Trīs dienas Kvasī

10 Februāris 2021 Ceļošanas laiks: no 24 Septembris 2020 ieslēgts 26 Septembris 2020
Reputācija: +375.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Interesanta un daudzveidī ga vieta, kur ir viss nepiecieš amais aktī vai atpū tai. Bija no 24. lī dz 26. septembrim. Mē s nokļ uvā m Kvasā ar vilcienu uz Rakhivu. Nedaudz pastaigā jā mies pa pilsē tu, aizbraucā m uz vietē jo tirgu, mazliet iepirkā mies. Pie tirgus iekā pā m garā mbraucoš ā mikroautobusā un pē c 20 minū tē m bijā m Kvasy centrā . Viņ i dzī voja privā tajā sektorā , mā jā "Istabu ī re". Jauna, moderna mā ja, kas ir silta, tī ra, mā jī ga un ē rta. Mā ja atrodas ciemata centrā . Saimnieci sauc Lesja. Blakus mā jai ir veikali, maiznī ca, restorā ns un alus darī tava.

Pirmo dienu pavadī jā m degustē jot. Pirmā balles vieta ir vietē jā maiznī ca. Nogarš ojuš i siltu maizi un iedzē ruš i kafiju, devā mies pastaigā pa ciematu...5 minū tes vē lā k nokļ uvā m vietē jā alus darī tavā .

TsIPA alus darī tava. Izcils un daudzveidī gs alus (ap 40 š ķ irņ u, 20 no tā m izmē ģ inā ju).


No uzkodā m pie alus vē los minē t kū pinā tus gliemež us - super garš ī gi...Kopumā.3 in 1: augsts serviss, kvalitatī vs alus un augsta cena (acī mredzot ne vietē jiem... ).

Ciema sā kumā atradā m marš ruta indeksu ar mū su ceļ ojuma galvenajiem mē rķ iem. Pa labi pā ri tiltam ir siera fabrika. Ir arī restorā ns-picē rija, un blakus tiem - minerā lū dens avots, garš ī gs ū dens. Nolē mā m tur paē st pusdienas. Sanā ca daž ā da siera un jē ra zupa: siers bija vidē js, bet zupa garš ī ga.

Vakariņ ojā m restorā nā Gagarin and Bokorash — stabils uzņ ē mums! ! ! ! ! Bograch izrā dī jā s ļ oti garš ī gs...Izmē ģ inā jā m arī gliemež us krē mī gā mē rcē - interesanta garš a. Un, protams, vā rī ti astoņ kā ji (kū pinā ta forele) - garš a dievī ga...Izmē ģ inā jā m 7 alkoholisko dzē rienu komplektu - katra gaume amatierim. Iestā de ir lieliska, tikai konts jā pā rbauda, ​ ​ vairā kas reizes mē ģ inā jā m krā pties ...

Otrā diena : pā rgā jiens uz Bliznicas kalnu, marš ruts 27 km.

Skaisti skati un vienatne ar dabu garantē ta! ! ! ! ! Uzkā pā m pa zaļ o marš rutu (sā kums 7.00) lī dz Starai (10.30), tad pā ri grē dai lī dz Bļ izņ icas pakā jei (12.30) un pē c stundas kā pš anas bijā m augš ā (13.30). No vienas puses paveras skats uz Dragobratu un Velyka Blyznytsia pilsē tiņ u, no otras - skats uz Petros un Hoverlas pilsē tu - IESPĒ JAMS! ! ! ! ! Kalns mums pavē rā s uz 20 minū tē m, un tad virsotnes sā ka slē pties mā koņ os. Pē c pusstundas atpū tas sā kā m nobraucienu pa sarkano marš rutu un 18.00 atkal bijā m Kvasy. Nu otra puse...Nepatī kami, bet SVARĪ GI - Veļ ika Bļ izņ ica slē gta braukš anai cauri bezdibenī iekrituš ai maš ī nai (lidoja 300 m lejā )...Vietā m tur braukt ir bī stami - ļ oti stā vs un slidens + kraujas. ...>

Un vē l viena traģ iska vieta: 600 metrus no augš as atrodas piemiņ as plā ksne 4 bojā gā juš o Koralova grupas piemiņ ai (Djatlova grupas ukraiņ u analogs).

Tikai upuru ir mazā k un apstā kļ i ir pavisam citi.


No tā , ko uzzinā jā m par traģ ē diju: galvenā sakritī ba, kas noveda pie traģ ē dijas - vē lu marš rutā , bija sals. Kad stipri sniga, pasliktinā jā s redzamī ba un, ejot augš ā , virsotni neredz, grū ti orientē ties, nav ne krū mu, ne koku, un kalni ar nosaukumu "Dvī nis" tur pat 3. Kad puikas sā ka meklē t bū diņ u pajumtei, grupa zaudē ja orientā ciju un sadalī jā s, satumst...Rezultā tā tie, kas gā ja pretī virsotnei - paņ ē ma kalnu, un pā rē jiem 5 paveicā s vairā k, viņ i izdzī voja.

Es vē los pastā stī t vairā k par ū deni ...Sausā s vasaras dē ļ zaļ ajā marš rutā mē s nesastapā m nevienu avotu. Un tikai nobraucot pa sarkano marš rutu, sasniedzot mež malu, kur atrodas saimniecī ba, bija avots ar ū deni.

Treš ā diena: pā rgā jiens uz Sheshul kalnu, marš ruta garums 29 km.

Marš ruts ceļ ā uz Petrosu un Hoverlu ir ļ oti gleznains, skaists un interesants. Sā kums 7.30.

Apkā rt putnam, ziedi, ū dens visā marš rutā . Sasniedzā m Š umneskas pļ avu (12.00) un nogriezā mies pa labi. Š eš ulā ir taka starp krū miem un zariem. Pē c 800 m sasniedzā m virsotni, no kuras paveras skats uz visu Melnkalnes grē du, ko varē jā m izbaudī t tikai kā pjot, jo augš stā vā mū s gaidī ja pā rsteigums...Kā pš ana kalnā aizņ ē ma 30 minū tes. Izgā jā m cauri krū miem, sā ka lī t. Un, izkā pjot no tā m, ieraudzī jā m "forš u" bildi - ciklons ar lietus sienu steidzas uz mums. Pē c minū tes mē s apglabā jā m visus sī krī kus, uzvilkā m lietusmē teļ us un sā kā m sajust visu dabas spē ku...

Sā kā s stiprs lietus, kļ uva ļ oti auksts. Temperatū ra pazeminā jā s no +15 lī dz +3.

Nā cā s tupē t, noslē pjoties lietusmē telī , jo š ķ ī bs lietus, kas uzlija uz biksē m, un ū dens ieplū da kedā s...Sajū ta nav patī kama...Rezultā tā uz 25 bijā m iestrē guš i kalnā . minū tes...

Emocijas, protams, ir neaprakstā mas: tu sē di debesī s, gribi nokā pt svē tajā zemē , un daba neļ auj...Te jutā mies, kad neredzam orientierus, redzamī ba ne vairā k kā.3 m. Š eit mums vajadzē ja zā bakus un dū raiņ us katram gadī jumam. Labi, ka dž emperim apakš ā ir kempings, kur var paslē pties. Tur pā rģ ē rbā mies, uzkodā m un sā kā m nobraucienu. No tilta lī dz siera raž otnei Kvasā mē s nobraucā m 3 stundā s un 30 minū tē s. Atkal lija stiprs lietus, un tad naktī uzsniga pirmais sniegs...

Mū su piedzī vojumi bija pilnī bā veiksmī gi: vienu dienu mē s varē jā m sauļ oties, bet nā kamajā mē s nosalā m - tie ir kalni...Jauku brī vdienu! ! !

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
До и после дождя (г.Шешул.)
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums