Stāsts par Hoverlas, Jaremčes un Guksa iekarošanu

01 Jūlija 2016 Ceļošanas laiks: no 18 Jūnijs 2016 ieslēgts 19 Jūnijs 2016
Reputācija: +3130
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sveiki, dā rgie draugi, lī dzī gi domā još ie un ceļ otā ji!

Es pieļ ā vu, ka aprakstī tais piedzī vojums ir kļ uvis par sava veida plaģ iā tu tautietes Poļ inas ceļ ojumam pa Karpatiem. Ceļ ojumu stā stu konkurss 2015 Izlasī ju viņ as stā stu par kā pš anu Hoverlā , un uzreiz man galvā ielē ca pā rslē gš anas slē dzis “ES GRIBU”.

Mē s plā nojā m kā pt uz Trī svienī bas brī vdienā m, jo ​ ​ bija 1 "papildus" brī vdiena (lai gan nav papildu brī vdienu) Mē s samaksā jā m par ekskursiju, nopirkā m vilciena biļ etes un sā kā m gaidī t. Diemž ē l nav tieš ā vilciena no Sumi uz Ivanofrankivsku, tā pē c man bija jā brauc caur Kijevu ar pā rsē š anos.

Agri no rī ta 5-45 mē s ieradā mies Ivanofrankivskā . Noteiktajā laikā stacijā mū s sagaidī ja pieredzē jis gids Vasils, iesē dinā ja mikroautobusā un aizveda grupu uz Jaremč e. Pa ceļ am pavē rā s neticamas Karpatu ainavas. Mani uzreiz pā rsteidza daba, bagā tā s mā jas un milzī gs skaits baznī cu un kaplič u.


Jaremč ē mē s apmetā mies Sofia Forest Club viesnī cā , paņ ē mā m istabu 4. stā vā ar skatu. Par viesnī cu palika labs iespaids: patika skats, personā ls un virtuve, nepatika, ka istabā s nav skapja un ledusskapja (vai mini bā ra). Visa pietika divu dienu uzturē š anā s laikam. Viesnī ca atrodas nedaudz nost no ceļ a, kalna pakā jē , netā lu no suvenī ru tirgus un Probiy ū denskrituma.

Pē c iekā rtoš anā s tikā m sirsnī gi pabaroti ar "griķ iem ar desiņ ā m", milzī gas porcijas bija jā ē d ar varu, miglaini nojauš ot, ak, cik spē ka vajadzē s. Mū s, 14 cilvē ku grupu, iesē dinā ja mikroautobusā un aizveda uz “sapņ a piepildī jumu”. Pa ceļ am gids Vasils izklaidē još i stā stī ja par Jaremč e, Mikuļ ič inu, Tatarivu, Vorohtu. Pavē rā s neticamas Karpatu ainavas: glī tas miniviesnī cas, dā rzi no guļ bū ves, lauki, pļ avas, gleznainā straujā Pruta, Khomyak, Sinyak kalni utt. Grū ti aprakstī t, par to jā skatā s paš am.

GOVERLA

Un tad parā dī jā s VIŅ A — Ukrainas augstā kais punkts Hoverlas kalns. Virsotne pacē lā s tieš i debesī s, un blakus esoš ajā s nogā zē s joprojā m bija sniegs. Gleznainajā Hoverlas pakā jē bizness rit pilnā sparā : pā rdod suvenī rus, lietas, nomā slē poš anas nū jas (padoms: paņ emiet nū jas, ar tā m ir nedaudz vieglā k kā pt), ir vannas istaba, kas nav gleznaina (padoms: izmantojiet vannas istabu). , augš ā un ceļ ā uz to nav nekā du ē rtī bu). Nopirku bandanu ar Ukrainas karogu, jo. cepure saulainā laikā ir obligā ta.

Mū su 14 cilvē ku grupa kopā ar gidu Vasilu sā ka kā pt pa sarež ģ ī tu marš rutu. Kalna pakā je ir klā ta ar blī vu mež u, ir kalnu strauts. Augsts mitrums, koku saknes veido augstus pakā pienus, staigā t nav viegli. Putni dzied, es viņ us apskauž u, viņ i nekā pj kalnā ))) Mē s ejam garā m mež am, mums jau sā p kā jas, staigā jot pa pusauklu, ir grū ti elpot, un tas ir tikai ceļ ojuma sā kums. Atveras izcirtums, apaudzis ar kadiķ iem un mež a avenē m, un ainava jau ir satriecoš a.

Tā lā k iet bija vē l grū tā k: daļ a celiņ a bija blī vi nomē tā ta ar daž ā da lieluma slapjiem akmeņ iem, daļ a ceļ a gā ja gandrī z vertikā li. Bija bail skatī ties uz leju. Katrs ceļ a posms starp ī sajā m pieturā m bija jā pierunā doties tā lā k, bet padoties nebija domas. Redzams ū denskritums, te iztek upe. Stienis. Uz brī di apstā jamies, lai apbrī notu un klausī tos.


Visu kā pienu es domā ju: kā pē c es to daru? Man š ķ iet, ka katram cilvē kam, kas atrodas š ajā augš upejā , ir sava motivā cija. Man galvenais bija sevis pā rvarē š ana, š aubas par sevi, fiziskais nogurums, bailes no augstuma, tā s bija arī jaunas pieredzes alkas, patriotisks impulss (redzē t savu dzimteni no tā s augstā kā punkta).

Samits jau ir pavisam tuvu, es kā pju ar pē dē jiem spē kiem. . . esmu virsotnē ! Emocijas no š ī augstuma iekaroš anas ir ļ oti grū ti aprakstī t. . . Pirmā ir sajū sma, it kā tu neiekaro virsotni, bet kaut ko maina savā dvē selē . Skats paveras nesalī dzinā ms: bezgalī gie majestā tiskie Karpati, mā koņ i un lietus virs Ungā rijas teritorijas ir pavisam tuvu. Cilvē ki ir noguruš i, bet tik priecī gas sejas! Un tikai paš ā augš ā saproti – tas bija tā vē rts.

Pē c kalnos pieredzē juš a kolē ģ a ieteikuma (Paldies, Sasha) mē s paņ ē mā m lī dzi pudeli š ampanieš a un sviestmaizes. Parastais "Odessa Brut" Hoverlas virsotnē š ķ ita visgarš ī gā kais š ampanietis, kā ds jebkad dzē ris. Apsē dā mies uz saules uzkarsē ta akmens, dzeram, ē dam un “uzsū cam” Karpatu ainavu skaistumu. Es nezinu, cik daudz mē s atpū tā mies, bet mums ir jā kā pj lejā . Nobrauciens arī fiziski nav diez ko viegls, sā p pavisam citi muskuļ i nekā kā puma laikā , bet garī gi ir daudz vieglā k.

Runā jot par laikapstā kļ iem, teikt, ka mums paveicā s, ir nepietiekams apgalvojums. Viss jū nijs bija mež onī gi lietains, un Karpatos arī auksts. Virsotnes kā pš anas dienā laiks bija silts, bet ne karsts, spī dē ja maiga saule. Vē ja tikpat kā nebija, tikai nedaudz pirms paš as virsotnes. 3 reizes mē ģ inā ju lī t, bet 3 reizes pā rdomā ju, tikai nedaudz lija, un atkal saule. Tā da sajū ta, ka daba mū s, ceļ otā jus, apž ē loja. Paldies!

Turpinā m. . . Upes pakā jē dzeram ū deni tieš i no kalnu upes, ļ oti garš ī gi (starp citu, organismam nekā das sekas nebija). Tirgū paņ emam karstvī nu (sanā ca labi), iedzeram un atgriež amies viesnī cā .


Mū su marš ruts ved caur lielā ko, ļ oti veco un ļ oti skaisto Ukrainas ciematu Mikulič inu, kas radā s Galī cijas Firstistes laikā . Viena no atrakcijā m ir mini alus darī tava (raž o vairā ku veidu dzī vo alu "Hutsulske", izmanto Karpatu avota ū deni un medu no savas dravas). Uztaisā m pieturu, firmas veikalā iespaidī ga rinda, ar kuru ā tri tiek galā vietē jā s gudrā s 2 dā mas. Degustā cijai ņ emam 4 litrus un glā zi 0.5 litrus. Tieš i veikalā uzkodā m tiek piedā vā tas vairā kas siera š ķ irnes. Piestā jam pie kazas. Degustā cija: nesalī dzinā ms alus, nesalī dzinā ms siers un nesalī dzinā ma pirmā kombinā cija ar otro. Kurš bū s tajā s daļ ā s, pamē ģ iniet, nenož ē losiet.

Mē s atgriezā mies viesnī cā ļ oti noguruš i, bet apmierinā ti. Vakariņ ā s aizgā ja uz istabu sakopt. Numurs 4. stā vā , nav lifta. Cik grū ti ir piecelties pē c Hoverlas! Vakariņ ā s nogarš ojam sā tī gu chinakhi š ķ ī vi (š tovē ti kartupeļ i, vista, sē nes, pupiņ as). Garš ī gs un ā tri atjauno spē kus.

Pā rsteidzoš i pietiek spē ka nelielai pastaigai pa apkā rtni. Apbrī nojam skatus, dā rzus, upes, dodamies uz Probiy ū denskritumu. Atgriež oties viesnī cā , mē s guļ am "bez pakaļ kā jā m". Gooks mū s gaida no rī ta.

GOOKIES (Ū DENSkritumi)

No rī ta pē c sā tī gā m brokastī m lielā kā daļ a grupas dodas fakultatī vā ekskursijā (par papildu samaksu) uz Zhenetsky Huk. Dzī vespriecī gais š oferis Volodja steidz mū s uz Mikuļ ič inu, pa ceļ am stā stot interesantus stā stus un hucuļ u pasakas. Piemē ram, par to, ka agrā k š ajā apgabalā visus ū denskritumus sauca par gookiem (no vā rda "guchniy" - trokš ņ aini), tad tiem tika pievienoti citi nosaukumi.

Pirmais Guks ir Ž enetskis. Atrodas pie upes Ž enecs netā lu no Mikuļ ič inas 900 m augstumā Mē s skatā mies uz Juš č enko V. A. nepabeigto vasarnī cu. Pie ieejas Gukā mū s sagaida tipisks suvenī ru tirgus, bet mū s galvenokā rt interesē pats ū denskritums. Guks ļ oti skaists, ū dens brī vi krī t no apmē ram 15m augstuma. Veģ etā cija apkā rt nesalī dzinā ma, visas zaļ ā s nokrā sas, putni traki dzied. ))) Mans vī rs gribē ja braukt pa vagoniņ u, sajū tas ir asas, es neriskē ju, jo. Tā bija Trī svienī ba, un svē tos svē tkos nedrī kst lietot necenzē tu valodu. )))) Izstaigā jā m, nopirkā m suvenī rus un devā mies uz viesnī cu. Pa ceļ am Volodja izrā dī ja arī Moloč nijas kaskā des ā ķ i, pieturē ja pie piekaramā tilta pā ri upei. Stienis. Mē s devā mies ceļ ā , netā lu no viesnī cas mū s izlaida netā lu no Probiy ā ķ a.


Guk Probiy atrodas ceļ ā uz Jaremč es izstā di. Probijs ir vispilnī gā kais kaskā des ū denskritums Ukrainas Karpatos, straume ir neprā tī ga, troksnis ir ļ oti spē cī gs, ainava ir lieliska. Runā , ka agrā k augstums sasniedzis lī dz 25 m, tad ā ķ is esot uzspridzinā ts, jo. viņ š neļ ā va kokmateriā lus nopludinā t pa upi. Tagad gooks atgā dina ļ oti stā vu upes krā ci. Ū denskritums apskatā ms no visā m pusē m, t. sk. no augš as uz laipas.

Tieš i blakus ū denskritumam atrodas YAREMCHE SUVENĪ RU TIRGUS. Kas tur nav! Visa Karpatu tautas amatniecī ba, sā kot ar izš ū tiem krekliem un somā m, beidzot ar sieriem, medu un alkoholiskajā m tinktū rā m un liķ ieriem. Tas ir tikai plaš i atvē rtas acis. Ž ē l, ka nepaņ ē mā m lī dzi naudas iespiedmaš ī nu. Cilvē ki ir arī ļ oti kolorī ti, draudzī gi, atvē rti un sabiedriski. Tieš i virs ū denskrituma atrodas kafejnī cas un restorā ns, kur var iedzert aukstu izlejamo alu un nogarš ot hutsuļ u virtuves ē dienus, apbrī nojot goķ i.

Man ļ oti patika viss, krā š ņ ā daba un ļ oti viesmī lī gi un krā saini cilvē ki. Negribē jā s iet prom. Mē ģ inā sim turpinā t nedē ļ as nogales tū res Ukrainā .

Labu atpū tu, bū s jautā jumi, rakstiet, atbildē š u!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вершина
Вершина
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
так живут собачки в Яремче)))
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
капличка
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
пейзажи Карпат
у подножья Говерлы
Говерла
Говерла
Говерла
Говерла
Говерла
У подножья
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Эдельвейс на Говерле
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Подъем на Говерлу
Гук Женецкий
Гук Женецкий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
Пробий
На рынке сувениров возле Пробия
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
СЫР))))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Ах какие сувениры на рынке)))
Борщик в отеле
Отель
Отель
Отель
Отель
Отель
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums