Uz Austriju Ziemassvētkos un tālāk. Pirmā diena. Vēna. Gadatirgi. Iepazīšanās

12 Marta 2020 Ceļošanas laiks: no 07 Decembris 2019 ieslēgts 12 Decembris 2019
Reputācija: +6643.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mana kognitī vā disonanse, kas radā s uz sapņ os gaidī tā fona un ī stenī bā saņ emta no mana pirmā pirmssvē tku ceļ ojuma, es jau aprakstī ts un, vē l svarī gā k, pieredzē jis. Tā pē c tagad diezgan prā tī gs un nosvē rts (vismaz man tā š ķ iet) varu pastā stī t par ceļ ojumu kopumā . Turklā t pē c kā da laika negatī vais, kā parasti, izgaist, un atmiņ ā dominē pozitī vā s un jaunā s emocijas. Un, tuvojoties pavasarim, Ziemassvē tku tē ma kļ ū st arvien neatbilstoš ā ka. : )


Kā jau teicu, daž os veidos š is ceļ ojums bija spontā ns, un savā ziņ ā tas bija ilgi gaidī ts un gaidī ts. Un tā kā tas nebija ī paš i garš - pilnas 4 dienas plus iebraukš anas un izbraukš anas diena, tad bā zē jā mies Vī nē , no kuras veicā m vairā kus vienas dienas braucienus. Attiecī gi viesnī ca tika izvē lē ta, pamatojoties uz Vī nes Centrā lā s stacijas Wien Hauptbahnhof tuvumu. Lai gan sā kotnē ji mū su izvē le krita uz hosteli Brigitenavas Jaunieš u pilspamatojoties uz tā s saprā tī go cenu un pozitī vajā m atsauksmē m. Tač u pē c kopī gā m domā m nolē mā m apskatī t kaut ko tuvā k stacijai un apstā jā mies pie Hotel Kolbeck, kuras cena bija nedaudz augstā ka, bet viss ceļ š no mū su istabiņ as lī dz ieejai stacijā aizņ ē ma 5-6 minū tes nesteidzī gā tempā .

Turpmā k es centī š os pā rā k daudz nekoncentrē ties uz Ziemassvē tku tirdziņ iem, jo. Es jau izteicu savus iespaidus par viņ iem, tač u arī nav iespē jams pilnī bā izslē gt jebkā du to pieminē š anu, jo, lai gan laikapstā kļ i to ī sti neveicinā ja, pirmssvē tku Eiropā jebkurā gadī jumā "Ziemassvē tki ir mums apkā rt" (ar ). Tā nu ejam.

Pirmā diena. Vī ne. Gadatirgi. Iepazī š anā s.

Pareizā k sakot, viņ i lidoja. Un man lidmaš ī na ir stress! Tā pē c, lai gan lidoja Wizz Air, tas neizdevā s ļ oti lē ti, jo biļ etes tika ņ emtas nevis tad, kad cena bija zema, bet gan tad, kad man ienā ca prā tā doma. Turklā t viņ i iegā dā jā s vienu bagā ž as vienī bu un samaksā ja par sē dvietu izvē li, lai bū tu garantē ta iespē ja palikt tuvumā .

Zhulyany lidosta (vai, kā pareizi teikt, Kijevas Sikorskas lidosta) mū s aizkustinā ja ar savu tuvī bu un cilvē ku pū ļ u trū kumu. Pirmo reizi mū ž ā pirms izbraukš anas pasē dē jā m arī kafejnī cā , kur ī stenī bā pacē lā m glā zes lī dz brauciena sā kumam (tikai kā profilaktisks lī dzeklis cī ņ ā ar aerofobiju). Tā lā k lidojums, kas notika tieš i noteiktajos datumos un nu jau lejam pā ri mā koņ ainajai un bezsniega Vī nei. Pasu kontrolei izejam kaut kā zibens ā trumā , lai gan es nervozi raustu rokā s kartotē ku ar izdrukā tu viesnī cas rezervā ciju, atgrieš anā s biļ etē m un apdroš inā š anu. Bet puiš iem robež kontrolē kaut kā nemaz neinteresē ja, ko tas mums atnesa uz Austriju. No vā rda "absolū ti". : ) Neskatoties uz š ā du efektivitā ti, mū su č emodā ns jau griež as pie bagā ž as izsniegš anas letes, kur esam vieni no pirmajiem, kas tuvojas, un tagad izejam no ieraš anā s zā les.


Š eit ir jā izsaka vē l viena cieņ a pret Booking. Toreiz viņ am bija kaut kā da akcija, kurā , rezervē jot viesnī cu Vī nē , kas maksā ja vairā k nekā.60 eiro, bija iespē ja bez maksas nokļ ū t ar taksometru no lidostas uz viesnī cu. Es kā mū su rū dī juma cilvē ks neticē ju š ā dai nepieredzē tas augstsirdī bas pievilcī bai lī dz pē dē jam brī dim, un, satiekot pie izejas taksometra vadī tā ju ar zī mi, uz kuras bija norā dī ts mans vā rds, es tomē r pajautā ju, vai š is brauciens. bija brī vs. Uz ko zē ns kļ uva domī gs un teica: "25 eiro. " Un, kad manā galvā jau pavī dē ja tā das domas kā "es to zinā ju", blakus stā voš ais kolē ģ is piebilda: "Bet Booking maksā . " : ) Vispā r, iztē rē juš i 25 minū tes un ietaupī juš i 25 eiro, mē s jau kravā jā m koferi pie viesnī cas.

Ierakstī š anā s, mantu izpakoš ana un citas tehniskas detaļ as prasī ja kā du laiku, tā pē c pretī tirdziņ am devā mies ā rā tikai pulksten 4, kad pamazā m sā ka satumst. Un mū su sā kumpunkts bija Belvederes gadatirgus kā mums tuvā kais. Cilvē ku skaits pieaug, tuvojoties pilij, lai gan vē l nesasniedz kritisko masu. Un š eit tas ir – mū su pirmais Ziemassvē tku tirdziņ š !

Pirms tā sasniegš anas tū risti drū zmē jas pie baseina un visos veidos cenš as iemū ž inā t skaistumu, tā sakot, kopumā .

Tuvojoties, saprotam, ka bez mums ideja apmeklē t Belvederi radā s diezgan lielai cilvē ku masai! ; ))) Ī paš i tas jū tams pie ieejas, kur pē c Vī nes gadatirgu tradī cijā m ir stendi ar ē dienu un karstvī nu.

Bet mē s nolemjam vispirms iejusties Ziemassvē tku noskaņ ā s un tad domā t par savu dieniš ķ o maizi. : )))

Principā viss ir skaisti – sā kot no radoš ā s kamanu eglī tes, kas nemitī gi maina fona apgaismojumu. . .

. . . visā m Jaungada rotaļ lietā m, rokdarbiem un citai svē tku piederumiem.

Paskatī juš ies apkā rt, dodamies uz otro posmu – karstvī nu ī paš ā s krū zē s. Kā dreiz domā ju, ka visos gadatirgos tie bū s vienā di, bet, kā vē lā k izrā dī jā s, katrs gadatirgus lepojas ar savu dizainu vai pat vairā kiem. Un, starp citu, arī depozī ts par kausiem visos gadatirgos ir atš ķ irī gs - Belvederē tas bija viens no dā rgā kajiem (4 eiro).

Karstvī nam mē s ņ emam vietē jos hotdogus ar daž ā da veida desā m. Pē c tik apjomī gas "uzkodas" jū s varat droš i neē st vakariņ as. : ) Un tagad, patiesī bā , kaut kur š ajā posmā man ienā k prā tā doma: "Vai tas ir viss? ! ". Kaut kā nesaprotu, ko darī t tā lā k - kultū ras objekti pē c laika jau ir slē gti, veikali, ņ emot vē rā sestdienas vakaru, vē l vairā k slē gti, Belvederes parkā pat neielaiž .

Protams, ja pirmo reizi apmeklē jat Belvederi, apbrī nojiet tā s parku un interjeru. . .

. . . š eit savā kti mā kslas darbi. . .


. . . un tad ej uz tirdziņ u, tad iespaids par vispā rē jo apmeklē jumu, protams, bū s savā dā ks. Intensī vā k! Bet mums sanā ca tā , kā tas notika, un mums atliek tikai viena lieta. . . Dodieties uz nā kamo gadatirgu! ; ))))))))))))))))))

Mums tuvā kā atrodas Karlsplatz, iepretim slavenajai Karlskirche. . .

. . . uzcē la imperators Kā rlis VI pē c Vī nes atbrī voš anas no briesmī gā s mē ra epidē mijas un iesvē tī ts par godu savam debesu patronam Svē tajam Kā rlim Boromeo.

Baznī cai ir diezgan eklektisks ā rē jais dizains. . .

. . . un tā s interjers izceļ as ar to, ka katedrā les iekš pusē zem kupola atrodas skatu laukums. . .

. . . kuram var piekļ ū t ar liftu. . .

. . . un apskatiet tuvā k griestu gleznojumus, no kuriem lielā kā daļ a ir veltī ti tā paš a Č ā rlza Borromeo darbiem.

Lai gan ne tikai viņ iem, uz sienu gleznojumiem attē lotos siž etus var uzskatī t diezgan ilgu laiku.

Tā pat no vietnes paveras diezgan interesanti skati uz baznī cu, kas burtiski atrodas zem kā jā m. . .

. . . un arī pa nelielā m kā pnē m var nokļ ū t paš ā augš ā , pie Svē tā Gara tē la.

Karlskirche biež i rī ko klasiskā s mū zikas koncertus, un Adventes laikā notiek Ziemassvē tku dziesmas.

Tač u š oreiz mē s negā jā m iekš ā baznī cā , bet uzreiz devā mies pastaigā pa tirdziņ u, kas saucas " Mā kslas advents". Tajā tiek prezentē ti mā kslas un amatniecī bas priekš meti. Š eit ir pat vairā k cilvē ku nekā Belvederē . Un pats gadatirgus ir daudzkā rt lielā ks.

Gandrī z pie ieejas sastopam š ā dus Ziemassvē tku tē lus:

Pē c tam mē s apbrī nojam amatniecī bu — daž i no tiem patieš ā m ir ļ oti oriģ inā li.

Strū klakas bļ oda Karlskirche priekš ā tiek nodota nestandarta bē rnu izklaidei - vizinā š anai...ragaviņ ā s ar velosipē du sliedi. . .

. . . ripojot. . . sniegā sienā...

. . . iepazī š anā s ar. . . briež iem kazā m.

Kopumā nestandarta pieeja ir acī mredzama. : ) Tiesa, tas neattiecas uz krū zī š u dizainu - kā man, tad š eit tas ir ļ oti vienkā rš i. Varbū t tā pē c depozī ts ir mazā ks (3 eiro).


Tomē r zinā ms š odienas garā s dienas nogurums jau sā k ietekmē t. Un vē l viena lieta - pē c karstvī na ļ oti gribas dzert! Parastu ū deni nedomā jā m ņ emt lī dzi, un strū klaka ar dzeramo ū deni, kas atrodas Karlskirche rajonā , ko atceros no iepriekš ē jiem braucieniem, droš i vien ziemā ir slē gta. Vismaz mē s to neatrodam. Tā pē c strā dā još ais lielveikals InterSpar pie Wien Hauptbahnhof, kuru sasniedzam 30 minū š u gā jiena rezultā tā , man kalpo kā sava veida oā ze tuksnesī . Un tad - uz viesnī cu un gulē t!

Otrā diena. Ap Vī ni un vē l daž i gadatirgi

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums