Jautājums o Vatikāns

  Uzdod jautājumu
Uzdod jautājumu
Eksperti un pieredzējuši tūristi atbildēs uz jūsu jautājumu.
+ Paskaidrojums uz jautājumu
30 abonenti tiks
informēti par problēmu

Saistīts jautājums «Vietas un izklaide»
Kā redzēt pontifu?
Kā redzēt pāvestu Francisku?
Romā būsim no 10. līdz 15. decembrim. Es gribētu redzēt pontifu. Iepriekš visu laiku nāca klajā informācija, ka pontifists katru svētdienu (un trešdien?) pie savas rezidences atvērtā loga lasa lūgšanas un pēc tam pa logu svētī Pētera laukumā sanākušos. Vai tā ir? Tagad nevaru atrast nekādu informāciju par to.
Cits jautājums: kas ir "Vatikāna bazilika"? Katedrāle Sv. Pēteris? Pāvesta grafikā norādīts, ka 12.decembrī plkst.18.00 Vatikāna bazilikā būs mise. Vai regulāri cilvēki drīkst apmeklēt šos pasākumus?
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Abonēt
4 abonents  • prasīja 2019-11-054 gadā atpakaļ
Atbildes  •  6
аватар AllOverTheWorld
Noteikti klausīšos...
Bazilika – Svētā Pētera katedrāle ir viens un tas pats.
Nu, kā parastie cilvēki lūdzas? Ponitifu "noķert" nebija mērķa, bet ne reizi vien pamanīju, ka katedrāle pilda savas tiešās funkcijas!
Un kā lai neļauj????? Pētera laukums kalpo šim mērķim, lai izmitinātu draudzes locekļus
аватар zhdanova10
Hmm... Skat, manuprāt, tas ir skaļi teikts. Mēs bijām oktobrī dienā, kad pāvests teica runu par piecu mocekļu kanonizāciju
Mēs ieradāmies, kad viss bija beidzies un cilvēki devās prom.
Teikt, ka cilvēku ir daudz, nozīmē neteikt neko. Tiesa, pateicoties tam, līdz katedrālei nokļuvām gandrīz bez rindas, tikai pusstundas laikā.
Laukuma teritorija iepretim katedrālei vienmēr ir sadalīta sektoros, un tur ir daudz apsardzes. Vai viņi visus ielaida, es nezinu. Bet es zinu, ka bieži šādu pasākumu laikā katedrāle ir slēgta sabiedrībai.
аватар camomille
Jautāju sev - pats atbildēšu))) Varbūt kādam noderēs...
Kā izrādījās - viss ir ļoti viegli un vienkārši.
Viss tiek darīts caur Pāvesta tiesas prefektūru. Prefektūras oficiālā vietne vatican.va. Šajā vietnē ir publicēts pāvesta grafiks nākamajam gadam – ir norādīti precīzi datumi un laiki.
Jūs varat redzēt pāvestu gandrīz katru svētdienu pulksten 12:00. Pasākumu sauc Angelus – viņš logā lasa lūgšanu un svētī klātesošos laukumā.
Ir arī vispārējās auditorijas - notiek galvenokārt trešdienu rītos. Lai iekļūtu vispārējā auditorijā, nepieciešama biļete. Lai to izdarītu, ir jāraksta vēstule Prefektūrai, kas tiek nosūtīta pa pastu vai faksu. Vēstules veidlapu var lejupielādēt vietnē vatican.va.
Līdzīga sistēma ar pāvesta mesēm ir ieeja ar biļetēm, kuras arī iegūst līdzīgā veidā.
Visas biļetes tiek izplatītas bez maksas.
Iespējams, biļetes bija jāpasūta vairākus mēnešus iepriekš, un pēc mēneša tās vairs nebūs pieejamas. Bet, mēģinājums nav spīdzināšana, rīt nosūtīšu vēstules.
аватар camomille
Ieeja Angelus ir bez maksas, biļetes nav nepieciešamas.
Vispārējās audiences notiek lielajā zālē, nevis laukumā. Lūk, kā tas izskatās http://www.vatican.va/various/prefettura/immagini/index_viaggi.jpg
аватар camomille
Vēstules Vatikānam tika nosūtītas pa faksu un Ukrpochta. Šodien saņēmām e-pastu, ka mums ir izdalītas biļetes uz pāvesta audienci un misi, ko pāvests celebrēs Sv.Pētera katedrālē.
Tātad viss izrādījās pavisam vienkārši.
iemiesojums
Atbildiet uz citiem jautājumiem par Vatikāns
Pievienojiet fotoattēlu
Notiek ielāde...
Fotoattēls ir augšupielādēts
×
Visi jautājumi
AAE
vēl