Tustāna - Skhidnica

14 Jūnijs 2017 Ceļošanas laiks: no 09 Jūnijs 2017 ieslēgts 09 Jūnijs 2017
Reputācija: +117.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Izš ū ta ekskursija: saulriets (5. diena)

1.  dienu lasiet š eit: www.turpravda.ua/ua/blog-225437.html >

2.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-225562.html a>

3.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ru/blog-225612.html a>

4.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-225972.html a>

6.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226102.html a>

7.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226227.html a>

 8.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-226267.html a>

9.  diena lasiet š eit http://www.turpravda.ua/en/blog-226487.html a>

10.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228217.html a>

11.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ur/blog-227517.html a>

12.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-227537.html a>

13.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228267.html a>

14.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228352.html a>


15.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-228842.html a>

16.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-229102.html a>

17.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230457.html

18.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230502.html a>

19.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230547.html a>

20.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-230602.html a>

21.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232552.html a>

22.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232557.html a>

23.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-231907.html a>

24.  dienu lasiet š eit http://www.turpravda.ua/ua/blog-232627.html a>

Par unikā lo cietoksni un dienu, kad agrā k devā mies gulē t!

Es nespē ju noticē t, bet ir pienā cis neticamā kais brī dis pē dē jo 5 dienu laikā - es varē ju iet gulē t agrā k! Ne 3:30 un pat ne 2 naktī , kā vienmē r! Un viss, pateicoties Skhidnicai un interneta trū kumam š eit =)

Bet iesim kā rtī bā .

Jau no rī ta esam Slavskā , ē dam pankū kas viesnī cā Laguna un vē rojam, kā rī ta miglas izklī st un zaļ ajā s nogā zē s lec saules stari. Skaistums!

Tač u apbrī nojā m neilgi, pē c pā ris minū tē m skrē jā m maš ī nā uz Skoles rajonu.

Pa ceļ am mē s redzē jā m milzī gu Zahara Berkuta statuju kalnā un kņ aza Svjatoslava kapu, kuru nogalinā ja viņ a brā lis Svjatopolks. Vai varat iedomā ties, ka pē c 1002. gada ir viena no Kijevas Krievzemes prinč iem kapavieta? !!

Starp citu, Skole savu nosaukumu ieguvusi no vā rda "š ķ elts" sadurtā Svjatoslava nozī mē . Un Paraš kas kalns ir nosaukts mā su Svjatopolkas un Svjatoslavas vā rdā , kuras saskaņ ā ar leģ endu tika dzī tas š eit uz kalnu un arī nogalinā tas. Nepā rtrauktas traģ ē dijas =)

Un, lai gan pa ceļ am bija daudz citu interesantu objektu, mē s nevaram novirzī ties no marš ruta. Mū su mē rķ is bija Urich ciems un "House on the Deep".


Tas ir kultū ras centrs atmosfē riskas ukraiņ u mā jas formā ar divā m istabā m, un tajā tiek apkopoti daž ā di sadzī ves priekš meti, Urich ciema un vietē jo cī ņ u daž ā dos laika posmos, inventā rs un interjera priekš meti. Izstā de saucas “Nevajadzī gi? ». Daž i ciema iedzī votā ji atved vecas lietas, kas viņ iem vairs nav vajadzī gas, daž as lietas tika atrastas vecā s mā jā s un ī paš umos.

Kā dreiz Urich ciems bija diezgan liels, š eit dzī voja ap 1300 cilvē ku, ciemā bija naftas torņ i, darbojā s daž ā das biedrī bas un arodbiedrī bas.

Paš laik ciematā dzī vo ne vairā k kā.150 cilvē ku.

Pē c kultū ras centra mū s izvadā ja cauri ciematam un devā mies uz Tustanas vē sturisko un kultū ras rezervā tu. Es nekad neko nezinā ju par Tustanu. Es dzirdē ju tikai nosaukumu, bet man nebija ne jausmas, ka ir uz ko skatī ties.

Rezervā ts ir slavens nevis ar dabu un ainavā m, bet gan ar unikā lu 9. gadsimta klinš u cietoksni.

Kā dreiz, pē c leģ endas, bijusi jū ra, kas atstā jusi smilš u akmeņ us. Tieš i š ajā s klintī s, tik ē rtā vietā , krievi nolē ma uzcelt cietokš ņ a pilsē tu aizsardzī bai. Atradumi vē sta, ka š is cietoksnis š eit atradies kopš.9. gadsimta, bet 14. gadsimtā tas bijis savos ziedu laikos.

Tas bija ne tikai cietoksnis robež as aizstā vē š anai, bet arī muitas nams sā ls tirgotā jiem.

Š ajā laikā bija tirdzniecī bas ceļ i, un tas bija ī ss ceļ š uz Eiropu.

Diemž ē l cietoksnis lī dz mū sdienā m nav saglabā jies, jo bija koka. Bet klintis ir saglabā juš ā s un klintī s ir iekaltas vietas, kur tika piestiprinā ti ž ogi un vā rti. Š ī s pē das spē ja reproducē t cietokš ņ a pilsē tas 3D modeli. Viņ a, protams, izskatī jā s iespaidī gi! Ž ē l, ka neuzdroš inā jā s to pavairot pilnī bā . Atradumi arī noteica, ka cietoksnī dzī voja aptuveni 50 cilvē ki un visi vī rieš i bija karavī ri.

Biļ ete uz cietoksni tagad maksā.32 UAH pieauguš ajiem. Biļ ete ietver cietokš ņ a un muzeja apmeklē jumu, kurā tiek glabā ti atradumi.

Netā lu no cietokš ņ a atradā s vē l viena aka, 30 metrus dziļ a. To var redzē t arī š eit.

Š eit varat pavadī t 1.5-2 stundas, pastaigā joties pa cietoksni, lī dz akai un ū dens avotam.

Ne es, ne Sergejs nekad neesam redzē juš i š ī cietokš ņ a attē lus internetā . Tač u izrā dī jā s, ka tū ristu ir daudz.


Un š eit ir paplaš inā tā s realitā tes iespē ja — varat lejupielā dē t lietotni savā tā lrunī , atnest televizoru uz cietoksni un redzē t, kā š ī teritorija izskatī jā s 14.  gadsimtā ! Forš i! Pie kā das tehnoloģ ijas ir nonā kuš as! Pirmo reizi Ukrainā redzu š ā du iespē ju. Vai esi kaut kur redzē jis?

Stā vvieta!

Pē c pastaigas cauri cietoksnim un uzkā pjot pa daudzā m kā pnē m, mums bija neliels pā rgā jiens uz Skhidnicu. No Tustanas uz Skhidnicu ir ceļ š , bet tas ir netī rums un ne visi brauc pa to, ja ej pa parastu ceļ u, vajag izmest lī kumu un nobraukt pā ris desmitus kilometru. Un tieš i uz grunts tikai 8-10 km.

Un mē s devā mies "pa ceļ u ar mā koņ iem".

Un, lai gan saule svilinā ja, akmeņ i slī dē ja zem kā jā m, un garā mbraucoš ā s maš ī nas mū s virzī ja uz ceļ malu, staigā t bija diezgan viegli un patī kami.

Un pē c 1.5 stundas pastaigas kalnos mē s nonā cā m Skhidnicā - kū rortā ar minerā lū deņ iem.

Š eit izsalkuš os ceļ otā jus uzreiz garš ī gi pabaroja kafejnī cā "Zorepad". Vai esat kā dreiz redzē juš i kartupeļ u biezeni cenu 8 UAH? Un frī kartupeļ i ar piedevā m - 12 UAH. Man likā s, ka esmu pā rcē lies uz 1999. gada kalnu portā lu. Tik zemas cenas vairs neatceros!

Pastaigā jā mies pa Skhidnicu, atradā m galveno simbolu, apskatī jā m vietē jā s kā zas un balonu, uz kura tika palaisti jaunlaulā tie, un devā mies pie miera. Naftu ieguva arī Skhidnicā , bet tagad Naftusya ū dens ir tā ds pats ar briesmī gu smaku.

Un mē s iekā rtojā mies atpū sties pansionā tā "Austrumu Karpati", tradicionā li koka kotedž ā ar savu vannas istabu.

Kamē r ir tā da iespē ja, eju gulē t! Un es jums parā dī š u Ukrainas ciematu ainavas.

Lifehack: papildus cietoksnim Tustā nā ir arī muzejs, un biļ ete ir derī ga diviem objektiem. Cietokš ņ a teritorijā savā telefonā var lejupielā dē t aplikā ciju Tustan 12, ar kuru var norā dī t uz akmeņ iem un apskatī ties, kā tas viss izskatī jā s. Papildinā tā realitā te! Tā pat netā lu no Tustanas atrodas neliels ciematiņ š Urichi un tur atrodas interesants kultū ras centrs "Mā ja uz dziļ uma" ar izstā di "Nevajadzī gi? ». Š eit apkopotas interesantas senas lietas, kas stā sta par š ī ciema puiku dzī vi.

Irina Ž uravela


Ekskursija Embroidered Way ir pā rsteidzoš s ceļ ojums uz marš ruta Embroidered Way forš ā kajā m vietā m, ko veic č etri populā ri Ukrainas ceļ otā ji 2017.  gada 5. –28.  jū nijā . .

Pasā kuma mē rķ is ir atklā t Ukrainas tū risma potenciā lu, daudzveidī bu un skaistumu, simboliski saliedē t rietumu un austrumu reģ ionus, veicinā t lauku teritoriju attī stī bu, veicinā t aktī vu atpū tu un veselī gu dzī vesveidu.

Sekojiet lī dzi projekta jaunumiem NVO "Izš ū ts ceļ š " mā jaslapā un sociā lajos tī klos:

Vietne: http:// ornamentway. com /

FB: https:// www. facebook. com / VyshyvaniyShlyakh

Instagram: https:// www. instagram. com / ornaments. veids /

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums