Maģiska atpūta Zatokā

28 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 28 Maija 2017 ieslēgts 12 Jūnijs 2017
Reputācija: +82
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kad nevē laties garus un nogurdinoš us lidojumus, nepatī kamu aklimatizā ciju un visus savus ietaupī jumus iztē rē t divu nedē ļ u laikā , tū rists meklē kaut ko tuvā ku un vienkā rš ā ku. Tā mē s to izdarī jā m. Izvē le palika uz Zatoku, jo tā atrodas diezgan tā lu no lielajā m pilsē tā m, tač u tur var ā tri nokļ ū t ar jebkuru transporta veidu, ja nav sava auto. Budž eta variants ir vilciens. Stacija atrodas paš ā ciemata centrā , no kurienes viegli sasniedzama piekraste. Regulā ri kursē arī marš ruta taksometri, vai vienmē r ir kā ds š oferis, kurš vē las lē ti aizvest lī dzbraucē jus. Starp daudzajā m viesnī cā m un pansionā tiem mū su izvē le bija Gloria komplekss, kurā ietilpst daudzas pieticī gas mā jas, vairā kas koka, masī vas un divas mā jas ar istabā m. Tā ī patnī ba ir tā da, ka tas atrodas estuā ra krastā , un, ja jums paveicas, un no logiem paveras skats uz estuā ru, tad no rī ta un vakarā paveras satriecoš s skats. Un pat tad, ja tur neviens nemazgā jas, ir patī kami to vienkā rš i apbrī not. "Glorijas" teritorija ir diezgan liela, nedaudz pieticī ga, nav nekā das greznī bas, bet vienmē r ir tī ra un puķ u dobes pā rsteidz ar ziedu pā rpilnī bu. Tur dzī vo ļ oti mī ļ i kaķ i, kas pē c pludmales uzņ em tū ristus. Ja vē laties, varat pasū tī t lē tas trī s ē dienreizes dienā un baudī t daž ā dus gardus ē dienus modernā , pilnī bā stiklotā ē damistabā , no kuras paveras skats uz estuā ru.


Kas attiecas uz jū ru, tā ir skaista visos aspektos - salī dzinoš i tī ra, ū dens labi uzsilst, brī ž iem bija milzī gi viļ ņ i, pa kuriem jautri vizinā jā s gan bē rni, gan cienī jama vecuma cilvē ki. Galu galā uz jū ras viss ir iespē jams! Tad kā pē c gan atkal nejusties kā bē rns? Pludmale ir veidota no gliemež vā ku akmeņ iem, tā pē c bija ļ oti jautri meklē t veselus, lielus gliemež vā kus, kurus pē c tam paņ emt lī dzi mā jā s un ievietot kā dekoru oriģ inā lajā vā zē . Un, protams, ne viena vien mū su valsts pludmale neiztiek bez karstas kukurū zas, aukstiem kokteiļ iem, baklavas, virtuļ iem, alus un garnelē m. Ja jums nav spē ka aiziet uz stendu vai veikalu, jū s varat palī dzē t tirgotā jiem, nedaudz pā rmaksā jot, ņ emot vē rā viņ u smago darbu. Krastmalā tika uzstā dī ti piepū š amie slī dkalniņ i bē rniem ar baseinu lejā , kur viņ i, no prieka č ī kstot, simts reizes pē c kā rtas kā pa lejā un augš ā . Cilvē ku bija salī dzinoš i maz, ī paš i, ja nebija slinkums agri celties un ierasties pludmalē . Tad bija iespē ja ieņ emt jebkuru vietu, kas jums patika. Pā ris reizes viņ i ieradā s pludmalē.6 no rī ta, lai apbrī notu dzidro jū ru, klausī tos tā s trokš ņ us. Galu galā , kad atpū tnieku praktiski nav, paveras pavisam cits skats. Iesaku ikvienam apskatī t jū ras rī ta skaistumu.

Ā ra entuziastiem ir pieejamas daž ā das diskotē kas un dejas. Restorā ni ar daž ā dā m virtuvē m ir burtiski ik uz soļ a. No tiem vienmē r izplū da bā rbekjū aromā ti, zivis tika gatavotas uz oglē m, smarž ī gais plovs nī ka katlos. Un tas viss atradā s uz alejas, kas ved uz jū ru, lai vilinā tu tū ristu ienā kt un nogarš ot š o gardumu. Zatokas centrā atrodas vairā ki kinoteā tri, kas rā da jaunā ko pasaules kino. Bet mū s tas neinteresē ja. Bijā m apņ ē mī bas pilni atpū sties no steigas un vienkā rš i atpū sties, baudot sauli, jū ru un sā ļ o gaisu. Katru dienu jū s varē tu doties uz tirgu pē c svaigiem augļ iem. Es joprojā m atceros milzī gos, sulī gos un smarž ī gos persikus, kurus tur pā rdeva gandrī z par velti. Toreiz tos ē dā m daudz, pat paspē jā m atvest mā jā s. Ir arī vietē jie, kas atved paš u audzē tus dā rzeņ us un augļ us. Man paveicā s atrast izcilas vī nogas, plū mes un tomā tus.


Kopumā pā rē jais bija veiksmī gs! Mē s tur devā mies divus gadus pē c kā rtas, bū tu braukuš i arī treš o reizi, bet tikai atgriež oties mā jā s izrā dī jā s, ka esam jau trī s. Tā tad, kurš vē las papildinā t ģ imeni, iesaku brī niš ķ ī gu vietu, kur atpū sties ķ ermeni un dvē seli, aizmirst par steigu, sajust brī vī bu un debeš ķ ī gu baudu!

Zatoka. Izeja uz estuā ru.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Вид на лиман, открывающийся с крыши жилого комплекса пансионата
Затока. Выход к лиману.
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums