Lieliska viesnīca, mums tā patīk!

Rakstīts: 25 janvārī 2016
Ceļošanas laiks: 12 — 22 janvārī 2016
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 7.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 9.0
Nu, draugi, mans atvaļ inā jums ir gandrī z beidzies - lidmaš ī na jau lido uz Borispoli...Bet, ja jū s lasā t š o apskatu, tas nozī mē , ka viss labā kais vē l tikai priekš ā un ir pienā cis laiks sagatavoties neaizmirstamam ceļ ojumam uz Š rilanku! Tā tad, sā ksim ar to, vai š ī valsts ir domā ta jums, jo tā ir tik skaista, cik specifiska. Karsts, mitrs klimats, milzī gs dzī vnieku un rā puļ u daudzveidī ba (cilvē ku tieš ā tuvumā ), pikanta neparastā virtuve, traka ielu satiksme ar nesteidzī gu iedzī votā ju dzī ves ritmu, kas balstī ts uz budisma filozofiju un mieru...Cilvē ki, kas runā sinhalu valodā , ko mē s nesaprotam, bet vienmē r uzsmaida jums tikš anā s reizē ar acī m ...Ziloņ i, ķ irzakas, iguā nas, burunduki, putnu jū ra, kaimā ni, pē rtiķ i, hameleoni - jū s tos nevarat saskaitī t viss! Un augļ i ir atseviš ķ s jautā jums...Š rilankā , tā pat kā Č ungas Č angas salā , "š eit vienmē r ir viegli un vienkā rš i: koš ļ ā jiet kokosriekstus, ē diet banā nus... "
Ierodoties Kolombo, neesiet slinks, lai samainī tu dolā rus pret rū pijā m tieš i lidostā , pieredze rā da, ka tur ir visizdevī gā kā likme! Nemainiet naudu viesnī cā , tā ir tikai izkrā pš ana! Labā k pajautā tuk-tukam (par tiem nedaudz vē lā k), kur vari samainī t naudu, viņ š tev parā dī s un var pat palū gt izdevī gā ku likmi!
Mē s izvē lē jā mies Bentota Beach Hotel 4 *, jo: 1. Š ī ir neticama atraš anā s vieta (ļ oti tuvu plaš a upe un okeā ns, un viesnī ca atrodas gleznainā vietā ) 2. Atsauksmes par garš ī giem ē dieniem (izrā dī jā s pilnī ga patiesī ba) . Mums bija brokastis un vakariņ as. Brokastis tā das paš as kā visur citur, bet ir arī daudz nacionā lā ē diena, un vakariņ as vispā r ir neslavē jamas!! ! Viss ļ oti garš ī gi, svaigi, liela izvē le, vē deri nesā pē ja, ar "podu" arī nebija problē mu))) 3. Salī dzinoš i tuvu attā lums no Kolombo lidostas (apmē ram 2-3 stundas atkarī bā no satiksmes, bet ir viesnī cas, kur doties daudz ilgā k!

Ņ emot vē rā , ka lidostā s pavadī si gandrī z dienu, arī š ī s stundas ir svarī gas) 4. Laba cenas un kvalitā tes attiecī ba, atsauksmes par viesnī cas personā lu (tieš ā m, visi ir megapozitī vi un simpā tiski, un galvenais sirsnī gi, ī paš i viesmī ļ i galvenais restorā ns un apsardze pie pludmales izejas)
Diezgan ā tri mū s iekā rtoja, iedeva normā lu istabu (ar skatu uz upi un molu un zaļ u zā lienu ar palmā m). Telpā , protams, ir mitrs, jo klimats ir ļ oti mitrs, BET! Č aklais Konders dū c visu diennakti, kas padara vē sumu vairā k nekā nepiecieš ams! Pirms aizmirstu, istabā s ir ligzdas ar trī sstū rveida spraudni (angļ u val. ), tā pē c krā jiet adapterus. Mums iedeva adapteri, bet vienu, tā pē c labā k ņ emt lī dzi, uzlā dē t visus telefonus, skuvekli, planš etdatorus utt. . Paņ em arī fumigatoru, tā ds ir istabā , bet ar to netiek galā . kož odi, labā k noteikti divi!
Istabā ir fē ns, tē jkanna, tē jas un kafijas komplekti, glā zes, mini bā rs, viņ i iedeva visus vannas istabas piederumus, it ī paš i tika aiztiktas divas zobu birstes ar niecī gu pastu))) viņ i pat iedeva č ī bas, ļ oti labas 4 *. Istabā viss vecs, nolietots, duš as kabī ne veca, bet tajā paš ā laikā ļ oti patī kama gultas veļ a, ē rtas gultas, spilveni, gaiš as segas, ir pat neliela plazmas lampiņ a un DVD atskaņ otā js (sveiciens no pagā tnes ), kuru 12 dienas ne reizi neesam ieslē guš i! Istaba plaš a, omulī gs balkons, viss kā rtī bā ! Š ī nav 5 zvaigž ņ u Hilton, un Š rilanka nav Dubaija, neaizmirstiet, tač u š eit ir daudz priekš rocī bu! Viesnī cas teritorija ir ļ oti zaļ a, visur mī ksts zā liens, palmas, koki un puķ es, burunduki skraida, iguā nas lē nā m rā po (ķ irzakas, kā izrā dī jā s, dzī vo tieš i pie upes un ir indī gas, un iguā nas ir droš i puiš i), baseins ir liels un tī rs (maz hlora).
Sauļ oš anā s krē slus var novietot visur, kur vien sirds vē las. Var ņ emt lī dzi arī uz pludmali, mē s tur pavadī jā m daudz laika, bet pie okeā na var ā tri izdegt, tā pē c neesiet slinks pirms peldes iesmē rē ties ar krē mu!! ! Okeā ns ir pavisam cits stā sts! Es uzsitu pa rokā m tiem, kas rakstī ja, ka saka, ka Bentotas apkaimē peldē ties ir slikti...Viļ ņ i ir krā š ņ i, mē s stundu nekā pā m ā rā no ū dens kā bē rni !! ! Pā rvarot lī niju, kur veidojas vilnis, var droš i peldē t, bet, protams, ar sausiem matiem ā rā neiziesi; ) smiltis tik jaukas un tī ras!! ! Pludmale ir plaš a un tī ra, tajā vienmē r ir maz cilvē ku, tā pē c jū ties kā Bounty reklā mā )) ir draudzī gi suņ i, kas slē pjas no karstuma zem sauļ oš anā s krē sliem) pludmalē ir visu veidu lupatu tirgotā ji, sari, rokdarbi un visā di miskasti...Viņ i ir draudzī gi un ne pā rā k uzbā zī gi (salī dzinot ar Turciju un Ē ģ ipti), vienmē r uzsmaida un katru dienu piedā vā preces.

Starp citu, cenas viņ iem ir lē tā kas nekā daudzviet...Pirkā m lelles maskā s pa 2500 rū pijā m pa 2 gab, par 2200 rū pijā m divus lielus kokvilnas pareo...Jā pakaujas, bet tas, ka cenas var nogriezt uz pusē m un š rilankieš us š is process velk joprojā m ir mī ts...Cilvē ki nabadzī gi, cenas nav augstas, pat reizē m ir neē rti neiedot kā du lieku dolā ru...Arī pludmalē augļ us var nopirkt : dzerot karalisko kokosriekstu 100 rū pijas, ananā sus 300 rū pijas un daudz ko citu, sarakstu uz ilgu laiku...Š eit, netā lu no viesnī cas ieejas, vietē jo pludmales zē nu "birojs". Š ie ir puiš i, kuri tev aktī vi piedā vā daž ā dus ceļ ojumus un ekskursijas. Bet š iem strā dniekiem ir augstas cenas, jo viņ i tusē jas netā lu no visdā rgā kā s viesnī cas š ajā rajonā . Ejot gar pludmali, apmē ram 1 km no mū su viesnī cas bā kas virzienā , pie mums pienā ca vietē jais puisis, sakot "č au! Krievs? ...." Sā kumā mē s no viņ a kaut kā apsaldē jā mies, bet tad saruna tomē r sā kā s. ...
Izrā dī jā s, ka viņ š strā dā netā lu no viesnī cas, kur pā rsvarā atpū š as vā cieš i, ir ā jurvē da, meditā cija utt. , vā rdu sakot, nav tā da rijī ba kā mū su Bentotā ))) Tagad ļ oti priecā jamies, ka satikā m Dinu! Pā rē jā laikā viņ š mū s pavadī ja ekskursijā s (peldē jā mies pa Bentotas upi, devā mies uz Hikaduvu, Kandiju un peldē jā mies okeā na makš ķ erē š anā ) neparedzē tu apstā kļ u dē ļ , kas notika ar mums atpū tas ceļ ā , mums bija ierobež oti lī dzekļ i, tā pē c mē s nevarē ja piedalī ties visā s ekskursijā s, kas gribē ja, bet tas ir iemesls, lai mē s atbrauktu vē lreiz! Izklaidē jos...Par Dinu) Laipns, sirsnī gs puisis, ļ oti labi zina krievu valodu, galvenais, ka saprot mū su jokus un tieš ā m var par kaut ko pastā stī t, nevis tikai nodroš inā t transportu. Viņ am ir savs tuk-tuk (š ī ir vietē jā specialitā te: trī sriteņ u motocikls ar izstieptu tentu jumtu ir ļ oti smieklī ga lieta!
) ar savu tuktuku Dinu mū s aizveda uz restorā niem, un pē c sarkanā ruma, un pē c augļ iem, un pē dē jā dienā mums parā dī ja vietē jo templi (noteikti aiziet! ). Daudz ko uzzinā jā m par vietē jo dzī vi sē ž ot Dinu tuktukā ))) viņ š ne vienmē r no mums ņ ē ma samaksu, tī ri draudzī gi pavadot laiku ar mums...Viņ a ekskursijas bija vidē ji par 20-40 dolā riem lē tā kas nekā puiš iem no plkst. mū su viesnī ca, plus neviens no viņ iem tā nezina krievu valodu, un pē c dabas diez vai tur atrastos tik smaidī gs labs cilvē ks) š eit ir viņ a koordinā tes: . Dinuš a (Dinu) Umendra dinushamendra@yahoo. com +9.77-6.21 180 + 9.76 69.75 76 skype: Dinusha273 Jū s varat viņ am piezvanī t no reģ istratū ras (bez maksas). Arī Dinu atrast ir ļ oti vienkā rš i: izejot no viesnī cas pludmalē , pagriezieties pa labi uz bā ku, pē c apmē ram 1 km bū s neliels viesu nams Paradise island (kaut kas lī dzī gs.. ) ja citi puiš i jū s apmā na, vienkā rš i sakiet. tu dosies pie Dī na un viss, viņ i tev parā dī s tikai virzienu; )
Ekskursijas - visdaž ā dā kā s, viss atkarī gs no tā , cik daudz laika, vē lmes un naudas jums ir))) personī gi mana neaizmirstamā kā pieredze: turot fermā mazo bruņ urupuč u baru, apmeklē jot ziloņ u audzē tavu (2500 rū pijas ā rzemniekiem) un izjā des. zilonis (2000 rū pijas 10 min no cilvē ka), burunduku pabaroš ana viesnī cā ))) ī si sakot, Dinu visu izstā stī s un parā dī s bildes un izvē lē sies, viņ š sniedz praktiskus padomus, kad labā k iet utt. Vē l vienu! Dodoties ekskursijā , esiet gatavs dzeramnaudai...Nevis jū su gids, bet, tā teikt, garā mbraucē js. Piemē ram, ceļ ojums uz Kandi ietver ziloņ u apmeklē jumu, Zobu relikvijas templi, Karalisko laivu dā rzu un daudz ko citu...

Templī un botu dā rzā Dinu mū s nodeva gidiem (pats viņ iem samaksā ja), bet beigā s š ie smukie vī rieš i stā v un skatā s uz tevi, saka dod dzeramnaudu)))) lai tu zinā tu, mē s iedevā m 100 rū pijas templī (gids bija tī rs, viņ š bija muļ ķ is, viņ š tur darī ja savas lietas, lika lotosus, un par visu viņ am bija viena frā ze "š is ir granī ts, ozols, roku darbs, 450 gadus vecs ... " un botu dā rziņ ā bija labs vectē vs, viņ š visu stā stī ja un visu rā dī ja, tā pē c mē s viņ am iedevā m vairā k...Vispā r, draugi, jū s gaida pozitī vu emociju jū ra, spilgtas garš as un sirsnī gi smaidi!! ! Ja ir kā di jautā jumi rakstiet, ja varu atbildē t - ar prieku palī dzē š u!! !
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu