrenalī na pieplū dumu.

Uz skrejceļ u var nokļ ū t ar velosipē diem, kuru izmaksas es rakstī ju iepriekš . Uzzinā t grafiku Batumi lidostas mā jaslapā nebū s grū ti.

No maza, pilnī gi nemanā ma punkta mā koņ os lī dz strauji tuvojoš ai gaisa maš ī nai virs galvas! Ž ē l, ka turpat pie jū ras top jauna pludmale, neizdevā s, bet tik un tā guvā m daudz emociju.

Tā tad, Batumi ikviens atradī s sev tī kamu izklaidi, gardus ē dienus un brī niš ķ ī gu gruzī nu vī nu, un aiz tā s apkā rtnes ir kalni, ū denskritumi, kanjoni, bet tas ir cits stā sts, ko pastā stī š u nedaudz vē lā k. .

Kā zu pils

Pasaules rata tornis

Vasaras teā tris

Mī ļ otais Borž omi

Bamboo Grove

Piazza

Vakars Batumi

Gruzija. Batumi, Adž ā rija. Mū su ģ imenes laiks. 2.  daļ a >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Мои родные
Озеро Нуригель
Закат в Батуми прекрасен
Дворец бракосочетаний
Башня с колесом обозрения
Летний театр
Всеми любимый Боржоми
Бамбуковая роща
Площадь Пьяцца
Вечерний Батуми
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums