5 dienas Bangkokā

Rakstīts: 21 februāris 2016
Ceļošanas laiks: 2 — 7 februāris 2016
Kam autore iesaka viesnīcu?: Biznesa braucieniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Mē s apmetā mies š ajā viesnī cā.2. -7.02. 2016. Viesnī cā ieradā mies pē c brī vdienā m Koh Chang salā un ceļ ojuma uz Kambodž u. Dzī vojā m 4. stā vā , nr. 417. Tas atrodas stū rī , netā lu no personā la telpas, tā pē c tajā bija salī dzinoš i kluss, lai gan mē s ļ oti labi dzirdē jā m kaimiņ us no istabas labajā pusē - skaņ as izolā cija viesnī cā nav pā rā k laba.
Viesnī cas numurs ir tieš i tā ds pats kā viņ a tī mekļ a vietnes fotoattē los. Balkona nav, ir duš as kabī ne, mini ledusskapis, divi naktsgaldiņ i, elektriskā tē jkanna un tē jas/kafijas komplekts. Pietiekami liela gulta. Viens krē sls un mini dī vā ns.
Elektroniski vadā mais seifs, kurā glabā jā m pases, iebū vē ts drē bju skapī . Skapis ir mazs, bet augsts, un tajā mums ir visas lietas. Č emodā ni tika glabā ti zem gultas. Bija 19” LCD televizors bez krievu kanā liem.

Gaisa kondicionieris darbojā s pareizi. Istabā logs ir kurls, tā pē c dzī vā s radī bas mū s nekaitinā ja. Katru dienu divas stikla pudeles ū dens.
Nezinā ma iemesla dē ļ kartes no numura tika demagnetizē tas 2 reizes.
Netā lu no viesnī cas atrodas 11. jū lija veikals un valū tas maiņ as punkts (paņ emiet pases kopiju, lai nepazaudē tu pasi). Pie izejas no viesnī cas uz Rā ma ielu 4 (ja braucat pretē jā virzienā uz Lumpini metro staciju) ir gaisvadu laipa, bet ap to pā rtikas tirgus un gatavo ē dienu tirdziņ š .
Ja ejat no viesnī cas pa ielu, kur atrodas 7/11 veikals un valū tas maiņ a (paralē li Rama ielai 4 uz rietumiem), jū s varat atrast daudzas kafejnī cas un pā rtikas veikalus ar mē renā m cenā m.
Viesnī cā ir daudz tū ristu no tū risma operatoriem Anex Tour un Pegas. Viesnī cas informā cijas galds (pretī reģ istratū rai) piedā vā ekskursiju ar vakariņ ā m Baiyoke Sky par 990 batiem/pers. , Coral Travel Guide Zoya (ar viņ u runā jā m tikai pa telefonu) - 96 dolā ri/pers. (2700 bati. ) Bez krievu- runā još s ceļ vedis.
Brokastis
Diezgan daudzveidī ga ar vairā ku veidu gaļ u (daž kā rt ne ī paš i piparotu), olu kulteni, vā rī tā m olā m, divu veidu desiņ ā m, kartupeļ iem, dā rzeņ iem utt. No augļ iem - arbū zs, ananā ss, pū ķ is. Kruasā ni, 2 veidu maize, tē ja, kafija, piens, 3 veidu dzē rieni, viens gandrī z dabī gs. Bija patī kami, ka bija lielas tases tē jai/kafijai - nebija jā meklē divas reizes.
Pat viesnī cā no 12 lī dz 15 stundā m varat pusdienot bufetē par pazeminā tu cenu 200 bati / persona. Bet mē s atgriezā mies viesnī cā tikai pulksten 15:00 un nekad netikā m pie tā dā m vakariņ ā m.
Numura paplaš inā jums

Mums bija izbraukš ana 1-45 naktī uz 02/07/16 un transfē rs no viesnī cas 22-00. Mē s nolē mā m pagarinā t numuru: no 12-00 lī dz 18-00 tas maksā.700 batus; ja pirms 22-00, tad jā maksā kā par dienu - 1648 bati (47 dolā ri).
Transports Bangkokā
Ļ oti labu Bangkokas karti var paņ emt bez maksas kā dā no tū risma aģ entū rā m pie Bangkokas lidostas izejas. Kartē ir redzamas ne tikai metro un Skytrain lī nijas, bet arī upes piestā tņ u atraš anā s vieta Chao Phaya upē .
Marš rutu izvē lei izmantojā m internetā pieejamos 10 Days in Bangkok ceļ vež us (tam pievienotas detalizē tas marš rutu kartes) un Bangkokas ceļ vedi: 9 vietas, kas jā redz.
Bangkoka pastā vī gi atrodas satiksmes sastrē gumos, tā pē c ceļ oš ana pa to ar taksometru vai tuk-tuk ir ilga un dā rga. Tā tad no Wat Pho (guloš ais Buda) lī dz Silom metro stacijai gandrī z stundu braucā m ar taksi (200 bati). Turklā t vietē jie taksometru vadī tā ji nevē las ņ emt skaitī tā ju, kas ir pieejams gandrī z visos taksometros - viņ i saka "Es nesaprotu". Viņ i nosaka fiksē tu cenu, bet jū s varat kaulē ties, nositot to apmē ram 1.5...2 reizes.
Metro (Skytrain) viņ i ielaiž un izkā pj ar ž etonu (karti) ar samaksu uz noteiktu staciju. Nezaudē jiet ž etonus un kartes pirms izkā pš anas no metro (automā ts tos paņ ems pie izejas). Metro vilcienos ir nereā li auksts - ap 18 grā diem. C. Tā pē c, ceļ ojot ar Skytrain, mē s ik pē c 3 stacijā m izgā jā m uz peronu un iesildī jā mies lī dz nā kamais vilciens. Ne visur stacijā s metro un Skytrain nosē š anā s vietā ir tā lī niju diagramma, tā pē c jums jā zina tā s lī nijas gala pieturas nosaukums, kurā atrodas jū su stacija. Metro automaš ī nā m vienmē r ir š ī s lī nijas diagramma.
Ekskursijas

Viesnī ca bija 8-10 min. gā jienā no metro "Lumpini" izejas 1. Brauciens uz staciju, kas atrodas centrā netā lu no stacijas Hua Lampong maksā.21 batu, pē c tam 10-12 minū tes. Jū s varat staigā t pa Krung Kasem ielu, gar kanā lu, lī dz Jū ras departamenta upes molam. No turienes 13 bati un 20 minū tes. ar lielu laivu var nokļ ū t lī dz Karaliskajai pilij. Ieeja 500 bati, paņ emiet audio gidu ar pils diagrammu par 200 batiem, nā ciet uz atklā š anu - pulksten 8-30, tad tikai ķ ī nieš u pū ļ i. Biļ etes cenā ir iekļ auta ieeja Regā liju un Karalisko halā tu paviljonā . Tur smaragda Buda redzama labā k nekā kaimiņ u templī un nofotografē ta. Netā lu atrodas arī Wat Pho - ieejas maksa 100 bati, bezmaksas shē ma un 0.33 ū dens pudele, apskatei nepiecieš amas 1.5...2 stundas.
Uz 25-30 min. Jū s varat doties ar laivu no Jū ras departamenta uz Karalisko liellaivu muzeju vai Phra Sumen fortu, kas atrodas blakus hipiju ielai Kao San. Laivas upē izceļ as ar karoga krā su pakaļ galā . Ceļ ojā m ar oranž o karogu (pieturas pie visā m piestā tnē m).
Wat Saket templi (Zelta kalnu) var sasniegt no Hua Lampong stacijas 45-50 minū š u laikā . pa Charoeng Krung, Worachak Rd un Bumrung Muang ielā m. Netā lu atrodas Makahan forts, neparastais Wat Ratchanadda (tas tika rekonstruē ts), Demokrā tijas piemineklis, milzu š ū poles un hipiju iela Kao San. Pa ceļ am uz Phra Arthit upes piestā tni varat doties uz monē tu muzeju (ieeja bez maksas) un atvē sinā ties zem gaisa kondicioniera. Taizemieš iem ieeja blakus esoš ajā Nacionā lajā mā kslas galerijā ir bez maksas, ā rzemniekiem – 200 bati.
Netā lu no Makahan forta (blakus Zelta kalna templim) upes kanā lā ir laivu pietura, pa kuru var nokļ ū t Dž ima Tompsona mā jas muzejā (ieeja 150 bati, ekskursija angļ u valodā , jā pastaigā pa mā ju basā m kā jā m - ņ emiet apavu pā rvalkus). Netā lu, Rā ma ielā.1 pretī nacionā lajam stadionam atrodas liels Tesco/Lotus veikals. Pretē jā virzienā - iepirkš anā s centri MBK, Siam Paragon uc Uz uzskaitī tajiem tirdzniecī bas centriem var nokļ ū t ar Skytrain, Siam pieturu, vai Nacionā lo stadionu.
J. Thompson House Museum var sasniegt arī ar Skytrain (National Stadion pietura, blakus 1. izejai, nevis 10 minū š u gā jiena attā lumā , kā teikts ceļ vedī.10 dienas Bangkokā ).

Bangkokas lielā kais Lumpini parks atrodas 12 minū š u attā lumā . gā jienā no viesnī cas: jums jā iet lī dz metro stacijai Lumpini un pa tā s pazemes izeju uz 2. izeju. Ieeja parkā atrodas pā ri ceļ am.
Jū s varat uzkā pt uz Baiyoke Sky skatu klā ju par 400 batiem (iekļ auts kokteilis vai dzē riens bā rā ). Š ī ir Ratchaprarop zemes lī nijas pietura uz lidostu (ceļ š uz lidostu ir 35 bati, bet vilcieni kursē reti (10 min. ) Un vakarā ir garas rindas, lai iekā ptu vilcienā .
Sestdienā s un svē tdienā s ir liels apģ ē rbu tirgus Chatuchak. Tā atrodas netā lu no Mo Chit Skytrain stacijas un Chatuchak Park MTR stacijas. Brauciens no stacijas "Lumpini" ar metro - 42 bati. Cenas ir vairā kas reizes zemā kas nekā tirdzniecī bas centros.
Pastaigā jā mies no Wat Arun (ieeja 50 bati) lī dz karalisko barž u muzejam (ieeja 100 bati, foto - 100 bati). Pats Wat Arun tagad atrodas mež os, kas tiek rekonstruē ti, un tajā nebija iespē jams uzkā pt, lai izpē tī tu pilsē tu. Apmē ram 50 minū tes ejiet uz karalisko liellaivu muzeju. Pa ceļ am biež i sastopamas autobusu pieturas, tā pē c varat tajā s atpū sties un paskatī ties apkā rt, vai arī piebraukt. Kanā la tilta priekš ā , netā lu no muzeja, atrodas skaists hinduistu templis. Muzejs atrodas aiz tilta pā r kanā lu labajā pusē . Nokā puš i no tilta, pa kreisi redzē sim Karalisko liellaivu posmu - daž ā du veidu un laikmetu liellaivu stā vvietu un remonta vietu. Ieeja bez maksas.

Ja ejiet pa labi no tilta uz ziemeļ iem, tad 100 metru attā lumā jū s atradī sit norā di un pat muzeja aprakstu (tā s ir labā k redzamas, ja ejat pretē jā virzienā , t. i. , uz dienvidiem pret tiltu). Dodieties uz muzeju no norā des zī mes cauri graustiem pa š auru un lī kumotu taciņ u, kur tiek nē sā ti motocikli, apmē ram 4 minū tes. Muzejā var noskatī ties filmu par liellaivu bū vniecī bu un airē tā ju apmā cī bu. No liellaivas muzeja pē c gida ieteikuma "10 dienas Bangkokā " devā mies apskatī t "koloniā lā stilā celto" Thonburi dzelzceļ a staciju. Izrā dī jā s parasts š ķ ū nis, kā vilciena pieturā . Netā lu no š ī s stacijas ir diezgan liels tirgus, bet pa dienu tas ir pusaizmidzis.
Lai nokļ ū tu Thonburi Railways piestā tnē (lai peldē tu atpakaļ uz Marine Dept piestā tni), jums jā š ķ ē rso slimnī cas teritorija.
Interesanti bija arī pa ķ ī nieš u kvartā la ielā m (Wanit rd. u. c. ) pastaigā ties lī dz viesnī cai Grand China un Rommanianart Park. No visā m pusē m darbnī cas, autoservisi, metā la noliktavas, rosī ba un skolas, kas ā rē ji atgā dina ķ ī nieš u templi. Un tas viss ir ļ oti tuvu pilsē tas centram.
Es atzī mē ju, ka Karaliskā pils, smaragda Budas templis un guļ oš ā s Budas templis ir ļ oti skaisti. Tā pē c ieteicams tos atstā t "uzkodā m" un pirmajiem redzē t citus tempļ us: Zelta kalnu, Arunu, Ratč anadu utt.
Brauciens uz Kambodž u
Kambodž ā , Siem Reap pilsē tā , jā dodas cauri pierobež as pilsē tai Poi Pet, un tā atrodas aptuveni vienā dā attā lumā no Bangkokas, Pataijas un Koh Chang. Tā pē c ceļ ojumu aģ entū ras piedā vā ekskursijas no viņ iem par tā du paš u cenu.

Kai lī č a pludmalē Koh Chang daž ā dā s ceļ ojumu aģ entū rā s tū re 3 dienas / 2 n (nav jē gas doties 2 dienu / 1n tū rē - neko neredzē sit) ar izmitinā š anu 4 * viesnī cā par 9.2 tū kstoš iem batu / persona, + pakalpojumi krieviski runā još a gida pavadī bā - 1000 bati / cilv Turklā t jums ir jā maksā par atkā rtotas ieceļ oš anas atļ auju Taizemes vī za 1200 bati / persona. Viesnī cas gids Maxim Coral travel piedā vā ja to paš u ceļ ojumu par 12.7 tū kstoš iem batu + atkā rtotas ieceļ oš anas atļ auju.
Problē ma ir tā da, ka lī dz Siem Reap ir jā brauc apmē ram 9 stundas un visas pā rē jā s tū risma aģ entū ras izbrauc pē c brokastī m viesnī cā.7-30, un Coral travel 5-15, t. i. ar pirmo prā mi pulksten 6:00 no Koh Chang un nokļ ū st viesnī cā Siem Reap ap pulksten 15:00. Tie. Coral travel ir vakara programma tū res 1. dienā . Turklā t Coral travel atš ķ irī bā no slavē tā s kompā nijas Satang nodroš ina pilnu pansiju ceļ ojuma laikā (6 ē dienreizes dienā ) un VIP robež as š ķ ē rsoš anu.
Mē s devā mies ar Coral travel. Mani pā rsteidza lielais (vairā k nekā.8) kontrolpunktu skaits pie ieejas uz Kambodž as-Taizemes robež u. Uz robež as Poi Pet mū s sagaidī ja vī rietis, kurš mū s aizveda, lai saņ emtu atkā rtotas ieceļ oš anas atļ auju (maksā jā m 1200 batus/pers. ), pā rveda pā ri Kambodž as robež ai (Kambodž as vī za - 30$/pers. , ko pats samaksā ja) . Rezultā tā robež u š ķ ē rsojā m 15 minū tē s. lī dz 12-00. Viņ š mū s atveda lī dz autobusam, kur bija ļ oti laba gide Nelly, kura labi runā ja krieviski un daudz stā stī ja par Kambodž u.
Mē s bijā m Princess Anhor viesnī cā pulksten 14-45. Mums iedeva 418. istabu ar logiem uz dienvidiem un uz ļ oti noslogotu ielu 6 - istabā bija nereā li skaļ š . Izrā dī jā s, ka š ajā viesnī cā gandrī z visi numuri ir vē rsti uz 6. ielu. Tikai cipari X02, X04, X06, X08, X10, X12, X14 un X16 iet uz pretē jo pusi. Bet 412. istabā ik pa laikam atskanē ja domkrata troksnis, un beigā s mē s palikā m stū ra istabā.302. Pirmo nakti tur bija kluss, otro kā gaisa kondicionieris dā rdē ja blakus istabā . Palags bija par 60 cm ī sā ks nekā matracis. Turklā t viesnī ca Princess Anhor izrā dī jā s veģ etā ra un restorā nā un reģ istratū rā bija odi. Svecī tis istabā tika izslē gts, tikai noskrū vē jot spuldzī ti. Karstā ū dens nebija, noteka izlietnē bija aizsē rē jusi. Nekad nepalieciet š ajā viesnī cā .

Tā lā k pirmajā dienā viss bija pē c programmas: karaļ a laukums, Genocī da muzejs, Nacionā lais kultū ras parks, Apsaras š ovs ar vakariņ ā m. 18-30 ieradā mies vakariņ ā s, un izrā dī jā s, ka tuvā k par 12. rindu no skatuves nav neviena galdiņ a (gids iepriekš vietu nerezervē ja) un Apsara izrā di redzē jā m no tā lienes. Izrā de no 19-00 un ilga 45 minū tes. Tad š oferis mū s aizveda uz Pab ielu, kur klejojā m starp tū ristu pū ļ iem un pirkā m vietē jā s preces.
Kambodž as ī patnī ba ir tā , ka tajā brī vi apgrozā s ASV dolā ri kā galvenā valū ta un lē ta, uz vietas raž ota kafija un alkohols. Tā pē c ņ emiet lī dzi daudz mazu dolā ru banknotes. Cenas: 0.5 kg kafijas - 2 USD; niedru cukurs skaistā iepakojumā.3 maisiņ os (0.2 kg) - 2.9 USD; vietē jais rums (0.7l, 35°) – 2.5$; vietē jais viskijs "Gold label 41" (0.7l, 41°) - 4 dolā ri
Kambodž ā nav nodokļ u zonas, un tā ir piesā tinā ta ar lē tiem "franč u" un "angļ u" stiprajiem alkoholiskajiem dzē rieniem. Es neuzdroš inā jos pirkt.
Otrajā dienā.5-30 izgā jā m no viesnī cas un 6:00 sagaidī jā m saullē ktu virs Angkor Wat (ieeja 20 USD no personas, viņ i izsniedz karti ar fotogrā fiju, gids samaksā ja). Saule pacē lā s mā koņ os. Mū su gids bija Lin Keo – ļ oti labs gids, kurš labi zina krievu valodu.
Ieeja tempļ a 3. lī menī ir tikai no 7-45, tā tad esam kā das 20 minū tes. stā vē ja rindā un š ajā laikā ē da ē dienu no viesnī cā saņ emtajā m pusdienu kastī tē m.
9-00 mē s jau bijā m pretī Bayon Temple ieejai. Mē s apskatī jā m ziloņ u terases un spitā lī go karali. 10-30 mē s bijā m pie Ta keo tempļ a (ar ļ oti stā viem pakā pieniem), un mē s netikā m tā lā k par tā.3 lī meņ iem. Pē c pulksten 9:00 Siem Reap ir ļ oti karsts, tā pē c ņ emiet lī dzi daudz ū dens un esiet gatavi tam, ka sviedri var kļ ū t slapji caur jū su drē bē m.

11-00 bijā m Ta Prohm templī (tur viņ i filmē ja filmu "Lara Croft..." ar A. Dž oliju). Viņ š uzvar ar to, ka viņ ā ir labā k saglabā juš ies bareljefi un viņ š atrodas augstu koku ē nā .
12-20 mū s atveda pusdienā s (zviedru galds, vairā kas virtuves iespē jas). Kambodž ā tiek pieņ emta siesta, kas mums bija lī dz 15-30, kad devā mies skatī ties peldoš o ciematu un saulrietu uz Tonle Sap ezera.
Pa ceļ am Lins pē c savas iniciatī vas apstā jā s lotosa plantā cijā un netā lu no rī su lauka. Bija interesanti – paldies viņ am par to.
Uz peldoš o ciematu un 2 stā vu peldoš o restorā nu mē s trī s ar diezgan lielu laivu kuģ ojā m apmē ram 30 minū tes. pē c saulrieta mū s aizveda uz viesnī cu, kur bija vakariņ as ar viesmī ļ iem pē c gida iepriekš pasū tī tā s ē dienkartes (5 ē dieni).
Atzī mē ju, ka serviss Kambodž ā bija augstā lī menī – visi mū su lū gumi tika uzreiz izpildī ti. Ja ir kā di jautā jumi, rakstiet: sk_lora@ukr. net Es atbildē š u.

Treš ajā dienā izbraucā m no viesnī cas 9-30. Man bija jā paspē j uz pē dē jo prā mi uz Koh Chang. Ja braucat no Bangkokas vai Patajas, tad tā du problē mu nav un treš ajā dienā bū s ekskursiju programma, piemē ram, dienas tirgus apmeklē jums utt. Š oreiz robež a tika š ķ ē rsota daudz ilgā k - sā kumā viņ i stā vē ja uz Kambodž as apmē ram 20 minū tes, pē c tam uz Taizemes 50 minū tes. Dež urants bija tas pats. Viņ š pā rbaudī ja, vai esam pareizi aizpildī juš i Taizemes iebraukš anas kartes, tač u nepaā trinā juš i robež as š ķ ē rsoš anu. Mē s tajā dienā pusdienojā m par saviem lī dzekļ iem. No robež as lī dz prā mim ir 216 km un tos nobraucā m 3 stundā s 10 minū tē s. lī dz 16-45. Mums paveicā s, pē c pusstundas mū su Toyota kā pē dē jā uz prā mja un 18-30 bijā m viesnī cā uz Koh Chang.
Plusi: mā jī ga, tī ra viesnī ca, labas brokastis, netā lu no metro.
Trū kumi: slikta skaņ as izolā cija, telpā nav vietas lietu ž ā vē š anai, tumš s, jo spuldzes atrodas zemā vietā un uz tā m ir blī vi abaž ū ri.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu