Brīvdienas Puntakānā (Dominikānas Republika)

01 Decembris 2020 Ceļošanas laiks: no 16 Novembris 2020 ieslēgts 27 Novembris 2020
Reputācija: +214.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tā tad, Dominikā nas Republika, Punta Cana (mē s jau sen gribē jā m tur aizbraukt).

Mē s ceļ ojā m no 2020.  gada 15.  novembra lī dz 27.  novembrim (12 dienas), kā vienmē r, no Anex-tour paņ ē mā m biļ eti caur "Nā c lī dzi" un lidojā m pa Azuraviju. Protams, koronavī russ ir veicis daž as korekcijas. Un gan pozitī vi, gan negatī vi.

Bet vispirms vispirms.

Lidojums. Lidojums no Borispiļ as uz Dominikā nas Republiku aizņ ē ma 12.5 stundas bez degvielas uzpildes un pā rsē š anā s. Lidmaš ī na ir veca, bet ē rta. Gan turp, gan atpakaļ izlidoja un ielidoja tieš i pē c grafika. Viņ us divas reizes pabaroja, deva ū deni un sulas. Kopumā nav sū dzī bu - viss ir lieliski. Un tā jū s varat raksturot visu mū su ceļ ojumu. Starp citu, viens no iemesliem valsts izvē lei atvaļ inā jumam ir tas, ka nav nepiecieš amas ne vī zas, ne medicī niskā s izziņ as. Mums iedeva aizpildī t veidlapas tieš i reģ istratū rā , un ar to pietika.


Pā rsū tī š ana. Godī gi sakot, pā rsū tī š ana mani iespaidoja, kas notiek ļ oti reti. Jau pirms pasu kontroles mū s sagaidī ja Anex pā rstā vis un atkarī bā no viesnī cas zvanī ja uz autobusa numuru. Un pie izejas stā vē ja kā di 20 ē rti autobusi. Katrs jau lī dzbraucoš ais gids izdalī ja maskas, ū deni un visu paskaidroja. Visa kontroles nokā rtoš anas un sē dvietu autobusos procedū ra aizņ ē ma diezgan daudz laika. Uz viesnī cu braucā m kā du stundu. Š ajā laikā mū s pavadoš ais gids sniedza visu nepiecieš amo pamatinformā ciju un atbildē ja uz visiem jautā jumiem. Tā nu pati pā rsē š anā s izvē rtā s par nelielu ekskursiju. Ž ē l, ka aiz loga vē l bija tumš s.

Viesnī ca.  Viesnī cā ieradā mies aptuveni 6.30 pē c vietē jā laika (starpī ba ar Ukrainu ir 6 stundas). Mē s uzreiz tikā m apsē duš ies. Turklā t viesnī ca jau ir sagatavojusi aploksnes ar iedzī votā ju vā rdiem, numuru numuriem, Wi-Fi pieteikumvā rdiem un parolē m (iekš ā divas numura atslē gu kartes un divas kartes pludmales dvieļ iem). Vā rdu sakot, atkal viss noritē ja gludi bez kavē š anā s un papildus maksā m. Izvē lē jā mies Riu Naiboa Hotel un bijā m apmierinā ti. Pirmkā rt, viss Riu viesnī cu komplekss atrodas okeā na piekrastē , un attā luma starpī ba lī dz pludmalei ir 50 m. Otrkā rt, es nezinu, kā ir iekš ā , bet ā rpusē visas viesnī cas ē kas ir viena tipa . Un treš kā rt, kū rortos jū s guļ at tikai viesnī cas istabā . Pats numurs ir visizplatī tā kais. Dzī vojā m 4 stā vā - skats no balkona ir brī niš ķ ī gs! Tač u visas nakts garumā pie bā riem un baseina notiek satiksme – nekā di plastmasas logi nevar glā bt. Tā tad, kam viegls miegs vai vā ji nervi, labā k uzreiz mē ģ inā t iekā rtoties istabā ar logiem uz sē tu. Kā daudzi raksta atsauksmē s, vannas istabā ir tikai ziepes, duš as ž eleja un antiseptisks lī dzeklis (kas ir tikai uz katra stū ra). Papildus tam istabiņ ā ir ledusskapis ar ū deni un Pepsi, televizors un bezmaksas seifs (kas ir svarī gi - mums ieteica glabā t visu vē rtī go, arī pases, un apceļ oš anai pa valsti pietiek ar tū ristu talonu. Lī dz plkst. ceļ u, tuvā kā Ukrainas pā rstā vniecī ba Kubā Un pat mū su ceļ ojuma laikā bija tā di, kuriem izdevā s pazaudē t pasi). Uz vietas ir arī neliels ū dens atrakciju parks. Mū su brauciena laikā visi strā dā ja ar slidkalniņ iem, mē s izbaudī jā m braucienu!


Viņ i pā rstā ja atstā t alkoholu istabā s, kā da iemesla dē ļ - es nezinu. Bā ri visi atvē rti, dzē rienu klā sts (gan ar, gan bez alkohola) plaš s, personā ls draudzī gs. . . valsts, lai atbalstī tu tū risma nozari, sā ka subsidē t vauč erus saviem iedzī votā jiem. Vē l 15% ir ukraiņ i (kā mums teica, karantī nas dē ļ Krievija tagad nelido uz Dominikā nas Republiku). Nu, pā rē jie ir amerikā ņ i un eiropieš i. Atseviš ķ i divi vā rdi par vietē jiem tū ristiem: viņ i ir diezgan normā li cilvē ki, no viņ iem nav nekā du diskomfortu. Mē s nekad neesam redzē juš i nekā dus konfliktus, lamā š anos utt. Pat bē rni nav histē riski. Tas viss ir raksturī gs mums. Vienī gais, ka viņ iem visiem ir ļ oti lielas ģ imenes un daudz bē rnu. Tā ka kam nepatī k, labā k ņ emt viesnī cu 18+. Atseviš ķ i vē los arī atzī mē t, ka viesnī cu pastā vī gi un katru dienu apmeklē ja viesnī cas gids no Anex Aleksejs (parasti viesnī cu ceļ vež i kursē starp viesnī cā m). Tā pē c viņ š vienmē r palī dzē ja pat par sī kumiem

Ē diens. Es vē lē tos atzī mē t ē dienu atseviš ķ i, mū su vē rtē jums ir stabils piecinieks! Ē dieni ir daudzveidī gi, izstrā dā ti katrai gaumei – no suš i un hamburgeriem lī dz mī dijā m un kalmā riem. Tajā paš ā laikā , atš ķ irī bā no Ā zijas, viss ir mē reni sā ļ š un piparots. Viesmī ļ i cenš as iepriecinā t. Tukš s netī rs š ķ ī vis uz galda nav minū tes vē rts – tas uzreiz tiek atņ emts. Dzē rienus var paņ emt pats, bet viesmī ļ i cenš as arī atnest. Turklā t, ja palū gsi atnest kaut ko citu (piemē ram, keč upu), viņ i to labprā t darī s. Alkohols tiek piedā vā ts arī pusdienu un vakariņ u laikā . Arī pie galdiņ iem vietu ir daudz, un pē c viena tie ir tukš i, lai bū tu distance. Maltī š u laikā (tā pat kā bā ros - dzē rieniem, viesnī cā reģ istratū rā un pludmales dvieļ iem) jā valkā maskas. Nu, pie galda tos, protams, var noņ emt. Kopumā ar visu bijā m ļ oti apmierinā ti.

Daba. Tas, protams, ir galvenais iemesls, kā pē c ir vē rts lidot tik tā lu! Pie krasta aug palmas, tā pē c kam vajag ē nu (kā man), vienmē r var atrast. Dienas temperatū ra ir 27-30 grā di, ū dens okeā nā ir silts. Protams, miera tur nav, bet viļ ņ i ir diezgan mazi. Aļ ģ es daudz necieš , un katru rī tu tā s tī ra. Ū dens dzidrs, smiltis mī kstas. Laiks ir mainī gs: no rī ta var bū t kluss, tad uznā k vē jiņ š , atnes mā koni un lī st apmē ram 10 minū tes (š ajā laikā visi skrien uz pludmales bā ru, kur paspē j iedzert kā du kokteili), tad atkal saule...Tā pē c neskatieties uz prognozē m - laikapstā kļ i ir neparedzami, bet vienmē r lojā li. Pludmale ir pustukš a, nav pietiekami daudz sauļ oš anā s krē slu - to ir daudz! Vietas pat ē nā , pat saulē...


Izklaide. Neskatoties uz to, ka tū risma nozare tikai mostas, jau tagad ir pieejams viss izklaides klā sts – no pludmales volejbola lī dz ekskursijā m. Lai gan no oficiā lā s viesnī cas animā cijas - tikai bē rnu diskotē kas (karantī na). Bet pludmalē var ņ emt lī dzi kajaku, un nelielu katamarā nu-buru laivu, braukt ar banā niem, izpletņ iem, helikopteriem. . . Ekskursijā devā mies tikai vienā - uz Samanas pussalu. Gā jā m arī ar Anexu, lai gan apskatos lasā m daž ā das lietas. Cenš os rakstī t vienmē r kā ir, velti nevienu nelamā t un neslavē t. Varbū t mums vienkā rš i paveicā s, bet mē s bijā m ļ oti apmierinā ti ar Anex tū ri. Autobuss ekskursijā bija tikpat liels un ē rts, katamarā ns, kas brauca pa lī ci, arī bija liels un jaudī gs. Viss vienmē r notika pē c grafika.

Tū risma gids ar retu vā rdu Dā nija - ļ oti kompetenta meitene ar teicamu runu (bez vilcinā š anā s, stostī š anā s, parazī tvā rdiem. . . ) mums noorganizē ja lielisku ceļ ojumu. Bijā m Ratondas kalnā , kur visi fotografē jas debess š ū polē s, lido uz slotas kā ta utt. Starp citu, kā pš ana tur augš ā ar vaļ ē jā m kravas automaš ī nā m palī dz pamosties - atseviš ķ a maza ekstrē ma. Tā pat kalnā nesen tika palaists zip line, mū su vienkā rš ajā cilvē kā - bungee. Tā pē c tagad jums nav jā dodas ekskursijā uz parku.

Pē c kalna mū s veda ar katamarā nu apkā rt "karā još ajiem" akmeņ iem un cauri mangrovju audzē m aizveda uz alu. Es lasī ju negatī vā s atsauksmes, bet mums personī gi tas patika. Galu galā viņ i mū s atveda uz salu, kuru tagad biež ā k sauc par "Baccardi" reklā mas dē ļ . Nebija nekā ī paš a, izņ emot puslitru koladas ananā sos. Un tā - mazgā jā s, atpū tā s, ē da, pirka suvenī rus un vietē jā s mandeles. Vienī gais dabiskais gadī jums, kas ar mums notika ceļ ojumā , bija neliels lietus, kas mū s piemeklē ja uz salas, pē c kura jū rā parā dī jā s mazas medū zas ar pavedieniem lī dzī giem taustekļ iem un iedzē la pusi grupas. Bet tas, kā saka, nav liktenī gs.


Iepirkš anā s. Strā dā gandrī z visi suvenī ru veikali. Starp citu, cenas ir gandrī z vienā das visur - pa ceļ am uz pludmali, uz š osejas, uz salā m. . . Kā Kijevā - kaut kur kaut kas ir nedaudz lē tā ks, kaut kas nedaudz dā rgā ks. Starp citu, tikai nedaudz par naudu: Dominikā nas peso vē rš as pret dolā ru aptuveni 56 pret 1, t. i. 1 grivna - 2 peso. Tač u mainī t dolā rus, izņ emot, lai kolekcijai ienestu kā du vietē jo naudu, vispā r nav jē gas. Visi izmanto dolā rus. Es pat prasī ju vietē jiem peso, bet katrs rā va kabatā kā du sī knaudu. Un bū tī bā visiem bija dolā ri. Pirms brauciena izlasī ju arī citas atsauksmes, tač u biju aculiecinieks mū su tū ristu apmulsumam, tā pē c vē lreiz brī dinu: nenesiet tur eiro eiro, tie iet gandrī z viens pret vienu dolā ru. Tā pē c veikalos gan eiro, gan dolā ros no jums paņ ems vienā du summu.

Cenas visam (no suvenī riem lī dz ekskursijā m) ir vairā k aprē ķ inā tas amerikā ņ u tū ristam (tā jums nav Ā zija vai Ā frika). Es domā ju, ka visiem cenu rā dī tā js ir magnē tu izmaksas. Š eit tie maksā no 3 lī dz 5 dolā riem. Nu un tā tā lā k. Bijā m arī uz vietu, kur tiek prezentē ti vietē jo raž otā ju produkti - cigā ri, rums, rotaslietas ar larimā ru, kosmē tika, kafija un kakao un, protams, suvenī rs. Ir arī vesela bezmaksas ekskursija ar krieviski runā još iem gidiem, degustā cijā m, iespē ja ripinā t cigā rus utt. . Uzreiz jā saka, ka lidostā beznodokļ u cenas ir krietni zemā kas, bet tā das izvē les noteikti nav.

Tas arī viss, labi atpū tieties!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
вид с балкона в номере
океан на рассвете
дорога на пляж
барное меню
вид с горы Ратонда
транспорт на гору Ратонда
пещера с рисунками индейцев
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums