No Slavsko līdz Sredne-Veretsky pārejai

27 Maija 2013 Ceļošanas laiks: no 01 Maija 2013 ieslēgts 04 Maija 2013
Reputācija: +321
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Liels brī vo dienu skaits š ī gada maijā priecē ja. Tā tad ir iespē ja ceļ ot. Tač u arī pā rslē gš anā s uz darba rež ī mu pē c tik daudzā m brī vdienā m prasī ja noteiktu laiku. Un tagad, atguvusies pē c brī vdienā m un izbraucieniem, vē los padalī ties savos iespaidos.

Labi draugi no Slavsko aicinā ja mū s apskatī t, kas jauns vasaras sezonā . Protams uz ceļ a!

Un, kā vienmē r, vilcienam Kijeva-Už goroda nav biļ eš u.

Bet tū rists atradī s veidu. Nolemjam izmē ģ inā t jaunu marš rutu. Pē rkam biļ etes uz reģ ionā lo vilcienu Kijeva-Hmeļ ņ icka. Š is ir slavens vilciens. Izbrauc no Kijevas pulksten 23:19 un pulksten 05:30 jau no Hmeļ ņ ickas. Pē c tam pē c trim stundā m no Hmeļ nickas uz Ļ vovu atiet elektriskais vilciens, bet no Ļ vovas “akmens metiena attā lumā ” lī dz Slavsko.

Protams, tas ir ilgā ks. Bet jū s varat redzē t Hmeļ ņ icki! Kam bazā rs, kam ekskursija.


Pilsē tas agrā kais nosaukums bija Ploskirovs, Proskurovs, un tikai kopš.1954. gada pilsē tu sā ka saukt par Hmeļ ņ icki. Padomju laikos pilsē ta bija industriā la, un pagā juš ā gadsimta 90. gados tā sā ka dzī vot jaunu dzī vi. Š eit tika atvē rts vairumtirdzniecī bas tirgus "Tolkuchka" jeb "Cloud", kas pē c pā rdoš anas apjoma ir treš ais Eiropā .

Netā lu no stacijas atrodas Ukrainas Valsts robež sardzes dienesta Nacionā lā akadē mija, kas nosaukta par godu. B. Hmeļ ņ ickis. Interesanti, ka š eit tiek sagatavoti robež sardzes speciā listi gan Ukrainai, gan vairā kā m NVS valstī m.

Mē s virzā mies uz pilsē tas centru. Mā jas celtas 60. un 70. gados. Vecā kā ē ka nav redzama. Bet pa ceļ am apskatī jā m pieminekli Afganistā nas upuriem. Š is ir vispareizā kais piemineklis š ajā karā krituš ajiem.

Un parkā pie rā tsnama uz alejas atrodas kā di divi desmiti skaistu soliņ u, kas kļ uvuš i pilsē tas ī paš umā .

Uz priekš u uz staciju un uz ceļ a.

No Hmeļ ņ ickas bez pā rtraukuma virzā mies uz Ļ vovu un tad uz Slavsko.

Slavsko platforma, tikš anā s ar draugiem un pē c 5 minū tē m esam klā t.

"Arefjevu muiž a" sirsnī gi sveic visus apmeklē tā jus.

Mū sdienī gi numuri (noteikti ar visā m ē rtī bā m), ģ imenes komforts, saprā tī gas cenas - tas viss ir lieliskas brī vdienas atslē ga. Arefjeva muiž a ne pirmo gadu ir iekļ auta š ī reģ iona labā ko atpū tas objektu katalogā un tai ir oriģ inā la statuss. Katrs numurs ir individuā li iekā rtots un dekorē ts ar gleznā m. Oksanas un Dima Arefjevu draudzī gā s ģ imenes radī tajā muiž ā jau vairā k nekā gadu ik gadu saimnieko mā kslinieki no Ukrainas un ā rvalstī m.

Un pē c to noturē š anas gleznas var iegā dā ties galerijā Maxim (ir arī suvenī ri), kas atrodas stacijā (kas ir ē rti! ), kā arī apskatī t katrā muiž as telpā .

Ir zinā ms, ka mā kslinieki atstā j savas pē das uz audekla.

Tā tad "Arefjevu muiž ā " bija tradī cija atstā t savas pē das uz sienas. Tieš i uz upes akmens, kas rotā sienu ē damistabā . Oriģ inā li un izglī tojoš i!

Un no rī ta gaidā m sezonas jaunumu. Š ogad ekskursijā m tiek pievienots daž u stundu brauciens no Slavsko lī dz Sredne-Veretsky pā rejai. "Dzelzs zirgs", t. i. gaida maš ī na ar nosaukumu Ņ iva. Tā tad uz ceļ a. Ceļ š bū s interesants.


Pirmā apdzī votā vieta ir Tukhljas pilsē ta. Š eit notika Ivana Franko stā stā Zakhar Berkut aprakstī tie notikumi. Milicija sakā va mongoļ u-tatā rus. Pateicī bā pie ceļ a stā v Ivana Franko aka un piemineklis rakstniekam ar atbrī votā jiem.

Ceļ š gludi ieiet Golovetsko ciemā . Pie ieejas kalnā var redzē t skaistu jaunu koka baznī cu Kunga Epifā nijas svē tkos. Vecais pirms daž iem gadiem nodega, bet zvanu tornis izdzī voja.

Nā kamā apdzī votā vieta ir Plavia. Caur to iet ceļ š uz atpū tas centru Play, kas atrodas kalnā ar tā du paš u nosaukumu.

Un pē c 6 km ciems ar jauku nosaukumu Tukholka. Ir zinā ms, ka pirmo reizi tas tika minē ts kņ aza Konstantī na Otrož ska hartā tā lajā.1552. gadā . Š eit ir bijis arī Oleksa Dobvuš s. Un Zakhar Berkut ir no Tukholkas.

Tā lā k neliela pā reja un brauciens Klimets ciemā . Ir leģ enda, ka ciemats atradies daž us kilometrus no tagadē jā s vietas un to sauca par Blade. Cilvē ki dzī voja un strā dā ja. Bet kā du dienu radā s liela problē ma. No nezinā mas slimī bas viņ i sā ka mirt kā muš as. Viņ i domā ja, ka nomirs. Bet viens cilvē ks palika dzī vs, un viņ a vā rds bija Klims. Viņ š kļ uva par pirmo kolonistu jaunajā ciematā . No viņ a ģ imene vairojā s, un ciems atdzima.

Par godu viņ u nosauca par Klimetu. Tur stā v Euhrastijas jeb Svē tā Krusta Paaugstinā š anas baznī ca. Tā celta 1925. gadā kara laikā nodegusī vietā .

Un š is ciems ir pē dē jais pirms Sredne-Veretsky pā rejas. Ceļ š sā k celties augš up, tad ir serpentī ns.

Tagad caurlaidei nav bijuš as nozī mī gas vē rtī bas. Bet viņ š atstā ja pē das vē sturē . Tā bija vienī gā pā reja caur kalniem, kas atdala Ļ vovas reģ ionu no Aizkarpatu reģ iona.

Mē s godinā m ungā rus, saskaņ ā ar leģ endu, tieš i caur š o pā reju 895. gadā ungā ru ciltis Arpadu vadī bā ieradā s Eiropā un apmetā s Panonijā (Tiso-Donavas zemienē ).

Ukraiņ i godina 1939. gadā bojā gā juš o, kā arī.1944. gada karavī ru-atbrī votā ju piemiņ u.

Slavenais naftas vads Druž ba iet nedaudz malā .

Ceļ š ir labi saglabā jies, bedres nav. Bet š auri. Un ir grū ti pat iedomā ties, ka viss tranzī ta transports uz Eiropu gā ja š eit! Un ungā ru autobusi Ikarusa pa marš rutu Ļ vova-Už goroda...


No pā rejas paveras brī niš ķ ī ga apkā rtnes panorā ma, ir ziedu pļ avas.

Bet pē c kā puma vienmē r ir nolaiš anā s. Ciemi aizstā j viens otru: Verbyazh, Lower Gate, Upper Gate. Mē s atrodamies Aizkarpatu reģ iona Volovecas rajonā , un Voloveca ir pilsē tas tipa apdzī vota vieta. Caur to iet dzelzceļ š Kijeva-Ļ vova-Č op, daž us kilometrus no š ejienes iet starptautiskā automaģ istrā le Bresta-Kijeva, kā arī gā zes vads Urengoja-Pomarija-Už goroda.

Ceļ š ved uz Guklyve ciemu. Š eit atrodas apkā rtnes vecā kā koka baznī ca – Svē tā Gara, celta 18. gadsimtā . Zī mī gi, ka ciemā ir saglabā jies sens rokraksts - pazī stams kā “Gukļ u hronika”, no kura var uzzinā t visu ciema vē sturi.

Ar vidē jo ā trumu 40-50 km/h mierī gi braucam un baudā m skatu pa logu. Ziedu lā vas aizrauj ar savu skaistumu.

Ciemu sē rija turpinā s. Š eit mē s braucā m cauri Podobovecai, Mezhhirya reģ ionā . Pie ceļ a Svē tā Nikolaja Brī numdarī tā ja baznī ca, celta 1785. gadā . Daž us kilometrus no Podoboņ ecas atrodas slavenais Shypit ū denskritums.

Tā mainā s jomas, ceļ š uz priekš u un uz priekš u. Un nā kamais ciems ir Pylypets. Š is ir slavens slē poš anas kū rorts. Tajā ir vairā ki pacē lā ji, brauc gan slē potā ji, gan snovbordisti. Galvenā s tū ristu grupas uz Shipit ū denskritumu tiek ņ emtas no Pylypets.

Un tā mē s nokļ uvā m paš ā dziļ umā . Augš ē jā un Lejasstudenī ciemi vienmē rī gi pā riet viens otrā . Zī mī gi, ka ciemos ir civilizā cijas neskarti nostū ri. Etnociemi ī stenī bā !

Aiz Nizhniy Studeny ir izkā rtne ar norā dē m uz Vitas ezeru. Ir pienā cis laiks atvilkt elpu. Galu galā jau ir nobraukti nedaudz vairā k par 100 km.

Ceļ š pagriež as pa labi un asfalts beidzas, bet iesā ktā grunts ir lieliskā stā voklī . Mazliet augš ā , nedaudz lejā un esam Vita ezera ekokompleksa vā rtu priekš ā . To sauc arī par Khoschevanskoye ezeru. Tas ir mā kslī gi izveidots un sastā v no vairā ku ezeru kaskā des.


Tur var makš ķ erē t un peldē ties. Kompleksā ir arī vairā kas koka mā jas, bā rbekjū , pirts, izjā des ar zirgiem. Viss ir ļ oti uzlabots, tač u tam ir priekš rocī bas.

Paē duš i saldē jumu dodamies tā lā k. Jā atgriež as Ļ vovas apgabalā .

Neliela pā reja un esam jau Volosjankā , un š ī ir 7 kilometri no Slavsko.

Volosjanka ir labi pazī stama kā vē l viens slē poš anas kū rorts. Un vasarā - riteņ braukš ana.

Un tā mū su brauciens apkā rt ringam beidzā s. Kopē jais ceļ a garums bija 115 km.

Lielisks marš ruts, daudz jauna un neparasta. Paldies "Arefjevu muiž ai" par tā s atklā š anu un paš iem visiem Karpatu iemī ļ otā jiem, kas atpū š as, lai brauktu pa š ā du gredzenu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums