Briesmīgs iespaids par Kubu mums atstāja tūrisma operatoru

27 Janvāri 2009 Ceļošanas laiks: no 23 Oktobris 2008 ieslēgts 08 Novembris 2008
Reputācija: +6.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kuba 2008-11-10

Ceļ ojumus uz Kubu pasū tī jā m 2 mē neš us pirms izbraukš anas, viesnī cu izvē lē jā mies ilgi, gribē jā m, lai atvaļ inā jums ir neaizmirstams, jo ī paš i tā pē c, ka tā man bija dzimš anas dienas dā vana. Ekskursijas ar individuā lu transfē ru rezervē jā m ICS. Pirms izlidoš anas, pē c Kubā notikuš ajā m viesuļ vē trā m, devā mies uz mū su tū risma aģ entū ru, lai vē lreiz noskaidrotu, vai viesuļ vē tra nav skā rusi mū su viesnī cu, meitenes speciā li sazinā jā s ar tū roperatoru un viņ š atbildē ja, ka nekas briesmī gs nav noticis, ka tas viss ir mediju pā rspī lē š ana.

Pirmā diena.

Š eit pienā k mū su ilgi gaidī tais atvaļ inā jums. Pacē lā mies no Š eremetjevo-2 24. oktobra naktī ar Aeroflot lidmaš ī nu, lidojums ilga 12.30, 24. oktobra rī tā izlidojā m uz Havanu. Ā tri izgā jā m cauri pasu kontrolei un paņ ē mā m bagā ž u. Pie izejas mū s sagaidī ja ICS kompā nijas pā rstā vis - Anī ss.


Viņ a mū s atzī mē ja savos papī ros un piedā vā ja iekā pt autobusā , dī vaini jo mums bija individuā ls pā rsē š anā s, tad viņ a tieš ā m atjē dzā s un teica, ka nē , tu nekā p autobusā , tev ir individuā ls pā rskaitī jums! Tad viņ a sā ka mums stā stī t, ka mū s sagaidī s no viesnī cas 3:00 - dī vaini, teica vī rs, un ko mē s darī sim lidostā , kad mums bū s lidojums uz Holguinu pulksten 19.00. Viņ a, izrā dā s, nezinā ja, ka mums jau ir biļ etes uz vietē jo lidojumu, atpirktas Maskavā , uz ko viņ a teica “OK”, nav problē mu, mē s atcelsim savas. Izgā jā m no lidostas ē kas, Anī ss kaut kur aizgā ja, acī mredzot devā s ķ ert taksi (kuru teorē tiski jau sen vajadzē ja pasū tī t un vajadzē ja mū s gaidī t). Anī sa arī paguva pastā stī t, ka Havanā ir gide Lyuba, viņ a var mums piedā vā t ekskursijas un ka viesnī cā var atrast Kubatour firmas pā rstā vi (kas, starp citu, Lyuba ir) un pasū tī t ekskursijas.

Kopš tā laika mē s Anī su neesam redzē juš i. Braucā m 40-50 minū tes lī dz mū su viesnī cai Havanā - Centrā lajā parkā , viesnī cā mū s neviens nesagaida, es pati aizbraucu uz reģ istratū ru, iedevu vauč eru un bijā m reģ istrē ti. Tad pē c brī ž a Anisa pasauca mū s istabā , noskaidroja, kā mē s iekā rtojā mies un vē lreiz noskaidroja par mū su ekskursiju ar Lyubu, kuru norunā jā m tajā paš ā dienā.12. 00. Mums bija nedaudz laika atpū sties istabā , un tad devā mies lejā gaidī t Lyubu. Aptuveni 10 minū tes nevarē jā m atrast viens otru, tad gide mū s atrada, izrā dī jā s, ka mū s gaida 4 stundu pastaigu ekskursija pa pilsē tu, protams, netā lu no mū su viesnī cas. Pa ceļ am devā mies vē l kā dam pā rim uz citu viesnī cu, no kurienes vispā r sā kā s mū su ekskursija, pati viesnī ca vē sturiski bū tu slavena ar to, ka savulaik piederē jusi itā ļ u mafioziem, tā dā m personī bā m kā Alkapone un citiem Koza palika tajā -nostry.

Tad viņ a mū s aizveda uz bā ru, kur Hemingvejs dzē ra Daiquiri, to sauc Floridita, tad izstaigā jā m vē l vairā kas viesnī cas, Hemingvejs apmetā s vienā no tā m, Isadora Dankana dzī voja citā utt. , sasniedzā m Kapitoliju, apskatī jā m cigā ru fabriku. . Principā ekskursija bija interesanta, tad devā mies uz laukumu, kur bija grieķ u baznī ca un aiz tā s ir mū su templis. Tur viņ a stā stī ja par Kubas ubagu, kurš vē lā k tika pacelts svē to sejā , bet viņ a piemineklis stā vē ja laukumā , pie kura visi vē lē jā s turē t bā rdu un pirkstu uz rokas. Principā š eit mū su ekskursija beidzā s un mē s devā mies uz alus bā ru, par kuru mums arī Ļ uba stā stī ja, kur viņ i pa tieš o alu gatavoja un uzreiz ar krā nu lē ja tā dā s interesantā s kolbā s, kolbā s bija ledus iekš ā.

Nā kamajā dienā vienojā mies, ka Ļ uba mē ģ inā s aprunā ties ar diviem viņ ai pazī stamiem š oferiem un viens no viņ iem sarī kos mums apskates tū ri pa visu Havanu, aizvedī s pa tuneli uz El More Ford pilsē tas otrā pusē , bet diemž ē l mē s un negaidī jā m. Bet iepriekš vienojā mies ar puiš iem, ar kuriem mums bija ekskursija, ja tiksimies pie viņ iem viesnī cā.10 no rī ta un ja ar Anyone nekas nesanā ks, dosimies vizinā ties ar tū ristu autobusiem pa pilsē tu. Par autobusiem runā jot, tie ir lieli sarkani divstā vu autobusi, kuriem ir vairā ki marš ruti, brauciens uz leju vienai personai maksā.5 cepumus (gandrī z 5 eiro), bet tu pē rc vienu biļ eti dienā un ar š o biļ eti vari braukt no rī ta lī dz vakarā un pie lē kā š anas no autobusa uz daž ā du marš rutu autobusu ir ļ oti ē rta lieta, un pieturā s ir š o marš rutu saraksts un to shē ma, t. i.


tū risti var viegli orientē ties izvē lē tajā marš rutā . Sā kumā braucā t pa 1. marš rutu, izkā pā t pie viesnī cas Havana Libra, iegā jā t tur saldē juma kafejnī cā , lai gan nedaudz kļ ū dī jā mies, iegā jā m kafejnī cā , kas atradā s paš ā viesnī cā , bet pagriež as pā ri ceļ am atradā s slavenā kā Kapelia saldē juma kafejnī ca, bet, godī gi sakot, mē s tur droš i vien nestā vē tu, tur ir tik milzī gas rindas!! ! Es nezinu, kas ir š ajā saldē jumā vai paš ā kafejnī cā , bet tas ir par daudz! Tad mē s iekā pā m tajā paš ā autobusā un braucā m atpakaļ . Tad nolē mā m paš i nokļ ū t Havanas otrā pusē (pa pazemes tuneli, kas iet zem okeā na). Pā rsē dā mies uz citu marš rutu tam paš am tū ristu autobusam, kas brauca tajā virzienā . Bet pats smieklī gā kais bija, kad piebraucā m pie š ī forda, tad apgriezā mies un braucā m tā lā k, tur neapstā joties, kā izrā dī jā s pludmalē!!!

Rezultā tā mē s bezjē dzī gi zaudē jā m stundu, braucot turp un atpakaļ . Atceļ ā lū dzā m, lai mū s tur izlaiž , gide laipni piekrita. Nopirkā m ieejas biļ etes, neatceros 2 vai 3 cepumus (2-3 eiro) un paš i devā mies klī st pa š o cietoksni, turklā t uz teā tra izrā di izdevā s tikt, kad apsargs pā rģ ē rbā s tā tē rpos. laiku un turklā t viņ i joprojā m š ā va no lielgabaliem. Jau diezgan noguruš i un dusmī gi uz Ļ ubu, kas nesagā dā ja mums ekskursijas, nenomierinā jā mies un nolē mā m aiziet pat lī dz Kristus statujai, lai gan uzreiz nesapratā m, kurš ceļ š tur ved, bet rezultā tā atradā m. un pē c 15 minū tē m jau bijā m klā t, no turienes pavē rā s ļ oti jauks skats uz Havanu. Atceļ ā jau paē dā m, skraidī jā m, vē l š ausmī gi izsalkuš i, un mums teica, ka kaut kur ir restorā ns ar jū ras veltē m.

Protams, bija jā meklē , un uzreiz nesapratī s, ka tas ir restorā ns, protams, ka tur bija jautra izkā rtne, bet tā bija privā tmā jā un mē s ilgi š aubī jā mies, vai jā iet tas vai nē . Nu, kā rezultā tā mē s labi paē dā m, saimniecei nebija ē dienkartes, viņ a teica, ka viņ ai paš ai ir ē dienkarte! Un viņ a sā ka mums uzskaitī t savus kā rumus, starp kuriem bija š ķ ī vji ar jū ras veltē m (garneles, astoņ kā ji un zivis, omā ri un zivis un gaļ as plate), visi š ķ ī vji par 25 cepumiem (25 eiro), labi, mē s pasū tī jā m š ķ ī vi ar garnelē m, nā ca ar vē l kā diem bezmaksas 4 vai 5 kursiem (neatceros). Tad pē c sā tī gā m vakariņ ā m mums bija kaut kā jā tiek mā jā s, vai nu jā gaida autobuss, vai jā noķ er taksi, bet mē s nolē mā m ietaupī t naudu un gribē jā m mē ģ inā t iziet cauri tuneli kā jā m, bet tā nebija. . Nez no kurienes iznā ca apsargs un teica, ka staigā t aizliegts, sak, ej uz autobusu.

Nebija ko darī t, devā mies atpakaļ uz pieturu, nebija skaidrs kurā autobusā iekā pā m, ar bariņ u vietē jo cilvē ku, un neredzē ju, ka kā ds pirktu biļ etes vai dauzī tu jau nopirktā s, no kā secinā jā m ka autobusi bija bez maksas.


Sasnieguš i savu pilsē tas daļ u un tā vietā , lai dotos pie miera, mū su vī ri gribē ja alu un mē s atkal devā mies uz to paš u krogu, pasē dē jā m tur kā du laiku un, jau pavisam piedzē ruš ies, gā jā m katrs uz savu viesnī cu.

Havana. Treš ā diena. Lidojums uz Holguinu.

12.00 izrakstī jā mies no viesnī cas un apsē dā mies reģ istratū rā ar koferiem. Vienī gais, ka neviens mū s nebrī dinā ja, ka arī viņ u pulksteņ i ir pā rgriezti par stundu atpakaļ , tā pat kā mū sē jiem. Un rezultā tā mē s sā kā m gaidī t taksometru stundu agrā k nekā bija paredzē ts. Norunā tajā stundā , kad taksometrs neieradā s, sā ku zvanī t Anisai, uz ko viņ a teica, ak piedod, es tev neteicu, ka mums pulksteņ i ir pā rgriezti par stundu atpakaļ un tā pē c vē l stundu jā gaida taksis. .

Mē s jau bijā m apstulbuš i no š ī s gaidas, bū tu labā k pa pilsē tu pa š o laiku klaiņ ot. Beigā s biju š ausmī gi izsalkusi un ap 15.30 devā mies uz bā ru iekost, bet es pasū tī ju un tad, kā laim bū tu, atbrauca taksists, pulkstenis bija 15.45 un palū dzu pagaidī t 5. minū tes. Rezultā tā š ie hamburgeri mums tika vā rī ti tik ilgi, ka mū s izlaida tikai 16.25, taksists jau bija saš utis. Ā tri aizbraucā m uz vietē jo lidostu, viņ š mū s izsē dinā ja un tad jau paš i, kā vē laties. Kur iet, kur reģ istrē ties!! ! Visa informā cija spā ņ u valodā . Labi, ka, kamē r bildē jā mies, mū s pamanī ja kā ds vietē jais iedzī votā js, pareizā k ne pie mums, bet pie fotoaparā ta, tad pateica, ka reģ istrā cija jau sā kusies un kur jā dodas. Lidmaš ī na, paldies Dievam, nebija "kukurū za", bet diezgan liela. No Havanas uz Holguinu lidojā m 1.5h, ieradā mies kaut kur 21.


00, ā tri paņ ē mā m bagā ž u un devā mies meklē t savu transportu, taksis jau stā vē ja lidostā , tiesa gan atkal bez gida, tikai š oferis, kurš nedaudz runā ja angliski. Viņ š teica, ka mums lī dz viesnī cai jā brauc nedaudz vairā k par stundu. Bija jau tumš s un maz kas bija redzams, bet principā jau pa ceļ am bija manā ms, ka te pā rskrē jusi viesuļ vē tra, koki izgā zti un nogā zti ar saknē m, nolauzti vainagi. Pa ceļ am mē s ar vī ru vē l jokojā m un jokojā m, nu, sirdī cerē jā m, ka ar viesnī cu viss kā rtī bā , jo pirms izbraukš anas speciā li pā rbaudī jā m pie tū roperatoriem, vai mū su viesnī ca ir neskarta, uz ko saņ ē mā m a. pā rliecinoš a atbilde, ka viss bija kā rtī bā , neuztraucieties. Mū s atveda uz Paradise Rio de Oro viesnī cu Holguinā ap vienpadsmitiem vakarā , tiklī dz taisī jā mies izkā pt no taksometra, taksists pieklā jī gi palū dza pagaidī t.

Viņ š sā ka runā t ar vienu no viesnī cas menedž eriem, un tad viņ am teica, ka viesnī ca kopumā ir slē gta un oficiā lā atklā š ana ir tikai rī t, 27. oktobrī , pē c pulksten 17.00. Tā ds ir cipars!!! ! Tas ar mums vē l nekad nav noticis! Un ko lai dara, gida ar mums nav, neviena! Tad izrā dī jā s, ka š is menedž eris labi runā krieviski, viņ š mums paskaidroja, ka visi tū roperatori ļ oti labi zinā juš i, ka viņ u viesnī ca slē gta uz rekonstrukciju un visiem zinā ms tā s atvē rš anas datums. Visi izņ emot krievus!! ! Parasti! Viņ š izrā dī jā s ļ oti labsirdī gs cilvē ks, teica, ka nevajag uztraukties un mē ģ inā s vienoties, ka nakš ņ osim tuvē jā viesnī cā . Viņ š par visu vienojā s, un taksists mū s aizveda uz 4 zvaigž ņ u Sol Rio Luna de Maris viesnī cu, nevis mū su piecu zvaigž ņ u Paradise.

Ar bē dā m bijā m samierinā juš ies uz pusē m, nervozi rā pā mies uz istabu, nometā m mantas un devā mies apskatī t teritoriju, cerot, ka bū s vismaz ko ē st, citā di no rī ta neko neē dā m. Bet diemž ē l bija atvē rts tikai bā rs ar dzē rieniem, bet nebija ē st. Iedzē rā m kokteili, fuuuuu bijā m sajaukti ar baigo spirtu, gā jā m pastaigā ties pa viesnī cu, gar pludmali un iemaldī jā mies istabā gulē t, cerī bā , ka rī t mū s aizvedī s uz savā m 5 zvaigznē m.

Tajā paš ā laikā mē s zvanī jā m arī uz Maskavu, mū su ceļ ojumu aģ entū ru, kas mums pā rdeva talonus, viņ a teica, ka izdomā s, kas par lietu. Mē s bijā m š ausmī gi dusmī gi uz š o Anisu, kura mums neko nestā stī ja par to, ka viesnī ca nestrā dā , jo viņ a, protams, visu ļ oti labi zinā ja.

Pē c zvana uz Maskavu, Anisa mums uzreiz atzvanī ja un teica, ka viņ i saka, ka neuztraucieties pulksten 17.00 jums atbrauks bezmaksas transfē rs un aizvedī s uz viesnī cu. Nu kaut kā nomierinā jā mies, lai gan galvā bija daudz daž ā du domu...


“Saka, ka š ajā viesnī cā bū sim vieni”, “vai tur mums gatavos” un vispā r kā tur viss bū s! MĒ S ē dā m brokastis, salī dzinot ar pieczvaigž ņ u viesnī cu Havanā , kur bija 5 veidu svaigi spiestas sulas, no kurā m izvē lē ties, te gaidī jā m tikai vienu apelsī nu un tad atš ķ aidī jā m ar ū deni, arī brokastu sortiments atstā ja ko vē lē ties .... , bet nu, vismaz tā , vai arī vispā r izsalcis! Tad devā mies uz pludmali, tur ir skaistums! Mī kstas baltas smiltis un zils okeā ns. Saule tajā dienā bija vienkā rš i karsta un mē s gulē jā m zem lietussargiem, peldē jā mies, sauļ ojā mies un devā mies pastaigā gar krastu, nolē mā m aiziet lī dz mū su viesnī cai, lai apskatī tos. Atnā ca, paskatī jā s - klusums! Mē s atkal kļ uvā m modri, bet vai ir pā rliecī ba, ka tas tiks atvē rts š odien? Ī sā k sakot, visu dienu uz nerviem! Pusdienā s devā mies uz bā ru pludmalē , es tur ē du zivis, tad man palika š ausmī gi slikti...Tomē r Kubas viesnī cas no č etrā m atstā j daudz ko vē lē ties, mē s to sapratā m tikai vē lā k, kad bijā m atgriezā s mū su viesnī cā...

Pulkstenis bija 16.

Jau kaut kur 19 piebrauca liels autobuss ar tū ristiem (ā rzemniekiem), kuri acī mredzot precī zi zinā ja, kad tiek atvē rta viesnī ca, nevis kā mē s !!!!

Un no tā s dienas sā kā s mū su paradī zes svē tki! Brokastis, pusdienas un vakariņ as restorā nos ar dzī vo mū ziku, visu veidu dzē rieni bā ros, garš ī gi kokteiļ i, Jack Daniels, Black Johnny Walker, Balantayz, Liqueurs - viss bez maksas !!!!

Pati viesnī ca, protams, bija diezgan viesuļ vē tras sagrauta, flora gandrī z pilnī bā izpostī ta, atkal stā dī ti krū mi un augi, koki, pareizā k sakot, kas no tiem palicis pā ri, tas ir stumbrs un tā vietā neliels skaits jaunu dzinumu. vainaga, nu vē l spē cī gas palmas ar nobruž ā tā m galotnē m, tuvā k okeā nam bez zā les, zeme un nokaltuš as lapas, vē l nav izdevies tikt, acī mredzot maz cilvē ku tur brauc, tā pē c atstā ja vē lā kam laikam.

Viesnī cas numuriņ i bija milzī gi.

Arī viesnī cas teritorija bija liela, netā lu tecē ja ezers, kas pē c tam pē c vienas lietainas dienas ieplū da okeā nā un mums nedaudz pabojā ja pludmali. Dī vaini arī tas, ka tas nebija nekā di nož ogots un tikai smiltis to š ķ ī ra no okeā na, kuru, protams, aizskaloja lietus un viss š is tumš ais ū dens ieplū da debeszilā okeā nā , ar savu smarž u. Tiesa, mū su pludmalē viss bija tī rs, bet blakus viesnī cā nemaz nebija iespē jams nopeldē ties, viss ū dens bija brū ns! BRRRRRRRRRRR! Visu atvaļ inā jumu laiks bija apmā cies, pat lija lietus un tad visu dienu pavadī jā m istabā - skatī jā mies filmas portatī vā , jo Kubā nav krievu kanā la, vismaz mums nebija ne Havanā , ne Holguinā ! Arī ekskursijas ir saspringtas, Holguinā ir ļ oti grū ti atrast krievu gidu. Jā , no tū risma aģ entū rā m mū su viesnī cā bija tikai viena no Gaviotas tū res, caur kuru rezervē jā m 2 ekskursijas.


Viens dž ipu safari ar angļ u gidu, nu principā gids tur ī sti nav vajadzī gs, š ajā ekskursijā bija vizinā š anā s ar vaļ ē ju dž ipu (vecais Suzuki Vitara), tad jā brauc ar zirgiem rezervā tā , jā brauc ar ū densmotociklu un jā brauc bifeļ i. Otrā ekskursija jau bija ar krievvalodī go, ja tā var nosaukt par gidu Holguinas pilsē tā . Lai gan tur nav nekā ī paš a, ko redzē t, mums patika, tomē r kaut kā da daž ā dī ba ir. Pati Holguinas pilsē ta ir diezgan liela, turklā t tai piekļ aujas vairā kas provinces. Holguinā apmeklē jā m cigā ru fabriku, ļ oti interesants apskates objekts, aizbraucā m uz Holguinas augstā ko punktu, kur stā v Spā nijas krusts, paē dā m restorā nā un tad gids mū s aizveda uz indieš u ciematu, mums tā nebija. tū ri, mē s viņ am vienkā rš i pajautā jā m, tad viņ i viņ am un š oferim samaksā ja dzeramnaudu 5 eiro katram.

Un mū su tū risma operators visu mū su uzturē š anā s laiku viesnī cā mums nejautā ja, vai mē s esam iekā rtojuš ies vai nē , nepiedā vā ja mums nevienu ekskursiju. Kā vē lā k izrā dī jā s, tā ir mū su vaina, mums paš iem bija jā meklē š is tū roperators, jā prasa tā lruņ i reģ istratū rā , jā zvana un jā meklē tikš anā s ar viņ iem.

Mū su atvaļ inā jums š ajā Holguinas viesnī cā tuvojā s beigā m, bija laiks sakravā t somas. Dienu pirms lidojuma uz Havanu vē rsā mies reģ istratū rā , uzzinā jā m vai ir kā da informā cija par mū su pā rsē š anos, uz ko atbildē ja, ka vē l nē , prasī ja kad mums ir lidmaš ī na, teicu, ka 6. novembrī.0. 30, tad man teica, ka varbū t no rī ta bū s informā cija, kā rtē jo reizi vesela diena noliktavā . 5. novembra rī tā mē s atkal atnā cā m uz reģ istratū ru, atkal jautā t, vai ir kaut kas par mū su lidojumu uz Havanu, atkal nekas. Nu, domā jam, varbū t vakarā uzrakstī s zī mī ti uz istabu. Iesim uz pludmali.

Tiesa, viņ i arī lū dza sagatavot vē stuli, kurā teikts, ka viesnī ca atvē rta vienu dienu vē lā k, nekā bijā m norē ķ inā juš ies, lai vē lā k to prezentē tu Maskavā . Pienā ca vakars, atnā cā m uz istabu no pludmales, atkal nekā das informā cijas, sakravā jā m koferi un devā mies vakariņ ā s. Pē c vakariņ ā m atkal piegā jā m pie reģ istratū ras un atkal nekā , tad tomē r nolē mā m piezvanī t Anisai. Piezvanot viņ ai, sapratu, ka mū s neviens neatceras. Viņ a man sā ka apgalvot, ka Kubaturs mums paš iem ir jā atrod mū su viesnī cā un kur mē s viņ u meklē sim, kad mū su viesnī cā bija tikai viens pā rstā vis no Gaviota tū res. Visā s civilizē tajā s valstī s tū roperators savus tū ristus nemaz neatstā j, jo bez š ofera transfē ra laikā vienmē r ir eskorts, kurš aizved lī dz viesnī cai, ievieto tajā un tad atnā k un paņ em tu augš ā . Un mū su gadī jumā tas bija parasts taksometrs!


Tā tad, kā pē c mē s to rezervē jā m iepriekš , ja jū s varat noķ ert taksometru bez problē mā m un bez š ā dā m baž ā m, un tas nā ks, kad jums tas bū s nepiecieš ams.

Vispā r Anī ss mums nepalī dzē ja, es teicu, ka no Havanas neko nevaru izdarī t, un birojs Gvardalakā pie Kubaturas jau bija ciet, tā pē c sē diet un gaidiet, ja pē c 15 minū tē m nav pā rsē š anā s, izsauciet taksi un ej pats uz Holguinas lidostu . Mē s tā arī darī jā m, transfē rs nesanā ca paredzē tajā laikā (3 stundas pirms izbraukš anas), es devos uz reģ istratū ru un palū dzu izsaukt taksi. Pē c kā dā m 5 minū tē m atbrauca taksometrs, tiklī dz taisī jā mies kravā t, taksists teica: “Pagaidi, tagad atbrauks cits taksis” un aizgā ja, mums bija galī gi nokā ruš ā s galvas...pat taksis vairs negrib paņ em mū s. Vē l 5 minū tes pagā ja atkal ar taksi, kravā jam koferi un tad no reģ istratū ras mums kliedz, saka, nā c pie telefona.

Nā ku pie Anī sas, kura stā sta, ka mū su lidmaš ī na jau ir pacē lusies uz Havanu, tad sā ku vā rī ties un sā ku runā t ar viņ u rupjā tonī , ka kā tas vispā r iespē jams!! ! Viņ a atkal sā k man stā stī t, ka mē s esam vainī gi, ka mē s š eit nevienu neatradā m un neapstiprinā jā m savu pā rsū tī š anu. Nu, tas ir interesanti, tā pē c jums vajadzē tu mū s satikt jau ierodoties Havanā , un tā pē c jū s arī nezinā t, vienkā rš i uzziniet, ka jū su tū ristu lidmaš ī na ir pā rcelta. Lai gan paš ā sā kumā viņ a nokopē ja visas mū su biļ etes (izlidoš ana uz Holguinu, un ieraš anā s no Holguinas), viņ a pierakstī ja arī reisa numuru, izlidoš anas datumu un laiku. Respektī vi, izrā dā s, pat ja mums pē kš ņ i izdotos paspē t uz š o agrā k aizlidojuš o lidmaš ī nu, tad lidostā mū s vairs neviens nesagaidī tu! Uz manu rupjo toni viņ a tā vietā , lai atvainotos, sā k teikt, ka es nedrī kstu ar viņ u tā runā t, ka viņ a ir vienī gā draudzene, kas mums vispā r var palī dzē t !!!

Interesanti, kā da ir viņ as palī dzī ba! ? Tikai konsultē joties pa telefonu, jo izrā dā s, ka man paš am ir jā ierodas lidostā un jā maina tur biļ etes, par ko vē l var nā kties piemaksā t un vispā r nav zinā ms vai mainī si. Vai arī bū s jā gaida cits reiss, kas nav skaidrs, kad tas bū s. Un mums jau ir biļ etes lidojumam uz Maskavu 7. novembrī ! Viņ a man piedā vā ja tū lī t doties uz lidostu!!! ! Pulkstenis bija 22.00, un mū su nā kamais reiss izlidoja pulksten 8.00. Priekš kam?? ? Tā vienkā rš i tusē t lidostā ? Tas ir, cilvē ks vispā r nedomā par cilvē kiem! Teicu, ka nē , mē s nakš ņ osim savā viesnī cā , un no rī ta izsauksim taksi. Viņ a palū dza izsaukt taksometra š oferi, kurš mū s gandrī z tagad veda, un vienojā s ar viņ u, ka no rī ta 4.30 viņ š atbrauks pē c mums. Atkal sazvanī jā mies ar ceļ ojumu aģ entū ru Maskavā , Ļ ena teica, ka izdomā s un mē ģ inā s sarunā t transfē ru, lai gan vispirms jā maina biļ etes.


Kaut kā aizmigā m, no rī ta atkal reģ istratū rā , taksis gandrī z laicī gi atbrauca, kravā jā mies un braucā m, lidostā ieradā mies 5.30, visapkā rt tumš s, pati lidosta slē gta !!! ! Taksists mū s izkravā ja, paņ ē ma no mums 40 cepumus (40 eiro) un teica, ka lidostu atvē rs 6.30. Nu tas viss!!! ! Un ko mē s te darī tu, ja 22:00 dotos uz lidostu, kā stā stī ja š ī Anī ze!! ! Vispā r jau bilde jautra, mē s divatā uz koferiem pie lidostas durvī m, ne dvē seles apkā rt! Pē c 30 minū tē m pie manis pienā ca meitene, š ķ iet, lidostas darbiniece, viņ a nerunā angliski, tikai spā niski. Mē s nesapratā mies, tad iznā ca vē l viena meitene, kas vairā k vai mazā k spē ja man pateikt, ka lidosta tiks atvē rta 7:00, un es varu mainī t biļ etes 8:00, kad uz darbu atnā ks meitene no mū su aviokompā nijas. Lidojums ir pulksten 8:20. Es atkal nervozē ju.

Bet starp citu, velti gaidī jā m, kamē r atnā ks Kuban aviokompā nijas darbiniece, piegā ju pie viņ as, palū dzu samainī t biļ etes un viņ a bez problē mā m pā rlī mē ja uzlī mes ar izlidoš anas datumu un laiku. Un mē s skrē jā m reģ istrē ties. Viņ i uzrakstī ja ī sziņ u Ļ enai Maskavā , ka biļ etes mainī tas, reiss bija 8.20. Reģ istrē ta bagā ž a, iekā pš ana sā kā s pē c 30 minū tē m. Lidmaš ī na ieradā s laicī gi, lidojums uz Havanu ilga 1.30 minū tes. Kamē r mans vī rs saņ ē ma bagā ž u, es sā ku meklē t Kubatour pā rstā vi, atradu kā du zemnieku ar uzrakstu Kubatour, viņ š man prasī ja daž us viņ a uzvā rdus. Es viņ u saucu par mū sē jo un teicu, ka mums vajadzē tu lidot naktī . Viņ š devā s uz savu istabu, paņ ē ma daž us papī rus un izgā ja uz ielas pē c taksometra. Tas ir, kad izbraucā m no lidostas, taksometrs jau bija atbraucis. Labi, mē s domā jā m, mū su nepatikš anas beidzot ir beiguš ā s. Piebraucā m lī dz viesnī cai Melia Cohiba, milzī gai, š ikai viesnī cai, nodomā jā m, izkā pā m no taksometra un devā mies uz reģ istratū ru.

Tur es aizpildī ju kartī tes, ir vē rts gaidī t. Es redzu meiteni, kaut kā skrē ja. Pē c daž ā m minū tē m pie manis pienā ca administratore un teica, piedodiet, mū su viesnī ca ir pilna, bet tagad mē s paš i aizvedī sim uz viesnī cu Melia Habana, mums ar vī ru ir gara seja! Kā ? Atkal? Nu kā pē c pat pē dē jā diena Kubā nevarē tu paiet bez starpgadī jumiem! Nu nav ko darī t, nenakš ņ ot uz paklā ja, pat tā dā š ikā viesnī cā devā mies uz citu. Viesnī ca "Melia Habana" noteikti ir sliktā ka par iepriekš ē jo un daudz vairā k, neskatoties uz to, ka abas ir 5 zvaigznes. Atkal sā kā m rakstī t sms uz Maskavu, sakot, kad tas jau ir beidzies, uz ko mums atsū tī ja atbildi, ka, kā viņ iem teica, mē s esam izmitinā ti kā gaidī ts Melia Cohiba, nu, te mē s vienkā rš i uzsprā gā m, nu, kā da nekaunī ba . Vē lreiz rakstu, ka apmetā mies Melia Habana 4104. istabā.

Tad mū su istabā atskan telefona zvans, zvana Anisa, klausuli pacē la mans vī rs, jo es vairs nevarē ju ar viņ u parunā t, es viņ ai vienkā rš i pateiktu daudz nejauku. Viņ a teica, ka sakarā ar viesnī cas nomaiņ u mums piedā vā bezmaksas vakariņ as, sā kumā negribē ju piekrist, ka š ī s vakariņ as ir mums, kad visa atpū ta gā ja greizi, vienkā rš i pilnī gs liksts. Bet mans vī rs teica: labi, mē s paē dī sim š ī s vakariņ as, un tad mē s to izdomā sim. Uzreiz ar viņ u vienojā mies arī par mū su rī tdienas transfē ru uz lidostu, ka taksis atbrauks pē c mums 7.30, lai gaidī sim reģ istratū rā . Nedaudz atjē gā mies un ā tri skrē jā m uz tū ristu autobusu, atkal neviens mums nepiedā vā ja ekskursijas, atkal vajadzē ja kaut kā sakā rtot savu brī vo laiku. Vakarā gā jā m vakariņ ā s, nezinu cik bija par velti, jo izrā dī jā s, ka visi dzē rieni bija par naudu un rezultā tā par vī nu nā cā s maksā t 6 cepumus (6 eiro).


Pē c vakariņ ā m devā mies gulē t, lai nedaudz atpū sties pirms garā lidojuma uz Maskavu. No rī ta, kā iepriekš sarunā jā m, pabrokastojā m un nodevā m savu istabiņ u un 7.30 sē dē jā m reģ istratū rā un gaidī jā m taksi. Esmu vairā kkā rt (2 reizes) vē rsusies reģ istratū rā ar lū gumu saņ emt no viņ iem vē stuli, ka dzī vojam viņ u viesnī cā , uz ko saņ ē mu sā kumā pieklā jī gu atteikumu, ka meitene, kas drukā š ī s vē stules, vē l nav atnā kusi, kad Piegā ju otrreiz klā t, ar mani jau pietiekami agresī vi runā ja kā da dā ma, sakot, kā du vē stuli tev vajag, kad ar tevi viss ir kā brī niš ķ ī gi un tev sagā dā ja vakariņ as un apmaksā ja tavu istabu, kā du vē stuli jums vajag, mē s tā das vē stules nedodam. Vē lā k nož ē loju, ka par vī nu samaksā jā m tieš i vakariņ ā s, tā tad mums bū tu rē ķ ins, ka saka, numur 4104, parā ds par vī nu, tā ds un tā ds, ir samaksā ts. Nu, vismaz kaut kas, bet tagad jū s to nevarat pierā dī t.

Domā ju, ka viņ i jau iepriekš tika brī dinā ti, ka tā du papī ru prasī sim un nekā dā gadī jumā neizdos. Bet jocī gā kais ir tas, ka pulkstens jau bija astoņ i no rī ta, un taksometra nebija. Mē s ar vī ru jau bijā m š okā , nu kā tas vispā r iespē jams !! ! Es atkal devos zvanī t Anisai, reģ istratū rā mani atteica savienot, man atkal bija jā iet zvanī t pē c naudas, 25 centi minū tē . Viņ a man ļ oti pā rsteigtā balsī teica, ka visu uzzinā s un atzvanī s. Viņ a pē c pā ris minū tē m atzvanī ja un runā ar tā du pā rliecī bu, ka sazinā jā s ar taksometra vadī tā ju, sakot, ka viņ š mū s gaida no ā rpuses, kā norunā jā m 7.30. Mē s ar vī ru ieliekam koferus rokā s un skrienam lejā , izskrienam - neviens! Es jau domā ju, ka varbū t taksometrs ir kaut kur lejā , sā ku skraidī t un skatī ties, piegā ju pie taksistu bara, jautā ju Kubaturam, viens taksists man pamā ja ar galvu, viņ i saka, ka jā!

Pamā ju vī ram, lai nā k lejā ar koferi, tajā paš ā laikā jautā ju taksistam, ka š is ir transfē rs uz lidostu, viņ š man saka JĀ , es jautā ju, gids tev zvanī ja, viņ š atbild JĀ . Vī rs iekā pj maš ī nā un taksists ieslē dz skaitī tā ju, viņ š nesaprata, vī rs teica, kā pē c tā . Un tajā brī dī taksists man saka 25 cepumus. Es esmu kā viņ š??? ? Viņ š man ziņ o, kas nozī mē , kā , ceļ š uz lidostu ir 25 cepumi. Es viņ am teicu vē lreiz, es tev jautā ju, mū su gids tev piezvanī ja, tu teici jā . Š ķ iet, ka taksists gandrī z nesaprata angļ u valodu, dzirdē ja pazī stamo vā rdu "lidosta" un jau uz visu atbildē ja jā . Mē s ar vī ru izlē cā m no maš ī nas, pē c tam dabiski sā kā m lamā ties. Tad uz ielas zvana telefons, apsargs paceļ klausuli un aicina mū s pie telefona, š ī atkal ir mū su mī ļ ā Anī sa, sakot, ka taksis bū s pē c piecā m minū tē m. Nu kā tu to saproti?? ? Tas taksis mū s gaidī ja jau sen, tad bū s tikai pē c piecā m minū tē m. Tagad ir pagā juš as 20 minū tes, joprojā m nav taksometra, laiks strauji tuvojas 8.

30, un mums jau ir reiss 10.30, un lidosta ir apmē ram 40 minū š u attā lumā . Atkal paņ emu 25 centus, atkal zvanu Anisai, jau gandrī z raudot prasu, kur ir mū su taksis. Rezultā tā pē c kā dā m 10 minū tē m parā dā s taksometrs, es pat izplū du asarā s, nezinu vai no prieka vai no bezcerī bas. Lidostā ieradā mies 9.15, tur beidzot parā dī jā s Anī ss un sā ka mums stā stī t, nu, tu esi labi iededzis, kas nozī mē , ka labi atpū ties. Kad sā kā m viņ ai stā stī t, ka š ī s ir visbriesmī gā kā s brī vdienas mū su praksē , ka mē s nekad neesam tikuš i sū tī ti vieni, bez pavadī bas uz SLĒ GTU viesnī cu un lidmaš ī na aizlidos bez mums, mē s pat nevarē jā m par to domā t. , ka tas nebija nejauš i, bet tikai kaut kā da likumsakarī ba, ka ne viens vien pā rsē š anā s pie mums nevarē ja iztikt bez piedzī vojumiem !! ! Viņ a atkal ir sava, nu vispā r tu labi atpū ties, viesnī ca bū tu brī niš ķ ī ga utt. . Respektī vi, viņ a jau ir priekš mums un nolē ma, ka mē s labi atpū tā mies.


Vispā r es vairs negribē ju ar viņ u kā rtot lietas, gribē ju ā tri aizlidot no š ī s valsts, lai gan beigā s vī rs pateica, ka iesū dzē sim tiesā . Pie kam viņ a sā ka mums bakstī t kā du papī ru, kuru viņ ai bija laiks iemest, tik viegls mū su uzturē š anā s plā notā js un viņ as dalī ba tajā . Vī rs teica, ka neko neparakstī s, es tomē r nolē mu izlasī t, un parakstī ju pirmos 2 punktus, ka piekrī tu viņ iem, lū k, kur viņ a uzrakstī ja, ka satika mū s Havanā un nodroš inā ja mums gidu ar ekskursijā m, nu , viņ a vismaz zvanī ja uz viesnī cu un jautā ja, vai mē s iekā rtojā mies un tas arī viss, viņ as dalī ba mū su atvaļ inā jumā apstā jā s, jau izrā dā s, ka mums paš iem bija visiem jā zvana, jā meklē . Tas ir, mē s nenā cā m atpū sties, bet gan meklē t savus gidus, kad citā s valstī s š ie gidi atrod un nepalaiž no redzesloka savus aizbilstamos.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums