Skhidnica - Nahujeviči - Drohobiča

14 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 10 Jūnijs 2017 ieslēgts 10 Jūnijs 2017
Reputācija: +117.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izš ū ta ekskursija: saulriets (6. diena)

1.  dienu lasiet š eit: www.turpravda.ua/ua/blog-225437.html >

2.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-225562.html a>

3.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ru/blog-225612.html a>

4.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-225972.html a>

5.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226037.html a>

7.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226227.html a>

 8.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226267.html a>

9.  diena lasiet š eit http://www.turpravda.ua/en/blog-226487.html a>

10.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228217.html a>

11.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-227517.html a>

12.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-227537.html a>

13.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228267.html a>

14.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228352.html a>


15.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228842.html a>

16.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-229102.html a>

17.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230457.html

18.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230502.html a>

19.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230547.html a>

20.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230602.html a>

21.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232552.html a>

22.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232557.html a>

23.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-231907.html a>

24.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232627.html a>

Par Ivana Franko dzimteni un sā li.

Mū su diena sā kā s Skhidnicā un beidzā s Drohobič ā . Diena bija piesā tinā ta, interesanta, un lī dz 11. naktij izpē tī jā m sev jaunas vietas. Starp citu, š ai dienai mums bija vismaz 2 atklā jumi un viss jaunais.

Mū s aizveda no Skhidnicas uz Nahujevič u ciemu. Kamē r braucā m, domā jā m, kas ir Nahujevychi un ko mē s tur ieraudzī sim...Jo mums nebija ne jausmas, kas tur ir un kā pē c š is ciems ir mū su marš rutā . Kauns par mums.

Un Nahujevychi ciemā atrodas Ivana Franko mā ja-muzejs, kas tika atvē rts 1981. gadā - http:// www. Karpati. info / ua / uk / lv / dr / nahuyevychi / muzeji / saglabā t / . Š eit dzimis un audzis Ivans Franko. Domā ju, ka visi pazī st Ivanu Franko, un par viņ u nav vajadzī bas runā t. Bet daž i cilvē ki atceras, kur viņ š ir dzimis. Un š ī vieta mums š odien bija №1 atklā š ana.

Mū s uzņ ē ma ļ oti emocionā li. Š eit strā dā brī niš ķ ī gi cilvē ki, kuri ir iemī lē juš ies savā un Franko darbā : Nadija un Bohdans. Pateicoties š ā diem cilvē kiem, muzeji var attī stī ties un tiem ir nā kotne.

/>


Mē s apmeklē jā m Franko un viņ a ģ imenes muiž u, muzeju, kurā glabā jas Franko rokraksti, viņ a dokumenti un daž i sadzī ves priekš meti. Franco-Fest notiek Nahujevič os un notiks arī š ī gada augustā . Iesakā m ierakstī t kalendā rā .

Starp citu, š eit ir dzī vī bas hack — Franko muzejā Nahujevič ā ir divas viesu istabas, un ceļ ojuma laikā varat tajā uzturē ties bez maksas.

Mē s tikā m ļ oti labi paē duš i, sagaidī ti restorā nā un pē c tam aizvesti uz Drohobič u.

Š eit mū s sagaidī ja ne mazā k sirsnī gi un visa delegā cija tika izvadī ta pa pilsē tu un stā stī ja visas leģ endas.

Un š eit tika atklā ta №2 — unikā la 14. –16.  gadsimta celtne — Sv. Jura baznī ca. Baznī ca ir iekļ auta UNESCO sarakstā un aizsargā ta.

Baznī ca ir pilnī bā koka, celta bez naglā m, tač u ne tas padara š o baznī cu unikā lu. Un zī mē jumi, ikonas un baznī cas uzbū ve. Pirmkā rt, š eit baznī ca draudzē ir tad, kad vienā draudzē faktiski ir divi. Tas nenotiek biež i. Otrkā rt, koks baznī cai tika nopirkts par sā li. Tā kā Drohobič ā ar koku ne viss bija pozitī vi, bet sā ls bija daudz, tad koks tika iegā dā ts kaimiņ u ciematā .

Ikonostā ze ir izgatavota no zelta un sudraba, un tā ir saglabā ta kopš.1659.  gada. Uz baznī cas ir arī atslē ga, kas atver milzī gu pili, kas arī saglabā jusies kopš.16. gadsimta.

Baznī ca mū s ļ oti iespaidoja un atcerē jā s!

Drohobič a ir pazī stama ar savu sā ls tirdzniecī bu, un lielā kā daļ a vē stures š eit ir saistī ta ar to.

Tieš i caur Drohobič u gā ja lielais sā ls ceļ š =)

Mē s personī gi nogarš ojā m Drohobič a sā li. To mums prezentē ja Drohobič as tū risma informā cijas centrs ( https://www. facebook. com/drogo. centr/ ). Pateicoties viņ iem, tagad mums sā ls bū s uz visiem laikiem.

Man vislabā kā vieta, kur gū t pirmo iespaidu par jaunu pilsē tu, ir skatu laukums. Varē jā m arī apskatī t Drohobič u no augš as un uzkā pt Rā tsnama tornī . No turienes paveras brī niš ķ ī gs skats uz pilsē tu, ielā m un pat kalniem.

Pē c pilsē tas apskates ekskursijas mē s iegrimā m mā kslā — skatī jā mies Alter Youth Theater izrā des lasī jumu neticami skaistā universitā tes ē kā.


Un tā da dinamika un aktivitā tes maiņ a, notikumi mū su marš rutā , protams, nogurdinoš i, bet ļ oti iepriecinoš i.

Nu pē c spraigas un interesantas dienas ļ oti labi atpū tā mies un paē dā m restorā nā "Arbū zs" ( https:// www. facebook. com / kavunkava / Pē c 1.5 gadu veselu rī su lietoš anas bija debeš ķ ī ga bauda nogarš ot brī niš ķ ī gos makaronus ar olī vā m.

Un es izmē ģ inā ju kafiju ar sā li. Atrodoties Drohobič ā , jū s vienkā rš i nevarat neizmē ģ inā t tik interesantu kafijas versiju. Un š eit tiek pasniegta ne tikai kafija ar sā li, bet arī kū ka. Kopumā tam vienkā rš i ir jā bū t š eit.

Es, protams, esmu iespaidī ga meitene, un man patī k daudzas pilsē tas, tač u es uzreiz jū tu mī lestī bu vai nepatiku pret pilsē tu, jau no pirmā s minū tes. Un lū k, kā tas izrā dī jā s. Mē s iemī lē jā mies Drohobych! Lai arī mū su iepazī š anā s bija ā tra un virspusē ja, ielas, vecā s mā jas, pagalmi un balkoni palika atmiņ ā un es jau plā noju savu nā kamo viesoš anos š eit.

Un tagad es vē los dalī ties ar noderī gu un interesantu informā ciju par pilsē tu.

Drohobych pastā v jau 950 gadus, un gadu gaitā tas ir piesaistī jis daudzas krā sainas un interesantas personī bas.

Un ž ē l, ka tū risti pilsē tu biež i apmeklē tikai organizē tas ekskursijas pa Truskavecu ietvaros. Man liekas, ka vajag atbraukt uz 2-3 dienā m un atlicinā t laiku pilsē tas iepazī š anai.

5 populā rā kā s pilsē tas apskates vietas: Sv. Jura, Rā tsnams pilsē tas centrā un uzkā p tornī , vecajā s sā ls fabrikā s un uzzini par senajā m metodē m, ar kurā m joprojā m vā ra sā li, Brī vī bas statuju, mā jas nr. 4 balkonu (iespē jams, vienī gais balkons, kura vē sture ir bagā tā ka par vē sturi no paš as mā jas). Protams, iedzer kafiju ar sā li un ē d ar viņ u kū ku!

Pilsē tā neiztikt bez saviem smieklī gajiem un interesantajiem vā rdiem: aligan - lieliski, lieliski; birste - bruģ is; spī dē t - fotografē t, treikoche - ā tri stā sta; Pashaks ir Drohobič as iedzī votā ji.


Pilsē tā ir tū risma informā cijas centrs, kas atvieglos tū ristu dzī vi: ir pilsē tas kartes, var uzzinā t par ekskursijā m (starp citu, ir arī nakts teā tra tū re), vietnē pat var atrast audio tū res.

Un brī vdienā s jā nā k uz centru, uz Rā tsnamu, lai baudī tu dzī vo mū ziku un mū ziķ us, kuri spē lē s Rā tsnama tornī un bū s dzirdami no visā m pusē m.

Diena bija ļ oti saulaina, priecī ga un piepildī ta. Ir pienā cis laiks domā t par atpū tu. Š odien mū s uzņ em kristieš u centrs "Vitania" un mums ir lieliski apstā kļ i papildinā š anai.

Un es gandrī z aizmirsu - Drohobič ā jū s jau gaidā t sertifikā tu vienas dienas braucienam "Izš ū tā ceļ a" tū res ietvaros.

Ceru, ka š ī fotogrā fija pateiks, kur viņ š guļ un drī z bū s kā ds laimī gais! Noteikti rakstiet mums uz e-pastu, kad atrodat sertifikā tu!

/>

П. Bet jebkura pilsē ta ir tikai ē ka, ja to neapdzī vo brī niš ķ ī gi cilvē ki.

Tieš i pateicoties viņ iem, man ir ļ oti patī kams iespaids gan par Drohobič u, gan par Nahujevichiem. Liels paldies Nadež dai, Bohdā nam, Lesjai, Oļ egam, Igoram, Ivanam, Marinai, Franko muzejam Nahujevič os, Tū risma informā cijas centram Drohobič ā , gastronomiskajai kafejnī cai Kavun un Kristī gajam centram Vitania

Irina Ž uravela

Ekskursija Embroidered Way ir pā rsteidzoš s ceļ ojums uz marš ruta Embroidered Way forš ā kajā m vietā m, ko veic č etri populā ri Ukrainas ceļ otā ji 2017.  gada 5. –28.  jū nijā . .

Pasā kuma mē rķ is ir atklā t Ukrainas tū risma potenciā lu, daudzveidī bu un skaistumu, simboliski saliedē t rietumu un austrumu reģ ionus, veicinā t lauku teritoriju attī stī bu, veicinā t aktī vu atpū tu un veselī gu dzī vesveidu.

Sekojiet lī dzi projekta jaunumiem NVO "Izš ū ts ceļ š " mā jaslapā un sociā lajos tī klos:

Vietne: http:// ornamentway. com /

FB: https:// www. facebook. com / VyshyvaniyShlyakh

Instagram: https:// www. instagram. com / ornaments. veids /

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums