Jaunvīna svētki Užgorodā

06 Decembris 2016 Ceļošanas laiks: no 18 Novembris 2016 ieslēgts 21 Novembris 2016
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Jauno vī nu svē tki Už gorodā

Esam atkal ceļ ā . Kijeva sā ka pilnī bā aizmigt ar sniegu. Pē dē jā s siltā s dienas vē l var noķ ert kaut kur rietumos. Novembris š ogad bija ī paš i auksts. Mums bija liela misija, Bož olē festivā lā mū s gaidī ja 400 jaunā vī na š ķ irnes. Turklā t datumi ar ceļ ojumu nesakrita ar nolū ku. Un vispā r viņ i sā kotnē ji domā ja uz Ļ vovu, bet pirms biļ eš u iegā des nolē ma doties vē l tā lā k uz rietumiem. Uzhorodā neesam bijuš i jau 7 gadus.


Ceļ š bija garš , bet ar mū ziku. Viens vī rietis acī mredzot sā ka degustā ciju Kijevā . Un vilcienā viņ š visu laiku kaut ko dziedā ja. Kad viņ š beidzot tika pieradinā ts, konduktors nolē ma viņ u nolikt uz plaukta blakus mū sē jam, izkustinot no maš ī nas vidus. Bet tā kā krā kš ana ir mans vecais ienaidnieks, centos invalī da ķ ermeni maigi pagriezt uz sā niem. Ķ ermenis pē kš ņ i ieslē dzā s un dziedā ja. Visa kariete man bija ā rkā rtī gi “pateicī ga”. Neaizmirstamā kais hits bija par kaut ko lī dzī gu “Amerika, Ņ ujorka, Krievija ir tā lu. . . ” Pē c stundas vī rietis apsē dā s savā vietā maš ī nas vidū un sē dus aizmiga, bet nekņ ā ca. No rī ta pamostoties, pirmā doma, kas man ienā ca prā tā , bija “Mana sieva un meksikā nis devā s uz Hjū stonu! ”, Otrā doma precizē ja pirmo “Amerika, Ņ ujorka…”. It kā dziesma iekrita man galvā . Pie ieejas Chop viena sieviete nolē ma izveidot pazemes rū pnī cu Sony austiņ u raž oš anai. Viņ as uzdevums bija pā rlikt austiņ as no tirgus somas uz firmas somā m. Somu š alkoņ a neļ ā va aizmigt.

Už horode

Pilsē ta mū s sagaidī ja ar zilā m debesī m un 15 grā du karstumu. Es pat novilku ziemas mē teli. Pē c iekā rtoš anā s devā mies uz festivā la teritoriju. Uz skatuves jau sā ka uzstā ties folkloras kopas, un street food zonā varē ja apē st Aizkarpatu gardumus no vē dera. Tukš ā dū š ā sā kt degustā ciju kaut kā nav comme il faut. Pats festivā ls sā kā s ceturtdienas vakarā . Tagad bija sestdiena, un š ķ ita, ka pū lis pieaug. Pagrabā notika vī na degustā cijas.

Ieeja uz visu dienu maksā ja 20 UAH. Turklā t var aizbraukt un nā kt cik gribi, par š iem 20 UAH jau var nopirkt vī nu. Otra iespē ja ir maksā t 95 UAH. Tev tiek iedota firmas glā ze, kurā vē lā k ieliet vī nu pā rbaudei, un dā vanā saņ emsi litru sev tī kamā vī na.

Mē s nolē mā m paš i pā rbaudī t abus variantus. Mums š eit vē l ir divas dienas) Pie ieejas bija zī me, kas aicinā ja izmē ģ inā t maksimā lo vī nu skaitu. Savus meistardarbus laipni aicinā ja nogarš ot arī vī ndari. Viens puisis man uzreiz ielē ja tā du porciju, ka pā rē jos es laikam nevarē ju izmē ģ inā t. Un pats galvenais, vī ni ir patieš ā m garš ī gi. Bet man bija jā paņ em pā rtraukums) Uz ielas jau bija koncerts, pulkstenis bija tikai 12 no rī ta.

Pilsē ta prot staigā t! Jū s varat klī st mū ž ī gi pa mā jī gajā m Uzhgorod ielā m. Š ķ iet, ka vecpilsē tā viņ u nav tik daudz, bet viss ir ļ oti omulī gi. Staigā tā ju vidū nereti sastapā s ar festivā la firmas glā zē m rokā s. Netā lu no Už horodas pils atrodas brī vdabas muzejs. It kā pirms 7 gadiem, mū su attiecī bu rī tausmā , mē s atkal ejam pa tā m paš ā m muzeja ielā m, viss ir tik pazī stams.

Vakariņ ā s devā mies uz paš u nomali uz “Detsu pie notā ra”. Es tieš ā m jutu, ka es pieņ emos svarā . Bet ukraiņ u virtuve ir tā vē rta) Mē ģ inā jumi noķ ert atpakaļ mikroautobusu uz pilsē tu beidzā s ar neveiksmi. Pē c 21:00 brī vdienā tas izrā dī jā s nereā li.

Karjers


No rī ta devā mies uz lielo karjeru. Mikroautobusa gaidī š ana agrā rī tā beidzā s ar tieš i tā du paš u neveiksmi. Bet karjers pē c Kijevas standartiem nemaz nebija tā lu. Pusstundu rī ta pastaiga bija gluž i piemē rota. Pirms karjera devā mies uz vietē jo pudeļ u pildī š anas veikalu, lai iedzertu tasi tē jas. Aiz sienas skanē ja disko mū zika ar vienkā rš iem tekstiem. “Partymaker, shaker-shaker” Kamē r tē jkanna vā rī jā s, vietē jais ballē tā js Hjū stonā kopā ar Ņ ujorku meksikā nim pilnī bā izdzina no galvas. Paš u karjeru ilgi nevarē jā m atrast un gā jā m riņ ķ ī , lai gan mums bija karte ar GPS. Pirms 7 gadiem atbraucā m bez jebkā dā m tehnoloģ ijā m bez klejojumiem. Ezers, tā pat kā pagā juš ajā reizē , bija krā š ņ s.


2016


2009

Daž i cilvē ki pat nomazgā jā s. Stunda paskrē ja nemanā mi un ā rkā rtī gi. Iet pa apli nav tā droš ā kā doma, bet tikā m galā . Atceļ ā mū s gaidī ja grū ts uzdevums. Divi ceļ i. Ja brauksi pa vienu, nokļ ū si č igā nu kvartā lā , pa otru iekā psi mikroautobusā . Iepriekš ē jā reizē problē mu atrisinā jā m ne sev par labu, pat krē slā . Š oreiz vairā k veiksmes. Mē s pusdienojā m "Kafejnī cā zem pils", turpinot ē st izcilu virtuvi. Desertam ir tradicionā lie pagrabi ar vī na degustā cijā m. Š odien jau bijā m ar personī gajā m glā zē m, atdodot savas divas balsis par labā kajiem vī ndariem. Dedzī gi atvadī jā mies no daž iem puiš iem, novē lu viens otram uzvaras un veiksmi. Vī ni bija ļ oti, ļ oti garš ī gi, bet ķ ermenis ir fiziski ierobež ots š ķ idruma saturē š anas ziņ ā . Pat kā ļ aunums uz ielas tirgoja č ehu dzē rienu Kofola, ko Č ehijā tā arī negarš oja.

Pē dē jo gadu laikā Už horodu piepilda daž ā das mini statujas un indiā ņ i. Un no kurienes nā ca otrais, man nemaz nav skaidrs. Mē s centā mies atrast maksimā lo mini statuju skaitu. Ļ oti interesanta izklaide, jo ī paš i tā pē c, ka par katru mini statuju bijā m saglabā juš i stā stus planš etdatorā . Labā kā noteikti bija Svobodka.

Internetā ir daudz fotogrā fiju, kurā viņ a redzama tē rpos, cilvē kiem patī k viņ u saģ ē rbt svē tkos.

Pa to laiku rudens saule sā ka pā riet uz saulrietu. Mums tas nozī mē ja vienu – bija jā atgriež as mā jā s, darbs gaidī ja. Pē dē jā stundā paspē jā m iegriezties pē c karstā s š okolā des Ļ vovas š okolā des darbnī cā un, protams, ē dinā š anas laukumā ar ielu pā rtiku, lai paņ emtu vilcienā gardumus. Es negribē ju pamest mā jī go Už gorodu.

Kad jau bijā m vilcienā , mums kļ uva skaidrs, ka Aizkarpats ar visiem spē kiem cenš as mū s noturē t. Pie sienas karā jā s baneris “Ziemas vī na svē tki Mukač evā ”. Tas ir kā izaicinā jums!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums