Pastaiga pa Telavivu

09 Decembris 2019 Ceļošanas laiks: no 17 Novembris 2019 ieslēgts 24 Novembris 2019
Reputācija: +20
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Telavivas pilsē tas nosaukums tiek tulkots kā "pavasara kalns". Tač u vietē jie saka, ka š ī ir “pilsē ta bez pieturas”, un š ī definī cija ir pilnī bā patiesa: dzī ve š eit neapstā jas ne dienu, ne nakti.

Tā pat kā jebkurā piejū ras pilsē tā , dzī vot Telavivā ir vislabā k, ja esat tuvu pludmalē m. Vispirms dodieties pastaigā uz slaveno Jafu – vecā ko nepā rtraukti apdzī voto pilsē tu pasaulē . Tagad Jaffa ir Telavivas rajons, kas tomē r nenoliedz tā garš u. Vecā Jafa ir ī sts labirints ar sarež ģ ī ti austā m ielā m, arkā m, kā pnē m, vā rtiem, mā kslas galerijā m un daudziem juvelierizstrā dā jumu un citiem rokdarbu veikaliem, kur var vē rot meistara darbus un tajā paš ā laikā kaut ko tā du iegā dā ties.


Pē c pastaigas pa pilsē tas senā ko rajonu pā rejiet uz paš u pirmo — Neve Tzedek. Tieš i no š ejienes 1909. gadā sā kā s modernā s Telavivas celtniecī ba (lai gan toreiz tā tika uzskatī ta tikai par jaunu Jaffas priekš pilsē tu). Ir milzī gs skaits restorā nu - viens skaistā ks par otru - un veikali ar vietē jo dizaineru mē belē m, apģ ē rbiem un aksesuā riem.

Vē l viena Telavivas ikoniska vieta ir Rotš ilda bulvā ris. Š eit atrodas lielā kā Bauhaus stila leģ endā ro mā ju koncentrā cija, ko pagā juš ā gadsimta 30. un 40. gados uzcē la Vā cijas ebreji, kuri bē ga no nacistiem.

Lai iegū tu ar rokā m darinā tus suvenī rus, dodieties uz Nachlat-Binyamin gā jē ju ielu, kur otrdienā s un piektdienā s notiek amatnieku tirdziņ š (nachlat-binyamin. com). Netā lu atrodas Karmeļ u tirgus (Carmel St. ) - Telavivas galvenais tirgus, kas parā dī jā s pagā juš ā gadsimta 20. gados. Š eit jū s varat atrast visu, sā kot no buļ ļ u olā m lī dz makaroniem.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums