Krima.Skats no otras puses

25 Janvāri 2018 Ceļošanas laiks: no 30 Septembris 2017 ieslēgts 03 Oktobris 2017
Reputācija: +174
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Krima. Skats no otras puses

Jaltas krastmala 2010

Krima. . . Jalta. . . Man sirdij dā rgas vietas Cik reizes es tur esmu bijis. Neaizmirstami mirkļ i, spilgti iespaidi, daudz fotogrā fiju. Ikvienam fotogrā fijā s ir priecī gas sejas no saskarsmes ar skaisto pussalas dabu, pilsē tas garu, kas izaicina aprakstu. Š eit viss saplū da vienā : tī rs kalnu gaiss, daudzu tū kstoš u augu aromā ts un jū ras sē rfoš anas svaigums. Es dzī voju nelielā kū rortpilsē tā pie Azovas jū ras, Ukrainas dienvidos. Katru gadu rudenī braucā m uz Krimu, lai izvē rtē tu sezonas darbus, mainī tu situā ciju, atpū stos. Tā tas bija lī dz 2014. gadam.

Vē tra Jaltas krastmalā.2017.  gada oktobrī


Un tagad, pē c 4 gadiem, es atkal nolē mu apmeklē t Krimu. Ceļ otā ji vienmē r saskaras ar diviem jautā jumiem: kā tur nokļ ū t un kur apmesties. Paskatoties internetā par iespē jamiem variantiem, atradu servisu - BlaBlaCar-travel ar š oferi, kurš ir ceļ ā . Cenas mani patī kami pā rsteidza, veicu rezervā ciju un piezvanī ju š oferim, lai sarunā tu tikš anos. Uzreiz man neatbildē ja, izrā dī jā s, ka tā dā veidā taksisti meklē sev klientus, cenas izrā dī jā s daž ā das, piedā vā ja par 450 UAH nokļ ū t no Novoaleksejevkas uz Simferopoli, kad uzzinā ja, ka Es biju vietē jais, cena uzreiz samazinā jā s par 100 UAH. Mē s nolē mā m nokļ ū t lī dz robež ai ar autobusu (50 UAH), un iet cauri robež ai kā jā m. Pirmo reizi biju uz Krimas robež as, tas uz mani atstā ja ne pā rā k patī kamu iespaidu. Vē lā k es par to rakstī ju savā dzejolī .

Nedraudzī gs, drū ms, skumjš

Pā rbaudes punkti no daž ā dā m pusē m,

Ž ogi atrodas aptuveni pusjū dzes attā lumā ,

Un no blokiem vienkā rš s bastions.

Plkst. 6-30 no rī ta izbraucā m no Genič eskas, pē c stundas bijā m pie robež as. Gribē ju iet pa š o taku, bet bija ļ oti auksts, pū ta caururbjoš s vē jš , un mē s, pakļ aujoties taksometra š ofera pierunā š anai, nolē mā m š ķ ē rsot robež u un ar maš ī nu nokļ ū t Simferopolē (700 rubļ i jeb 320 UAH no personas). ). Taksists visu ceļ u par mums rū pē jā s, atnesa imigrā cijas lapas, mē s tā s aizpildī jā m maš ī nā , izgā jā m tikai uz pasu kontroli un lietu apskati. Pē c 1.5h bijā m otrā pusē , un pulksten 11 Simferopolē . Pa ceļ am aprunā jā mies ar vietē jiem iedzī votā jiem, viņ i ieteica braukt uz Jaltu ar trolejbusu, tā arī darī jā m, tikai par 120 rubļ iem. (55 UAH) sasniedzā m Jaltu. No trolejbusa loga varē ja apbrī not skaistā s Krimas ainavas. Autoostā mums piedā vā ja lē tu izmitinā š anu par 300 rubļ iem. (140 UAH) dienā vienistabas dzī voklī Jaltas centrā .

Jaltas krastmala 2017


Un tagad mē s esam krastmalā , kas mū s sagaidī ja ar stipru vē ju un vē tru. Man nepatī k atrasties cilvē ku pū lī , bet š eit, Jaltas krastmalā , ir jū tama vienotī ba ar lielu cilvē ku plū smu, kas vienkā rš i staigā apkā rt, nesteidzas un izbauda š o simpā tiju. Bet š eit kaut kas ir mainī jies. Pū lis vairs nelikā s tik milzī gs, cilvē ku tieš ā m bija mazā k. Varbū t vē tra pie vainas. Es pamanī ju, ka nav indieš u, kas spē lē pī pes, figū ras, kas attē lo skulptū ras, jaunas dā mas ar ziediem. McDonald's vietā bija Burgerhouse, ATB vietā bija Pud veikals. Uz mola atradā s milzī gs mā cī bu kuģ is, uz tā varē ja uzkā pt un to apskatī t, nopē rkot ekskursijas biļ eti. Krastmalā parā dī jā s daudzkrā sainas laternas un daudz griež as dzirkstoš as ​ ​ reklā mas. Un pat Ļ eņ ina piemineklis stā vē ja savā vietā . Mū s atpazina pē c akcenta, kas parā dā s nemitī gā s saziņ as laikā Ukrainā . Cilvē ki bija draudzī gi, ļ oti sī ki visu izskaidroja, bet sajū ta, ka esmu ā rzemē s, mani nepameta.

Mā cī bu kuģ is krastmalā

Nā kamajā dienā mē s nolē mā m doties uz Ai-Petri un nokā pt pa vagoniņ u. Tū ristu bija maz, mikroautobusam nepietika un devā mies ar taksi, maksā jot 500 rubļ us (230 UAH) vienā virzienā . Pa serpentī nu kā pā m arvien augstā k, piestā jā m pie maza ezeriņ a, un te nu esam virsotnē . Elpa aizraujas, skatoties uz nebeidzamo jū ru un mā koņ iem. No augš as paveras pā rskats uz dienvidu piekrasti ar ciemiem, ceļ iem un mež iem. Iedvesmojoties no š ī apbrī nojamā attē la, es uzrakstī ju dzejoli.

Saules gaisma plū st no debesī m un izkliedē jas pā r jū ru kā miljoniem spoguļ u,

Es stā vu pasaules malā , kur eņ ģ eļ i planē virs mā koņ iem.

Manā m acī m paveras brī niš ķ ī gi akmeņ u silueti.

Un pasaules apvā rsnis š eit paplaš inā s mū su priekš ā ,

Un nav robež u apbrī nam par to, kurš to visu radī ja.

Skats no Ai-Petri

Ai-Petri ir viena no vietā m uz Zemes, kur jū tama spē cī ga enerģ ija, un cilvē ks neatstā j brī vī bas un miera sajū tu. Troš u vagoniņ š nestrā dā ja Izstaigā jā m masī vu, ieelpojā m svaigu kalnu gaisu, guvā m pozitī vu enerģ iju. Padzē ruš i garš ī gu Krimas tē ju, atgriezā mies ar to paš u taksometru atpakaļ .

Masandras pils

Mū su plā nos bija arī Masandras pils apmeklē jums. Mē s tur nokļ uvā m ar sabiedrisko transportu. Tas bija diezgan tā lu no pieturas lī dz pilij, mē s gā jā m š o ceļ u, kā pjot augš ā . Bet tas bija mū su pū ļ u vē rts. Pē c izskata pils atgā dina pasaku torni. Tas paceļ as kalnu grē das nogā zē s nomaļ ā vietā . Graciozo ē ku vainago uz augš u vē rsts jumts. Uz pils terasē m un tā s parkā vā zes un skulptū ras, kurā s attē loti grieķ u dievi, sfinksas. Pils piederē ja Aleksandram III, pē c tam Nikolajam II. Kopš.1948. gada š eit atrodas valsts dā ma, kurā atpū tā s Staļ ins, Hruš č ovs, Brež ņ evs. Vē lā k pilī tika atvē rts muzejs, kas atgā dina omulī gu ģ imenes mā ju.

Par Masandras pils teritoriju


                                                                                     Ņ ikitska botā niskais dā rzs. Š is ir viens no labā kajiem parkiem Krimas dienvidu krastā . Tā s 40 hektā ru lielajā teritorijā aug vairā k nekā.19 tū kstoš i augu sugu no visas pasaules. Ieejas biļ ete dā rzā maksā ja 300 rubļ us (140 UAH) bez ekskursijas. Pirms tam bijā m vairā kas reizes bijuš i dā rzā , tā pē c nolē mā m pastaigā ties pa to paš u spē kiem. Mums bija jā atgriež as kartē , lai atrastu vietu, kuru vē lē jā mies apmeklē t. Slavenā kā vieta dā rzā ir baseins ar tirkī zzilu ū deni. Krā su tai pieš ķ ir flī ze, no kuras izklā ts baseins. Š eit paceļ as arī dievietes Floras figū ra.

Baseins Nikitska botā niskajā dā rzā

Dā rzs iestā dī ts mež a vietā , tā tad ir vietē jā s floras koki, kas iezemē ti, pistā cijas, ozols. Š ie koki ir vecā ki par parku stā dī jumiem. Š eit aug ī ves oga, kurai ir 500 gadu.

Ņ ikitska botā niskajā dā rzā

Ī paš ais mikroklimats ir piemē rots retajiem augiem. Te aug majestā tiski ciedri, cipreses, palmas, vī ģ es, aug spē cī gas egles, platā nas, milzu sekvoiadendrs. Dā rzā uzziedē ja rozes, kuru daudzas š ķ irnes izaudzē ja vietē jie selekcionā ri, sā ka ziedē t daž as krizantē mu š ķ irnes. Pa dā rzu varē ja staigā t visu dienu, izbaudot tā brī niš ķ ī gos aromā tus, tač u bija jā atgriež as.

Jaltā mē s apmeklē jā m arī Apustuliskā s baznī cas templi, kas atrodas Zagorodnaya ielā . Armē nijas naftas ieguvē js Ter-Kukasjans pasū tī ja projektu savas agri miruš ā s meitas Hripsimas piemiņ ai. Arhitektū ras kompozī cija pā rsteidz ar spē ku un varenī bu.

Sv. Hripsime baznī ca

Ceļ ojuma beigā s mē s vē lreiz pastaigā jā mies pa krastmalu un nopirkā m daž us suvenī rus. Nā kamajā dienā mē s devā mies mā jā s tā pat kā š eit. Ardievu Krima! Uz drī zu tikš anos!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Набережная Ялты 2010 год
Шторм на набережной Ялты в октябре 2017 г
Набережная Ялты 2017 год
Учебный корабль на набережной
Вид с Ай-Петри
Массандровский дворец
На территории  дворца в Массандре
Бассейн в Никитском ботаническом саду
В Никитском ботаническом саду
Церковь Святой Рипсиме
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums