Ziņojums par braucienu uz Partenītu (Krima). 31.07.2018-08.07.2018

28 augusts 2018 Ceļošanas laiks: no 31 Jūlija 2018 ieslēgts 07 augusts 2018
Reputācija: +84.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirms stā sta aicinu visus apskatī t galeriju ar oriģ inā liem fotoattē liem un HD video klipiem, skatiet š eit https://yadi. sk/d/-rMUJJtG3afcfx

Ievads.

Manuprā t, lielā kā daļ a negatī vo atsauksmju par uzturē š anos Krimā rodas no tā , ka atpū tnieki jau iepriekš paceļ latiņ u nakš ņ oš anai / ē dinā š anai / ekskursijā m utt. virs realitā tes.


Tā ds ir mans redzē jums par situā ciju. Trī s gadu laikā , kas pagā juš i kopš pirmā s vizī tes Krimā , situā cija sā ka lē nā m mainī ties uz labo pusi. Atpū tnieki Krimā ir sadalī ti divā s kategorijā s. Pirmie tieš ā m saprot, ka Krima jau sen nav attī stī jusies. Ka daudz skrien. Ka zā les, lietas, benzī nu un lielā ko daļ u produktu ieved no kontinentā lā s daļ as. Ka daudzas krievu organizā cijas baidā s no sankcijā m un nestrā dā Krimā . Ka kū rorta perioda ilgums dienvidu krastā ir nepā rprotami ī sā ks nekā ChPK (Kaukā za Melnā s jū ras piekraste). Tas nozī mē , ka kopē jie ieņ ē mumi tū risma nozares attī stī bai no tū ristu pieplū duma š eit ir mazā ki. Ka daudzu mentalitā te vē l nav nobriedusi lī dz tai, kas ir ChPK. Skaidrs, ka Č PK ir labā k attī stī ts privā to viesnī cu, kafejnī cu u. c. tī kls. Š ā di atpū tnieki raksta vairā k vai mazā k saprā tī gas atsauksmes. Es esmu viens no tiem.

Ir otra grupa. Viņ a uzstā da latiņ u vismaz Soč os, saskaras ar skarbo Krimas realitā ti un sā k mest ar dubļ iem visu, ko redz. Uzskatu par lieku strī dē ties ar tā diem cilvē kiem un skaidrot viņ iem savus maldus. Ikvienam ir tiesī bas uz savu IMHO.

Tagad es lū dzu atsauksmes.

Apmā cī ba. Pirmkā rt, sieva pē tī ja daž ā du Krimas ciematu apskatus. Apstā jā mies pie Partenī ta. Tad mē s rezervē jā m lidojumus. Tā lā k izvē lieties mā ju. Mū su vē lmes bija š ā das: mā joklis tuvā k jū rai un normā li dzī ves apstā kļ i. Mums izdevā s atrast labu risinā jumu – iepriekš rezervē jā m dzī vokli Pravdy ielā . Viņ i mums atsū tī ja dzī vokļ a attē lus. Viss sakā rtots. Tas atrodas netā lu no autoostas un militā rā s sanatorijas "Krima". Pagalms ir kluss un zaļ š . Rezervē jā m dzī vokli pā rskaitot 6 tr. uz starpnieka kontu. Tā lā k es sagatavoju savu viedtā lruni, augš upielā dē jot bezsaistes kartes vairā kā m laika gaitā pā rbaudī tā m navigā cijas programmā m (Yandex. Maps, MapsMe un geotracker). Pē dē jais ļ auj ierakstī t marš rutu, tostarp brauciena laiku, dī kstā ves laiku, ā trumu, augstuma izmaiņ as. Lai zvanī tu un izmantotu internetu pē c MTS mā jas tarifiem, es aktivizē ju pakalpojumu "Krievija +" par 100 r mē nesī .

Paš apkalpoš anā s ceļ oš ana ietver transfē ra organizē š anu. Mū su gadī jumā taksometrs Simferopol-Partenit tika rezervē ts iepriekš . Pasū tot vieglo auto bez garantijas, ka tajā bū s kondicionieris, tad cena bū s 1400. Lai neaizpū stu bē rnu, tika pasū tī ts auto ar kondicionieri. Tā pē c izmaksas bija 1600 rubļ u. Mums apsolī ja Chevrolet Cruze. Patiesī bā tas izrā dī jā s vē l labā ks. Tur atradā s Volkswagen minivens. Vietu sasniedzā m 1 stundā.45 minū tē s. Iemesls tam bija satiksmes sastrē gumi, kas periodiski veidojas trasē .


Lidojums ar 'NordWind' pagā ja labi. Viņ i lidoja ar ā trumu aptuveni 900 km/h nedaudz virs 1.000 m augstumā . Lidojuma laikā viņ i nebaroja, deva tikai ū deni. Pusi no salona aizņ ē ma pionieri, kuri devā s uz nometni "Varavī ksne". Viņ i tika pabaroti, jo. par pā rtiku papildus maksā ja (400r). 2018. gada 31. jū lija vakarā ieradā mies Simferopoles lidostas jaunajā ē kā . Sapulces š oferis stā stī ja, ka tā atklā ta 16. aprī lī.2018. Pati ē ka ir ļ oti skaista un neparasta. Lidostas teritorijā ieejas vē l nav gatavas - nepā rtraukta bū vniecī ba: gatavojas veikt maiņ u, ceļ malā s izrauj kokus, lai paplaš inā tu ceļ u, smilš u kalni, daudz bū vtehnikas. Š eit sā kas satiksmes sastrē gumi. Ceļ i ir labā stā voklī . Nepatī kami pā rsteidza benzī na cena. Piemē ram, 95. ir ap 50 rubļ iem.

[img]https://is. gd/zvcmNy[/img]

[img]https://is. gd/BoTm04[/img]

[img]https://is. gd/WauYeG[/img]

[img]https://is. gd/PPS1Og[/img]

[img]https://is. gd/2q4IMH[/img]

[img]https://is. gd/lU4gY1[/img]

[img]https://is. gd/ktJZ2m[/img]

[img]https://is. gd/UHlCbS[/img]

[img]https://is. gd/cuKrYk[/img]

[img]https://is. gd/q2E2vV[/img]

[img]https://is. gd/3XuOPO[/img]

[img]https://is. gd/OJwmy4[/img]

[img]https://is. gd/fc4TuP[/img]

Tagad par galveno.

31.07. 18 vakarā devā mies uz pilsē tas pludmali. Bija kluss. Gaismas trū kuma dē ļ pludmale bija tumš a. Mē s tā dos apstā kļ os neuzdroš inā jā mies peldē t nepazī stamā vietā . Nolē mā m pagaidī t lī dz rī tam. Sā kot ar pirmo augustu, jū rā sā kā s vē tra. Glā bē js pilsē tas pludmalē pamanī ja, ka š ā da vē tra ilga vismaz 3 dienas. Un viņ am izrā dī jā s taisnī ba. Nā kamajā s dienā s jū ra nenomierinā jā s.

Partenitā ir divas pludmales. Viena paš valdī ba. Otrais pieder militā rajai sanatorijai "Krima". Attā lums lī dz pirmajam aptuveni 730m, lī dz otrajam - 530m. Augstuma starpī ba ir tā da pati - 21m. Pastaiga apmē ram 15 minū tes. Katru gadu mainā s noteikumi par ieieš anu militā rā s sanatorijas 'Krima' pludmalē . Š ogad katrs sanatorijas teritorijas apmeklē jums vienam cilvē kam maksā.100 rubļ us. Lai ieietu sanatorijas "Krym" teritorijā divas reizes vienā dienā , jā maksā.200 rubļ u. no deguna. Bet tas ir tā vē rts. Lai iegā dā tos biļ eti, kasē jā uzrā da Krievijas Federā cijas pilsoņ a pase. Pirmajā dienā mē s devā mies uz kasi bez viņ a - viņ i mums nepā rdeva biļ eti. Kā izrā dī jā s vē lā k, jū s varat veikt piespē les. To par maksu dara ī rē tu dzī vokļ u ī paš nieki. Mums par katru caurlaidi tika iekasē ti 60 rubļ i dienā . Katram tiek izsniegta caurlaide - tā ir pases fotokopija. Uz kura tiek uzlikts sanatorijas zī mogs un paraksts. Karte ļ auj sanatorijas teritorijā iekļ ū t bezgalī gi daudz reiž u no pulksten 7 lī dz 21.


Pirmajā dienā mums joprojā m nebija piespē ļ u. Kū rorta kontrolpunktā mums teica, ka jū ra ir vē traina un pludmale slē gta. Un mē s devā mies uz paš valdī bas pludmali. Tas atrodas netā lu no kū rorta pludmales. Faktiski pludmales atdala piestā tne un klints, ko sauc par Bear Cub. Ceļ š uz pilsē tas pludmali ved prom no sanatorijas pludmales, kas redzama caur ž ogu. Paš valdī bas pludmalē ir 4 kabī nes. Tualeš u nav. Uz platī bas vienī bu ir vairā k cilvē ku, viņ i guļ tuvu viens otram. Netā lu no pilsē tas pludmales atrodas Partenī ta ciemata ā rstniecī bas iestā des. Daž ā s vietā s ir nepatī kamas smakas. Arī publiskajā pludmalē ir glā bē ji.

[img]https://is. gd/biembG[/img]

[img]https://is. gd/EKXI0i[/img]

[img]https://is. gd/Uu473r[/img]

[img]https://is. gd/o5ShAm[/img]

[img]https://is. gd/GbTEKd[/img]

[img]https://is. gd/0uZr4C[/img]

[img]https://is. gd/rLgfW5[/img]

[img]https://is. gd/bXw0sp[/img]

[img]https://is. gd/Z7G8Yk[/img]

Pusdienlaikā mē s nolē mā m doties uz Jaltu. Ieradā mies Jaltas autoostā . Nolē mā m aiziet lī dz krastmalai. Ielas ir tī ras, cilvē ku bija maz. Nepatī kami pā rsteidza arbū zu cena. Krastmalā peldē ties nav atļ auts. Tomē r daudzi peldas jū rā . Tā pat kā iepriekš , pa visu krastmalu kliedz rietā ji, piedā vā jot vizinā ties ar izklaides laivā m. Pasaž ieru satiksmei starp Sevastopoli un Jaltu ir iedalī ta atseviš ķ a piestā tne "Kometa". Ceļ ojuma laiks bū s 1 stunda 40 minū tes par 500 rubļ iem. Paš u 'Komē tu' neredzē ju, molu no skata slē dz reklā mas plakā ts. Krastmalā varat uzkost ē damistabā 'At Home'. Cenas ir demokrā tiskas. Netā lu atrodas Jaltas-Gorkas vagoniņ š (bē rniem lī dz 10 gadiem - 200 rubļ i, pā rē jie - 400 rubļ i) Mē s nevarē jā m paiet garā m. Vakaros tuvumā mā kslinieki izstā da savus darbus. Daudzas gleznas ir ievē rī bas cienī gas. Cena sarež ģ ī tā m kompozī cijā m sasniedz 30 tr. Atseviš ķ u diskusiju pelnī jusi izbraukš ana no Jaltas ar taksometru. Ļ oti nepatī kamu pē cgarš u laukumā pie kinoteā tra Spartak atstā jis kā ds aptaukojies autovadī tā js melnā Volkswagen Jetta automaš ī nā . Viņ š ne tikai salū za brauciena laikā , bet arī brauca kā traks. Turklā t viņ š mū s izlaida uz apvedceļ a, neaizvedot lī dz vietai ar kilometru. Tā da cilvē ka sejā bū tu devis savā dzimtenē .

[img]https://is. gd/6zpJeL[/img]

[img]https://is. gd/p2KpzG[/img]

[img]https://is. gd/EQF4a1[/img]

[img]https://is. gd/uA1mlL[/img]

[img]https://is. gd/zJI9OO[/img]

[img]https://is. gd/IeCRIa[/img]

[img]https://is. gd/5NvEIk[/img]

[img]https://is. gd/TPeQcg[/img]

[img]https://is. gd/RByGPb[/img]

[img]https://is. gd/cJov6F[/img]

[img]https://is. gd/WWEhmF[/img]


Sā kot ar otro dienu, agri no rī ta sā kā m novē rot situā ciju jū rā , izmantojot tī mekļ a kameras. Mums tuvā kā kamera atrodas pansionā ta 'Dubna' pludmalē . Labs leņ ķ is, HD kvalitā te ļ ā va novē rtē t situā ciju jū rā . To zinot, mē s varē tu jau iepriekš sastā dī t marš rutu dienai - doties uz sanatorijas pludmali, uz pilsē tas pludmali vai doties ekskursijā s.

Otrajā dienā vē tra norima. Jā piebilst, ka no rī ta jū ra š eit vienmē r ir mierī gā ka. Lī dz pusdienlaikam vilnis sā k celties. Arī straume sanatorijas pludmalē pē c daž ā m dienā m apgriež as pretē jā virzienā . Tas ir skaidri jū tams. Labi, ka nebija pamata. Un tā otrā s dienas rī tu sā kā m ar pludmales kū rorta apmeklē jumu. Jū s varat redzē t mani fonā ar vā ciņ u manā sejā . Lī dz pusdienlaikam jū ra bija tik skaidra, ka glā bē ji no ū dens izdzina ne tikai bē rnus, bet arī visus pieauguš os. Daž i atpū tnieki ar lielā m zvaigznē m mē ģ inā ja š ū pot tiesī bas, tač u glā bē ji bija nelokā mi. Pienā ca laiks uzkodā m, piemē ram, saldē jumam. Tā s paš as dienas vakarā devā mies uz pilsē tas pludmali, jo. kū rorta pludmale tika slē gta. Treš ajā dienā jū ra turpinā ja uztraukties. Labi, ka glā bē ji atļ ā va peldē ties.

Tagad ir pienā cis laiks runā t par pludmales kū rortu. Lai nokļ ū tu pludmalē , jums jā iet cauri ieejai. Pē c tam ejiet cauri daļ ai parka. Pē c tam š ķ ē rsojiet krastmalu. Un te mē s esam pludmalē . Jā atzī mē , ka ir daž as ē rtī bas. Runa ir par tualetē m, duš ā m vairā kā m personā m, ģ ē rbtuvē m. Kū rortā ir arī ļ oti jauks parks. Tajā var paslē pties pusdienas karstumā . Kū rorta pludmalē ir zili caurspī dī gi (materiā ls kā baltos cukura maisos) un necaurspī dī gi (dē lī š i noteiktā leņ ķ ī ) no Saules nojumes. Daudzlī meņ u sē dvietas. Augš ē jo lī meni parasti aizņ em sanatorijas atpū tnieki. Viņ i guļ uz baltiem plastmasas klā ja krē sliem. Š ie sauļ oš anā s krē sli tiek izsniegti uz sanatorijas kartē m. Apkalpojoš ais personā ls tad rū pī gi uzrauga, lai nav tukš u sauļ oš anā s krē slu un parastie atpū tnieki tos neaizņ em. Sanatorijā m ir jā atdod sauļ oš anā s krē sli. Pludmalē visu laiku ir glā bē ji. Viņ i strā dā no pulksten 7:00 lī dz 19:00. Pludmalē vairā kas reizes dienā paziņ o gaisa temperatū ru un ū dens temperatū ru. Mū su ieraš anā s brī dī pirmā s 3 dienas bija 3. un 4. bumbas vē trā . Š obrī d glā bē ji visus izdzina no ū dens un aizliedza tajā ieiet. Ū dens ir tī rs. Daž i peld maskā s un spurā s, pē tot dibenu. Ū dens ir ī paš i labs no rī ta. Vē ja nav. Mierī gs. 11:00 jū ra sā k satraukties. Tā tad katru dienu. Ieeja jū rā sastā v no maziem oļ iem. Dziļ umā redzamas smalkas smiltis.


[img]https://is. gd/lG06Yb[/img]

[img]https://is. gd/S5DO8I[/img]

[img]https://is. gd/1aHSwQ[/img]

[img]https://is. gd/KuwIq0[/img]

[img]https://is. gd/vWSYiv[/img]

[img]https://is. gd/JVktWi[/img]

[img]https://is. gd/VbxkNR[/img]

[img]https://is. gd/5wkYpF[/img]

[img]https://is. gd/AWZ1D6[/img]

[img]https://is. gd/Zf9ewe[/img]

[img]https://is. gd/yaPSV5[/img]

[img]https://is. gd/2EfvuU[/img]

[img]https://is. gd/GphWCb[/img]

[img]https://is. gd/qKFli9[/img]

[img]https://is. gd/65yJI0[/img]

[img]https://is. gd/w0iw2u[/img]

[img]https://is. gd/uaAUZ3[/img]

[img]https://is. gd/1nzJvf[/img]

Daž i vā rdi par sanatorijas "Krym" parku. Tas ir kopts masī vs ar daž ā diem krū miem un kokiem. Takas ir flī zē tas. Ir daudz ē nainu vietu, kur varat sagaidī t pusdienas karstumu. Pā ris reizes nogū lā mies uz zā les zem kokiem.

Sestdienā s Krimas sanatorijas teritorijā darbojas delfinā rijs. Č etrus gadus viņ i nedrī kstē ja uzstā ties. Tikai kopš aprī ļ a devuš i atļ auju uzstā ties reizi nedē ļ ā . Biļ ete maksā.500 rubļ u. no cilvē ka. Pē c uzstā š anā s var nofotografē ties ar delfī nu par 500 rubļ iem vai peldē t 2 minū tes par 2500 rubļ iem. Varat uzņ emt tik daudz fotoattē lu, cik vē laties. Pati izrā de ilgst aptuveni stundu. Ļ oti labs sniegums. Daž ā du specefektu trū kums liek dresē tā jiem un dzī vniekiem darboties ar pilnu atdevi. Uzstā jas 2 delfī nu mā tī tes. Treš ais vienkā rš i peld apkā rt. Kā pē c uzstā š anā s stā stī ja vadī tā js, treš ais delfī ns jau ir vecs un nevar novilkt visu programmu. Ceturtajā uzturē š anā s dienā mē s apmeklē jā m š o izrā di. Biļ etes tiek pā rdotas kasē s tikai izrā des dienā stingri no pulksten 10 lī dz 11. Rinda ir milzī ga.


Sanatorijas ē kas ar ž ē lastī bu nespī d. Tie tika uzcelti attī stī tā sociā lisma laikos. Kopš tā laika ir pagā jis daudz laika. Koka karkasi palika, paš as ē kas varē ja bū t nokrā sotas no ā rpuses. Un kur vispirms aizlā pī t. Teritorijā atrodas strū klaka "Prometejs" ar apgaismojumu un muzikā lu pavadī jumu. Viņ š strā dā vakaros no 21h un ne katru dienu.

Jā piebilst, ka teritorijā nav iespē jas paē st. Lai gan joprojā m ir nojumes, uz kuru pakā pieniem rakstī ts par pā rtiku. Patiesī bā ir divas vietas ar saldē jumu. Turklā t otrais, kas ir lē tā ks otrajā lī nijā paralē li pludmalei.

Blakus ieejai Krimas sanatorijā ir vairā ki veikali, neliels tirgus, kur var iegā dā ties pā rtiku un lietas. Runā jot par cenā m, tā s ir diezgan augstas. Lielā kā daļ a preč u tiek ievestas no kontinentā lā s daļ as. Mums mā jā s biež i bija uzkodas, tā pē c katru dienu pirkā m pā rtikas preces. Maksā jā m ar Sberbank karti. Nekā das komisijas netika ņ emtas. Daž kā rt bija iespē ja atrast laiku un paē st vietē jā s ē stuvē s, piemē ram, 'Grenka'. Pē c 18:30 ir atlaides - viņ i pā rdod dienas pā rpalikumus

[img]https://is. gd/j41jXk[/img]

[img]https://is. gd/LNcRl1[/img]

[img]https://is. gd/FZYv13[/img]

[img]https://is. gd/06CyB8[/img]

[img]https://is. gd/1HtrsX[/img]

[img]https://is. gd/Ke0GyR[/img]

[img]https://is. gd/k4pTWM[/img]

[img]https://is. gd/XQX9Hc[/img]

[img]https://is. gd/dte2QH[/img]

[img]https://is. gd/WaduwX[/img]

[img]https://is. gd/Si7vI5[/img]

[img]https://is. gd/gMcIKb[/img]

[img]https://is. gd/m2KQOK[/img]

[img]https://is. gd/hxYzZy[/img]

[img]https://is. gd/ODdNfc[/img]

[img]https://is. gd/oN0IMv[/img]

[img]https://is. gd/DRTmpK[/img]

[img]https://is. gd/yiTufw[/img]

[img]https://is. gd/8p21mO[/img]

[img]https://is. gd/8lluE0[/img]

[img]https://is. gd/5eVWPb[/img]

[img]https://is. gd/gObqNJ[/img]

[img]https://is. gd/Y7ejDL[/img]


Piektajā dienā mē s nopirkā m biļ etes laivu braucienam uz "Bezdelī gas ligzdu". Ar ā trumu 20 km/h uz ū dens viņ i brauca garā m Artekam. Ceļ vedis tieš saistē stā stī ja par š ī s nometnes tapš anas vē sturi un mū sdienā m. Pa ceļ am piestā jā m Gurzufā , kur mums pievienojā s atpū tnieku tumsa. Gids stā stī ja par sanatorijā m un kultū ras pieminekļ iem, kam gā jā m garā m visa marš ruta garumā . No pietauvoš anā s brī ž a pie piestā tnes 'Bezdelī gas ligzda' lī dz izbraukš anai atpakaļ ceļ ā viņ i deva 40 minū tes. Ar to noteikti nepietiek, lai apmeklē tu un apskatī tu š o unikā lo vietu. Ā tri kā pjot pa kā pnē m, es fotografē ju ceļ ā ar monopodu. Pretē jā gadī jumā jums nav laika. Knapi paspē jā m uzkā pt augš ā un uzņ emt fotogrā fiju sē riju, kad ieraudzī jā m, ka mū su kuģ is jau pietauvojā s pie mola. Atpakaļ ceļ š no pils lī dz molam bija 193m un ilga 8:30 min. Es speciā li ieslē dzu ģ eotracker.

[img]https://is. gd/2n6a5C[/img]

[img]https://is. gd/wp1CLA[/img]

[img]https://is. gd/e4pPH7[/img]

[img]https://is. gd/TpBngY[/img]

[img]https://is. gd/nkgkyq[/img]

[img]https://is. gd/CCnxyk[/img]

[img]https://is. gd/rLd8Do[/img]

[img]https://is. gd/URyBI3[/img]

[img]https://is. gd/E76wsx[/img]

[img]https://is. gd/gRQFAA[/img]

[img]https://is. gd/WjMSda[/img]

[img]https://is. gd/qsggyD[/img]

Ņ emot vē rā ī so atpū tas periodu, braucienu vairs nebija. Peldē jā mies jū rā , pastaigā jā mies pa parku.

Taksometrs tika rezervē ts dienu pirms izbraukš anas. Š ī taksometru agregatora 'Success' pakalpojumus izmantoju jau otro gadu. Viss ir skaidrs un laikā . Iepriekš atzvaniet, nosauciet vadī tā ja vā rdu un tā lruņ a numuru, automaš ī nas marku. Labi braucē ji. Braucot no viņ iem var daudz mā cī ties. Es noliku divas stundas ceļ ā ar rezervi.

Atpakaļ ceļ ā man atkal paveicā s ar lidojumu. Pusi lidmaš ī nas aizņ ē ma bē rni no 'Varavī ksnes' nometnes. Arī reiss aizkavē jā s par pusotru stundu. Viņ i tikko paziņ oja par kavē š anos pa lidostas skaļ runi, aviokompā nijas atvainoš anos un viss. Š is nebija laimī gs sā kums. Manā viedtā lrunī ir instalē ta lietotne FlightRadar24. Tas liecinā ja, ka lidmaš ī na no Ufas lidostas uz Simferopoli izlido vē lā k par noteikto laiku. Simferopoles lidostas mā jaslapā tika parā dī ts, ka viss notiek laikā . Kā š is. Atceļ ā piloti palielinā ja droseļ vā rstu, un mē s ā tri lidojā m.


Tagad varat salī dzinā t divus ceļ ojumus uz Krimu ar trī s gadu starpī bu. Pirmajā Krimas apmeklē juma reizē bijā m Alupkā . Pā rtikas pieejamī bas un cenu ziņ ā Alupkā noteikti ir labā k. Partenī tā pludmale ir labā ka. Alupkā pretī pilsē tai notekū deņ i tiek novadī ti jū rā . Mums bija 'prieks' pamī š us tur guldī ties, ilgu laiku peldē ties jū rā pludmalē ar tā s skaļ o nosaukumu. Mū ks Bertolds Š varcs. No Simferopoles uz Partenitu ir vieglā k nokļ ū t nekā uz Alupku. Tas ir saistī ts ar to, ka pirmajā gadī jumā jū s stā vē siet sastrē gumā tikai Aluš tā , bet otrajā gadī jumā arī Jaltā . Turklā t otrā sastrē guma pā rvarē š ana var aizņ emt divas stundas. Uz tā diem parkiem kā Massandra, sanatorija 'Utes', Aivazovskoje nokļ ū st ā trā k. Es dotu priekš roku partnerim. Septiņ as dienas paskrē ja zibenī gi.

[img]https://is. gd/6uzJDQ[/img]

[img]https://is. gd/nF2uwJ[/img]

[img]https://is. gd/brezLR[/img]

[img]https://is. gd/DF1p8K[/img]

[img]https://is. gd/NCeTEV[/img]

[img]https://is. gd/uLI2wu[/img]

[img]https://is. gd/7jbJxM[/img]

[img]https://is. gd/5jwBc9[/img]

[img]https://is. gd/XCTAMt[/img]

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums