Lidot vai nelidot vēlreiz uz Dominikānas Republiku? Nav vienas atbildes

17 Janvāri 2017 Ceļošanas laiks: no 24 Decembris 2016 ieslēgts 03 Janvāri 2017
Reputācija: +93
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

No 2016.  gada 24.  decembra lī dz 2017.  gada 3.  janvā rim notika mū su ilgi gaidī tā pirmā vizī te Dominikā nas Republikā vai drī zā k tā s Puertoplatas ziemeļ u daļ ā . Ekskursiju organizē ja Pegas, č artera atbalstu sniedza kompā nija "Northern Wind". Uzreiz gribu jautā t Rostourism, kā pē c tas nemitī gi biedē tū ristus par situā cijā m populā ra tū risma galamē rķ a valstī s? Tač u tiek ignorē ta tū ristu piegā des č arterreisu darbī ba un netiek sniegta skaidrojoš a informā cija, ka Krievijas tū roperatoru galvenais uzdevums ir ar minimā lu piepū li iegū t no tū ristiem vairā k naudas, lai nodroš inā tu viņ u komfortablu uzturē š anos.


Tā tad, kā rtī bā , izlidoš ana bija no Š eremetjevas C terminā ļ a, uzņ ē muma North Wind. Mū s laicī gi iesē dinā ja lidmaš ī nā pē c grafika, bet tad kaut kas nogā ja greizi un gandrī z divas stundas nosē dē jā m lidmaš ī nā pirms pacelš anā s. Kā skaidroja pilots, viņ š nevarē ja iedarbinā t dzinē jus, jo. salū za vietē jā maš ī na un gaidā m maš ī nu no galvenajiem terminā ļ iem. Lidmaš ī na Boeing 777-220 ir ļ oti sens raž oš anas gads, no tā s vairā ku jū dž u garumā plosī jā s senatne. Neviena no roku balstu pogā m nedarbojā s. Ē diens ir ļ oti nosacī ts, lai 13 stundu lidojuma laikā tū ristu vidū nebū tu izsalkuma. Kad viņ i sā ka nolaisties, pilots lū dza piedot, saprast un samierinā ties, ka tagad ū dens no griestiem lī s, kā rezultā tā no aukstajiem atmosfē ras slā ņ iem uz siltu. Pē c tā lsatiksmes lidojuma regulā rajā reisā nā cā s piedzī vot vieglu š oku no tā lsatiksmes č arterreisa. Bet, ja jums nav problē mu ar spē ju gulē t sē dus, tad nakts lidojumu var viegli pā rcelt sapnī .

Rī ts Dominikā nas Republiku sagaidī ja lietus. Kā izrā dī jā s, gandrī z visa lidmaš ī na ar aptuveni 350 cilvē kiem Pegasus ved uz vienu Riu Merengue Mambo viesnī cu, kas ir daļ a no trī s Riu Merengue viesnī cu kompleksa: Bachato, Garden un Village (Mambo). Par aptuveni divā m stundā m aizkavē jā s arī autobusu sē dvietas un atieš ana. Mū su autobuss bija pē dē jais, kas ieradā s viesnī cā , un rinda, lai saņ emtu istabas atslē gas, bija biedē još a. Braucot uz viesnī cu apmē ram 40 minū tes, vietē jais Pegasus gids Aleksandrs pastā stī ja, kas mū s sagaida un kā mums paveicā s ar savu viesnī cu, caur katru teikumu ievietojot, ka nav ieteicams atstā t viesnī cu, jo tū risti pā rstā v vieglu un nelegā lu. bagā tinā š anas veids vietē jiem iedzī votā jiem, kuriem ir atļ auts nē sā t š aujamieroč us un asmeņ u ieroč us. Uzreiz gribu atzī mē t, ka visi viņ a vā rdi ir jā dala vismaz ar desmit, ieskaitot ekskursiju izklā stu nā kotnē . Un, kā izrā dī jā s, mū su viesnī ca ir vecā kā un sliktā kā no trim. Labā kais Bachato, pē c tam Garden.


Mū s apmetinā ja 26. namā , visattā lā kajā un lielā kajā , kā saka, tā ir vienī gā un, kā izrā dī jā s, arī vecā kajā . Visas desmit dienas, kad tajā uzturē jā s, katru dienu, lai kā ds tas bū tu, viņ i to salaboja. Vispā r visu brī vdienu mū s pavadī ja vietē jie santehniķ i un elektriķ i. Bija sajū ta, ka š ī ē ka sā kotnē ji bija paredzē ta personā lam, nevis tū ristiem. Ko lai saka par istabu, parasto standarta istabu ar vidē ji vecā m mē belē m. Mani sarū gtinā ja ū dens spiediens, ļ oti, ļ oti vā jš , un tā mainī gais aukstuma vai karstuma trū kums. Kopumā , spriež ot pē c š ī s ē kas, š ai viesnī cai nav jā bū t vairā k par trim zvaigznē m, nemaz nerunā jot par piecā m deklarē tajā m. Patiesī bā par viesnī cu vairs nav ko rakstī t. Visā di daž ā di dzē rieni bez ierobež ojumiem, ē diens pietiek un daudzveidī gs visas dienas garumā . Parasta kafija tiek pagatavota tikai bā ra kafijas automā tos. Bač ato š ā ds kafijas automā ts ir brī vi pieejams no pulksten 12 lī dz 17 ielas kafejnī cā . Problē ma ar tē ju nemaz nav garš ī ga, un nav skaidrs, kura.

Tas, ka ziemeļ os nebū s balto smilš u un debeszila ū dens, bija zinā ms jau agri un bija tam gatavi. Patieš ā m, to kompensē ja š iks daba un apkā rtē jie kalni, kuru, kā saka, Puertokanā nav.


Par ekskursijā m ar Pegasus viss ir kā parasti: visiem tiek sniegta ne visai pilnī ga un uzticama informā cija ar diezgan augstu cenu. Mē s aizvedā m č etrus: uz Santodomingo galvaspilsē tu Samanu, VIP Paradise Island un Mega Extreme Tour š ā dā secī bā . Santodomingo, tā kā brauciens ir apmē ram divas vai trī s stundas vienā virzienā , un galvaspilsē ta ar sastrē gumiem, kā parasti ir maz laika izpē tī t un apmeklē t galvenā s atrakcijas, to nav tik daudz un jū s joprojā m neapmeklē jat visas ikoniskā s. Otrais uz Samanu ir viens no dā rgā kajiem un garā kajiem izbraukumiem pulksten 5-30 un atgrieš anā s nevis pulksten 20:00, kā saka Pegasus pā rstā vji, bet pulksten 22:00, pasniegta kā ekotū re ar neticamiem iespaidiem par Dominikā nas ziemeļ u dabu. Republika, kas galu galā pā rvē rš as par ruma alkohola tū ri ! ! ! Jo absolū ti "jē li", nepā rdomā ti un nesakā rtoti no droš ī bas viedokļ a, pirmkā rt!!!? ? ? Pirmais trū kums, ko klusē Pegasus pā rstā vis, ir ceļ ojuma laiks, vienā virzienā jā brauc apmē ram 5-6 stundas. Ierodoties tā sauktajā ranč o, jū s bez paskaidrojumiem sē dina uz pusbeigtiem zirgiem un kopā ar dominikā ņ u ī paš niekiem š o naš ķ i tiek nosū tī ti pusstundu ilgā vienvirziena gā jienā lī dz ū denskritumam, kura laikā jā bauda savvaļ a. dabu. Ir viena lieta, bet, ja iepriekš neesi jā jis ar zirgu, tad to bū s grū ti izbaudī t. Tā kā papildus tam, ka zirgs tiek spī dzinā ts, ceļ š , kas ir metru plats ar gar malā m izstieptā m dzeloņ drā tī m, ir stā vu nobraucienu un kā pumu virkne. Un tas viss ir sajaukts ar pusmetru mā la dū ņ u kā rtu, ar daž ā du ne mazu izmē ru akmeņ iem. Kopumā to noteikti piedzī vos neaprakstā mas sajū tas un emocijas, bet ne tā s, kas tiek solī tas. Pē c š ā das pastaigas no pusdienā m kā upe sā k tecē t rums, lai izlī dzinā tu negatī vā s emocijas no nepareizi organizē tas ekotū res. Arī pē c pusdienā m tos uz 1.5 stundu atved uz salu ar baltā m smiltī m un debeszilu ū deni. Treš ā ekskursija pa VIP paradī zes salu pagā ja kā solī ts, izņ emot vienu. Uzņ ē mumam Pegasus ir ļ oti dī vains VIP jē dziens, kas ir pilns autobuss ar 50 cilvē kiem, nevis apmē ram 20 cilvē kiem, kā tas notiek š ā dā s ekskursijā s ar piekļ uvi jū rai. Noslē guma ekskursija Mega extreme tour ir labā kā no č etrā m gan saturiski, gan emociju ziņ ā , tač u atkal ne bez organizatora kļ ū mē m. Mē s bijā m vienī gais krievu pā ris, pā rē jie bija kanā dieš i un amerikā ņ i. Protams, kā teica Pegasus pā rstā vis, uz to nav obligā ti jā runā angļ u valodā labā lī menī . Tikai tagad par droš ī bas pasā kumiem angliski izstā stī ja ar visā m no tā izrietoš ajā m sekā m un tu par to paraksties, ka visu saproti! ?

Pirmajā janvā rī mums bija arī izbrauciens uz lielveikalu Puerto Plata, jo gids, kas mū s pavadī ja uz paradī zes salu, mums apliecinā ja, ka viņ š tajā dienā strā dā s. Izgā jā m noķ ert maš ī nu trasē , jo. nauda beidzā s, bet es ļ oti gribē ju tur nokļ ū t par nelielu cenu. No vienas puses, mums paveicā s, animators no mū su viesnī cas brauca mā jā s pusdienot un bez problē mā m apstā jā s un veda mū s š urpu turpu. Tikai tagad tika slē gti visi lielveikali divu gabalu apjomā . Rezultā tā mē s palikā m apmē ram stundu kvartā lā , kur dzī vo animators, gaidot, kad viņ š pabeigs savu biznesu. Mē s tikā mies ar viņ a ģ imeni un draugiem. Paskatieties uz vietē jo dzī vesveidu. Neviens mums neizrā dī ja naidī gus nodomus ar mē rķ i aplaupī t Dž .

Lidojums atpakaļ nevarē ja beigties bez starpgadī jumiem, un tie arī notika. Lidmaš ī nā nebija rindu no 13 lī dz 19, t. i. apmē ram 70 cilvē ki ienā ca un palika bez sē dvietas. Turklā t Pegasus pā rstā vis otrajā ieraš anā s dienā pā rdeva par 70 USD visiem, kas vē lē jā s sē dvietu lidmaš ī nā . Tiem, kuri izmantoja š o iespē ju, atrodoties ceļ ā , pirms iekā pš anas sē dvietas bija jā pā rvieto ar roku, savukā rt pā rē jiem bija jā gaida, kad un kur viņ i tiks ievietoti. Paredzams, ka kā ds ar kā du sastrī dē jā s paceltā balsī . Divi ne jauni vī rieš i pat pamā ja ar rokā m, stjuarte viņ us izš ķ ī ra, kad bija stjuarti, kuri nebija mazi un iespaidī gi pē c izmē ra J. Vē lreiz gribu vē rst Federā lā s tū risma aģ entū ras uzmanī bu un pā rbaudī t papildu izpā rdoš anas likumī bu. sē dvietas lidmaš ī nā . Un Pegazam ir tikai viens jautā jums, kā pē c organizē t ekskursijas tā , it kā jau iepriekš zinā tu, ka tū risti vairs nevē lē sies izmantot jū su vilinoš os piedā vā jumus! ?

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums