Hakuna Matata. 5. daļa. Pērtiķi un citi dzīvnieki. Paje un apkārtne

26 Jūnijs 2021 Ceļošanas laiks: no 28 Februāris 2021 ieslēgts 12 Marta 2021
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

4 dienas. 3. mart

Jau no paš a rī ta atradā m lielu mū su viesu nama plusu - ē diens š eit bija izcils. Brokastis neatš ķ ī rā s ar ī paš u š ķ irni - augļ i, pankū kas vai olas, kafija, sula. Bet tas viss bija ļ oti garš ī gi. Cieņ a š efpavā ram!

Pē c gardā m brokastī m viesu namā mē s devā mies uz Jozani mež u. Š ajā mež ā dzī vo Kē rka sarkanā kolobusa pē rtiķ i. Tie ir vietē jie endē miski, viņ i ir ļ oti mī ļ i, piemē ram, kaķ i)

Es atzī mē ju karti, lai nepazustu. Pateicoties š ai etiķ etei. . . mē s apmaldī jā mies)

Mē s ļ oti ilgi braucā m pa labiem ceļ iem, tad nogriezā mies uz dī vainu zemes ceļ u, kas tika izliets tieš i laukā , tad iebraucā m mež ā , izbraucā m cauri kā dam ciemam, kur visi vietē jie uz mums skatī jā s vē l vairā k. daiļ runī gi nekā iepriekš ē jā vakarā mani vē roja mū su viesu nama viesi. Viņ i burtiski kliedza ar acī m – kur tu ej?

Vī rs š aubī jā s:


Vai esam pā rliecinā ti, ka dosimies uz kā du populā ru vietu? Ceļ š par to nemaz neliecina.

- Tieš i tā ! Š eit ir etiķ ete!

Apmē ram 7 kilometrus pirms atzī mes, kad mež a ceļ š kļ uva neizbraucams un es sā ku domā t, ka mums ar mums nav pietiekami daudz ū dens, es Google meklē ju “Jozā nu mež s, sarkanie kolobī š i” un Google iedeva pavisam citu atzī mi, blakus galvenajam ceļ am, netā lu no Pajes.

- Sasodī ts! Apgriezī simies!

Mež a ciemata pamatiedzī votā ji pē c mums atviegloti nopū tā s)

Uz mež a pievedceļ a ir daudz automaš ī nu. Jā , jau tagad var redzē t, ka vieta ir populā ra. Starp citu, tajā ī stajā , mež a biezoknī mē s nesastapā m pē rtiķ us, izņ emot vienu, kas š ķ ē rso ceļ u ar asti uz augš u ar antenu, tā lu priekš ā )

Jozā nu mež s

Noparkojamies gleznainā izcirtumā , paskatā mies apkā rt un pē rkam biļ etes ar ekskursiju. Vienkā rš i klaiņ ot nav ieteicams - bez Kolobusa te mī t citi, mazā k mī ļ i pē rtiķ i (lai gan zinu vienu, kurš klī da bez gida un iznā ca dzī vs). Mē s iekrī tam "lē no staigā tā ju" pulkā - vienā ģ imenē aug divus gadus vecs bē rns, otrā - seš us gadus vecs, bet mamma ir smagi stā voklī . Nu, mē s ar vī ru arī neesam ī paš i draiski)

Gids ved pa ē smu celiņ iem, rā da Kolobusu un ne tikai, gan priekš ā , gan profilā...

. . . guļ un ne tik. . .

. . . tuvu un tā lu.

Saule jau ir augstu. Mē s ne tikai ejam pa mež u, bet biež i izejam atklā tā s vietā s, un drī z mē s sā kam smē ķ ē t no saules.

Ceļ vedis atrod brī niš ķ ī gu dzī vnieku.

- Neviens nevē las to ņ emt rokā s? Paskaties, cik viņ a ir jauka!

Š is ir Ā frikas milzu simtkā jis, simtkā ja brā lē ns vai otrais brā lē ns, un tas pat neizskatā s pē c kā pura, tač u cilvē ki kautrē jas no smukulī tes.

Simtkā jis skatā s uz mani ar skumjā m acī m.

Nā c pie manis, mī ļ ā ! )

Viņ ai ir mī kstas ķ epas (400 gab. ), viņ a maigi pieskaras tā m un biedē visus manus ceļ abiedrus.

- Neuzdroš inies tagad man pieskarties, vī rs skaļ i č ukst.

Milzu simtkā ja inde nav bī stama cilvē kiem, tač u pē c saziņ as ar to mutē un acī s labā k nekā pt.


Es domā ju, ka gids ekskursijas beigā s nolē ma pajokot. Viņ š mū s ved uz skudru pū zni, stā sta, ka tā das skudras ir ļ oti bī stamas un izved mū s no turienes ar kaut kā diem č igiriem, kur mums uzbrū k...skudras. Esmu biksē s, tā s pakļ aujas man zem biksē m un grauž ceļ us. Sadusmojos, ar spē ku berzu ceļ galus, lai tos saspiestu un ar š ausmā m domā ju, kur var novilkt bikses, lai š ie nelieš i kā pt augstā k. Vispā r situā cija - tu smejies. Vī rs ir noguris, slapjš , dusmī gs, skudru sakosts, nevē las turpinā t ekskursiju, jo ī paš i tā pē c, ka turpinā jums ir mangrovju mež ā , un mangroves jau esam redzē juš i. Tā tad mē s dodamies prom.

Ceļ ā skudras vī rieš a sandalē s ir zvē rī gas un sā pī gi kož . Viņ š iekliedzas, pē kš ņ i aptur maš ī nu, tieš i blakus policijai, un sā k kratī ties ā rā no apaviem. Tad es izlecu ar glā bš anas misiju. Policijas darbinieki bija nedaudz apmulsuš i) Mē s ā tri izklī dinā jā m skudras, mans vī rs uzvilka kurpes, un mē s aizgā jā m. Un viņ i joprojā m stā v tur ar atvē rtā m mutē m. Mē s izlē cā m un ielē cā m tik ā tri, ka tas izskatī jā s pē c reida)

Dosimies uz alu, pa ceļ am piestā jam Pajē , lai kaut ko paē stu.

Kafejnī ca atrodas tieš i pie ceļ a, ir daudz apmeklē tā ju, cenas ir nepieklā jī gas. Apsē ž amies pie galdiņ a, vī rs lū dz atnest ē dienkarti. Meitene brī di skatā s uz mums, tad atnes...milzī gu tā feli, uz kura ir rakstī ta ē dienkarte) Vī rs pielē ca no krē sla, viņ am kļ uva tik neē rti)

Mē s pasū tā m zupu ar jū ras veltē m un salā tiem, tie vā rā s š ausmī gi ilgi. Pirms devos uz Zanzibā ru, izlasī ju, ka pasū tī juma gaidī š ana prasa ilgu laiku, tā pē c sē ž am klusi un gaidā m.

Viņ i atnes zupu, mums uzreiz uzbrū k muš as. Tikai muš u bars! Jū s nekad neesat redzē jis tik daudz muš u! Viņ i acī mredzot plū da no visas Pajes uz š ī s zupas smarž u. Sā kumā nolē mā m, ka š ī vieta blakus virtuvei viņ us piesaista. Pā rvietots. Muš as mums sekoja. Mē s cenš amies to notī rī t, un tad pienā k viesmī le un sā k mū s vē dinā t ar dvieli! )

Situā cija ir nereā la. Zupa ir ļ oti garš ī ga, bet melnā (nedod dievs) meitene, kas mū s fano ar “fan” mums ir neticami apkaunojoš a. Tā da atsauce uz verdzī bu. Mē s lū dzam viņ u apstā ties. Viņ a pā rceļ as uz blakus galdiņ u, jo muš as jau ir pā rcē luš ā s uz turieni. Š ā ds piedzī vojums mums vē l nekad nav bijis! )

Cī nī juš ies ar muš ā m, mē s ejam uz alu.


Ieeja nav lē ta, tualete ir slikta. Vī rs ir š okā par cenā m, es esmu š okā par tualetes veidu) Tieš ā m - ū dens spainis un kauss notecinā š anai. Mē s to redzē jā m Indonē zijā . Bet Indonē zijā viss ir daudz tī rā ks. Kopumā es biju š okā , lī dz biju nepacietī gs Butska kanjonā , savā dzimtenē . Un viss tika atņ emts ar rokā m)

Mē s ejam lejā alā . Nobrauciens ļ oti stā vs, pakā pieni akmeņ i, slapji, nelī dzeni, nervoti. Lejā liels svaigs ezers. Aizlikts. Te vī rs sā k gausties, ka nav tajos š ortos, lai peldē tu, turklā t mugurkaula lū zums te ir gabaliņ š (un pieredze jau ir), un atkā pjas augš ā . Kopā ar viņ u atkā pjas un mū su eskorts. Vā jā ņ i! ))

Un mani nav tik viegli iebiedē t! Nokā pju pie ū dens, izģ ē rbjos, atstā ju kā jā s sporta sandales. Man ir č ī bas peldē š anai, bet es nedomā ju, ka tajā s nolaistos pa akmeņ iem. Kopumā es tos neņ ē mu lī dzi, bet es negribē ju atgriezties automaš ī nā . Ļ oti labas ir sporta sandales peldē š anai, kur ir bail uzkā pt uz akmens, esmu ne reizi vien testē jis.

Bet es joprojā m nevaru saprast, kur ir ē rti nolaisties ū denī . Dzirdu krievu runu, runā ju skaļ i, krieviski, ar visiem, uzreiz:

Kurš zina, kā š eit tikt?

Ar mā jienu palī dzī bu es nokā pju un peldu. Ū dens ir lielisks! Tī rs, forš s! Bet ū denī ir akmeņ i un es iestrē gu vienā vietā , baidoties peldē t tā lā k. Caur ū deni akmeņ i š ķ iet lielā ki, tuvā ki, liekas, ka tagad var braukt pa vē deru. Un tad man blakus izrā dā s poļ i, kā da sieviete mani burtiski velk aiz rokas pa bī stamu vietu. Tā lā k ir liels dziļ š ezers. Ir tik patī kami tur peldē t! Pietiekami nopeldē jies un sarunā jies krievu-ukraiņ u-poļ u valodā , sirsnī gi pateicies savam glā bē jam, kā pju augš ā . Es joprojā m peldē tu, bet uztraucos par to, ka mans vī rs paliek viens.

Es izeju ā rā , viņ š sē ž , garlaicī gi. “Mani” poļ i seko man, viņ u 6 cilvē ku grupa, viņ i uzreiz sē ž aplī un gaida izklaidi.

Es arī lasī ju, ka forš i puiš i š eit dzied lieliskas dziesmas, un es nesteidzos doties prom.

Drī z sā ksies neliels koncerts.

Mums ļ oti patika. Tik relaksē ti un forš i! Bet ī sumā ) Varbū t koncerts bū tu ieildzis, bet viens no poļ iem pamana č ū sku salmos, zem jumta, virs mums.

Es nekad to nebū tu pamanī jis, tas izskatī jā s kā tievs zils vads.


Č ū ska bija ļ oti gara. Viņ a rā poja un rā poja, tagad pazū dot salmos, pē c tam atkal parā doties.

Mē s piecē lā mies, lai to uzņ emtu, un tad puiš i, kuri dziedā ja, to visu pamanī ja. Sā kā s kņ ada, viens no puiš iem paņ ē ma akmeni un smagi meta pa č ū sku. Nokavē ts. Akmens atlē ca un trā pī ja š im polam tieš i kā jā .

Es jautā ju vienam no strā dniekiem, kurš flegmatiski skatī jā s uz notiekoš o:

Vai č ū ska ir indī ga?

Jā ! Ļ oti daudz!

- Vī rs, mums ir laiks doties mā jā s!

Tagad man ir bail no salmu nojumē m. Lī dz ceļ ojuma beigā m viņ a kratī jā s, ar acī m meklē jot č ū skas. Brrr…

Starp citu, manam vī ram Zanzibā ra nepatika. Netī rs, uzmā cī gs, bē gums, muš as, skudras. . . Bet č ū ska viņ am ļ oti patika! ))

Kad atgriezā mies mā jā s, atradā m makš ķ ernieku un zivi. ) Š ovakar vakariņ as bū s lieliskas! Un, patieš ā m, vakariņ as mū su viesu namā bija pat garš ī gā kas par brokastī m) Ja esat Pajē , jums vajadzē tu ierasties š eit vakariņ ā s. Bet viņ i iet gulē t agri, tas ir jā ņ em vē rā .

Vakariņ as bū s vakarā , bet, kamē r vī rs bija istabā , viņ š jau lauzā s.

Un es devos uz pludmali. Jū ra vē l nebija atnā kusi, vienkā rš i bija tajā lieliskajā noskaņ ojumā , kad vē l varē ja peldē t.

Man ir aizdomas, ka vienmē r ir vai nu seklums, vai viļ ņ i. Jo pat tad, kad ir sekla, ir viļ ņ i. Galu galā ir pastā vī gs vē jš .

Bet kaitnieki!

Govis ir pat forš ā kas par kaiteriem. Viņ i lē nā m staigā pa pludmali, pieš ķ ir krā su.

Kur atrodas viņ u kū kas un ko viņ i ē d, joprojā m ir noslē pums.

Ū dens krā sa Paj ir absolū ti neticama, pat salī dzinot ar visa Zanzibā ras ū dens neiespē jamī bu. Viņ a ir zaļ a! Un š is zaļ ums nav purvs un nevis lapu zaļ ums, bet gan spilgta, caurspī dī ga, zaļ a stikla zaļ ums.

Es iekā rtojos zem betona sienas un skrē ju peldē t. Es vienkā rš i neuzdroš inā jos mest mugursomu, pieradinā ju to divā m meitenē m, kuras arī tur atpū tā s.


Es ar viņ iem runā ju vē lā k — viņ i dzī vo Nungvi, bet ieradā s š eit uz vienu dienu. Viņ iem tas ļ oti patī k. Un man tas nepatī k. Man pietrū kst Kizimkaž u, tur varē ja nopeldē ties, bet neplunč ā ties seklā ū denī .

Masai staigā un staigā . Un jū s vē laties tos nosū tī t. Bet viņ i smaida, un jū s smaidā t pretī ) Un tad jū s to nosū tiet tik un tā , jo tas ir neizturami...jū s to sū tā t maigi, smalki un sirsnī gi) Bet viņ i ir ļ oti kaitinoš i! Un tas ir galvenais iemesls, kā pē c manam vī ram Zanzibā rā nepatika - tur ir Zanzibā ri) Tā pē c jū s nevarat ilgi staigā t pa pludmali. Bet es esmu pacietī gs, gā ju, lī dz papē ž i sā ka laizī t paisumu. Meitenes peldē jā s ilgi, es nevarē ju vienkā rš i aiziet, stā vē ju un skatī jos ā rā , lī dz viņ as man pievē rsa uzmanī bu. Es viņ iem pamā ju, ka eju prom, viņ i pamā ja pretī . Es tā lietas tur neatstā tu. Valsts ir nabadzī ga. Un paisums jau bija tā ds, ka lietas gulē ja pie sienas. Un tur ir daudz cilvē ku, kas staigā š urpu turpu, paķ ert mugursomu neko nemaksā . Kopumā es aizgā ju, uztraucoties par viņ u lietā m)

Turpinā jums: š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (92) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums