Ziema Jaremčē

24 Marta 2019 Ceļošanas laiks: no 01 Janvāri 2017 ieslēgts 05 Janvāri 2017
Reputācija: +580
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s ī rē jā m mā ju Jaremč e uz Jauno gadu. No pilsē tas centra lī dz mā jai jā brauc apmē ram 15 minū tes. Tas mū s netraucē ja, jo gribē jā m baudī t skaistos skatus pa logu.

Ziloņ roks. Viņ i saka, ka jū s varat redzē t š o dzī vnieku klints aprisē s. Bet drī zā k vasarā , ziemā viņ i to nevarē ja redzē t)

Jaremč e ir maza pilsē ta, un jū s varat apskatī t visas interesantā s apskates vietas daž u dienu laikā .

Probijas ū denskritums Prutas upē . Augš ā , netā lu no tilta pā r upi, atrodas suvenī ru tirgus. Tur nopirkā m vilnas zeķ es, aitā das krē slu paliktņ us, grebtu koka š ķ ī vi un Karpatu tē ju. Zemā k - tū risti uz slideniem akmeņ iem, riskē jot iekrist caur ledu ledainajā ū denī .

Dzelzceļ a tilts, kas darbojas pā ri Prutas upei. Tā augstums ir 65 m. Tā celta 19. gadsimta beigā s, Lielā Tē vijas kara laikā nopostī ta, vē lā k atjaunota, bet bez agrā kā vē riena.

Sv. Jā ņ a Kristī tā ja dzimš anas baznī ca.

Viesnī cas un kotedž as.


Parks-muzejs "Karpati miniatū rā " Ž onkas upes krastā . Š eit atrodas kalnu grē das, Hoverlas kalns, ezeri, baznī cas, dzelzceļ a tuneļ i un citi hutsulu arhitektū ras pieminekļ i. Veiciet ekskursiju, kurā varat uzzinā t kaut ko interesantu sev un ieplā not ceļ ojumu uz daž ā m š ī muzeja apskates vietā m)

Janvā rī visas miniatū ras bija sniegā .

Š ī ir slavenā koka restorā na Hutsulshchyna miniatū ra. Ir zinā ms, ka tas ir bū vē ts bez vienas naglas.

Mazais zoodā rzs. Tur var nopirkt barī bu vai atnest savu un pabarot no rokā m briež us un stirnas. Zoodā rzā ir daž ā da veida putni, lapsas, mež acū kas un sivē ni.

Tur ir skaists ezers ar gulbjiem. Krastā var pasē dē t, apbrī not dabu un atpū sties uz grebtiem koka soliņ iem, š ū polē m, lapenē m, vizinā ties kamanā s ar zirgiem.

Mē s pusi dienas veltī jā m neatkarī gai ekskursijai pa Dovbuš a taku. Apmaldī ties ir grū ti, jo uz kokiem ir norā des, kur jā iet.

Taka kā pj pa akmens pakā pieniem kalnup starp gadsimtiem vecā m eglē m, diž skā barž iem, iet gar koku saknē m. Miers un klusums. Uzlā dē jas ar enerģ iju un emocijā m! ) Takā ir skulpturā las kompozī cijas, akmens bluķ u kaudzes, kas veido alas, terases. Un kaut kur klintī s ir paslē pts "Hutsul Robin Hood" Oleksa Dovbuš a zelts! )

Jaremč ē varat pavadī t 2–3 dienas un pē c tam doties ekskursijā s.

Mē s bijā m ekskursijā ar autobusu Verhovinā filmas "Aizmirsto senč u ē nas" mā jas muzejā . Filmas uzņ emš anas laikā š eit dzī voja rež isors Sergejs Paradž anovs.

Pē c gida stā sta bija iespē ja nofotografē ties hucuļ u tē rpos. Ierodoties mā jā s, uzreiz pā rskatī ju Paradž anova filmu un pā rlasī ju Kotsiubinska grā matu)

Ir arī Hutsulu maģ ijas muzejs, kurā ir priekš meti, kurus izmantoja molfari — dziednieki. Viņ i cienā ja cilvē kus ar lū gš anā m un burvestī bā m, burvju rituā liem, burvju vijoli un drymba mū ziku. Tiek prezentē tas slavenā dziednieka molfā ra Neč aja personī gā s mantas, kurš , pateicoties savā m spē jā m, spē ja uzturē t skaidrus laikapstā kļ us (kas ir svarī gi Karpatu kalnos)

Es nopirku drymba, bet tas uzreiz neizdodas patī kamas skaņ as un manas lū pas ā tri nogurst)

Š is ir vē l viens hucuļ u mū zikas instruments - trembita, kas sauc cilvē kus gan bē dā s, gan priekos)

Ziemas Karpati, tā pat kā vasaras, ir aizraujoš i un skaisti!


Bijā m arī Bukovelā , slē pojā m, braukā jā m ar snowtubingu, pacē lā m.

Tagad plā nos — Hoverla, Sinevī ra un peldē š anā s tvertnē s)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums