Mierīga Truskavecas majovka vētrainajā 2014. gadā

12 Maija 2014 Ceļošanas laiks: no 01 Maija 2014 ieslēgts 09 Maija 2014
Reputācija: +2287
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tradicionā li es atklā ju brī vdienu sezonu Krimā . Pē c š ī s teritorijas "salī dzinoš i godī gā s sagrā bš anas" mū su nemierī gie kaimiņ i negribē ja doties "ā rzemē s", un direktors tik garš ī gi runā ja par Truskavecu, ka riskē ju ar marš rutu aktualizē t.

Es ļ oti mī lu Ļ vovu un varu bezgalī gi klī st pa tā s ielā m, bet ikvakara ziņ u satraukta no kaujā m, mana dvē sele ilgojā s pē c miera, klusuma un dabas. Kā izrā dī jā s - klusa, zaļ a, lē na Truskaveca - tā tas ir!

Sā ksim vispirms. Ukrainas dzelzceļ š , vilciens Hersona-Ļ vova. Uz maš ī nas zī me - "Nakts ā tri". Dzelzceļ a nakts ir gara ...18 stundas senā kupejas vagonā bez gaisa kondicionē š anas dos ceļ otā jiem un Ā frikas smakš anu dienā un slapju aukstumu naktī . Kā kondicionieris - plastmasas pudele, ko viens no pasaž ieriem uzstā dī jis vienī gajā neaizsegtajā logā automaš ī nas koridorā.

Krī kst un birst viss - no spuldzī tē m lī dz slē dzenē m.


Tī rī š ana tika veikta pagā juš ajā gadsimtā . Bet mū sē jie ir nepretenciozi - ne kā jā m, un labi.

Ļ vova tiek sveicinā ta ar tā s zī molu reklā mā m, piemē ram, "kafejnī ca zem karoga" un "uzņ ē muma restorā ns", un tā ļ oti atgā dina Odesu ar savu unikā lo valodu, neparastajiem jokiem un garš ī gā m garš ā m. Apmeklē tā ju transportē š ana noorganizē ta kompetenti - autoosta pa kreisi no stacijas, ar koferiem nav tā lu jā stopas. Jū s varat braukt ar vilcienu, bet tā ir papildu stunda ceļ ā . Autobuss pilns ar atpū tniekiem un vietē jiem, ceļ ā apmē ram č etrdesmit stundas. Laika zī me - kontrolpunkti, ļ oti trī ce. Š oferi bija patī kami pā rsteigti – bez š ansona, tikai vietē jie radio kanā li un ukraiņ u izpildī tā ji. Ceļ š ir neticami gleznains - spilgti dzelteni rapš u lauki, visi zaļ ie toņ i zā lē un kokos, tī ri ī paš umi.

Vietē jie savā starpā sacenš as par ciema labā kā ainavu dizainera titulu - tur ir ļ oti radoš i priekš dā rzi! : ))

No Truskavecas autoostas (tā atrodas pie ieejas pilsē tā ) ar vietē jiem autobusiem jū s varat nokļ ū t jebkurā kū rorta punktā , kā arī daudz taksometru. Truskaveca ir maza pilsē tiņ a, ē rti iekā rtota - var staigā t pa apli.

Š eit ir ļ oti jū tama kū rorta medicī niskā orientā cija - sanatoriju, medicī nas centru, medicī nas kabinetu, laboratoriju bezdibenis. Tū risma aģ entū ras pielā go ekskursiju grafikus atbilstoš i procedū ru kā rtī bai sanatorijā s.

Un viss griež as ap sū kņ u telpu! Š ī s ē kas nosaukums jā raksta tikai ar lielajiem burtiem – tā ir Truskavecas galvenā ē ka. "Ū dens" - š eit par vietē jiem ū deņ iem runā tikai ar tik maigu intonā ciju! Naftusja, Marija, Sofija, Juzja ir vietē jā s medmā sas.

Sanatoriju, viesnī cu, mini pansionā tu, dzī vokļ u, kafejnī cu, restorā nu, ceļ ojumu aģ entū ru, veikalu, suvenī ru letes ī paš nieki un darbinieki - visi š ī s pilsē tas iedzī votā ji dzī vo uz vietē jiem minerā lū deņ iem. Ī paš o pelnu trauku izvē le ir milzī ga.


Kompetenti uzbū vē ts iekš ē jais tī kla mā rketings - deviņ u dienu laikā no vietē jiem piecreiz dzirdē ju š ausmī gu stā stu par kā du ciemiņ u, kurš "bez vietē jā ā rsta ieteikuma nolē mis dzert ū deni, pā rdozē jis un gandrī z nomiris". Visā s piecā s versijā s nelaimī gais vī rietis tika laicī gi izglā bts – par nā vi kū rortā nav pieņ emts runā t...

Pie ā rsta negā ju, nopirku krū zi, bet ļ oti bezatbildī gi un neregulā ri dzē ru "ū deni". Bet uz Truskavecu daudzi jau gadu desmitiem brauc Naftus labā - droš i vien ne tikai tā . Man ļ oti patika gides vē lme atbraukt uz Truskavecu atvaļ inā jumā , nevis ā rstē ties.

Nedaudz vairā k par "ū deni".

Tas ir bez maksas — un tas ir lieliski!

Neviens nemē ģ ina savā kt naudu, lai "labotu neveiksmi". Bezmaksas milzī gajā parkā bez maksas plū st maigs glicerī na atjaunojoš s ū dens "Yuzya" - mazgā jas meitenes un vecvecā ki!

Truskavecā nav neslē ptas kū rorta vienaldzī bas, kad apmeklē tā ju kaitina dzī vs maks. Vieta mini viesnī cā - no 80-90 grivnā m (pē c paš reizē jā kursa nav pat 10 dolā ri). Mums bija apmē ram 40 kvadrā tmetru liela istaba. m ar visā m ē rtī bā m, moderns remonts, kvalitatī vas mē beles, balkons un skats uz sakoptu pagalmu ar strū klaku un š ū polē m. Blakus - apmē ram tā das paš as klases viesnī ca. Lī dz sū kņ u telpai - desmit minū tes lē nas kū rorta pastaigas.

Mū s patī kami pā rsteidza kafejnī ca. Ļ oti kvalitatī va un ā rkā rtī gi lē ta. Attiecī bā uz "lē tajā m" - ir ieteikumi "kompleksajā m pusdienā m": brokastis, pusdienas un vakariņ as par ...70 grivnas, 65 grivnas, 50 grivnas (atmī nē š ana! ). Mē s izvē lē jā mies ē st "nav visaptveroš u".

Vidē jā pā rbaude pienā cī gā kafejnī cā pusdienā m - no 40 grivna, ar vienu porciju var pabarot divus. Laba, ļ oti sā tī ga ukraiņ u virtuve ar borš č u un draniki. Vietē jais "draniks" ar daž ā diem pildī jumiem sver 450 gramus - viens nevar ē st! Un sē ņ u zupa smarž o pē c mež a ...


Labi organizē tas ekskursijas. Vietē jā s tū risma aģ entū ras ir sastā dī juš as vienotu ekskursiju grafiku, un tū risti to koplieto. Ir iespē ja aizbraukt uz Ļ vovu, Už horodu, Mukač ovu, Berehovi, Skhidnicu. . Braucā m ar "Karpatu tramvaju" (varbū t uzrakstī š u atseviš ķ u eseju) un ar krē slu pacē lā ju Aizkarpatijā . Tas ir ļ oti ē rti ceļ otā jiem bez automaš ī nas - pā rdomā ts marš ruts, kompetenti gidi, pā rliecinā ti autovadī tā ji.

Uz Ļ vovu devā mies paš i – izstaigā t vecpilsē tu, apmeklē t "kafijas kopiju" un š okolā des muzeju, apbrī not katedrā ļ u vitrā ž as un, protams, nogarš ot kafiju Ukrainas radoš ā kajā s kafejnī cā s.

Labi darī ts Ļ vovas iedzī votā jiem - viņ i lieliski pielā gojuš i pilsē tas centru tū ristiem, tur jū taties diezgan ē rti. Un neatkarī gi no tā , kā dā valodā jū s runā jat, jū s sapratī sit gan krievu, gan surž iku valodā . Un no politikas - tikai magnē ti aktuā lajā jautā jumā par sarež ģ ī tajā m Ukrainas un Krievijas attiecī bā m. Bet vē l ir vē l "Ļ vovas marcipā ni"...Bet Ļ vova ir liela, rosī ga pilsē ta ar tramvaju rū koņ u un unikā lu stā vlaukumu ceļ a centrā . Tā tad vakarā - atpakaļ uz Truskavecu!

Truskavecā saglabā juš ies padomju laika sanatorijas betona pelē kie briesmoņ i Kristā ls, Dzintars un Pavasaris. Tie neizdaiļ o ainavu. Mū sdienu viesnī cu kompleksi, piemē ram, Rixos, Geneva, Myrotel un Beskids, izskatā s labā k. Bet man patī k krā sainā s mini-viesnī cas centrā – ar mā jī giem pagalmiem un draudzī giem saimniekiem.

Truskaveca ir ļ oti kluss kū rorts. Kafejnī cā nav uzmā cī gas mū zikas, neticams klusums parkā , centrā (kopā ar parku - puse pilsē tas!

) - gā jē ju zona.

Ieradā mies pē c ekskursijas 24 naktī - pilsē tā iestā jā s slimnī cas klusums!

Truskaveca ir kū rorts nesteidzī gā m pastaigā m. Jū s varat bezgalī gi staigā t, staigā t, staigā t. . Apvelciet serpentī na pilsē tu. Pabaro vā veri parkā . Sarī kojiet mini pikniku uz akmens galdiem. Apsveriet divdesmitā gadsimta sā kuma mā ju cirsts koka balkonus un verandas. Fotografē jiet modernu viesnī cu un restorā nu oriģ inā los projektus. Iet cauri vienkā rš iem vietē jiem suvenī riem. Sauļ ojieties karstajā Karpatu saulē . Vispā r - atpū sties. . .

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Центр Трускавца
Центр Трускавца
Центр  Трускавца
Парк
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums