Kā Foma iekārtoja Krievijas dienvidus

28 Jūlija 2021 Ceļošanas laiks: no 21 Jūlija 2021 ieslēgts 23 Jūlija 2021
Reputācija: +347.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tomass dzī voja. Viņ š dzī voja tā lu, Devonš ī ras grā fistē no tā lā s Anglijas. Un to sauca Tomass Koblijs. Bet pē c likteņ a gribas viņ š nokļ uva Krievijā . Tikai š eit viņ i sā ka viņ u saukt par Fomu Aleksandrovič u Koble.

Tā s parā dī š anā s vē sture Krievijas dienvidos ir banā la un vienkā rš a. 30 gadus vecais flotes virsnieks, topoš ais viceadmirā lis Nikolajs Mordvinovs, kā toreiz bija ierasts, dienē ja Anglijas flotē . Un kā du dienu viņ š iemī lē ja skaisto anglieti Henrietu Aleksandrovnu Kobleju. Bez vilcinā š anā s viņ š apprecē jā s. Un, atgriezies dzimtenē , viņ š paņ ē ma lī dzi viņ as brā li Tomasu Kobliju.

Krievijā jaunais Tomass Koblejs iestā jas militā rajā dienestā un saņ em krievu vā rdu Foma Aleksandrovič s Koblejs. Piedalī jies otrajā Krievijas-Turcijas karā . Viņ š parā dī ja drosmi, sagū stot Oč akovu un kļ uva par Kutuzova adjutantu.


Par izcilu apkalpoš anu viņ š no valsts kases saņ ē ma 12 akrus toreiz vē l savvaļ as un neapstrā dā tas zemes Tiligulas grī vas kreisajā krastā . Mū sdienā s š ajā vietā atrodas labi pazī stamais Koblevo kū rorts.

Un jau ģ enerā lmajora pakā pē viņ š kļ ū st par Odesas pilsē tas komandantu. Kopā ar leģ endā ro hercogu de Riš eljē Koblets aktī vi aprī ko pilsē tu. Darbī bas ziedu laiki bija laika posms no 1814. lī dz 1815. gadam, kad viņ š pildī ja Odesas mē ra pienā kumus.

Katrs ceļ ojums sā kas ar ceļ u. Lai cik dī vaini tas neliktos, visē rtā k uz Koblevo var nokļ ū t caur Odesu. Ā trā kais veids ir ar lidmaš ī nu. Lidojumus uz dienvidu galvaspilsē tu nodroš ina č etras aviokompā nijas. Motor Sich (https://flymotorsich. com) apkalpo Kijevas lidostu. I. Sikorskis (Ž uļ ani) (https://iev. aero). SkyUp Airlines (https://skyup. aero), Roza Vetrov (https://windrose. aero) un Ukraine International Airlines (https://www. flyuia. com) lido no Borispilas lidostas (https://kbp. aero). ). Ceļ ojuma laiks 1-1.2 stundas. Bet cena. . . Ne visi to var atļ auties.

Tā pē c vilciens ir vispopulā rā kais transporta veids. No Kijevas uz Odesu kursē apmē ram ducis vilcienu. Tač u galamē rķ a popularitā tes un vasaras sezonas dē ļ biļ etes iegā dā ties ir ļ oti problemā tiski. Pat oficiā lajā Ukrzaliznicas vietnē (https://www. uz. gov. ua).

Autobusi glā bj dienu. Bet kā atrast ī sto lidojumu? Iet uz autoostas biļ eš u kasi? Ilgi, neē rti un liela laika tē rē š ana. Turklā t lidojumi iziet no vairā kiem punktiem. Ietaupa Viņ a Majestā tes internetu. Varat doties uz konkrē tas autoostas vai autoostas vietni un apskatī t grafiku. Un tad nopē rc biļ eti. Bet Kijevā ir apmē ram ducis autoostu un autoostu. Un to š ķ iroš ana ir diezgan nogurdinoš s uzdevums. Š ajā situā cijā palī dzē s biļ eš u apkopotā ji.


Neskatoties uz tik viltī gu nosaukumu, viss ir pavisam vienkā rš i. Vienā vietnē ir piedā vā jumi no vairā kā m stacijā m un autoostā m vienlaikus. Summa ir atkarī ga no š ī paš a kolektora lī meņ a. Turklā t lielā kajai daļ ai nav tieš as piekļ uves biļ eš u pā rdoš anai. Tas ir, viņ i ir starpnieku starpnieki. Attiecī gi zemā ka uzticamī ba un augstā ka cena. Ir ļ oti maz tā du, kas pā rdod tieš i. Pirmkā rt, vecā vietne http://bus. com. ua un jaunā https://busfor. ua un https://inbus. ua.

Vietnei https://inbus. ua ir skaidras priekš rocī bas. Ir uzlabots filtrs. Tas ir, neuzticami autobusu pakalpojumi paliek aizkulisē s. Bet galvenais ir uzticamī ba. Galu galā CoDrive vietnes ī paš nieks ir programmatū ras izstrā dā tā js Ukrainas autoostā m. Un tikai CoDrive tiek nodroš inā ti ekskluzī vi nosacī jumi no partneru autoostas. Rezultā tā viņ i pā rdod autobusu biļ etes ar garantiju par vietu pieejamī bu un iekā pš anu autobusā . Biļ etes var iegā dā ties arī terminā ļ os. Tas viss pasaž ieru ē rtī bā m.

Odesas virziens izceļ as ar priekš likumu masu. Lidojumus apkalpo daudzi uzņ ē mumi. Attiecī gi pastā v izvē les brī vī ba. Katrs pats izlemj, kas viņ am ir svarī gā ks. Daž iem cilvē kiem rū p cena. Citiem komforts un uzticamī ba ir prioritā te.

Vē lā s izbraukš anas laiks nepā rtrauc izbraukš anas dienu. Turklā t ir ļ oti viegli nokļ ū t Vydubychi autoostā . Metro, trolejbusi, autobusi un mikroautobusi. Un galveno automaģ istrā ļ u krustojumā ir autoosta.

Beidzot tiek paziņ ots par iekā pš anu. Autobusam jā bū t ī paš i ē rtam. Sludinā jumā bija uzkrā sots kaudzis skaidu, bet ī paš i priecē ja palielinā tais attā lums starp sē dekļ u rindā m un ergonomiskiem sē dekļ iem. Vienalga, kā ! Parasta divstā vu lopu maš ī na. Tā da jautra dzeltena krā sa.

Pā ris minū tes lī dz izejai uz galvaspilsē tas š oseju un varat atpū sties. Iespē ju robež ā s š ajā situā cijā . Neskatoties uz to, ka Odesas š osejas segments uz Bela Tserkova pilsē tu ir jū tams pat ar visē rtā ko balstiekā rtu. Un ceļ š ir tā lu no ideā la.

Odesa joprojā m gaida

Lai nu kā , bet agri no rī ta autobuss tomē r ierodas Odesā Starosennaya autoostā . Tas atrodas pā ri ceļ am no dzelzceļ a stacijas. Kaimiņ os ir vē l divas viņ as mā sas - "Privoz" un "Privokzalnaya". Un pilsē tas transporta pā rpilnī ba. No š ejienes jū s varat doties jebkur.


Stacijas laukumu kā dreiz sauca par Cietuma laukumu. Š is nosaukums tika saņ emts no atbilstoš ā s iestā des, kas atrodas š eit. Bet nav jau koš era sveicinā t dā rgos viesus ar tik rupju mā jienu. Tā pē c laukums ar dzelzceļ a staciju tika pā rdē vē ts.

Burtiski pretī stacijai Panteleimonovskas ielā stā v š ika katedrā le. Un dī vainā kā rtā ar tā du paš u nosaukumu. Kā dreiz bijusi baznī ca, tad kā dreizē jais planetā rijs, tad atkal katedrā le. Kopumā š eit noteikti ir kā da saistī ba ar debesī m.

Starp citu, uz vienas no Panteleimonovskajas mā jā m ir zī me ar trī s ielu nosaukumiem. Karaliskais ē rglis - Novorybnaya, padomju sirpis un ā murs - Č iž ikovs, ukraiņ u tridents - Panteleimonovskaja. Kā saka visiem katrai gaumei.

Uz Puš kinskas ielu ved diezgan nobruž ā ta pazemes eja. Viena no rindā m, kas ved uz jū ru. Pretē jā pusē aiz blī vā m lapotnē m ir paslē pts pravieš a Elijas templis. Un tad kā dreiz slavenais Centrā lais universā lveikals. Diemž ē l viņ a godī ba palika pagā tnē .

Malaya Arnautskaya ir viena no š ķ ē rsvirziena ielā m. Galu galā nevajadzē tu aizmirst, ka Odesas centrs tolaik tika bū vē ts progresī vi kvadrā tveida ligzdā . Tas ievē rojami atvieglo ziņ kā rī go tū ristu dzī vi.

Starp citu, agro izmē ra drū mais debesskrā pis pretī ir viesnī ca Black Sea. Un š eit ir neparasts sola veids. Vienkā rš i kopā sastiprinā tas masī vas koka sijas. Uz š o negodu no sienas lī dzjū tī gi skatā s raibs zaķ is.

Lai cik dī vaini tas neliktos, bet neievē rojamā iela, kas ir aizsē rē jusi ar neko, izrā dā s slavenais Aleksandrovska prospekts. Uz stū ra joprojā m ir sena elektriskā apakš stacija. Aiz tā s starp kokiem slē pjas neliela kaplič a.

Drī z vien dedzī ga acs uztver mazu zī mī ti ar rā dī tā ju, kas karā jas kaut kur augstu virs viņ a galvas. Studentu ē dnī ca. Cik daudz slē pjas daž os vā rdos. Daudzus gadus viņ a glā ba izsalkuš os ceļ otā jus. Diemž ē l svē tvieta tagad ir slē gta.


Bet nez kā pē c atveramo lielo laukumu sauc par Starobazarny laukumu. Kuras centrā paceļ as viens no oriģ inā lā kajiem Odesas pieminekļ iem – Atamans Golovati. Fakts ir tā ds, ka kazaku vadonis ir pilnī bā apmaldī jies blakus savam zirgam. Un pē dē jais stā v ar muguru pret Preobraž enskas ielu, no kuras paveras pieminekļ a perspektī va. Tā pē c ļ auž u vidū pieminekli sauca par pieminekli Atamana Golovati zirga aizmugurē .

Aiz Uspenskajas ielas beidzot parā dā s perspektī va visā savā krā š ņ umā . Tā s platums sasniedz astoņ desmit metrus. Un š o daļ u atver piemineklis Ivanam Franko, kurš arī atkā rtoti ieradā s Odesā ā rstē ties.

Avē nijas centrā no Troitskaya ielas lī dz Evreyskaya ielai zem koku vainagiem slē pjas grā matu tirgus. Slavenā Odesas "Grā mata", kas š eit migrē ja no Grieķ ijas laukuma. Un, ja pa bulvā ri klī st š urpu turpu, tad var redzē t daudz ko citu.

Bet ne mazā k garš ī gas rozī nes ir paralē lajā Preobraž enskas ielā . Piemē ram, ļ oti aizkustinoš s piemineklis Petijai un Gavrikam. Kā du iemeslu dē ļ viņ i vienkā rš i apsē dā s dzē rienu veikalā .

Tač u leģ endā rā aktrise Vera Holodnaja ir atvē rta cienī jamas publikas kā rotajai apbrī nai. Un it kā piedā vā jot izvē li – vai nu mesties Melpomenes kaislī gajos apskā vienos, vai pazemī gi vē rsties pie Dieva. Galu galā aiz viņ as starp kokiem var redzē t Apskaidroš anā s katedrā li.

Un tagad aiz viņ a sā kas Tomasa Koble kā dreizē jie ī paš umi. Ģ enerā lkomandantam piederē ja vesels dzī vojamo ē ku kvartā ls, ko ierobež oja Dvorjanska, Kobļ evska, Torgovaja, Sadovaja ielas. Interesanti, ka Kobļ evska iela par tā du kļ uva mū su skotu dzī ves laikā .

Ā rzemnieks, kurš kļ uva par odesieš u favorī tiem. Pā rgalvī gs, dzī vespriecī gs un tajā paš ā laikā kolosā li atbildī gs savā darbā . Viņ š dziedā ja skotu dziesmas un runā ja krieviski ar saldu akcentu. Tā viņ š palika atmiņ ā pateicī go pilsē tas iedzī votā ju sirdī s.

1833. gada 22. aprī lī laikraksts Odesas Vestnik ziņ oja, ka "š ī mē neš a 13. datumā diemž ē l š eit nomira bijuš ais Odesas komandants ģ enerā lmajors Foma Aleksandrovič s Koble". Viņ š tika apglabā ts luterā ņ u baznī cā , kas celta 1827. gadā . Tas atrodas netā lu, burtiski ap stū ri.

Jū s varat ilgi klī st pa š ī m vē stures klā tajā m ielā m un apbrī not tā s ē ku arhitektū ru. Galu galā sava laika slavenā kie arhitekti - Bernardazzi, Maas, Toricelli, Frapolli - pielika roku projektu izstrā dei.


Bet bultas nepielū dzami griež savus bezgalī gos apļ us. Un iekš ē jā balss arvien skaļ ā k un skaļ ā k sā k atkā rtot, ka laiks sevi atsvaidzinā t. Lai to izdarī tu, jums vienkā rš i jā š ķ ē rso Katedrā les laukums.

Un pa ceļ am apbrī not visretā kā s rozā krā su gammas ebreju bruņ umaš ī nu. Tas ir, vecs kupris kazaks. Pieklā jī gi paklanieties grā fam Voroncovam. Dodieties lejā uz pazemes eju un izejiet gaismā jau uz Deribasovskaya.

Vē l divi vai trī s kvartā li un ko mē s redzam? Tas pats leģ endā rais Odesas pilsē tas dā rzs. Tai ir ļ oti cienī jams vecums – gandrī z tā ds pats kā pilsē tai. Savas ilgā s dzī ves laikā tas nav saukts ne par ko - Publiskais dā rzs, Valsts dā rzs, Odesas pilsē tas dā rzs, Pilsē tas dā rzs, Valsts pilsē tas dā rzs, Deribasovska dā rzs, Deribasovska pilsē tas dā rzs, Lasala dā rzs un pat Dž ordā no. Bruno laukums.

Bet, lai kā du dā rza lā č u nosaukumu arī nesauktu, tas vienmē r ir palicis par Odesas dvē seli. Pilsē tas dā rzs Odesā ir kā Arbats Maskavā vai Andrejevska nolaiš anā s Kijevā . Š eit var redzē t, kā notiek cī ņ a par tiesī bā m sē dē t uz paš a divpadsmitā krē sla no Gambs austiņ ā m, kas piederē ja Kisas Vorobjaņ inovas vī ramā tei Petuhovas kundzei.

Parunā jiet arī ar bronzas mī mu. Nofotografē jieties ar paš u Leonī du Utesovu. Pasū tiet portretu no vienas no daudzajā m ielu mā kslinieku grupā m. Uzmanī gi apejiet apkā rt, tā pē c, katram gadī jumam, pā ris briesmī gu lauvu. Izsakiet cieņ u leģ endā rajam aviatoram Sergejam Utoč kinam.

Un uzkā p pa stā vajā m kā pnē m aiz viņ a. Kur slē pjas skaistā kā mū sdienu ē dinā š anas iestā de. Laba ē dienu izvē le par ļ oti saprā tī gā m cenā m.

Un pē c ļ aunprā tī gā rijī bas procesa lē nā m nolaidieties tajā paš ā parkā . Lē nā m, lai neapš ļ akstī tos, dodieties uz autobusu, kas ilgi gaidī ja. Iekrī tiet mī kstā sē deklī un nedaudz atpū tieties. Jo Koblevo gaida priekš ā !

Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums