Neatkarīgs ceļojums uz Arsufu (Apollonijas arheoloģiskais parks)

21 Jūnijs 2015 Ceļošanas laiks: no 27 Septembris 2014 ieslēgts 27 Oktobris 2014
Reputācija: +1346.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es vē lē tos runā t par savu ceļ ojumu uz Apolonijas arheoloģ iskais parks, kur atrodas Arsufas krustneš u cietokš ņ a drupas. Š ī ir maz zinā ma atrakcija. Arsuf (Apollonia) nav ī paš i reklamē ta ceļ vež os, un tū risti to neapmeklē standarta ekskursiju ietvaros.

Un tas mani ļ oti apbē dina — galu galā tas ir š eit, jū ras krastā . Vidusjū ra, ka pilsē tas paliekas ir saglabā juš ā s krustneš i ar citadeli. Tieš i š eit tika uzcelta diezgan liela osta. No Apollonijas pavē rā s satriecoš s skats uz pā rē jā m divā m ostā m: no vienas puses - Jafu, no otras - Cē zareju.


Gadsimtu nomainī ja gadsimts. Mainī jā s arī iekarotā ji – feniķ ieš us, kuri uzcē la Arsufu, nomainī ja grieķ i un nosauca pilsē tu par Apoloniju. Grieķ us nomainī ja romieš i, romieš us bizantieš i. . . 7. gadsimtā Apollonijas kristieš u valdniekus nomainī ja musulmaņ i, un pilsē tu atkal sauca par Arsufu. Viņ i nostiprinā ja tā s sienas, un pilsē ta pā rvē rtā s par neieņ emamu cietoksni. Tikai daž us gadsimtus vē lā k, 1101. gadā , karalim Boldvinam Pirmajam izdevā s iekarot Arsufu. Pē c viņ a pavē les tika izrakts dziļ š grā vis un uzcelta pils (citadele). Krustneš u klā tbū tne bija ī slaicī ga - 1265. gadā sultā ns Baibars aplenca cietokš ņ a pilsē tu, un pē c 40 dienu aplenkuma Arsufs krita. Než ē lī gais sultā ns pilsē tu iznī cinā ja lī dz zemei. . .

Apmē ram 800 gadus neviens neatcerē jā s par Arsufu! Un tikai mū su laikā Izraē las arheologi ir sā kuš i izrakumus.

Apolonijas arheoloģ iskā parka (tā tagad š o vietu sauc) apmeklē tā ji var redzē t to, kas gadsimtiem ilgi ir slē pts. To izdarī t nemaz nav grū ti – Arsufa cietokš ņ a drupas atrodas Telavivas apkaimē , uz ziemeļ iem no Herclijas Pituah (starp Telavivas un Netā nijas pilsē tā m). Ieeja arheoloģ iskā parka teritorijā ir maksas

Man vajadzē ja apmē ram 2 stundas, lai apmeklē tu š o atrakciju.

Arsufā var nokļ ū t vai nu ar autobusu (+ kā jā m), vai ar automaš ī nu (par stā vvietu nav jā maksā papildus), jo ekskursijas uz Izraē lu š ī ekskursija nav iekļ auta. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums