Abas Taizemes valstis ir ziemeļi un dienvidi. 8. daļa

17 Marta 2019 Ceļošanas laiks: no 19 Novembris 2018 ieslēgts 09 Decembris 2018
Reputācija: +7251.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

8.  daļ a. Kurā es ņ irgā jos par savu vī ru, lai kā arī bū tu, Sabajs un Sanuks mani apsteidz.

Tas ir 25. novembris, svē tdiena.

Vā rdnī ca:

Sabai - mā jī gums, vieglums vai fiziskais komforts.

Saņ uks - prieks, sirdsmiers, bauda.

Mē s ejam uz ļ oti ilgu laiku. Mazliet paguļ am. Ē dam nedaudz. Nē , mē s ē dam daudz. Ko vē l darī t? )

Mē s ejam cauri Phang pilsē tai un ieejamDoi Pha Hom Pok nacionā lajā parkā . Maksa 300 bati. Apmaksa uzreiz pie ieejas parkā . Un avoti ir diezgan tā lu no š ī s ieejas. Tas tā ir, ņ emiet vē rā )

Pie ieejas jebkurā parkā , ja iebraucā m ar maš ī nu, tad caur š oferi ņ ē ma biļ etes. Biļ eš u apkalpotā ji paš i piegā ja pie š ofera, paņ ē ma naudu, izsniedza biļ etes, š oferis tā s pasniedza man. Un tad viņ i paņ ē ma naudu, un mē s devā mies. Mans vī rs man jautā :

Vai viņ i tev iedeva biļ etes?

– Nebija, laikam viņ i š eit nav vajadzī gi.


Vī rs paraustī ja plecus. Ne es, ne viņ š negribē jā m kaut ko uzzinā t no š ofera, ar viņ u nav tik viegli sazinā ties. Tā pē c š aubas tika padzī tas kā kaitinoš a muš a.

Fang karsto avotu avoti.

Avoti ir karsti. Ir tieš ā m karsts, un es esmu zeķ biksē s, biksē s, kedas. Tā pē c pirmais, ko te meklē jam, ir tualete, lai varu mierī gi pā rģ ē rbties. Tas aizņ em diezgan ilgu laiku. Mans vī rs jau grasī jā s mani meklē t)

Tad dodamies uz administratī vo ē ku, lai uzzinā tu par nakš ņ oš anu. Reģ istratū rā ir telpas fotogrā fijas, bet es gribu to redzē t tieš raidē . Sā kumā meitenes nevar izlemt, kura no viņ ā m brauks izrā dī t, tad ved mū s kā dā lielā aplī , lai varam apbrī not teritoriju. Izejam cauri skaistai, zaļ ai pļ avai, š ķ ē rsojam tiltu, uzkā pjam pa kā pnē m, ejam cauri kafejnī cai, atkal pa kā pnē m un izejam uz plata ceļ a, pa kuru trī s dienas laukā , divas dienas mež ā vē l kā du puskilometru. Kad nonā kam pie bū das, mans vī rs jau ir tumš ā ks par mā koņ iem.

– Kā mē s š urp vilksim koferus? viņ š man jautā .

- Jū s varat braukt š eit augš ā , es domā ju.

Viņ š vē lreiz jautā meitenei, viņ a apstiprina, ka mū su maš ī na var braukt uz š ejieni.

Vī ram nepatī k mā ja. Un, manuprā t, laba mā ja.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2280129/thumb/b33/90e/b3390ecdb862c4e6896838ca39e2ca35.jpg" style="border-style: solid; border-width: 2px" /> margin: 2px a

Tajā ir maz gaismas un neizskatā s ī paš i š iki, bet DABA! Un ne š ausmas-š ausmas, diezgan labi, bez plaisā m, tī rs. Divas gultas, veļ as ž ā vē tā js, TV, tē jkanna, trauki. Vannas istabā ir tualete un duš a. Ū dens ir karsts, bet nav izlietnes. Ā ra galds un krē sli. Visa izklaide maksā.800 batus.

Vispā r dzī vot var. Es joprojā m atceros mā ju uz rī su terasē m. Es vē los ietaupī t naudu. Un es nevē los meklē t mā jokli Fangā tumsā . Vī rs nedaudz pagriež degunu, bet piekrī t, ka variants nav slikts. Ejam kā rtoties.

Ceļ š uz reģ istratū ru aizņ em piecas reizes mazā k laika nekā ceļ š no reģ istratū ras. Tikko izgā jā m cauri geizeru ielejai, tas aizņ ē ma kā das trī s minū tes. Kā pē c mū s veda uz apkā rtē jo mā ju, es nesapratu.


Jautā ju cikos viss slē dzas.

- 17:30.

Hmm. . . Vienos pē cpusdienā izgā jā m no tē jas terasē m, tagad ir puspieci, man neatliek nekas masā ž ā m un vannā m, bet vē l jā sakā rto. Es sā ku nervozē t.

Lū dzu, sū tiet mani uz tvaika pirti un atstā jiet manu vī ru par ķ ī lnieku istabas dekorē š anai.

Un š eit tas sā kas.

- Iedod man savas biļ etes.

Kungs, protams, nekur, ne reizi, mums nav prasī tas biļ etes, kad tā s bija. Un tagad, kad viņ u vairs nav, tam vajadzē ja notikt.

Paskaidroju, ka pie ieejas tos mums neiedeva.

- Bet tu samaksā ji?

- Noteikti.

- Un kur ir tavas biļ etes?

- Varbū t š oferis, - izdaru pieņ ē mumu.

Vī rs skrien uz autostā vvietu. Atgriezā s bez biļ etē m. Š oferim arī nav.

Es nervozi piesitienu ar pirkstiem pa letes. Pulkstenis tikš ķ .

Atklā š u noslē pumu, ka manos sā kotnē jos plā nos š ai dienai vajadzē ja bū t notikumiem bagā tā kai. Pē c karstā avota bija plā nots pā rcelties uz Mae Salong, kas ir vē l divu stundu ceļ ojums. Bet, kad uzzinā ju, ka Loy Krathong svē tki beigsies dienu agrā k, nekā biju domā jusi, es š o dienu sadalī ju divā s daļ ā s, cerot vairā k laika pavadī t karstajā s vannā s. Turklā t pretē jā gadī jumā mums tumsā bū tu jā brauc garā m skaistā kajam ceļ a posmam.

Meitene reģ istratū rā redz manu stā vokli un cenš as visu nokā rtot, zvana uz kontrolpunktu, tad pati skrien pie š ofera un sū ta pē c biļ etē m.

Un atceramies, ka kontrolpunkts atrodas diezgan tā lu no paš iem avotiem, jo ​ ​ tā ir ieeja nacionā lajā parkā , un tā ir milzī ga.

Š oferis aizgā ja, paņ ē ma biļ etes un iesē dā s maš ī nā . Gaida, kad mē s skrienam pie viņ a. Bet mē s nezinā m, ka viņ š ir atgriezies, mē s izkratā m dvē seli reģ istratū rā .

Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi.

Tad, kad viss ir aiz muguras, saprotu, ka viss ir miskaste, visi veseli un nervozē t nebija vē rts. Bet š ā dos brī ž os es nespē ju domā t pareizi. Redzu pulksteni, saprotu, ka drī z kļ ū s tumš s, viss aizvē rsies un mē s iesim gulē t savā bū dā . Un 600 bati jau ir samaksā ti un vē l 800 domā jam maksā t par nakš ņ oš anu.


Nē , es nezvē ru, tā nav neviena vaina, bet es no visa spē ka atturu negatī vo. Un, protams, ir spriedze.

Beidzot meitene atkal skrien pie mū su š ofera, paņ em neveiksmī gā s biļ etes, sakā rto mums mā ju un man masā ž u, kā arī paskaidro, kur atrodas ā ra peldes.

Š oferis mū s aizved uz mā ju, izkraujam koferus un laiž am vaļ ā . Laiks 16:10. Mē s esam karstā avota rajonā jau vairā k nekā stundu. Un lietas joprojā m pastā v. Pē c plā na mums bija jā ierodas divos pē cpusdienā .

Uzskatu, ka š eit bija daž as nopietnas plā noš anas kļ ū das, tā pē c pievē rsī simies tā m sī kā k.

1. Ceļ š . Ceļ š pa ziemeļ u ceļ u ir trī s reizes ī sā ks. Nezinā ju, pa kuru ceļ u š oferis dosies, bet aprē ķ inos iekļ ā vu ī sā ko marš rutu.

2. Garā s š ū poles. Es nemaz neņ ē mu vē rā , ka organizatoriskie momenti var ilgt stundu.

3. Vadī tā js. Bija neticami grū ti sazinā ties ar viņ u. Tā pē c daudzi jautā jumi laika gaitā izstiepā s. Es to nevarē ju zinā t iepriekš , bet tomē r š ā ds faktors ir jā ņ em vē rā .

4. Iekā rtoš anā s jebkur, nekad nenotiek vienā mirklī . Kad iekā rtoš anā s tiek apvienota ar kaut ko, kam mums ir ierobež ots laiks, tad laiks kļ ū st vē l ierobež otā ks. Mums bija jā pievieno papildu stunda, lai reģ istrē tos.

5. Ē diens. Vairā k par to vē lā k)

Tikmē r pulkstenis ir 16:20.

Es eju ļ oti ā tri. Duš a, peldkostī ms, dvielis. . . skrē ja. Teritorija liela, man viss jā atrod, jā atpū š as vannā un jā pieliek laiks masā ž ai piecos vakarā . Es ņ emu savu vī ru lī dzi.

- Nē . Mani tas viss neinteresē . Es ieš u meklē t ē dienu.

- Tad nekavē jies. Ja viss tiks slē gts pusseptiņ os, tad kafejnī cas tiks slē gtas piecos.

Man ir apgabala karte. Skrien cauri geizeru ielejai, garā m ezeram, kur vā ra olas,

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279887/thumb/db8/a7f/db8a7f90027eda0aa893e7e393122b20.jpg" style="border-style: solid; border-pxwidth/0pxwidth/0pxwidth a

Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi. < margin/0px;

garā m skaistam ezeram, ko ieskauj jaukas mā jas,

Divas Taizemes valstis — ziemeļ i un dienvidi. < margin/0px;


un tā lā k, tā lā k, kur ir vairā kas zilas atvē rtas vannas, kuras no ziņ kā rī go acī m norobež o zemas sienas.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279894/thumb/e10/d3f/e10d3f855f48fa7874754740b48d633e.jpg" style="border-style: solid; border-pxwidth/0pxwidth/0pxwidth a

Zē ni ir labajā pusē , meitenes ir kreisajā pusē .

Vismaz tā tam ir jā bū t. Meitenē m ir pamatī ga siena un noteikti neviens neskatā s)

Es eju pa kreisi, un tur ir puika) Nu kā puisim, varbū t viņ am ir 40 gadi. Taizemē cilvē ki izskatā s ļ oti jauni. Biež i veikalos, viesnī cā s, kafejnī cā s š ķ iet, ka personā ls ir 12-13 gadus vecs. Un tad izrā dā s, ka tie ir 25-30. Tā pē c es vispā r pā rtraucu novē rtē t viņ u vecumu)

Bet zē ns nekavē joties izkā pa no ū dens un auļ oja tur, kur vajadzē ja. Vai uz pirti. Viņ a arī ir blakus.

Un es atstā ju visas drē bes sā nos un iegrimu man visē rtā kajā vidē - karstā ū denī . Ū dens tač u nemaz nav karsts, bet patī kami silts un ļ oti patī kams ā dai. It kā minerā li slī d pa ā du, padarot to gludu un zī dainu. Es š o efektu saucu par "taukainu")

Š eit mans ķ ermenis, steigas satraukts, nonā k lī dzsvarā un labsajū tā . Sabay. Cik ilgi es tevi meklē ju, mans mī ļ ā kais karstais avots! )

Daž i cilvē ki paskatī jā s uz mani, bet, samulsuš i, aizgā ja. Un es viena pati š ajā siltajā , ļ oti, ļ oti ē rtajā ū denī biju piesā tinā ta ar veselī bu, atbrī vojoties no visā m domā m un iegrimstot visjaukā kajā noskaņ ojumā . Man ļ oti ž ē l, ka mans vī rs neizjuta š o prieku.

Tuvā k pulksten pieciem es sā ku skatī ties pulkstenī un jau nedaudz izkā pu no "nirvā nas", bet, vienalga, es nesteidzos izkā pt no ū dens.

Masā ž a tiek veikta š eit, blakus vannā m, atseviš ķ ā mā jā .

Reģ istratū rā pasū tī ju masā ž u ar karstajiem maisiem, bet patiesī bā man iedeva tikai Taizemes masā ž u. Man kaut kā ar somā m neizdodas) Vairā kas reizes daž ā dā s vietā s mē ģ inā ju iegū t š ā du masā ž u, bet man tas neizdevā s.


Man uzdā vina pidž amu – ī paš u uzvalku Taizemes masā ž ai. Masiere lū dzas. Tas ir iespaidī gi. Es pā rstā ju uztraukties. It kā es bū tu viņ u Dieva aizsardzī bā .

Teikš u godī gi – man ir bail no taju masā ž as. Kad cilvē ks, kurš zina tavas medicī niskā s problē mas, dara un tu vari ar viņ u runā t, tad tā ir viena lieta, bet š ā di, kad komunikā cija ir grū ta, nezinot, kā ds masieris, vai viņ š to vispā r var darī t, kaut kā piesardzī gi, jo taju masā ž a tas ir diezgan nopietna ietekme uz ķ ermeni.

Starp citu, Ukrainā puisis Vitā lijs labi taisa Taizemes masā ž u - Reikartz-Karpaty viesnī cas masieris, ja vē l tur strā dā (citā di jau mē nesi viņ u vē roju Taizemē , caur Facebook, protams). Mani ļ oti iespaidoja viņ a masā ž a.

Salī dzinot ar Vitā liju, š eit sieviete to darī ja ļ oti maigi un viegli. Acī mredzot es biju tik saspringta, ka viņ a no manis baidī jā s vairā k nekā es no viņ as) Bet vieglums, vienalga, nā ca. Kā pē c man patī k taju masā ž a. Viņ š noņ em desmit kilogramus no mugurkaula. )

Pulksten seš os vakarā vē l nebija tumš s, un alkatī ba atkal ienira vannā . Ū dens kļ uva vē sā ks, vannā s bija vairā k cilvē ku un man vairs neizdevā s bū t vienai. Es zinu, ka mā jā var ņ emt privā tu vannas istabu, bet es kā dreiz redzē ju š ī s mā jas fotoattē lā . Iekš pusē , es domā ju) Karstais minerā lū dens rada rū sas svī tras, savukā rt padomju flī zes uz sienā m...Es negribē ju tā du svī tu. Un man nebija laika risinā t š o jautā jumu, pat ja es gribē tu.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279891/thumb/f7f/789/f7f789491081f6a8e1fe799d3bf405a6.jpg" style="border-style: solid; border-pxwidth/0pxwidth/0:2 a

Noguļ os lī dz krē slai, ietinos dvielī , tad pareo, ā rā paliek jū tami vē sā ks. Izeju no peldvietas un tikai tad man atskan, ka apavus vajadzē ja atstā t pie ieejas. Kā das š ausmas, es samī da kurpes, kur visi gā ja basā m kā jā m. Un neviens pat nedeva mā jienu. Viņ i tomē r ir jauki)


Un nevajag izģ ē rbties vannas malā ! Ir ī paš a ģ ē rbtuve. Ja jums nav peldkostī ma, š eit varat iznomā t sauļ oš anā s kleitu. Ja es bū tu zinā jis, es nesabojā tu savu peldkostī mu minerā lū denī . Ir š orti vī rieš iem. Un visiem dvieļ iem. Š eit es esmu nelietis.

Man ļ oti patika Fang karstie avoti!

Es ā tri skrienu uz istabu. Parks ir brī niš ķ ī gs! ES esmu priecī gs! Sanuks.

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279893/thumb/65f/dbf/65fdbff03093b6c04d3cac0f64cfde4.jpg" style="border-style: solid; border-width: 0px" />< margin/0px; a

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279890/thumb/b61/9a9/b619a9941221deac4bfbf57a12953012.jpg" style="border-style: solid; border-style: solid; border-style: margin/2pxwidth: 0pxwidth: a

Taizemē , kā jau visā Ā zijā , satumst ļ oti ā tri, jau tumsā skrienu uz mū su mā ju. Mans vī rs ir nedaudz noraizē jies. Un viņ š ir izsalcis. Tas ir, viņ am š ajā parkā nebija neviena Sabai-Saņ uka. Diemž ē l.

Kad viņ š devā s meklē t pā rtiku, nekas nebija nopē rkams. Bija arī vā rī tas olas, bet tā s negribē jā s vā rī t, nevar izturē t sē rū deņ raž a smaku. Nopirku pā ris bezpajumtnieku maisus burkas ar ā tri pagatavojamā m nū delē m. Piepilda ar verdoš u ū deni. Viņ š arī mani pacienā ja) Es tiku pie "Tom Yum" nū delē m. Vai tu jau saproti? ) Nū deles bija š ausmī gi, BRIESMI asas. Un ar manu muti gadī jā s vē l kā das blē ņ as (saduru gumiju ar garneļ u č aumalu, atpakaļ Č iangmai, un brū ce nedzija, tā uzpampā s un neļ ā va man dzī vot, lī dz nopirkā m sodu skaloš anai).

Es raudā ju par nū delē m un ē du mū su pē dē jo vafeli. Mums lī dzi nebija nekā du krā jumu, par ko arī es sev ļ oti pā rmetu.

Pa ceļ am nopirkā m augļ us un saldos kartupeļ us. Bet pusdienas bija tik trū cī gas, ka nepamanī jā m, kā visu apē dā m maš ī nā .


Vispā r man bija plā ns iegā dā ties rī su plī ti un pirkt produktus tirgos, lai varē tu kaut ko pagatavot, ā tri, svaigi. Pā ris mē neš us pirms ceļ ojuma mans vī rs paspē ja saslimt un pat veikt operā ciju. Viņ š nedrī kstē ja ē st neko asu, kā arī nedrī kstē ja pacelt smagas lietas. Bet viņ š bija tik agresī vs, pē rkot rī su plī ts, ka es neko nevarē ju izdarī t. Bet vismaz pa ceļ am varē ju nopirkt vē l vafeles. Paldies Dievam, mē s abi izdzī vojā m š ajā ceļ ojumā .

Ne pā rā k pilns, un mans vī rs arī nav ī paš i priecī gs, mē s devā mies gulē t ļ oti agri. Televizora nebija. Internets arī ! )

Vī ram ir aizdomas, ka gulta ir novecojusi. Es nevaru ne apstiprinā t, ne noliegt. Viss var bū t.

- Š ī ir Ā zija, mazulī t. Vai atceries, dā rgais, kā mē s devā mies uz Lielo salu un gulē jā m treniņ tē rpos un kapucē s? Mē s palikā m dzī vi un labi) Guli, mana mī lestī ba. Rī t bū s jauna diena!

Odi nekoda. Uz griestiem dzī voja gekons un apē da visus odus)

src ="https://forum. awd. ru/fake_non_existing_directory/2279895/thumb/84a/733/84a73311a7dd49f01ac3bf0d98a1b7c7.jpg" style="border-style: solid; border-xwidth/0pxwidth/0pxwidth a

Diena ir beigusies, bet jū s joprojā m nepā rslē dzaties! )

Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (54) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums