Taizemes rapsodija. Otrā dziesma

21 Novembris 2019 Ceļošanas laiks: no 04 Novembris 2019 ieslēgts 15 Novembris 2019
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā ciet š eit >>>

No rī ta, padzē ruš i nedaudz ū dens, mē s devā mies savā pirmajā ekspedī cijā . “Atpū tai” ir maz laika, bet darā mā ir daudz. Tā pē c es nolē mu nekavē joties steigties uz tī ģ era templi. Lai to izdarī tu, mē s š ķ ē rsojā m ceļ u un apsē dā mies autobusa pieturā . Bija 7 no rī ta. Pē c apmē ram piecā m minū tē m pie mums apstā jā s songteo. Es piegā ju pie nesē ja un pateicu maģ isko frā zi "tī ģ era ala". Viņ š pamā ja, lai apsē stos. Songteo, ja kā ds nezina, ir kaut kas lī dzī gs pikapam. Kabī ne un virsbū ve ar diviem paralē liem soliņ iem. Ir jumts. Labos laikapstā kļ os dē ļ i ir atvē rti. Lietus gadī jumā nokrī t eļ ļ as auduma aizkari. Laiks bija labs un ar vē jiņ u steidzā mies lidostas virzienā .

Nedaudz pirms tā s sasniegš anas mē s iegriezā mies cietzemes dziļ umos. Izlaidis mū s tieš i pie tempļ a un katrs paņ ē mis 150 batus, š oferis steidzā s atpakaļ .


Es biju ģ ē rbies š ortos un T-kreklā , tā pē c uzvilku pareo. Pā rē jie bija salī dzinoš i labi ģ ē rbuš ies.

Pē c tempļ a apskatī š anas no ā rpuses mē s pā rcē lā mies uz kā pnē m ar 1300 pakā pieniem, kas ved uz kalnu.

Pakā pieni bija augsti, bet š auri. Verka pē c pirmā lidojuma sā ka palē ninā ties. Un es brī dinā ju, ka mums programmā bū s š ā ds slaids. Trenē jies, Vera, trenē ! Viņ a man apliecinā ja, ka trenē jas – katru dienu gā ja kā jā m uz 3. stā vu. Es viņ ai teicu, lai viņ a iet savā tempā . Kad nā k, tad nā k. Un mē s ar Vadiku uzskrē jā m augš ā . Nu kā tev nogura? Viņ i drī zā k rā poja prom. Tikai nedaudz ā trā k nekā Verkas bruņ urupucis.

“Sā pes un skumjas tiek vilktas lī dz apakš ai, iepriekš ē jo kļ ū du slodze” (c).

Nu nekas, skaties, pa ceļ am nometī sim pā ris kilogramus karmas.

Mums vajadzē ja 45 minū tes, lai pieceltos. Pa ceļ am satikā m pā ris tualetes. Viss ir civilizē ts. Dē ļ i bija interesanti. Tiesa, es tos sapratu, iespē jams, savā veidā . Piemē ram, š is:

Es sapratu, ka dā mas divu vī rieš u pavadī bā var piecelties jebkurā laikā . Bet nakš ņ ot ar viņ iem alā kategoriski nav nekā di!

Un tas jaukais suns augš ā meditē . Lū dzu, netraucē viņ u!

Ieraugot š o puisi, mē s ar Vadiku, ne vā rda nesakot, vienbalsī gi izteicā m: “Bruņ inieks panteras ā dā ! ".

Pā rskatos es izlasī ju ieteikumus ņ emt lī dzi daudz ū dens. Klausies, muļ ķ is! Viņ a ir smaga kā ellē ! Un izdzē ru knapi 100 gramus. Uz augš u, pieredzē jis kalnu tū rists Vadika personā neiesaka daudz dzert. Un augš ā ir jaucē jkrā ns ar dzeramo ū deni. Un lietus ū dens mucu, ko nomazgā t.

Uzņ ē mis visu apkā rtē jo attē lu, tostarp meditē još os suņ us, es atcerē jos, ka kartē redzē ju daž us citus apskates objektus. Klosteris, jā . Tikai tagad bijā m virsotnē . Un klostera tuvumā nebija. Vadiks teica, ka mums jā kā pj lejā un tad jā kā pj citā kalnā . Ah-ah-ah! Celies vē lreiz! Bet mē s no š ejienes neaizbrauksim, visu neapskatī juš i!


Viņ i sā ka nolaisties. Verki nekur nav redzams. Jau paš ā apakš ā sajutu cigareš u dū mu smaku. Visur ir uzraksti "Smē ķ ē t aizliegts". Pret viņ iem gā ja bariņ š svī trainos peldkostī mos (piedodiet, T-kreklos). Abi vī rieš i bija vienā di ģ ē rbuš ies kā bā reņ i. Man bija aizdomas, ka tas ir mans. Un viņ i smē ķ ē ja. Vadiks viņ iem teica: “Jū s arī smē ķ ē jat! ". Uz ko viņ i atbildē ja: “Un mē s arī no rī ta ņ urdē jā m tekilu! ". Oho, veselī bas cilvē ki! Tomē r viņ i pagriezā s atpakaļ .

Manas kā jas nemaz nebija noguruš as, bet, kad nogā ju lejā , mani ceļ i sā ka trī cē t. Verka sē dē ja uz soliņ a pie strū klakas. Viņ a stā sta, ka apguvusi kā pienu lī dz pat pirmajai tualetei. Es teicu, ka tā ir tikai desmitā daļ a no ceļ a. Mums vē l bija nedaudz spē ka, un mē s nolē mā m mē ģ inā t uzkā pt arī lī dz klosterim. Bet patiesī bā viss izrā dī jā s ļ oti vienkā rš i. Mums bija jā kā pj diezgan daudz. Tad nedaudz uz leju un jau plakana. Tur mē s, pē c zī mes, nokļ uvā m brī numbē rnā .

Taki dabā tic brī numbē rnam!

Acī mredzot, mū ku nebija, viņ i atradā s templī , tā pē c mē s varē jā m visu labi apskatī t, nepā rkā pjot viņ u privā tumu.

To redzot, Verka nolē ma, ka tas ir pā rdoš anas punkts visa veida rituā lajiem atkritumiem. Kā es raudā ju! Tas ir altā ris, es saku. Droš i vien.

Skelets skapī :

Acī mredzot kā mū su relikvijas.

Un kā di koki š eit ir!

Un sē nes!

Nu, tī ri iemiesojumu mež s! Tomē r es aizmirsu par filmu. Bū tu jā pā rskata.

Š eit dzī vo mū ki. Droš i vien.

Un š eit viņ i atvieglo sevi:

Neejiet uz mež u! Estē ti, sasodī ts!

Pē c visu apskatī š anas mē s atgriezā mies. Uz kā pnē m satikā m pā ris jaunus krievu tū ristus. Viņ i mums jautā ja, vai mums vajadzē tu tur doties? Nu, protams, ka ir tā vē rts! Un augš ā es jautā ju, vai tu esi bijis? Nē , viņ i saka, mē s esam briest! Un kā da jē ga bija š eit ierasties, jū s jautā siet? Bezmaksas ekskursija? Lai gan, iespē jams, ir trī s vienā - karstie avoti, zilie ezeri un tas ir pā rpratums (viņ uprā t). Es redzē ju š o ekskursiju uz ielas. Tas maksā ja, š ķ iet, 1000 batu vienai personai. Bet pā rskatos viņ i rakstī ja, ka zilie ezeri ir Plitvice nabadzī gajiem. Mē s ar Vadiku bijā m Plitvicā , tā pē c vietē jie ezeri mū s neinteresē ja. Un avoti ar pū li - nu, bā c viņ u! Un paš am tur aizbraukt ir dā rgi. Mums (precī zā k, man ir) nedaudz atš ķ irī gas intereses.


Pie izejas bija vē l viens templis, kuru mē s gandrī z palaidā m garā m. Aizveries, skaistules! Gribē ju nobildē t. Viens no rindā sē doš ajiem mū kiem pamā ja ar rokā m – ej ā rā , saka, iekā rtojies. Nu mē s izkā pā m. Visi skatī jā s un fotografē jā s.

Verka naivi domā ja, ka atgriezī simies tā pat. Bet es viņ ai pievī lu. Kartē redzē ju, ka netā lu (pā ris kilometrus) no tī ģ era alas atrodas Big C hipermā rkets. . Uz turieni devā mies. Kā jā m. Kas tur jā iet? Un songteo nekur nebija redzams. Tomē r pa ceļ am satikā mies. Patiesī bā tas gā ja pretē jā virzienā . Tač u sieviete pie stū res samazinā ja ā trumu. Katram gadī jumam pajautā ju, vai viņ a mū s aizvedī s uz Big C? Viņ a paraustī ja plecus un teica jā . Tikai viņ a no snuķ a nolauza cenu par 50 batiem! Š eit ir vē l viens! Mē s esam gandrī z klā t! (gandrī z esam pie trases).

Pa ceļ am bija vietē jā s pā rtikas tirdzniecī bas vietas. Vienā no tā m es nevarē ju pretoties un nopirku daž as pankū kas par 20 batiem. Mani pavadoņ i tos nenovē rtē ja. Man nā cā s aizrī ties ar vienu. Tad es redzē ju plakā tā zupas bļ odu ar vistas pē dā m. Om-nom-nom! Man negarš o vista. Tikai daž as tā s daļ as. Ī paš i ķ epas. Bet Verka pē rlē ja pa priekš u kā buldozers. Izgā jā m trasē . Nē , laiks brokastī m! Mē s dzē rā m tikai ū deni no rī ta. Un bija jau gandrī z 11. Ieraugot vē l vienu ē stuvi, viņ a stingri ietina visus iekš ā . Pasū tī ti rī si ar cū kgaļ u.

Mums pasniedza vē l daž us sagrieztus gurķ us un daž as pā kstis un glā zes ar ledu, lai mē s tajā s varē tu ieliet savu sasildī to ū deni. Verka tač u sev nopirka kaut kā dus indī gus sarkanus atkritumus pudelē par 5 batiem. Viņ ai patī k visa veida atkritumi. Garš vielas tika pasniegtas atseviš ķ i, tā pē c Verka bez problē mā m ē da, un mē s paš i sā tī gi malkojā m. Par visu samaksā jā m 140 batus.

Lielajā C viena no interesantā kajā m lietā m bija litrs ruma par 430 batiem, gatavas un neapstrā dā tas garneles.

Cenas tiem bija atš ķ irī gas, un es neteiktu, ka tā s bija zemas. Bet pamazā m guvā m visā dus jē lus. Ieskaitot atlaiž amos (kas patiesī bā izrā dī jā s ne sliktā kas par atlaidē m).


Aizdomā joties, ka nevarē sim ī rē t mā ju ar virtuvi, katram gadī jumam paņ ē mu lī dzi tē jkannu un alumī nija bļ odu. Es domā ju tajā pagatavot garneles. Starp citu, man arī citam vajadzē ja alumī nija izlietni. Tā kā treš o segmentu Bangkoka-Krabi apkalpoja nevis Katara, bet Thai Airways, tad nezinā ju, vai bagā ž a lidos lī dz pat Krabi, vai arī tā bū s jā savā c Bangkokā . Lai neriskē tu ar tik ī su pieslē gumu, bagā ž u nereģ istrē jā m, bet aprobež ojā mies ar rokas bagā ž u (7kg). Bet, ja es joprojā m varu iztikt bez naglu vī lē m, tad es nevarē ju ļ aut savā m uzacī m dī gt, kā tā s vē las. Tā pē c lī dzi paņ ē mu pinceti, ieliekot to minē tajā baseinā . Tas ir pagā jis! Muitā viņ u (pinceti) nepamanī ja. Rentgens tika smagi maldinā ts.

Atgriezī simies pie Big C. Fruit tur ir pilnī ga katastrofa. Neko interesantu neatradā m. Iedomā jieties, bet arī tur gandrī z visi augļ i un dā rzeņ i ir importē ti! Piemē ram, avokado ir Jaunzē lande! Un es, stulba, naivi ticē ju, ka Tae ir tikai augļ u paradī ze! SL, atceros, domā ju, ka visi augļ i ir eksportē ti no Tai. Laikam novembrī nekas ī paš i eksotisks nav! Nu tikai manga-ananā si-banā ni. Viss ir tik banā li!

Mē s neapskatī jā m atkritumus. Es gribē ju atgriezties jū rā . Ī sā k sakot, izņ emot rumu un garneles, mē s gandrī z neko nepirkā m.

Mē s devā mies ā rā . Lai atgrieztos, vajadzē ja kaut kā š ķ ē rsot š oseju. Tas izrā dī jā s grū ti. Tuvumā pā reja netika novē rota. Man nā cā s riskē t ar savu dzī vī bu un mesties zem satiksmes straumes.

Pā rslē gts. Mē s stā vam, gaidā m. Aptur songteo. Sarkans. Nejautā jot pā rvadā tā jam, tiekam piekrauti. Un viņ š mū s atveda uz Krabi pilsē tu! Jokers Babejs! Es viņ am saku: “Ao-Nang! ". Un viņ š paņ ē ma no mums 50 batus un norā dī ja uz citu songteo - balto. Nu vismaz nedaudz apskatī jā m pilsē tu. Tur nav ko darī t. Mē s redzē jā m tikai no attā luma skaistu templi, bet upi. Tu domā !

Pā reja uz citu dziesmu teo, dodamies mā jā s. Pie izejas skatī jā mies, cik jā maksā . Es paņ ē mu no ķ ī nieš iem simts kvadrā tmetrus. Nu es iedevu to paš u. Izrā dī jā s, ka ceļ š gan turp, gan atpakaļ mums paņ ē ma 150 batus.

Paē duš i garneles ar alu un nedaudz atpū tuš ies, mē s ar Vadiku devā mies skatī ties saulrietu. Verka palika atpū sties.

Jū ra — nu, tī ri mū su Azova! Tā da pati blā vi zaļ a un maza. Jo smiltis ir gandrī z vienā das.

Saulriets bija stabils č etrinieks desmit ballu skalā .

Starp citu, es atvainojos par fotoattē lu kvalitā ti. Aparatū ra nekam neder - telefoni un veca digitā lā ziepju kaste. Es nevaru pilnveidoties, un man nav laika.

Pē c saulrieta mē s devā mies uz moš eju.


Tur, kā es zinā ju, vakaros ir tirgus ar lē tu (salī dzinoš u) pā rtiku. Tur nopirkā m liellopa iesmus par 20 batiem, paplā tes ar kalmā riem mī klā un trī s panē tas garneles. Un tad, un tad - par 30 batiem. Un pū ķ a krata. Par 50 batiem (vai 40 - precī zi neatceros).

Atš ķ irī bā no pū ķ a, ko nopirkā m tirgū iepriekš ē jā dienā , š is bija sarkanā griezumā un, iespē jams, salds. Un vakardienas ir balta un nesaldinā ta. Mums nepatika! Un tā das sarkanā s pā rdoš anā nebija. Tomē r, kā uzminē t, kas tajā atrodas?

Mā jā s mē s sē dē jā m savā verandā . Verkai bija jā velk krē sls. Mums patika ē diens. Iesmi bija maigi un sulī gi. Tauki ir garš ī gi. Tikai tagad gaļ a pā rsteidzoš i atgā dinā ja cū kgaļ u! Nē , beidzot! Pā rdod cū kgaļ u zem moš ejas! Viņ a arī valkā ja hidž abu!

Tomē r ko es par to saprotu? Kad es izlasī ju kartē vā rdu "halal", es prā toju, ko tas nozī mē ? Es pieņ ē mu, ka š is vā rds ir sinonī ms vā rdam "koš ers". Bet es atklā ju, ka tas nav tik vienkā rš i! Koš ers var bū t vai nebū t halā ls.

"Ir sapņ i bez sapņ iem, bet nav sapņ u bez miega" (c)

Kaut kas tamlī dzī gs!

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вон он, на горе виднеется
Līdzīgi stāsti
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums