uz Aizkarpati...

26 Maija 2015 Ceļošanas laiks: no 01 Maija 2015 ieslēgts 06 Maija 2015
Reputācija: +24
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā kot ar studentu gadiem, es vienmē r cenš os kaut kur nokļ ū t maijā . Pirmkā rt, ir daudz brī vu dienu. Otrkā rt, laika apstā kļ i ir labi. Ne vienmē r izdevā s, bet bija pā ris spilgti braucieni gan uz ā rzemē m, gan dzimtajā zemē . Pagā juš ajā gadā man nesanā ca aizbraukt, tā pē c š ogad nolē mu atgū ties. Patriotisma pā rņ emts, nolē mu doties ekskursijā pa Aizkarpatu. Un nenož ē loju! Kaut kā š ogad viss bija ī paš s. Vai tā es to uztvē ru.


Es braucu ar puisi maš ī nā . Ceļ š ir normā ls. Ļ vovā nokļ uvā m ā tri un ē rti. Tā lā k, protams, bija slikti ceļ i un pā rejas, bet viss nav tik kritiski kā ziemā . Tas, kas Aizkarpatijā pā rsteidz, ir senā s pilis un cietokš ņ i. Š ķ iet, ka esat iegrimis viduslaikos. Katram arhitektū ras mantojumam ir sava vē sture un interesanta leģ enda, kas piesaista tū ristus. Cilvē ki, kas tur strā dā , patiesi mī l savu ideju un apburoš i stā sta par š o vietu. Uzhgorod un Mukachevo ir pilsē tas ar vecā m mā jā m un ielā m, kas izklā tas ar bruģ akmeņ iem. Tajos iekļ ū stot, uzreiz jū tams vecā s Eiropas gars. Tas, kas mani patī kami pā rsteidza, bija cenu politika. Ir daudz pieejamu un ļ oti konceptuā lu iestā ž u. Domā ju, ka, aprakstot visas pilis, katedrā les, baznī cas un citas senā s arhitektū ras celtnes, kurā m gā jā m cauri, laika vienkā rš i nepietiks. Tā visa ir Aizkarpatija. Ik uz soļ a ir ko redzē t.

Un daba. . . Mē s visu ceļ u apstā jā mies, lai vienkā rš i apgultos un uzkostu zā lī tē . Jū s skatā ties tā lumā un redzat, kā kalnu virsotnē s joprojā m guļ sniegs. Neaprakstā ms skaistums. Mani pā rsteidza liels skaits minerā lu un ā rstniecisko avotu. Vietē jie iedzī votā ji apliecinā ja, ka katram avotam piemī t savs brī numains spē ks. Mums stā stī ja stā stu par ciemu, kurā apmē ram simts gadus ir dzimis milzī gs skaits dvī ņ u un dvī ņ u. Izrā dā s, ka lieta atrodas unikā lā avotā , no kura iedzī votā ji visu laiku dzer ū deni. Ciemu sauc Velyki Kopany. Daudzi pā ri speciā li ierodas, lai savā ktu brī numū deni. Avota tuvumā atrodas visas rindas.

Peldē ties Beregovas iztekā s, protams, man patika. Bet ļ oti skumji, ka serviss ir tik zemā lī menī . Pē c tam vī na darī tavā notika vī na degustā cija. Vī ns nav nekas. Bet tas ir tikai mans viedoklis, daudzi bija sajū smā .

Vā rdu sakot, Aizkarpatu nevar aprakstī t pilnī bā . Neatkarī gi no izvē lē tā marš ruta ir daudz apskates vietu un interesantu stā stu. Vietē jie ir draudzī gi un ļ oti sabiedriski. No izvē lē tā marš ruta nā cā s novirzī ties tikai tā pē c, ka pē c satikto cilvē ku ieteikuma apmeklē jā m arvien interesantā kas vietas, kas nav iekļ autas klasiskā gida marš rutā . Droš i ej un uzklausi padomu. Jū s atklā siet citu Aizkarpatu.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums