Karpati vasarā

19 Marta 2019 Ceļošanas laiks: no 18 Jūlija 2016 ieslēgts 27 Jūlija 2016
Reputācija: +580
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Karpati nav laika un sezonas. Par tiem var runā t ilgi un daudz. Labā k parā dī t! ) Zaļ i, noslē pumaini, maģ iski kalni, lieliskas ainavas! Ar rī ta un vakara miglu, caurspī dī gu rasu, spož u sauli, kalnu strautiem un upē m. Un gaiss! Tas nav vā rdos. Tī rs, svaigs, aromā tisks. Elpojiet – neelpojiet!

Karpatu mež os ļ oti ā tri var salasī t daudz gailenes, cū kasē ņ u, Atē nu ogas. Lū k, ko vietē jie sauc par mellenē m.

2016.  gada jū lijā mē s ciemojā mies pie draugiem Usteriki ciemā , Verhovinas rajonā , Ivanofrankivskas apgabalā .

Ciemats atrodas kalnos, aptuveni 600 m augstumā , gleznainā vietā , kur savienojas Melnā Č eremoš a un Baltā Č eremoš a upes. Ja paskatā s uzmanī gi, ū dens upē s ir citā krā sā .

Kad upe nav pā rā k pilna, varat tajā peldē t, nebaidoties, ka tā jū s pā rvedī s pā ri akmeņ iem.

Jū s varat staigā t pā ri upē m pa koka, satriecoš iem tiltiem.


Gandrī z katrā mā jā un uz ceļ a ir kapelas. Jebkurš garā mgā jē js var pasē dē t, atpū sties pie kaplič as, pabū t vienatnē ar savā m domā m. Ja kaplič a ir apsegta, tad sliktos laikapstā kļ os tajā var paslē pties no vē ja un lietus.

10 dienas Hutsulu reģ ionā paskrē ja nemanot. Bijā m garā m Kosovā suvenī ru tirgū , kur nopirkā m kaltē tas sē nes, daž ā dus sierus, koka š ķ ī vjus, kastī ti, mazus suvenī rus dā vanā m. Tirgū ir daudz vyshyvankas, kas izš ū tas ar krellē m, dvieļ iem, plediem. Kolomijā devā mies uz Pysanka dekoratī vo Lieldienu olu muzeju, kur var apskatī t eksponā tus no daž ā diem Ukrainas reģ ioniem un no visas pasaules.

Verhovinā apmeklē jā m Nikolaja Iļ uka mā ju-muzeju, kura tē vs piedalī jā s Sergeja Paradž anova filmā "Aizmirsto senč u ē nas". Š ī filma tika uzņ emta Verhovinā .

Agrā k Verhovinu sauca par Ž abiju. Ap š o nosaukumu klī st daudzas leģ endas. Vai arī tas ir no liela skaita krupju upē , vai no Ž abkas ciema pirmā iedzī votā ja vā rda, vai no kaut kā cita.

Husulas ir dzī vespriecī gi, muzikā li, viesmī lī gi cilvē ki. Mū s cienā ja ar mā jas desu, sē nē m skā bā krē jumā , klimpā m, gusļ anku, banoš u uz paš taisī ta krē juma un kukurū zas miltiem, sieru. Un es biju ietē rpta hucuļ u tautas tē rpā )

Bū s iespē ja - noteikti braukš u uz Karpatiem vē l un vē l!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums