Hakuna Matata. 11. daļa. Bez baobabiem. Nungvi un Čuini

09 Jūlija 2021 Ceļošanas laiks: no 28 Februāris 2021 ieslēgts 12 Marta 2021
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit >>>

10 dienas. 9. marts.

No rī ta es skrienu sagaidī t rī tausmu. Bet š odien viņ š ir bā ls, kā jau rī tausmai pienā kas)

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Tā s mū su uzturē š anā s lieliskajā Miramontē beidzā s. Manam vī ram kļ uva sliktā k, no brokastī m lī dz izrakstī š anā s brī dim viņ š guļ istabā . Pulksten 11 izejam no istabas.

Mē s zinā m, ka reģ istrā cija ir pulksten 14:00, mums ir trī s stundas, kuru laikā manam vī ram nav kur apgulties. Var apstā ties, mē ģ inā t atlocī t sē dekļ us un pasnaust maš ī nā , bet labā k to darī t viesnī cas teritorijā . Tomē r mē s esam Ā frikā (vietē jo iedzī votā ju neuzticī bas tā rps).

Bet vī rs saka, ka jū tas labā k un vē las ē st.

Mū s vairs neapmierina brokastis)


Es ierosinu doties uz Nungwi (nav, ka mē s atrodamies dienvidos, bet Nungvi atrodas ziemeļ os). Nungvi var garš ī gi paē st, skaisti peldē ties un, ja paveicas, apskatī t baobabus Kidoti ciematā . Ļ oti gribas redzē t baobabus, jo pē dē jo reizi bijā m tik noguruš i, ka vairs nevarē jā m tos meklē t.

Pagriezī simies uz ziemeļ iem. Mē s kā du laiku klusē jam. Tagad Kidoti ir tuvu.

Un tad mans vī rs man saka:

- Piedod, es negribē ju tevi apbē dinā t, bet es pazaudē ju garš u un smarž u.

Kā jū s jū taties?

- Nu, labā k. Un tu?

Man viss kā rtī bā .

- Bet jū s vakar drebē jā t.

- Varbū t pā rkarsis saulē . Tagad viss ir labi.

Noskaņ ojums ir pazudis diagnoze prā tā mirdz sarkaniem burtiem, bet mē s turpinā m braukt uz Nungvi. Braucam garā m ciemam, es kautrī gi palū dzu nogriezties, vī rs pamā j. Ne baobabiem.

Ierodamies kafejnī cā , vē l ir agrs, cilvē ku nav, veicam pasū tī jumu - vī rs pasū ta sev, tad es pasū tu sev. Mē s gaidam. Vē rojam, kā laukums tiek laistī ts no putekļ iem.

Paiet stunda. Esam jau mazliet noguruš i. Es nezinu, kā pē c tie prasa tik ilgu laiku. Varbū t viņ i pieņ em pasū tī jumus, un pavā rs joprojā m slauc govi mā jā s.

Un tagad viņ i veic pasū tī jumu. . . tikai man. Jautā jam, kad bū s otrā daļ a, viesmī le uztaisa kvadrā tveida acis.

- Jū s to pasū tī jā t.

- Es esmu š is, un viņ š ir cits. Ko, tu to nepieraksti?

- Mē s tagad visu pagatavosim!

Un tad vī rs iedomā jā s, kā viņ š vē l stundu sē dē ja š ajā putekļ ainajā laukumā , gaidī ja pasū tī jumu un kliedza:

Nē ! Nav vajadzī bas! Mē s to ē dī sim kopā .

Mans vī rs bū tī bā ir mierī gā kais cilvē ks pasaulē . Bet š eit viss kaut kā nokrita vienlaicī gi, saproti?

Viņ š kož , kritizē ē dienu, sabojā man garastā vokli. Mē s divatā pabā zā m apkā rt manā traukā...un devā mies prom bez sā ļ as š ļ akatas.

Es lū dzu savam vī ram doties peldē ties, bet viņ š nevē las. "Apkā rt ir cilvē ki, man ir slikti, ejam prom no š ejienes" Bet mē s jau esam atbraukuš i, lū k, jū ra, divu soļ u attā lumā . Nu kā var paņ emt un aiziet?

Es saku:

- Tur, pludmalē , ir kafejnī ca ar burgeriem, bet tu gribi ē st, bet pagaidā m es peldē š u.

Mē s piegā jā m pie kafejnī cas, ielū kojā mies tajā , cilvē ku bija maz, galdi bija reti, kafejnī ca bija svaigā gaisā .

- Labi, tikai ne uz ilgu laiku.

- Esmu tū lī t!


Es rikš u pretī ū denim, novelku š ortus un ielienu ū denī ! Apkā rt daž as laivas, daž i cilvē ki, saule spraucas pa kaklu pa panamas cepuri, ž alū zijas caur brillē m acī s.

Diena rit pilnā sparā ! Ē nu praktiski nekur nav. Un kur tas ir, tirgotā ji slē pjas.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Tuvojas paisums. Daudz ū dens!

Bet man jā iet. Apsolī ju ā tri nopeldē ties.

Es nā ku uz kafejnī cu. Vī rs sē ž , noskumis, gaida pavē li.

- Es joprojā m peldu, vai ne?

Es skrienu atpakaļ , pludmales lī nija ir plata, novelku slapjos š ortus un atkal - plunč ā jos ū denī . Tā tad, ar visu savu spē ku, es nekad neesmu peldē jis)

Es skrienu atpakaļ . Vī rs sē ž , skumji kā agrā k, burgers vē l nav atvests! Gandrī z tukš ā istabā ! Burger! Tas ir piecu minū š u jautā jums. Un ir pagā juš as č etrdesmit minū tes. Š eit tas mani sā k traucē t.

- Pajautā jiet viesmī lim. Kā gan BURGER var tik ilgi pagatavot!

Mans vī rs jau bija satraukts, un tad es nolē mu viņ u pamā cī t, un viņ š uzsprā gst garā m ejoš am viesmī lim:

Es jau stundu gaidu savu burgeru! Vai tas ir labi?

Oficiants aiziet uz virtuvi, paņ em burgeru, atnes mums un sā k strī dē ties par to, vai ir pagā jusi stunda vai nav vesela stunda) Atnes lapiņ u ar pasū tī jumu, norā da uz pulksteni, vispā r, zvē r ar mums. Es uzreiz biju pā rsteigts. Nu tu burgeru atnesi 40 minū tē s, nevis stundā , nu, tu mums pat parā dī ji papī ru, ka stunda vē l nav pagā jusi, bet kaut kā esi klusā ks, tu esi darbā .

Un tas kļ ū st arvien skaļ ā ks un skaļ ā ks. Manam vī ram jau lec tē jkannas vā ks, un viņ š , atgā dinā š u, ir mierī gā kais cilvē ks pasaulē ) Es redzu, ka cī ņ a ir tepat aiz stū ra

- Labi! LABI! - Es iesaistos viņ u dialogā - NE 1 stunda, lai tā bū tu, ok, nomierinā simies visi.

Viesmī lis teikuma vidū aizver muti un aiziet.

Mans vī rs ē d, es vienkā rš i sē ž u. Kaimiņ š jautā , vai burgers garš ī gs. Vī rs pamā j. Kā viņ am bū tu jā zina? Viņ am nav ne garš as, ne smarž as.

Kad braucā m atpakaļ , es pat nebiju stostī jies par baobabiem.


Mē s vairā kas reizes apstā jā mies, lai nopirktu mango, tač u tie kļ uva arvien dā rgā ki. Un viņ i netirgojas! Tas bija periods, kad milzī gā s tū ristu plū smas dē ļ vietē jie aizmirsa kaulē ties.

Nepirkš u š o, nopirkš u nā kamo.

Kā man patī k Zanzibā ras ceļ i)

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Acī mredzot man bija zemas cerī bas uz ceļ iem. Visi rakstī ja, ka ceļ i ir š ausmas-š ausmas, praktiski nav, un tie, kas pastā v, ir pilnī gi garlaicī gi, neglī ti. Tā tad ceļ u kvalitā te, protams, atstā j daudz ko vē lē ties. Ī paš i pē c Taizemes. Bet ja brauc Ukrainā , tad mū su ceļ u kvalitā te ir simtreiz sliktā ka. Zem mana loga mū su Dzimtenes galvaspilsē tā asfalts tiek lā pī ts un lā pī ts, gluž i kā Zanzibā ras kā ds treš ā s š ķ iras ceļ š . Un, ja jū s dodaties uz Butska kanjonu, tad Ž aš kovas apgabalā jū s noteikti palaidī sit garā m Zanzibā ras ceļ iem)

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Protams, atceros, kā uz ī paš i asas bedres pā rdū rā m riteni, tač u bedres tur ir daudz retā k nekā pie mums. Mū su ceļ u speciā listiem bū tu jā kaunas, mē s pat nevaram konkurē t ar Ā friku.

Zanzibā rā ir smagi grunti, kā jau rakstī ju, bet asfaltē tie ceļ i pā rsvarā ir vairā k vai mazā k izbraucami.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Arī ceļ a skaistums nav patiess. Ceļ i ir skaisti. Kalnu vienkā rš i nepietiek. Zanzibā ra ir plakana sala. Bet koki ir lieliski!

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Uz Chuini mē s nogriež amies uz zemes ceļ a, un es saprotu, ka vē l neesam redzē juš i visu uz Zanzibā ras ceļ iem) Š ķ iet, ka ceļ š ir nogriezts absolū ti š aurā vietā . Caurspī dī gas mā la sienas pa labi un pa kreisi, tieš i zem mū su logiem. Labi, ka nomainī jā m maš ī nu. Uz vecā mē s te noteikti iestrē gtu pie pagrieziena) Un pē kš ņ i mums pretī nā k mopē ds! Es nezinu, kā tas sanā ca, mans vī rs iespiedā s, bet mopē ds aizskrē ja garā m, pat neaizķ ē ra spoguli) Es vienkā rš i ž agas.

Un š eit ir viesnī ca. Un viņ š ir! Kā pasakā . Apkā rtnē ir izkaisī tas smilš ainas takas, biezokņ u koki un mā jas, retas civilizā cijas salas.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Un restorā ns! Un tur ir spilveni! Es apsē dos š ajos spilvenos un pazudu, kamē r mū s rotā .

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Š eit jū s varat redzē t nelielu lī ci, bet tagad nav ū dens.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Cipars ir labs!

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.


Tiklī dz bijā m apmetuš ies, mans vī rs pamē rī ja temperatū ru (37.2), apgū lā s pozā "viņ u pupa ir slima", un es izkā rtoju savas mantas (Dievs, tur ir daudz skapju un plauktu ! )) un skrē ja nodot lietas mazgā š anai.

Recepcijā sē dē ja pats saimnieks, prasī ju, kur te izī rē veļ u, viņ š pats man to paņ ē ma. Viņ š lū dza veļ u nenodot. Es izmakš ķ erē ju no veļ as, ko sauc par veļ u, un iegā ju savā mā jā . Un ī paš nieks kaut ko saka un saka, bet es gandrī z neko nesaprotu. Man likā s, ka viņ š man zvana, lai parā dī tu, kur atrodas veļ a, un viņ š vicinā ja rokas – beidziet š eit. Nu es stā vu. Viņ š atnā k ar kā du pulveri tasī tē , saka, ka tev jā nā k uz mū su mā ju.

- Tur vī rs ir slims, guļ .

Ī paš nieks uzstā j.

No viņ a monologa es saprotu, ka mums tur ir kaut kas ar krā nu, un viņ am ir jā atnes pulveris.

Laikam iztī riet notekcaurules, manuprā t.

Piesardzī gi paskatoties uz savu vī ru:

- Š eit viņ i ieradā s tī rī t santehniku, vai es varu ienā kt?

Vī rs negribī gi piekrī t. Ko darī t, ja nepiecieš ams.

Ejam uz vannasistabu, saimnieks sā k stā stī t, ka atnesis veļ as pulveri, lai varu izmazgā t tā s lietas, kuras viņ š nav ņ ē mis lī dzi. Atš ķ irī bā no manis, mans vī rs lieliski saprot angļ u valodu un istabā skaļ i smejas. Š eit kaut kā mani sasniedz visa notiekoš ā jē ga, un es arī smejos, parā du viņ am, ka man ir pulveris, viss ir kā rtī bā , es tieku galā ))

"Pazudis tulkojumā , " viņ š saka manam smejoš ajam vī ram.

- Labi, - vī rs atbild kulturā li.

Es joprojā m atceros, kā viesnī cas ī paš nieks ieradā s, lai mā cī tu man mazgā t drē bes)

Uz š o augstā s nots es lū dzu vī ru, lai viņ š iet ar mani uz pludmali (esam pirmajā rindā , vienkā rš i pludmali no mums atdala mazs gā jē ju ceļ š ), bet vī rs atkal iekļ aujas Karlsona pozē un nekur netiek.

Es eju viens.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Un tur! Tas ir vē l labā k)

Baseins ar daļ ē ju pā rplū di. . .

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

. . . neliels dā rziņ š , viesnī cas Wi-Fi un bā rs, kas darbojas pat tad, ja pludmalē nav neviena cilvē ka.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Mangrovju skats:

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Paradī ze, vispā r!

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Es pat atradu š ū puļ tī klus, bet tik pamestā stū rī , ka man vienkā rš i bija bail palikt tur vienai)

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Pludmales lī nija nav plata, mā jī ga:

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Skaisti mangrovju dā rzi)

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.


Kas ir vē l dī vainā k - smiltis ir dzeltenas un karstas, savukā rt visā salā smiltis ir baltas, kas nesasilst.

Dibens akmeņ ains, ū denī eju č ī bā s, uzmanī gi atspiedos uz spilvena, grū ti balansē t uz akmeņ iem. Bet, kamē r es peldos, ū dens nā k iekš ā stabili un jau bija viegli tikt ā rā . Vieta, kas bija ar akmeņ iem, nonā ca tā lu zem ū dens. Bet bē guma laikā principā var peldē t, ja nebaidā s no akmeņ iem.

Ū denim š eit nav fantastisku krā su. Tas ir biezs, nedaudz zilgans, bet ar to ir ļ oti patī kami peldē t.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Un pats galvenais, cilvē ku praktiski nav. Es un krievu pā ris nomaļ ā s š ū polē s tieš i virs baseina. Tad atnā ca cita meitene, apgū lā s saulī tē pie baseina, kā du laiciņ u pagulē ja, tad pā rcē lā s tuvā k pludmalei un bā ram, pie viņ as pienā ca cita meitene un viņ i ilgi sarunā jā s itā liski. Neviens pā ris, ne otrs, pat neiebrauca jū rā . Krievi nedaudz peldē ja baseinā .

Vispā r tā ds klusums! Tā da svē tlaime! Es domā ju, ka lī dz brī dim, kad nokļ ū sim Mangrove Lodge, mē s bū sim piedzī vojumu meklē tā ji un vienkā rš i gulē sim š eit. Nekur! Mē s nekur nebrauksim! Nu, izņ emot to, ka dodamies uz viesnī cu pretī (pā ri lī cim) apskatī t vecā s sultā na pils drupas.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Drupas sā kas tieš i pie mū su viesnī cas, un vē l daž as, pieklā jī gā kā stā voklī , atrodas blakus esoš ajā viesnī cā .

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Acī mredzot pils kā dreiz atradā s vietā , kur tagad atrodas lī cis. Iespē jams, vē tra š o vietu izskalojusi un visas lauskas iepeldē ja jū rā .

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

To, kas palicis, jau laiza viļ ņ i un pā rņ em kokus. Ja jū s nepievē rš at uzmanī bu š ai vietai, tad drī z no pils nepaliks neviens akmens.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Kad saule noriet zemu virs ū dens un irdenā s piekrastes klintis kļ ū st zeltainas, pludmalē parā dā s vietē jie iedzī votā ji. Viņ i neaiztiek tū ristus, viņ i vienkā rš i atpū š as. Daudz bē rnu.

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Vakaros es joprojā m vedu savu vī ru uz restorā nu pavakariņ ot (varē tu teikt, ka es pat neē du vakariņ as). Bet kaut kā negribas ē st, gribas tikai saldumus.

Pasū tu pie blakus galdiņ a pankū ku ar kaut ko saldu, kas piesaista krievu uzmanī bu.

Kas jums ir? )


Mē s smejamies, ka aristokrā ti vai deģ enerā ti atļ aujas vakariņ ot ar desertu, kā arī brokastis ar š ampanieti) Puiš i izrā dī jā s jautri, stā stī ja mums daudz pasaku un, pats galvenais, apliecinā ja, ka mū su restorā ns ir garš ī gi un lē ti, viņ i nā k pie mums no kaimiņ u viesnī cas, pā ri tiltam.

Tieš i tā ! Rī t es izmantoš u š o tiltu, lai sasniegtu drupas! )

Zanzibā ra ar automaš ī nu. Kizimkazi-Paje-Matemwe-Chuini-Stone Town.

Mē s nesasniedzā m cenas restorā nā . Tikko paē dā m vakariņ as un aizgā jā m. Interesanti)

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (114) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums