pastaiga pa jūru 2017

04 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Jūlija 2017 ieslēgts 10 Jūlija 2017
Reputācija: +29
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Gaidā mo vē lē š anu priekš vakarā Putins nā k pie zī lnieces un jautā viņ ai:

- Un kas ar mani notiks nā kamgad? Vai es bū š u prezidents?

Viņ a viņ am atbild:

- Jums atliek š ajā amatā bū t vē l vienu vasaru, viņ us vairs neievē lē s.

Tad Vladimirs Vladimirovič s par to padomā ja un sausi teica:

- tā tad vasaras vairs nebū s.

: ) tas ir joks

Es jau domā ju, ka patiesī bā mū su valsts ziemeļ os, aptuveni pie Maskavas un virs tā s, izņ emot lietusgā zes un pretī gos laikapstā kļ us, nekas cits nenotiks; jau tas, ka ziemas riepas nomainī ju pret vasaras riepā m tikai jū lijā , liecinā ja, ka laikapstā kļ i manā kalendā rajā grafikā neiekļ ā vā s. Bet kas ir pā rsteidzoš i, ū densapgā des uzņ ē mumi, kā vienmē r, bija viltī gi, un, neskatoties uz auksto jū niju un jū liju, uz svinī gajā m divā m nedē ļ ā m visur tika atslē gts karstais ū dens.


Un varbū t pat š ie iemesli lika man vairā k nekā vienu reizi apmeklē t dienvidu kū rortus 2017.  gada vasarā , bet es labā k pastā stī š u par neparasto un aizraujoš o jū ras braucienu, kas ar mani notika. . .

Un man jū rniecī bas tē ma absolū ti nebija braukta, un es jau sen sapņ oju bū t uz kruī za kuģ a, bet tas, kas toreiz notika, pat neietilpa nevienā manu vē lmju ietvarā...

Un kad pē c mē neš a saņ ē mu piedā vā jumu izveidot kompā niju uz jahtas dienvidu jū rā s, protams, bez vilcinā š anā s, es uzreiz piekritu un rī kojos pareizi!

Kas ir burā š ana pa jū ru? Tici man, tas nepavisam nav tas, ko viņ i rā da filmā s - guļ us ķ ermeņ us uz sniegbalta klā ja ar š ampanieš a glā zi. Protams, ka mū su tilpnes bija piesā tinā tas gan ar ē dieniem, gan dzē rieniem, tač u pastā vī gā (PERMANENTĀ ) pitching neļ aus atslā binā ties. Nedaudz pavē rsiet, un jū s un jū su glā ze pā rlidos pā r bortu, un, visticamā k, jums bū s jā lido sava kristā la/plastmasas š ķ idruma turē tā ja priekš ā .

Ir lielas jahtas, ir mazas, visas ir paredzē tas saviem piedzī vojumiem, mums bija vidē ja, gatava jū ras ceļ ojumam, paredzē ta 3 cilvē ku komandai ar lielo nosaukumu "Caprice RO214re". Principā uz tā var uzgrū st vairā k cilvē ku, bet vairā kas dienas klī st pa jū rā m, visticamā k, ar lielu kompozī ciju nebū s ī paš i ē rti.

Tā tad, Iļ ja Savenkovs (kapteinis un ī paš nieks), Igors Potapovs (vecā kais palī gs) un es, Maksims Fiļ imonovs (izmisuš ais pasaž ieris), devā mies no krā š ņ ā s Rostovas pie Donas uz Kerč u. Mums bija lemts vispirms kuģ ot pa Donas upi, tad š ķ ē rsot Taganrogas lī ci, pā rvarē t Azovas jū ru un nokļ ū t Melnā s jū ras krastā . Pē c tam, protams, tā dā paš ā veidā dodieties atpakaļ .


- Iļ ja, bet es gribu peldē t tieš i jū ras vidū , cik tas ir bī stami? - Savu nā kamo jautā jumu es uzdevu kaut kur mū su ceļ ojuma 3. dienā (kopumā mū su ceļ ojums ilga 10 dienas). Un vai ir iespē jams nonā kt situā cijā , kas notika ar psiholoģ iskā s drā mas "Drifts" varoņ iem, kurā puiš i arī nolē ma doties uz jahtu un nokļ uva ā rkā rtī gi bē dī gā situā cijā ? Ja kā ds nav skatī jies š o filmu, ī sumā pastā stī š u: draugi devā s ar jahtu uz jū ru, nolē ma peldē t, ielē ca jū rā , bet nenolaida kā pnes ū denī un tad vienkā rš i nevarē ja uzkā pt atpakaļ . klā ja.

- Protams, š ā dā traģ ē dijā ir diezgan viegli nonā kt, un jebkurā situā cijā uz klā ja vienmē r jā bū t vismaz vienam cilvē kam. Nesen š eit, Azovas jū rā , bija ī sts gadī jums, kad duci jū rnieku komanda profesionā ļ a vadī bā , atrodoties diezgan tā lu no krasta, uzskrē ja uz sē kļ a, un kapteinis lika visiem ielē kt. jū ru, un š ū pojot jahtu, atgrū ž to no smiltī m. Tas var notikt, ķ ī lim atsitoties pret smilš u joslu (ķ ī lis ir spā rns, kas atrodas zem ū dens, sasniedz vairā kus metrus dziļ umā un ir dabiska aizsardzī ba pret laivas apgā š anos). Bet kā pē c kapteinis lika visiem lē kt ū denī , tas jau ir noslē pums. Rezultā tā viss jahtas sastā vs, atrodoties aiz borta, izstū ma to no sekluma, un jahta, satverot burā s vē ju, pati aizskrē ja. Neviens nevarē ja viņ u panā kt, kā arī palikt dzī vam...

Kopumā , kad mans draugs man jautā ja pē c mū su ceļ ojuma, saki, Maksim, bet cik bī stams bija tavs ceļ ojums, vai bija gadī jumi, kad tava dzī vī ba bija apdraudē ta? - Es nodomā ju un ļ oti precī zi atbildē ju:

- Es nevaru saskaitī t, cik reiž u esmu bijis uz dzī vī bai bī stamas situā cijas robež as, jo. . . tā ir bijis vienmē r.

Jā , jā , jū ra nejoko arī tad, kad ir mierī gs, un mums bija gadī jumi, kad nā cā s atrasties atklā tos ū deņ os gan tumš ā naktī , gan brā zmā , kad viļ ņ i noklā j no galvas lī dz kā jā m, lai gan silts, bet ne pa jokam trakojoš s ū dens, cenš oties nest pā ri bortam; bija daž ā das situā cijas, bet neskatoties uz visu ekstrē mo, ir nereā li forš i burā t, vadī t jahtu, cī nī ties ar vē ju, vilkt buras, kad vē jš izrauj virves no rokā m, plē š ot ā du no nesagatavotā m rokā m. . .


Ziniet, kad tikai 5. dienā mē s sasniedzā m Kerč as pilsē tu, kur mū s sagaidī ja vietē jie delfī ni, un pirmo reizi š ajā s dienā s es nostā jos uz zemes bez metiena, es mazliet baidī jos. mans vestibulā rais aparā ts var pierast pie plakana, nekustī ga atbalsta. Tas nav smieklī gi, bet ķ ermenis pierod pie pastā vī ga uztraukuma, un tagad es saprotu, kā pē c jū rnieku deja "Bullseye" ir tik nedaudz puspiedzē rusies.

Bet viss bija brī niš ķ ī gi, un kopumā iepriekš ē jā dzī vē , visticamā k, es biju jū rnieks, jo mana aklimatizā cija notika uzreiz.

Vispievilcī gā kais ir tas, ka dienā , kad pietauvojā mies Kerč as pilsē tā , Igoram bija dzimš anas diena, un tas bija vē l viens lielisks iemesls brī vdienā m. Pē c nelielas mā nī š anā s paš ā pilsē tā un iepazinuš ies ar vietē jiem apskates objektiem, nā kamajā dienā nā cā s steidzami evakuē t jahtu uz mierī gu ostu, jo pē c prognozē m tuvojā s stiprs vē jš , kurā nevar. slē pties jū rā vai stā vē t pie krasta; un, smagi strā dā jot, mums tomē r izdevā s atrast ī sto ostu netā lu no Zalivas rū pnī cas.

Kopumā , protams, es tieš ā m redzē ju, ka ar jahtu jums ir arī ievē rojams skaits problē mu, kuras pastā vī gi ir jā atrisina. Jums ir ne tikai jā zina par kuģ u uzbū vi, jā saprot jū ras navigā cija un jā bū t daudzā m atļ aujā m, bet arī jā zina stā vvietas pie krasta. Un jahtu ī paš niekiem Krievijā tā du praktiski nav.

Jums joprojā m ir jā bū t labai reakcijai un jā bū t pilnī gi adekvā tam.

Man mū su ceļ ojumā vairā k nekā vienu reizi bija jā vada jahta, un es jums to pastā stī š u — kā da iemesla dē ļ .

Iedomā jieties, vienā laika vienī bā jums ir nepiecieš ams:

1) stū rē t

2) kontrolē t buru spriegojumu

3) novē rojiet vē ja virzienu, izmantojot ī paš as virves (burvjus)

4) Paskatieties uz eholoti un aprē ķ iniet dziļ umu (lai neuzskrietu uz sē kļ a)

5) redzē t katru tuvojoš os vilni un, pamatojoties uz tā augstumu, virzī t jahtu pret to un uzreiz, uzkā pjot virsū , mē ģ inā t slī dē t pa vilni uz sā niem, nevis nolaisties lejā

6) turies pie margā m, lai nenokļ ū tu trakojoš ā ū denī

Un tā tas var turpinā ties vairā kas stundas. . .


Es labi atceros mū su pirmo nakti atklā tā jū rā (gribē ju uzrakstī t - kosmoss). Kā likums, piestā jā m nakš ņ ot pie kā da krasta, bet te krasta apsardzei nebija laika mū s piesiet (parasti robež sargi sazinā jā s pa radio un neatlaidī gi piedā vā ja pietauvoties krastā pa nakti) , un mē s nonā cā m tieš i jū rā .

Kopumā , protams, militā rpersonas mums pievē rsa pā rā k daudz uzmanī bas, un pastā vī gi uzpeldē ja jautā jumi par mū su koordinā tā m. Lai arī jebkurš kuģ is (arī mū sē jais) ir aprī kots ar speciā liem sensoriem, kas parā da atraš anā s vietu, bet nez kā pē c vienmē r ar mums sazinā jā s militā risti. Lai gan viņ iem bū tu vieglā k abonē t manu instagramu (https://www.instagram.com/djfilimonov. ru/), kurā varē tu novē rot mū su dzī ves koordinā tes un detaļ as; )

Tā tad, š ī nakts atnesa daudz noslē pumu un nesaprotamu situā ciju. Mū su ceļ š bija uz dienvidiem, un tieš i mums priekš ā , kursā , spož i spī dē ja milzī gs mē ness, kas skaisti apgaismoja jū ru un viļ ņ us, kas bija jā pā rvar. Pē kš ņ i, tuvā k pusnaktij, ar Zemes pavadoni sā ka rasties pā rpratumi – tas sā ka blā vē t, it kā kā ds bū tu sā cis samazinā t tā spilgtumu ar lielu dimmeru. Tas nebija labi, jo viņ as gaisma ir vienī gā , kas mums palī dzē ja orientē ties jū rā , ja neskaita, protams, kompasu. Pagā ja stunda un no mē ness nebija palicis pat tumš s plankums, tas vienkā rš i pazuda, lai gan naksnī gajā s debesī s nebija neviena mā koņ a - bija redzamas zvaigznes un planē tas, un to zvaigznā jus varē ja viegli atš ķ irt.

Savukā rt paš ā ū denī sā ka parā dī ties kaut kā ds elektrisks spī dums, kas kā dzirksteļ i izkaisī jā s no laivas malā m. Mē ģ inā ju ieskatī ties viļ ņ os un saprast, kas ir š o dī vainī bu avots, tač u kustī bas ā trums neļ ā va atrast cē loni. Man nepietika drosmes nolaisties ū denī un izpē tī t neparastu vielu. . .


Meitenes, jums ir jā ņ em vē rā divi svarī gi fakti: jū rā nav mobilā savienojuma, un labā kā veļ as maš ī na ir jū ra! Ja piesien savas mantas pie virves un izmet pā ri bortam, pē c kā da laika jahta izkustē sies, tā s kļ ū s neticami tī ras. Putojoš ā , trakojoš ā jū ra tos nomazgā s vē sā k nekā jebkura mazgā tā ja. Tiesa, neaizmirstiet tos laicī gi atdot, jo pietiek ar vienu nakti, lai no jū su spē cī gajiem dž insiem paliktu izķ idā tas virves; ar tā du spē ku parasti notiek jū ras mazgā š ana.

Kopumā , protams, ceļ ojot ar jahtu, jū s gū stat ne tikai jaunus iespaidus, bet arī atklā jat sev jaunas telpas. Piemē ram, tik ilgu laiku atrodoties atklā tā jū rā , es pā rstā ju izjust bailes no ū dens telpas, un, ja agrā k jū ra man bija nezinā ms noslē pums, tad tagad tā ir mana dzimtā stihija.

Un, protams, kuģ ojot garā m apdzī votā m vietā m, vienmē r izdodas noķ ert cilvē ku apbrī nas pilnus skatienus, fotoobjektī vus un entuziasma pilnus sveicienus. Lai ko jū s teiktu, labā kais ceļ ojums ir pa ū deni. Pē c kosmosa, protams, bet es kaut kā tur lidoš u, nā kamreiz. Protams, es jums par to pastā stī š u

(R) Maksims Fiļ imonovs, (www. DJFILIMONOV. ru) 2017.  gada jū lijs

Skatiet nelielu video par mū su piedzī vojumu š eit:

https://youtu. be/utDLOqS9uMQ

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums