Ceļojums cauri Aizkarpatijām

05 Septembris 2019 Ceļošanas laiks: no 23 augusts 2019 ieslēgts 28 augusts 2019
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Viss sā kā s ar Kijevas vienī gā akvaparka slē gš anu. Mē s to apmeklē jā m ar apskauž amu regularitā ti - apmē ram reizi 2-3 gados. Tač u, neskatoties uz to, ziņ a par akvaparka slē gš anu nez kā pē c bija ļ oti satraucoš a. Vismaz viņ š bija lielisks. Un tad izrā dā s, ka tikko ir atvē rts jauns Aizkarpatijā , kā var nepamē ģ inā t? Patiesī bā bija brī vdienas, un mā jā s sē dē š ana noteikti nav par mums, tā pē c mē s trī s devā mies kā rtē jā labā izbraucienā , pie tam pa ceļ am uz akvaparku.


Ceļ oš ana pa dzimto Ukrainu vienmē r sagā dā prieku. Ceļ ojot pa Ukrainu, man ir viena bail - vilcienu stā voklis. Tač u š oreiz bija skaists izņ ē mums no noteikuma, neskatoties uz to, ka mums bija biļ etes uz lē tā ko vilcienu bez kondicioniera. Nez kā pē c tieš i mū su kariete izrā dī jā s moderna, ē rta, tī ra un aprī kota ar gaisa kondicionē tā ju. Pā rē jā s automaš ī nas izskatī jā s daudz vienkā rš ā kas. Brauciens bija ļ oti, ļ oti ē rts. Pirmā pilsē ta mū su marš rutā ir Beregovo. Mē s š eit jau palikā m pirms pā ris gadiem un rezervē jā m numuriņ u tajā paš ā viesnī cā , tikai pa telefonu.

Rezervē jā m mē nesi iepriekš , tad pē c pā ris nedē ļ ā m viesnī ca atzvanī ja un precizē ja, ka nā ksim. Un ieraš anā s dienā saimniece saka, ka liks mū s citā viesnī cā , tā ir nedaudz ā rpus pilsē tas un ar koplietoš anas vannas istabu, citā di viņ i "izkā pa". Un nez kā pē c viņ i par pā rklā jumu uzzinā ja tieš i tagad, kad mums brī vdienā s bū s problemā tiski atrast citas viesnī cas. Parasti š ā das problē mas atrisina burvju frā ze angļ u valodā "Tad es saucu Booking". Bet tā tur nebija, viņ i rezervē ja tieš i. Man paš am nā cā s atdarinā t Booking atbalstu. Es nezinu, kas un kur viņ i galu galā apmetā s, bet mē s saņ ē mā m tieš i savu numuru, mū su viesnī cā , pilsē tas centrā . Mē s ar Daš u bū tu labi tū ristu tehniskā atbalsta pā rstā vji.

Š o notikumu nosvinē jā m ar izciliem pelmeņ iem ar kartupeļ iem, pankū kā m ar biezpienu un citiem saldumiem vienā no restorā niem. Beregovo ir slavena ar saviem termiskajiem avotiem. Š ogad vasara bija ļ oti auksta, bet mū su ceļ ojumā uzkrita visi 35 un skaidra saule. Bet mē s neatkā pjamies no plā na: termā lie avoti, tā tad, termiskie avoti. Turklā t tur bū s +40, tā tad pat nedaudz vairā k pat jutī sim siltuma starpī bu. Bez mums, iespē jams, visa pilsē ta nolē ma izjust siltuma atš ķ irī bu.

Pā rsteidzoš i, ka termā lajos baseinos viss ietilpa kompakti. Ja man parā dī tu tik daudz cilvē ku un jautā tu, vai viņ i var ietilpt termā lajos baseinos, mana atbilde bū tu nē . Bet š aurā s vietā s, bet neapvainojoties, mē s patieš ā m pavadī jā m daž as pozitī vas stundas. Uz pozitī va viļ ņ a devā mies ieturē t maltī ti uz Zolota Pā vu - tā te ir vietē jā pils-restorā ns.


Lai gan sā kotnē ji tas bija kazino, jū s joprojā m jū taties kā karaļ a pieņ emš anā . Vispā r man ceļ ojumi un tievē š ana ir nesavienojamas lietas. Tā lā k, saskaņ ā ar plā nu, mums bija stunda dzesē š anas zem gaisa kondicioniera istabā . Kad atvē sinā jā mies, uzņ ē mā m apņ ē mī bu un ķ ē rā mies pie savas iecienī tā kā s lietas Ukrainas rietumu daļ ā - pā rgā jienos kalnos. Izvē lē jā mies izcilā ko kalnu ar krustu virsū . Pagā ja apmē ram stunda, lai dotos uz turieni, un tikko noķ ē ru krā š ņ u saulrietu.

Otrajā dienā jau no paš a rī ta veicā m vairā kus mē ģ inā jumus doties uz Kosino un pilnī bā neizdevā s, jo brī vdienā s uz Kosino nebrauc mikroautobusi un autobusi un par 15 km ceļ a taksisti vē las 240 UAH , turklā t pret to, ka cilvē ki saliedē jā s savā starpā . Vispā r kaut kā nav brā lī gi. Un, ja š ai cenai pieskaitī si atgrieš anā s braucienu un biļ etes uz akvaparku, tad ceļ ojums izrā dī sies dā rgā ks nekā avioceļ ojums uz citu valsti. Nolē mā m š o ideju atlikt uz labā kiem laikiem un nekavē joties doties uz Mukač evu. Atbraucā m uz viesnī cu, sakravā jā m mantas, ar mugursomā m izgā jā m ā rā un ar stopu braucā m ar pirmo maš ī nu. Tač u Mukač evo vietā viņ i nolē ma noskaidrot, vai š oferis plā no zvanī t uz Kosino. Mums par laimi vī rietis brauca uz outletu, kas atrodas tieš i blakus akvaparkam. Turklā t viņ š ar prieku teica, ka ņ ems mū s bez maksas, un pat kategoriski atteicā s ņ emt naudu, lai kompensē tu benzī nu. Mana ticī ba Aizkarpatu iedzī votā ju laipnī bai tika atjaunota) Š ā di brī ž i patieš ā m sasilda dvē seli.

Esam vairā kkā rt novē rojuš i, ka ukraiņ u laipnī bas sirds atrodas tieš i Karpatos, un diemž ē l Karpati un Aizkarpati biež i neietilpst š ajā lokā . Tas jau ir pā rbaudī ts vairā kas reizes. Bet noteikumam bija patieš ā m patī kams izņ ē mums. Tas bija kā ds vietē jais iedzī votā js, kurš tirgojas veikalā pie akvaparka. Pē c sarunas uzzinā jā m, ka š oferis ar ģ imeni drī zumā gatavojas lidot atvaļ inā jumā uz Ē ģ ipti. Domā ju, ka laipnī ba viņ ā atgriezī sies un, visticamā k, viņ š bez papildus samaksas iegū s ekskluzī vi labā ko istabu ar skatu uz jū ru.


Akvaparks mū s jau gaidī ja, pavisam jauns, pavisam jauns. Jū s maksā jat par ieeju, jū s saņ emat 3 stundas, kas ietver pusstunda forš ā kā s pirtis, visus termā los baseinus, tematiskos baseinus dzē rienu veidā (mū su iecienī tā kais ar vī na smarž u) un paš u akvaparku, kā arī kā pš anu virves un batuti. Neskatoties uz ļ oti lielo cilvē ku skaitu, termā lā zona ievē rojami atsijā akvaparka pieplū dumu. Vispirms devā mies uz akvaparku. Ļ oti ē rti izdarī ts, ka visi slidkalniņ i atzarojas no viena č etrstā vu torņ a. Turklā t lielā kā daļ a cilvē ku, kā likums, koncentrē jas pie viena vai diviem slidkalniņ iem, kur ir liela rinda. Visos citos slaidos vidē jais gaidī š anas laiks bija lī dz pusotrai minū tei. Un ir svē tdiena!

Divu stundu laikā mē s izripojā m no vē dera. Un pat neskatoties uz mū su lielo pieredzi braukš anā ar ekstrē miem slidkalniņ iem, š is akvaparks atrada slidkalniņ u, uz kura es gandrī z sē dē ju lidojuma laikā . Miš a kategoriski atteicā s kā pt kā dā no augstajiem kalniem. Un es viņ u saprotu, acī mredzot ne visi slidkalniņ i ir piemē roti septiņ us gadus vecam zē nam. Es piedā vā ju Miš am nosacī jumu: viņ š nolaiž as - un vakarā saldē jums. Miš a pā ris sekundes padomā ja, bet tad, pā rtraucot, teica, ka nepiekrī t. Es devos uzbrukumā : "Un par diviem saldē jumiem? Tu arī bū si varonis! " Man negaidī ti Miš a teica: "Nu, mē ģ inā sim! ".

Tas ir drosmī gi! Es nokā pu pirmais, lai belay zemā k, Miš a, bez š aubā m, arī devā s ekstrē mā lidojumā . Un š eit ir mū su uzvarē tā js! Skriesim pie mammas un pastā stī sim par uzvaru. "Zaķ ī ti, uzmini, no kura kalna Miš a tikko nokā pa lejā ? : )" Starp citu, Daš a no kalna nokā pa tikai vienu reizi un teica, ka viņ ai jau ir gana. Miš a atkal izvā cā s un jautā ja, vai viņ am tagad pienā kas vē l divi saldē jumi. Es slavē ju viņ a peļ ņ as meklē jumu kvalitā ti. Vispā r jau ne velti Miš u mā cī ja peldē t, tagad viņ am pieejamas tā das forš as izklaides kā pieauguš o akvaparki.

Pē dē jo stundu pavadī jā m termā lajā s zonā s un saunā s. Cik tas bija brī niš ķ ī gi! Ī paš i pirtis. Tikai š o pirtiņ u dē ļ es gribē ju maksā t vē l trī s stundas, lai iegū tu vē l 30 minū tes. Bet tas nebū tu ī paš i racionā li, jo daļ a laika tiks veltī ta pusdienā m, un ē diens ū dens atrakciju parka teritorijā nav tik lē ts. Rezultā tā par to paš u naudu jū s saņ emsiet ievē rojami mazā k laika un vairā k izmaksu. Nolē mu, ka tas nav tā vē rts.


Tā kā viss ir ar mums, nav nepiecieš ams atgriezties Berehovē , un jū s varat nekavē joties doties tā lā k. Lī dz trasei gā jā m 5 minū tes. Tur stā vē ja bē dī gs vī rietis un sieviete un stā stī ja, ka jau 20 minū tes neveiksmī gi ķ ē ruš i maš ī nas. Daš a pacē la roku un pirmā maš ī na apstā jā s. Jā , tajā dienā mums bija "Lucky Pen". Maš ī na nebrauca tieš i tur, kur vajadzē ja, bet ar tā du "Lucky rokturi" tā nav problē ma. Nobraucā m kā dus 10 km un izkā pā m uz citas š osejas, kur vē l viena cilvē ku grupa gaidī ja mikroautobusu. Š oreiz Daš ai pat nevajadzē ja pamā t ar roku, lai mikroautobuss nekavē joties ierastos. Savā di, bet š odien ieplā notais grū tais marš ruts izrā dī jā s ā rkā rtī gi viegls. Mukač evā mū s jau gaidī ja mū su mī ļ ā kā viesnī ca "ar koferiem", un mū su mī ļ ā kā krodziņ š atradā s netā lu no viesnī cas.

Viesnī cā strā dā još s klē pjdators bija pieslē gts internetam, pat neprasot paroli) Š ī viesnī ca bija labi zinā ma arī klē pjdatoram. Miš u pā rplū da atmiņ u vilnis, viņ š ar prieku atcerē jā s, kur staigā ja, kur spē lē ja celtniecī bas rotaļ lietas un kur bija vannas istaba. Š odien papildus pastaigai pa mū su mī ļ o Mukač evu esam ieplā nojuš i, protams, uzkā pš anu kalnā . Tiesa, maleh laika gaitā netika aprē ķ inā ts, un rezultā ts bija nakts kalns ar nakts mež u, kas to apvij. Paš ā mež ā centā mies neiebraukt, bet pā rvietoties tikai pa asfaltē tu ceļ u, bet, tomē r, č irksti no tumsas draudī gi č ivinā ja. Atgrieš anā s brauciens neizdevā s vē l vairā k. Mē s nolē mā m to nedaudz saī sinā t un pilnī bā nokļ uvā m draudī gajā "haschi".

Bija prieks atgriezties viesnī cā neskartam.

Vē sais rī ts sā kā s ar vē su ā ra baseinu. Baseins patiesī bā nebija tik vē ss, bet es uzskatu, ka no rī ta ū dens ir auksts. Š is baseins ir mū su atklā jums. Jū s maksā jat 100 UAH par pieauguš o, un baseins pieder mums visu dienu. Un es neteiktu tautai, ka tā du ir daudz. Kijevā tik lē ti uz baseinu nevar aiziet) Nopeldē jā mies, piedzē rā mies un varam doties tā lā k, mū su nā kamā pietura ir Uzhgorod. Uzhgorod, tā pat kā Mukachevo, nevar vien priecā ties, tas ir vienkā rš i forš i. Kā dreiz mē s, vē l pavisam jauni, te no tilta barojā m pī les. Un tagad Miš ka kopā ar mums atklā j š o skaisto pilsē tu!


Mē s reģ istrē jā mies pavisam jaunā viesnī cā . Viss bija pilnī gi jauns, bet viens mī nuss - logiem nebija aizslietņ u un pie griestiem sē dē ja odi. Es aizvē ru visus logus un nolē mu izsist vienu no tiem. Lai arī griesti bija augsti, es lidoju kā supermens. Aplaudē ! Moskī ts atstā ja pē das, it kā mazs meteorī tis bū tu aizlidojis un aizķ ē ris griestus. Ņ emot vē rā jauno griestu perfekto sniega baltumu, mū su nozieguma pē das bija skaidri redzamas. Nolē mu situā ciju labot. Slapjš tualetes papī rs. Bija doma lē cienā nomazgā t griestus, bet es noliku krē slu uz naktsskapī š a un uzmanī gi izkā pu augš ā . Diemž ē l papī rs izrā dī jā s nekvalitatī vs un bez meteora pē dā m tagad bija arī sā rta aura no tualetes papī ra.

Viesnī ca, atvainojiet, es to salaboš u. Viņ š paņ ē ma lupatas gabalu, saslapinā ja to un uzkā pa atpakaļ saraustī tā s konstrukcijas augš pusē . Un viņ š sā ka tī rī t. Kad likā s, ka sliktā k vairs nevar bū t. . . no griestiem tika nomazgā ta balinā š ana. Tas bija fiasko. Bet viesnī cai doš u visaugstā ko novē rtē jumu. Starp citu, neskatoties uz konstrukcijas nestabilitā ti, kurā es katru reizi uzkā pu, es jutos pā rliecinā ts. Ne velti pirms gada ar Antonu birojā rī kojā m konkursu, kurš visilgā k noturē sies uz “sē rfa dē ļ a”, kas balansē uz baļ ķ a. Zinā ju, ka š ī s prasmes kā dreiz noderē s. Papildus parastajiem svē tkiem pilsē tā , obligā ts priekš mets bija arī karjers, ko mē s ar Daš u katru reizi godam staigā jā m pā ri klintī m.

Š oreiz Miš am bija jā rā pjas apkā rt karjeram. Ideja nebija tā droš ā kā , tač u Miš a iesvē tī bu izturē ja drosmī gi. Mums par pā rsteigumu pie karjera bija daudz atpū tnieku, bija kafejnī ca. Mē s pat nezinā jā m, ka š eit peldas cilvē ki, jo pē dē jo reizi bijā m š eit aukstajā sezonā un nekad vasarā .

Tad bija cienī jama vanna vakarā , dzidrs ū dens. Peldē jā mies lī dz satumst. Bet mē s nevaram iztikt bez kā pš anas kalnā vakarā , jo viens tā ds kalns ir tieš i blakus karjeram. Bet forš ā kais ir tas, ka mū su ī sais marš ruts Rietumukrainā ir veiksmī gi aizvadī ts, esam lieliski!

Lepni aizklī da uz viesnī cas pusi. Pa ceļ am bija mazliet dī vains piedzī vojums: pie dzelzceļ a pā rbrauktuves tika nolaistas barjeras, maš ī nas apstā jā s, gaidī jā m vilcienu, gaidī jā m ilgi, bet tas tā arī nesanā ca. Un pat tad, kad š ķ ē rsojā m un devā mies diezgan tā lu, bija skaidrs, ka barjeras joprojā m ir nolaistas.

Nā kamajā dienā man bija darba diena, tradicionā li vienu dienu strā dā ju attā linā ti, un Daš a un Miš a turpinā ja iekarot Už gorodu. Vakarā atkal paspē jā m nopeldē ties ezerā un pastaigā ties pa liepu aleju. Lū k, tā ds ceļ ojums, kas izrā dī jā s mū su ceļ ojumu septī tā gada noslē gums.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums